Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цените след НОВА ГОДИНА

Публикувано от 302 
mbg
Re: Цените след НОВА ГОДИНА
14-12-2006 - 15:49:28
Statiata e ot 14.12.2005, ne e li malko ostariala?
Re: Цените след НОВА ГОДИНА
14-12-2006 - 16:02:34
Statijata v ervoporta e pokazatelna che Evropa shte posledva US v posoka spadane na cenite na nedvigimostite.

Chast ot informazijata im obache e stara i nevjarna. (kydeto tvyrdjat che imotite v Bylgaria bili pone 2 pyti po-evtini ot tezi v Ispanija i Portugalija).
V momenta edna prilichna kyshta v Drugba do Varna ili pyk v Bojana e po-skypa ili v naj-dobrija sluchaj ima ekvivalentna cena s syshtata kyshta v Costa Brava v Ispanija.

Predstavete si absurda.

Da ne govorim che gorespomenatite kyshti v Bylgaria njama da imat centralna kanalizazija a septichni jami.

Portugalija e v pyti po evtina ot Bylgaria, ima mnogo po-dobyr klimat, srednata zaplata e 800 evro na mesez i e v evrosjuza ot dosta vreme.




Re: Цените след НОВА ГОДИНА
14-12-2006 - 16:04:52
Joan, мен не ме притеснява това на кого е заложила госпожа Илиева, не ме притеснява и това че ще фалира ако не си е направила сметките - леко ме притеснява само това че говори (според мен) несериозни неща (да не използвам по-тежка дума).
Човек - съвсем прав си, че който има възможност би си купил в чужбина и аз съм казвал и преди че голяма част от лично моите познати емигрирали в САЩ, Канада и Германия точно това направиха - купиха си имоти там. Не се сещам за мои познати жевеещи в България, които да са инвестирали в имот в чужбина, но не отричам че има такива хора и че това в някои случаи е разумно решение.
Това което коментирах аз е, че цифрите в тази статия за мен са неверни. Няма такава бройка хора в България която да си позволи такива разходи. Това за сметките в чужди банки го приемам като аргумент, но все пак - става дума за свободни пари в размер няколко пъти външния дълг на страната. Трябва да се има и предвид, че много от хората които ограбиха страната, вече не живеят тук, така че изобщо не би трябвало да са целева група на госпожа Илиева.
Re: Цените след НОВА ГОДИНА
14-12-2006 - 16:59:51
Panther1,

Абе да ти кажа - прихождат май smiling smiley тия, дето завлякоха париците на хората smiling smiley. Никак няма да се учудя, ако си прихождат за по няколко месеца тук и точно те са й целевата група или поне част от нея. Все пак много от тях тук започнаха или започват легален бизнес, влагат в производства, имат родители и т.н.

Така или иначе, аз съм склонна да й вярвам. На база случайни лични наблюдения. Но пък ако ти не й вярваш - ами ок smiling smiley То ще се чуе след време дали си е направила добре сметката или не.
Re: Цените след НОВА ГОДИНА
14-12-2006 - 17:16:32
За да купиш в чужбина освен да имаш парите се искат и някои други неща.
Космополитен дух, авантюристична настроеност и прилично знание поне на английски. 90% от богатите (а и от бедните) са си 100% българи дето даже се мусят на по-екзотична храна, препотяват се докато сричат на английски и им липсва ежедневната среда. Т.е. от 44000 остават 4000 потенциални клиенти. Е, и това не е малко.
Re: Цените след НОВА ГОДИНА
14-12-2006 - 18:36:30
Начев, какво против имаш експанзията към Северна Гърцияsmiling smiley
Относно статията на Хърсев за парите в куфарчета, дето им било минало времето давам два бързи примера за размисъл - чичо Манфред почетният гражданин на Банско го уличиха, че с приятелчета е отмъкнал 300 милона евро в брой.
Днес чух по радоито , че открили в трезор 700хил. евро (в брой се води това нищо, че е в банка) на една от задържаните служителки на Топлофикация, представям си колко всъщност в брой имат тези дето са по-нагоре в схемата.
По проблема с високите цени на имотите. Значи всички искат доходите в България да се приближават до европейските нива, ами радвайте се , че един от секторите (строителстовто) се развива в тази посока (има и други сектори сигурен съм). Аз лично за три години съм увеличил месечното заплащане на работната ръка с над 100% и мисля, че ще се повишава още. За справка - мненията , които дадохте за приличния месечен доход от 2000-3000лв говорят за това. Защитниците на тезата "надценени имоти" да си сяда на задниците и да мисли как да се увеличават доходите, а не да искат да се намаляват на другите. Това е единствения ни шанс за достойно място в новата държава. Или предпочитаме да си останем бедни, защото някой в Брюксел е решил, че му е нужно зле платено население в България?
Re: Цените след НОВА ГОДИНА
14-12-2006 - 18:42:56
Е нали всяко правителство обвинява предишното, че е източило държавата, защо се изненадваш, че може да има свободни толкова пари. Ами ако се окаже, че всяко едно правителство си е присвоявало примерно по няколко млрд. годишно? Аз не се наемам да предполагам дали това е така или не. Може пък и да са толкова - знае ли някой колко още пари в трезори в банките има.
Re: Цените след НОВА ГОДИНА
15-12-2006 - 09:23:31
nihonjin,

Позволи ми да не се съглася - тук говорим за ваканционен имот в гърция, а не за емиграция натам, т.е. ежедневната среда няма нищо общо. Освен това и знанията по английски не са решаващи - била съм на почивка в Гърция няколко пъти и мога да кажа, че почиващите българи не говореха езици (това е вярно), но това не им пречеше да се разбират с обслужващия персонал и по магазините. И си изкараха чудесно. Не виждам какво им пречи да правят същото в собствена къщичка.

А и там, където бях, всички облужващи говореха руски и табелите по магазините бяха и на руски. Говорих се една продавачка и разбрах, че много от тях били някакви гърци, върнали се след разпаденето на СССР. Какви исторически събития са в основата на това, не знам. Но руският им беше перфектен, без акцент, просто като роден език. Е, имаше и много руснаци в този курорт, предполагам, това определя и наемането на персонал, говорещ руски. Да не говорим, че много хора в северна гърция (особено по-възрастните) говорят и български.

Колкото до авантюризма, не мисля, че къща в Гърция е равна на къща на Карибите. Гърция е почти "у дома", сравнявайки със Скандинавия, например, а какво остава с други континенти.
Re: Цените след НОВА ГОДИНА
15-12-2006 - 10:29:26
Съгласен,

Гърция, бивша Югославия, Турция са си "наш терен". Аз имах пред вид общия случай - по далечни дестинации.
Дайте да изчакаме заветната дата и ще станат ясни нещата!
15-12-2006 - 11:27:28
avatar
Според мен няма смисъл да се коментират цените за след две седмици. Просто ще почакаме и ще видим. В периода от 01.01.2007г. до деня на лъжата 01.04.2007г. ще цъфнат всички имоти на спекуланти и на хора чакащи заветната дата "за да не се минат". Това според мен ще увеличи драстично броя на предлаганите имоти, което от своя страна трудно ще доведе до драстичен скок на цените. И като прибавим факта, че повечето купувачи бързат да купят СЕГА се предполага, че догодина търсенето няма да е същото като през последните 3 месеца на тази година. Т.е. голямо педлагане и малко търсене - имотите със завишени цени няма да се реализират според мен. Но каквото и да си пишем сега ще бъде безмислено поне в следващите две седмици. smoking smiley winking smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2006-12-15 11:33 от Продавач.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход