Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цикълът при жилищните имоти. Къде се намираме?

Публикувано от Don 
Re: Цикълът при жилищните имоти. Къде се намираме?
13-08-2007 - 11:23:49
Мен повече ме притесняват следните неща да не се отразят негативно:
[dnes.dir.bg]
Все още се надявам, че това е някакъв остатък от миналото с което ще скъсаме окончателно. Ако обаче простите ни политици не вземат мерки МВР да не се държи като гестапо нищо чудно да се чудим откъде ни е дошло в даден момент. Надявам се развръзката да е като с Иван Славков - в крайна сметка го изхвърлиха, въпреки опитит еза защито от страна на българските власти.
По-голям проблем е това, че българските силови структури си позволяват да нарушават законите (а дали само те, а не и целия държавен апарат?), отколкото това, че някой инвеститор може да загуби от инвестиция в България. Да не забравяме, че основното, което привлича чуждите инвеститори е, че в България действа хармонизирано с ЕС законодателство.
Както по-рано съм писал - съмнението, че противникът играе с белязани карти отказва комарджията, а не загубата.
Re: Цикълът при жилищните имоти. Къде се намираме?
13-08-2007 - 11:33:20
ХЪРСЕВ - днес, в СЕГА.
Точно по темата,
ТУК
Re: Цикълът при жилищните имоти. Къде се намираме?
13-08-2007 - 11:55:18
Еличка,
Благодаря, интересно е !
Ама аз се обърках, защото Джоан говореше за статия в Дневник, където такава няма. Чух от приятел, че статията може би е била в Пари.
Същевременно ти ни запозна с тази от Сега, а Гого от съседнаат тема е писнал някаква друга статия от Стандарт.
Какво сега - излиза, че само за няколко дни е предприета толкова мащабна атака на много фронтове :-)))))))
Re: Цикълът при жилищните имоти. Къде се намираме?
13-08-2007 - 12:11:48
avatar
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> Мен повече ме притесняват следните неща да не се
> отразят негативно:
>
> Все още се надявам, че това е някакъв остатък от
> миналото с което ще скъсаме окончателно. Ако обаче
> простите ни политици не вземат мерки МВР да не се
> държи като гестапо нищо чудно да се чудим откъде
> ни е дошло в даден момент. Надявам се развръзката
> да е като с Иван Славков - в крайна сметка го
> изхвърлиха, въпреки опитит еза защито от страна на
> българските власти.
> По-голям проблем е това, че българските силови
> структури си позволяват да нарушават законите (а
> дали само те, а не и целия държавен апарат?),
> отколкото това, че някой инвеститор може да
> загуби от инвестиция в България. Да не забравяме,
> че основното, което привлича чуждите инвеститори
> е, че в България действа хармонизирано с ЕС
> законодателство.
> Както по-рано съм писал - съмнението, че
> противникът играе с белязани карти отказва
> комарджията, а не загубата.

По същия начин пресата виеше и срещу осъждането на техния хулиган.Ти защо вярваш на тяхната версия?Запозна ли се с биографиите на "честните" журналисти? Доколкото си спомням,срещу единия се води дело за набедяване-пак за същото....
smiling smiley
Не мисля,че инвеститорите се хващат на такива въдици,но на сериозните анализи и на това,което се случва-вярват.Дори и да е мааааалко по-късно! spinning smiley sticking its tongue out
Re: Цикълът при жилищните имоти. Къде се намираме?
13-08-2007 - 14:30:50
Don Написал:
-------------------------------------------------------
Дон, информацията ми е събрана по емпирични наблюдения и касае един от двата най-големи градове на Черноморското крайбрежие, а те са само два...

А, иначе си прав - наистина не съм прочела внимателно за дължината на циклите и разбира се, ти range">се извинявам най-горещо.

Но това означава, че ти съвсем отговорно вярваш, че циклите, обособени в Германия, при това основани на емпирични (случайни) наблюдения, са приложими и в България?...




Re: Цикълът при жилищните имоти. Къде се намираме?
14-08-2007 - 08:40:22
Личните дани са тайна. Никой няма право да ги разпространява. И когато МВР нарушава такъв закон проблемът е огромен. Мога да ти го обясня по-простичко - щом МВР си позволява да нарушава такъв фундаментален закон, къде е гаранцията, че няма да подслушва телефони без разрешение? А къде е гаранцията, че няма да се меси в икономиката като продава данни за конкуренцията? А къде е гаранцията, че няма да събират дани и да изнудва политици за да взимат определени решения - примерно коя зона да отпадне от защитените и коя да влезе, т.е. кой инвеститор да спечели?
Проблемът ти е , че си свикнала ченгетата да са икономически и политически фактор, аз не съм, гражданите на ЕС също.
Освен това криминалното минало на журналистите няма нищо общо с това, което са заснели и реакцията на МВР по случая наподобява 17 годишното изнудване с доисета, скрити информации за злоупотреби и други престъпления.
И не забрявай, че става въпрос за ББС, а не за вестник Шок. И като зачекна случаят с Майкъл Шийлдс - има още няколко въпроса, които изникват. Как така се случва, че мудното наше правосъдие си свърши работат като по учебник и за месец-два издаде 15 годишна присъда? НЕ беше ли това доказателство, че правосъдието в БЪлгария и законите са си перфектни стига да няма покровитлество над престъпниците?
Не е проява на патриотизъм да защитаваш хората, които ни пречат да се развиваме нормално.
Don
Re: Цикълът при жилищните имоти. Къде се намираме?
14-08-2007 - 11:39:03
Quote

Но това означава, че ти съвсем отговорно вярваш, че циклите, обособени в Германия, при това основани на емпирични (случайни) наблюдения, са приложими и в България?...

Глобал,

Какво значи приложими. Цикълите при регионалните пазари на НИ са факт. Цитирах Германия, защото за там имам достатъчна и достоверна информация.

Да, на регианалните български пазари ще сме свидетели на фаза на разчистване. Какви ще бъдет дължината и амплитудата ще покаже само времето. Няма човек, който в този момент да го знае.

Пазарите на НИ са циклични. България няма да направи изключение.

Извинявай, че пак те питам, но ми е интересно за този оптимизъм, който описваш. На какво се дължи според теб и за какво се отнася този оптимизъм – за по-добро заплащане на труда ли, за светло бъдеще в туризма ли, за растящи цени на крайморските парцели ли? Може ли по-конкретно да разкажеш, ако не е поверително.

Don
Re: Цикълът при жилищните имоти. Къде се намираме?
14-08-2007 - 11:54:44
И още едно допълнение. „Емпирични“ не означава случайни,
а означава получени въз основа на реални данни (опитно изследване).
Re: Цикълът при жилищните имоти. Къде се намираме?
14-08-2007 - 12:30:57
[ml-implode.com]

ето това става в четвърти цикъкл smiling smiley
Re: Цикълът при жилищните имоти. Къде се намираме?
14-08-2007 - 12:57:14
Дон,

Моите наблюдения на Черноморието са емпирични - изобщо, аз подобно на всички хора очаквах, че пазара там е в песимизъм. Още повече, след публикуваните в пресата статии за застой и падане на цените, на място се убедих, че това въобще не е така. Имах собствена работа, свързана със закупуване на недв. имоти ( между впрочем не успях поради "професионализма" на брокерите ), доста агенции обиколих, почти навсякъде се сключваха сделки, и се налагаше да чакам, докато имат възможност да ми обърнат внимание. Аз, подобно на теб, се чудих на какво да вярвам - на собствените си очи, или на масовите писания.

Срещнах се и със строителни предприемачи. В техните глави има някакво съмнение за нивото на цените, но това ги прави по-предпазливи. Избират по-добри места, строят по-качествено, с добри проекти, до ключ и с обзавеждане.

Нещо друго - за "Слънчев бряг" се оказа, че там вместо окаяни и отчаяни от бетонните строежи туристи, кипи огромен купон и веселба. Че не е приятна гледката, така е...Това не е зеленият, пълен с простор курорт, но както виждам, на най-бедните туристи в ЕС, това не им пречи. Българите също са доволни, надули са цените до небесата. Изобщо цари оптимизъм.

Летищата в двата града на Ч.море се радват на 10 % увеличение на полетите и "Фрапорт" са в процес на разширение. Ако тези проценти не говорят за оптимизма за развитие на туризма ни, не знам действително какво би могло да бъде посочено за нещо добро.

Още веднъж подчертавам, че това са случайни наблюдения.( Доколкото по случайни наблюдения можеш да правиш обобщение за нивото и развитието на даден пазар)Между врочем, "жътвата" в момента е там. Лошото е, че когато човек е далече, му се натрапват разни тези, които нямат нищо общо с истината. И понеже съм подозрителна, все ми се струва, че ни чака срив, ама психически. При цените на Черно море, все си мисля, че там цените са нагоре и нагоре. И понеже смятам, че чуждестранните инвестиции в НИ се съсредоточава на крайбрежните и планинските курорти, а това се отразява и на цените в София, скоро падане на цената няма да има.

За циклите си прав. За това, че си имал достъп до информация в Германия , не е необходимо да правиш извода, че всичко е цикъл, защото всеки знае, че е така. Във форума, доста хора опитват да прозрат започва ли обрата . И аз съм го правила. С две думи, според моята прогноза, сривът трябва да започне 2008 г. Само ми се струва, че май ще отложа обрата след още една година.

Що се отнася до работна заплата и цени на другите стоки, не ме питай за факторите на оптимизма на Черно море. Не съм изследовател, не съм научен работник, който дебне изменение в различни показатели, за да направи извода за промени или застой на цените.

Като че ли много ни лъгаха, и вече вярвам комай единствено на себе си и собствените си очи. Когато гледките в живота много ме фрапират, и са в пълен десинхрон с моите предварителни нагласи, го споделям с околните и очаквам техния коментар. И ето- те теб, с твоите съмнения, с твоите постановки и твоите прогнози. Те изобщо не са странни. Даже са повече от логични. Но все ми се струва, че човек трябва да ревизира и собствените си представи, особено когато има данни и за друго развитие.

И на мен мира не ми дава въпроса, откъде толкова хора имат твърде много пари. Само че отговорът не ми е достъпен и няма как да го науча. Само виждам, че има много свободни пари и те търсят приложението си. smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход