Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ДА РИСКУВАМ ЛИ:

Публикувано от sbb26 
Re: ДА РИСКУВАМ ЛИ:
08-06-2007 - 20:59:41
Само едно немога да разбера - тези които са емигрирали от БЪлГАрИЯ , постоянно ни натрапват колко е ужасно в България, как умираме от глад и колко било хубаво в щатите ........................ ами ок, радваме се за Вас че сте успяли и се чуствате добре, но има хора които си обичат родината и се справят въпреки трудностите :} и намират начин да се забавляват да се виждат с приятели да пълнят кафетата и кръчмите и да си живеят що годе добре - от това че от понеделник до неделя всички заведения са претъпкани с веселящи се хора мога да ви кажа че има хора които успяват да бъдат щастливи и в своята родина spinning smiley sticking its tongue out и не търсят измислената американка мечта да се тъпчат с бърза храна която им е доставят в къщи и е консумират сами пред телевизора , защото не им е по джоба да се хранят в ресторанти и заведения с музика , танци по масите и прочие ........................ Всичко е въпрос на избор и възможности и не е необходимо задължително да взимаш 3000$ за да си щастлив човек winking smiley не всичко е пари в този живот :!:
Re: ДА РИСКУВАМ ЛИ:
08-06-2007 - 21:04:10
Забравих да пожелая приятна петък вечер на всички в България, които въпреки всичко излизаме да се веселим и ще пием по едно и за ваше здраве - успелите наши сънародници , които са далече от родината си но са щастливи smoking smiley
Re: ДА РИСКУВАМ ЛИ:
08-06-2007 - 21:16:33
Хей na,
мислех че си по информиран относно живота в САЩ, ама с този твой постинг направо ме хвърли в тъч. Ще го коментирам, защото съм вийдал твои разумни постинги, но този е направо.....

Първо тези mansions от по 30 милиона никой с нормална работа не може да вземе такова нещо... Те са или наследство, или препрани пари, или нещо такова.
Второ новите коли са си съвсем "issue", щото като си платиш вноската за колата и mortgage на къщата нищичко не остава, освен ако не си на супер заплата.Или пък не бачкаш на 3 работи. Или пък жена ти няма добре платена работа. Пък ако работата ти не струва, може съвсем да забравиш за нова кола.

За Куку... Не му отговарям и няма да му отговарям на постингите, защото освен злоба нищо друго няма в тях. Няма полезна информация, а това което дава като данни е в много случи е изкривено и изопачено. $150 000 - $200 000 минимална заплата в Манхаттан. Мернах го някъде преди..Едно от многото глупости. Има хора, дето са доволни на 8 долара на час, щото иначе трябва да работят за $7....А М-р Куку явно има много сериозни комплекси да избива, може би е имал нещастно детство.....Иначе му вярвам за 6-цифрената заплата - 9999.99 годишно - 6 цифри, като броиш и центовете. Като разделиш на часовете за година се получава минималната ставка от около 5 долара и нещо на час. Не че няма хора с по 100000 и нагоре заплата. Ама като му гледам интелекта и начина на изразяване на М-р Куку определено не мога да го причисля към тях....

Айде със здраве
winking smiley
Re: ДА РИСКУВАМ ЛИ:
08-06-2007 - 21:18:22
не се паля на емигрантите и на никого
яд ме на тъпунгерите дето не са успяли в България и са принудени да си изкарват трохите на хиляди км разстояние и постоянно оплюват България, на всички глупаци бих казал следното:
В България кръчмите и ресторантите са пълни постоянно, в Щатите ходят на Макдоналдс вместо на ресторант.
В България децата не стават наркомани на по 12 - 13 години.
95 % от жителите на България не страдат от наднормено тегло за разлика от Шатите.
В България децата не се стрелят по училищата.
В България не ме е страх, че като влезна в магазин или се кача на самолет ще ме взривят.
В България работя за да живея, а не за да се прехранвам.
В България животът е реален, а не като в Шатите виртуален.
В България хората са умни, а не като в Щатите плиткоумни дебелаци от първобитно общинният строй.
В България апартаментите, колите, мебелите, дрехите и сапуните не са ни на КРЕДИТ.

Какво е според мен емигрант: Тъп селянин, завършил више образувание, пробвал се в София, смачкали го като лайно и от немай къде бяга от България и след това постоянно реве колко лошо било в България, еми яж си макдоналдса, живей при негрите и въоще не се бутай в Български чад, форум и т.н.
Re: ДА РИСКУВАМ ЛИ:
08-06-2007 - 21:33:41
Брокер, не всички емигранти мислят като м-р Куку, и не всички в БГ мислят като теб. Недей да делиш хората по този признак
Re: ДА РИСКУВАМ ЛИ:
08-06-2007 - 23:55:37
Evalla...

Mnogo ste dobri v otmestvaneto na diskusijata v udobna za vas si nasoka.
I v izbiratelnoto chetene.

Znachi v Manhatten giveeli hora sys 7-8 dolara na chas dohod? Interesno...
Kojto smjata che postingite mi sa obidni za Bylgaria spored men ne e nared.

Kojto si pozvoli da kage che njakoj neshta v Bylgaria ne sa nared vednaga biva opljut. Samo procehete lichnite obidi v gornite postingi i sled tova opluvaneto na zeli dyrgavi che i continenti.

Tova se e soz misleneto. Koj ne skacha e cherven. Kato ne si s men si vrag i prochee soz stereotipi...
Ne sluchajno Moisej e vodil evrejte 40 godini iz pustinjata dokato ne ostanal giv nito edin roden v Egipet.

Rodinijat rob ne moge da byde svoboden.

A nache navsjakyde si ima kusuri, idelno mjasto za giot njama...
Tuk cheren moge da te grymne, tam ziganin da te zakoli.

Ne za tova e diskusijata a za dohodite na horata, za tova kak givejat i kakvo mogat da si pozvoljat, za affordability na gilishtata, za manipulaziite i lygite po mediite...

Ne mogesh da napravish omlet baz da skupish jaizata i e napylno normalno njaoj da ne e syglasen s men.

Izrazete go obache po chiveshki...

Nikak ne moga da priema chetejki gornite postingi che horata pisheshti gi njamat njakakyv problem, ne sa obremeneni s neshto ili ne sa ozlobeni.

Take it easy be hora, pazete si nervite...

A inache deleneto na emigranti, bylgari (giveesshti v Bylgaria) i iobshto delenieto na kakvato i da e baza na horata e nedostojno i nepochteno.

Za horata kojto oshte pomnjat kakvo znachi pocthenost...

I oblugva interesite tochno na kradcite na Bylgaria. Tezi s hotelite i s kolite za nad 50 000 euro...


Re: ДА РИСКУВАМ ЛИ:
09-06-2007 - 01:11:11
Ето тук пускам няколко линка от една от най-популярните трудови борси(и не само трудови) - Craig list за работа в Манхаттан:


[newyork.craigslist.org]

[newyork.craigslist.org]

[newyork.craigslist.org]

[newyork.craigslist.org]

[newyork.craigslist.org]



Заплащане - 8-9 долара на час. ПОБЪРЗАЙТЕ- МОЖЕ ДА СА ОЩЕ СВОБОДНИ - МОЖЕ И ДА ВИ ВЗЕМАТ, АКО ИМАТЕ КЪСМЕТ

И сега изведнъж ще се окаже, че няма българи да са на такива нископлатени позиции, ама това си е - пустото му самочуствие. Moje bi работодателят само като чуе че сме българи ни дава по $20/час стартово заплащане. Щото всички тук около мен все печелят добре,ама като стане въпрос да си вземат отпуска за 2 седмици и да се върнат в БГ изведнъж се оказва че нямат $4000-5000 да си платят билетите и екскурзията. Пък заплатите им все големи - от $100 000 и нагоре. Ама това е положението.
Re: ДА РИСКУВАМ ЛИ:
09-06-2007 - 01:32:52
Все пак да си кажа мнението по темата: да купувам или не?

sbb26 ако можете ДНЕС да закупите жилище,и имате парите, го направете. УТРЕ може да е вече късно(за тези пари които имате сега).Но преценете много внимателно какво купувате, и на каква цена го купувате. Добрите имоти си пазят стойността.
na
Re: ДА РИСКУВАМ ЛИ:
09-06-2007 - 07:49:28
do broker 111,
prodaljavash da se dokazvash ,ce si palen seliak, nikoi v USA ne plasta v cash i ne e koi znae kakav geroizam ce si imal 50-100$ v broi; ne si vidial povece ot mene ot USA badi siguren; ako beshe vidial tolkova niamashe da se izkazvash kato prost kifladjia(ne mojesh da spomenavash BG i USA v edno i sasto izrecenie za sravenie, osven moje bi po prostotia, zastoto v naistina v niakoi ujni stati ima dosta red-necks)- iavno ne si vidial bentlitata i aston martin v Naples,tam S-classa na Mercedez i Lexus e vsiaka 3ta kola; da ne govoria za South Beach; daje ne si mi na nivoto da sporim-prosto mi napravi vpecetlenie selianiata ti
Do Nabludatel
tozi Craiglist ne e nikakva tarsacka- moje bi za niskokvalificirana rabota
da vzemem mlado semeistvo s bachelor naprimer accounting - startovata zaplata e $40K(dosta zanijeno), znaci za semeistvo $80K; ako ostavat po 5000$ cisto namesec- paymenta za $200000 townhouse pri 6% lihva e 1200; payment za 20K kola pri 6% lihva e 480$; lizing na cisto nov VW jetta e 200$ ; ne sam siguren kade predstavliava problem tazi suma -ocakvam da me oprovergaesh clap:
na
Re: ДА РИСКУВАМ ЛИ:
09-06-2007 - 08:05:37
nabludatel, po povod za skapite kasti - ne sa nasledstveni- poveceto sa na CEO na fortune 500 companies; zvezdi, politici, daje vidiah kastata na poslanika na USA vav Vatikana - $27miliona v Naples, FL ; otdelno tezi hora imat iahti za milioni $; private jets i dr.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход