Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Построяване на НЕО - Възрожденска къща

Публикувано от Geto 
Re: Построяване на Възрожденска къща
04-05-2008 - 12:37:40
На същото мнение сам и аз като Бай Благойsmiling smiley
Съчетанието на различните стилове понякога води до страхотни резултати!
Между другото Бай Благой защо не се е включвал досега в темата,а тайничко си е чел словоизлиянията ни? winking smiley
Re: Построяване на Възрожденска къща
05-05-2008 - 00:53:05
nikoloff...Na tebe priatel ne ti tryabva arhitekt ami stroitelen injener:-)a za ostanalite koito zapo4vat sas debelina na stenite 60 sm..:-)) mi tva 6te prili4a pove4e na bunker ..na tova otgore cenata 6te e basnoslovna
Re: Построяване на Възрожденска къща
19-05-2008 - 23:14:52
Здравейте на всички от сайта, май доста сте се разработили, най-интересната тема нещо замира.Може би на есен пак ще се разприказваме confused smiley . Имам въпрос, предстои ми поръчване на дограма ( врати и прозорци) да ми препоръчате дърводелец около Правец,Ботевград или Етрополе. Ако се сеща някой за такъв които да е мераклия и да работи с душа, можете да помагате smiling smiley .
Re: Построяване на Възрожденска къща
21-05-2008 - 10:02:32
Дам! И аз си помислих, че всички вече са на обекта и строят възрожденската къща на мечтите си, та затова нямат време за интернет. Поне снимки качвайте да видиме кво сте направили!

winking smiley
Re: Построяване на Възрожденска къща
22-05-2008 - 04:22:41
Даа, така изглежда стоят нещата за някой. Аз обаче все още съм далеко от повика на бай Златко: "дай вар, дай кереч" sad smiley Е, другата седмица, живот и здраве, прилежно подготвените папки с проекта влизат в общината smiling smiley и мъките започват.

Хайде със здраве, ще ви държа в течение, пък на "есен с песен" winking smiley
Re: Построяване на Възрожденска къща
26-05-2008 - 23:52:48
Здрасти S_OPIT ,
имам едно питане, пък ако някой друк иска да дава съвет да заповяда.
Моя приземен етаж както и при теб е каменен, ние искоментирахме контактите но не се сещам за дискретен начин да поставя ключовете за осветлението. Ако имаш решение помагаи confused smiley ? А в часта която ще ти е като кухня мислил ли си каде ще разполагаш тези контакти които ще трябва да са на високо някаде над плота? Понеже ще изграждам една нова каменна стена в която ща се опира част от кухненският плот съм решил да надупча една греда с гнезда за контакти и да я взидаме в стенатана, ниво нод плота, няман представа дали ще изглежде О.К.
Иначе дренажа стана чуден, сега сваляме нивото в мазето, а пък в горните етажи като почнах да свалям таваните отдолу излезоха едни добре запазени шинди /незнам дали знаеш какво представляват, това са цепени букови летви които се нахлузват една в друга, тука в правешкият балкан са много разпространени в къщите от преди два века за съжаление незнам дали някои вече практикува този занаят/, голям кеф, малко им трядва и ще станат чудни. Като понапредна още малко ще пусна и някоя снимка. Ти докаде я докара? Покри ли? Свързах се с твоят човек за парното, сигурно ще се виждаме скоро.
Пожелавам на всички Успехи и спорна работа! Че идва лято и ще трябва да се ходи и на море smoking smiley :}
Re: Построяване на Възрожденска къща
27-05-2008 - 10:24:08
Който е ходил на Калиакра да се опита да си спомни в ресторанта, който е в пещерата как са оформени елкабелите и ключовете и то в естествена скала.
Re: Построяване на Възрожденска къща
27-05-2008 - 11:21:00
Здрасти! Тъкмо се чудех къде се изгуби и ти smiling smiley
При мен специално ключовете за осветлението са ми до входната врата, която нсъщност е в новоизградения каменен зид. Още по време на градежа съм прекарал кабелите в зида и излизат на мястото на ключовете. Огледай си хубаво зида (ако е стар) и си набележи удобни фуги в зидарията, които да изчистиш, да вкараш кабелите и пак да ги фугираш. Не се сещам за друг вариант.
Относно кухненската част: Кабелите ми вървят в подложния бетон в гофре и ги изкарвам там където ще ми бъде барплота отделящ кухнята. Него ще го зидам от камък (еднолицево) и кабелите ще вървят в него. Вече на съответната височина ги изваждаш и те остават скрити под зъвършващата отгоре талпа на плота. Не съм разпокривал още последната стряха, щото времето е много променливо и не ми се рискува. Сигурно ще я правя другия месец и слагам плочите. В момента правя изолацията на горния етаж и този уикенд ще я приключа. От две седмици не съм ходил щото ме скова дисковата херния и почти не можех да се движа ама вече съм готов за по-леки изпълнение (без камъни spinning smiley sticking its tongue out )
Добре си направил дренажа - ще видиш какъв е ефекта! Айде дерзай здраво и до скоро!
Re: Построяване на Възрожденска къща
27-05-2008 - 11:38:41
Това е начина да се скрият кабелите,както казва С-опит-търсиш удобни фуги,слагаш кабела и фугираш/цялата зидария/.С подходащо подбрани ключове и контакти става повече от добре,поне не стоят грозно на стената.При нов зид нещата са по-лесниsmiling smiley
Re: Построяване на Възрожденска къща
29-05-2008 - 22:45:48
Благодаря за инфото ще се възползвам от съветите! Ще пиша пак скоро !
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход