Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Продавачите знаят ли какво искат?

Публикувано от Продавач 
Продавачите знаят ли какво искат?
11-10-2006 - 14:46:53
avatar
Продайте ми апартамента! Ама бързо ли ще стане? Аха ама те купувачите сериозни ли са? Ааааа ама те веднага ли ще ми преведат парите? ОК ама те като го купят веднага ли ще искат да се нанасят? Защото на нас ще ни трябва някъде около два месеца да се изнесем. Обачеее вие по кое време смятате да ги водите на оглед? Защото аз съм на работа и мога да им отварям след 19:00ч, защото през деня няма никой. Аааааа ключ не мога да ви дам как така ще ви давам ключ...ами ако изчезне нещо ааа??? Не не не само аз като съм си вкъщи ще правите оглед. Обаче аз като се прибера от работа съм много изморен и не ми се иска да ми се разхождат някакви хора с обувките из къщата. Вижте сега най-добре е като идват да е след 20:00ч. защото искам да вечерям на спокойствие в крайна сметка имам това право пък и апартамента все още си е мой и ще си правя каквото си поискам нали така?
Обаче не сключвам никакви договори хич и не ми предлагайте...защото ако не намерим купувач за тези пари, които искам аз ще го спра от продажба да знаете...
Освен това е добре като идват да се събуват, защото ако не го купят няма да ми стъпват с калните обувки по теракота - нахалниците му с нахалници.
Обаче вижте не искам никакви кредити - БЕЗ кредити...не може да ми ипотекират апартамента то така не стават тези работи. Ако искат да купуват моя апартамент да си ипотекират нещо друго хич не ме интересува. eye popping smiley
Е не съм единствен собственик на този имот, но той брат ми е в щатите вие като намерите купувач аз ще му се обадя да го питам дали е съгласен да го продадем...
Е как така трябва да го уточним това преди продажбата от къде на къде??? Хайде ти ми намери купувач пък тогава ще говорим. Е ама ако не искате аз ще се обадя на други 8 агенции да не сте само вие аааама ха.
Абе каква данъчна оценка ще вадя още е рано! Ипотекирал съм апартамента, но аз ще си го изплатя спокойно вие ми търсете купувачи... Ама вие и комисион ли искате оооооооооооооооо вие агенциите с тези вашите огромни комисиони оооо...Това е само една наистина малка част от реалноста с която се сблъскват брокерите всеки ден. Ама нещо чешитите станаха повече от колкото могат да ми издържат нервите... След поредния случай в който намирам купувачи за имот и продавачите решават да спрат от продажба имота си точно преди капарирането ей така, защото просто се отказвали вече откачих окончателно.
Това, че съм водил 30 души на оглед за този имот разбира си остава мой проблем и за моя сметка - ок. Това са рисковете на професията - ок.
Но това беше поредния случай в който правим компромис като работим без договор и ето резултата е на лице!

Призовавам всички колеги да НЕ работят без договори. Докато се работи така подобни гаври ще продължават да бъдат ежедневие!

sad smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2006-10-11 14:54 от Продавач.
Re: Продавачите знаят ли какво искат?
11-10-2006 - 15:42:50
Абсолютно съм съгласна, Продавач!

На пазара на имоти в БГ май няма никаква култура и фиксирани правила, затова и постоянно някой е прецакан. Псевдо правилата са неписани и всеки си ги тълкува, както иска, а така и купувачи, и продавачи, и посредници винаги се изкушават да прескочат някого по веригата.
Крайно време е да се регламентират тези отношения с наредба, закон или друг нормативен документ, за да може да се търси и съответната отговорност.

Re: Продавачите знаят ли какво искат?
11-10-2006 - 15:50:31
"Призовавам всички колеги да НЕ работят без договори. Докато се работи така подобни гаври ще продължават да бъдат ежедневие! "
НЕ мога да те разбера - вместо да се опиташ да прехвърлиш проблемните клиенти на конкуренцията ти искаш да им отваряш очитеsmiling smiley Съветвам те като видиш , че клиента е нередовен и не знае какво иска всячески да се стараеш да го пробуташ на друга агенция. А ти свали комисионната наполовина (за да не те приемат като слаб, да не ти се сърдят, че подбиваш пазара под формата на промоция, отсъпка специално за този клиенти) и работи само с читави клиенти. За много пъти по-малко работа (като ти отпаднат огледите) ще работиш само за два пъти по-млако пари. Всъщност ще се окаже, че работиш за много повече от конкуренциятаsmiling smiley
Re: Продавачите знаят ли какво искат?
11-10-2006 - 16:45:42
avatar
Аз вече имам изградена стратегия, но докато довършим поетите от преди това ангажименти ще се поизпотим, но няма как. На доста клиенти съм отказал до сега, защото ми става ясно, че не разбират, че когато те са отговорни и поемат ангажимент към мен аз ще дам всичко от себе си и дори още малко от горе за общия успех. Просто Хитър Петър ще живее още дълго в нас, а комшията му винаги ще е съвременния Бай Ганьо.
Идеи на конкуренцията и да давам по някакъв начин не се плаша, защото имам един милион новаторски идеи и ще ги прилагам поетапно колкото имам сили до пълния успехsmiling smileyАвтоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Продавачите знаят ли какво искат?
11-10-2006 - 17:30:21
леле Продавач колко си прав!!!! Това ми е до болка познато за продавачите.....Пък и купувачите не са цвете за мирисанеsmiling smiley))Напоследък съм толкова разочарована от хората че направо се замислям дали да не прекратя брокерската си кариера sad smiley ами че те направо се гаврят с нас......стараем се да им угаждаме по всякакъв начин ,да им намерим най-доброто и на най-добра цена но уви ....
Та от днес нататък и аз ще препращам "нечитавите" клиенти на конкуренцията и то с голямо удоволствие smiling smiley)) :g:
Най-лошото е че много често се налага да работим с хора които или са ни познати или са ни препоръчали познати на техните познати....
лек ден на всички и успех smoking smiley
Вярно е!
11-10-2006 - 17:43:53
avatar
И аз бих казал - АМАН от приятелиsmiling smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Продавачите знаят ли какво искат?
11-10-2006 - 18:17:12
Еми подходете малко по-авторитетно. Вземайте от продавачите депозит, от който ще си удържате при евентуални разтакавания от тяхна страна упоменати в договора.
Анонимен потребител
Re: Продавачите знаят ли какво искат?
11-10-2006 - 19:56:59
Ами както се казва - каквото си надробил това ще сърбаш.

Аз от колко време разправям, че които иска услуга той трябва да плаща за нея. Ама вие нали се борите за продавачи и пускахте ли пускахте обяви от сорта - без комисиона за продавача, че да дойдат при вас, пък купувачите кучетата ги яли. Е сега насадихте ли се по същия начин на претенциите на продавачите, както строителите се насадиха на преденциите на собствениците на парцели.

Е сега ще има доста време да мине докато убедите продавачите, че щом искат да продават ползвайки услугите ви за рекламиране на имота и оформяне на документите по продажбата трябва да си плащат. То може би е хубаво да направите една номенклатурка - за това толкова, за това толкова. Някой може само да иска да му намерите купувач, друг пък може съдействие за оформяне на документите да иска и т.н.
Re: Продавачите знаят ли какво искат?
11-10-2006 - 21:19:58
avatar
Ми така правим вече!

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Продавачите знаят ли какво искат?
11-10-2006 - 21:48:20
avatar
Да до някъде си прав, но до някъде. Аз не пускам обяви - без комисион от продавача, но пък други колеги злоупотребяват с това като убеждават продавачите, че ако отидат в друга АНИ там ще им вземат 3%, а видите ли те нищо не вземали муахахаха представяш ли сиsmiling smiley)) На купувача казват, че и от него нищо не вземат - муахахаха...работят колегите за слава и чест... Но колкото и грубо да звучи докато има балами ще има и кой да ги лови.
Давам пример - нахълтва в офиса възрастна жена на около 70г. но отракана и надъхана. Аз говоря по телефона, но тя не се съобразява с този факт и директно ме пита: "Вижте сега г-не вие от продавача взимате ли комисион???"
Да казвам аз както взимат всички така и ние... "Ааааа не вземат всички не вземат ама добре приятен ден ви пожелавам!" кръгом и със същата бърза крачка си тръгна.
Та така, но картинката е една и съща въпроса е как ще я представиш на продавача и на купувача, защото все пак сме нация на крайностите.
Защо ще вземам от продавача като ще вземам така и така от купувача???
Ами защо ще вземаме от купувача пък като ще вземам от продавача?
А сега де кокошката или яйцето е първо?
Кой е крив и кой е прав?
Ама най-добре от никой да не се взема - по 10 лв такса и от двамата и ето ни сигурни 20лв налиsmiling smiley))))?
Даже 10лв това са си малко повече от 5 литра бензин...ние така от този 5 литра от онзи 5 литра, че ние ще се возим цяла година за без пари така бе. Че къде дават така а???
Я по едно кафе с малко захар и да сме живи и здрави - какво пък толкова вършим?
Е ако някой почерпи и по цигарка ще вдигнем банкет smoking smiley направо муахахаха.

Сега сериозно вече:
В САЩ се взема само от продавача - 6%
Обаче смешното е това - в крайна сметка парите ги плаща купувача нали така?
Е като ги даде купувача тези 6% прибавени към цената и продавача съответно (защото той уж плаща само) ги даде на брокера еее...кой в крайна сметка ги плаща не мога да разбера?
Официално ги "дава" продавача, но за да ги даде той от къде ги взема???
От купувача нали?
Разгадахме пъзела - паричките ги дава купувача, а после как ще се изчислят процентите на брокера кой точно ще ги "даде" на брокера явно няма значение, защото дали от купувача ще се искат 3% и от продавача 3% или уж само от продавача 6% или уж само от купувача 6% май е все тая.

Тези 6% ще излезнат първо от джоба на купувача!

От там нататък всеки да си ги слага където иска 3% към цената и 3% отделно или 6% на куп към цената, която иска продавача - формули няколко резултат един и същ - 6% (или хайде 5%) които ще плати КУПУВАЧА.

На вас как ви е най-интересна формулата?

1. БЕЗ КОМИСИОН ОТ КУПУВАЧА

2. САМО ЗА ЧАСТНИ ЛИЦА (демек иска се задължително 3% от купувача върху цената, която е обявена)

3. ТЪРСИ ЗА СВОИ КЛИЕНТИ ДВУСТАЕН БЕЗ КОМИСИОН ЗА ПРОДАВАЧА

Всичко е абсолютно едно и също. Никой не работи за без пари и колкото по-бързо се разбере тази очеизвадна истина толкова по-малко разправии ще имаме всички.

Ясно е, че процент ще се вземе и е ясно колко и е ясно кой реално ще го плати.

Но надлъгването ще продължи още няколко години докато не се регламентира всичко в този бранш докато не станат правилата едни и същи за да няма спорове и измисляне на схеми от къде да си получи брокера комисион и как по-приемливо да го обясни на клиента си.

Понеже всички сме Хитър Петър все трябва да се надлъгваме все си измисляме някакви интриги...дано по-бързо всичко стане съвсем ясно за да се съсредоточим върху работата, а не върху гледането в чинията на другия.

Мога да пиша цял ден по тази тема и да ви дам милион примери стига да има кой да ми чете творенията, но и аз самия нямам много време...ето сега гледам мача на националите и пиша тук...а часът е 21:49ч....smiling smiley
:}

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход