Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Вярва ли някой че цените на новите апартаменти в София някога ще паднат?

Публикувано от vania81 
na
Re: Вярва ли някой че цените на новите апартаменти в София някога ще паднат?
03-10-2006 - 07:40:38
Kуку, покажи ми оферта за един и същ имот да е спаднала от 1200 на 800е/кв ; не говоря за 2 различни сгради; защото според мен е напълно възможно един комплекс с по-добро качество, повече екстри, на първа линия и по-добро местонахождение спрямо курортите да струва 1200е/кв ,а друд на 2 или 3та линия или извън курортите, с компромис в качеството и екстрите да струва 800е/кв; аз понеже исках да инвестирам в подобен имот имам доста преки наблюдения в рамките на последните 4-5 месеца и мога да ти кажа, че точно обратното се случи около Варна, цените отидоха от 800 на 1200е/кв(за 5месеца-50% !), мога да ти дам за пример поне 4 комплекса и явно има кой да ги плаща тези цени, защото повечто се разпродадоха още преди да е завършило строителството.
Re: Вярва ли някой че цените на новите апартаменти в София някога ще паднат?
03-10-2006 - 10:01:22
Kuku, какви 1200 евро на кв.м. те гонят теб? Ти изобщо направи ли си труда да провериш поне бегло офертите в София?
Хайде следващия път като пишеш поне първо провери какви са средните офертни цени за София, виж разпределението по райони и после се изказвай дали ще падат и кои точно ще падат. И си задай въпроса дали това, че апартамент от 250000 евро се срива на 150000 евро изобщо има голямо влияние на пазара в София или е важно дали от 70000 ще падне на 50000.
Re: Вярва ли някой че цените на новите апартаменти в София някога ще паднат?
03-10-2006 - 10:16:20
Vania,

Spad na tsenite s 50% za 5-6 mesetsa - kakto niakoi "experti" se izkazvat tuk oznachava nationalna ikonomicheska kriza, niama kak inache da stane. Poslednia pat kato imashe spad ot 30-40% tochno takav beshe sluchaia. Ta ako smiatash che sme na raba na zhestoka kriza v ikonomikata - ne kupuvai.
No vseki, koito naistina e tarsil v posledno vreme znae mnogo dobre che "izobilieto" e samo prividno, a vsashtnost e mnogo trudno da se nameri dobro zhilishte. I che fakta che se zastroi parva linia v SB i sega se prodavat kompleksi na kilometar navatre za po 800 EUR/m2 sashto ne govori za spad v tseni i tarsene.Taka che sama si otgovori na tozi vapros, no spored men ako namerish hubav apartament na tsena ok.700EUR v Sofia na prilichno miasto, etazh i s dobro razpredelenie - ne mu misli mnogo dalgo...
Re: Вярва ли някой че цените на новите апартаменти в София някога ще паднат?
03-10-2006 - 13:03:15
Коте

Повярвай ми за някой пишман предприемачи спад на цените с 50 % ще е Градиозна икономическа криза

за други време за реален поглед върху нещата
Re: Вярва ли някой че цените на новите апартаменти в София някога ще паднат?
03-10-2006 - 14:04:44
Аз пък имам малко по-различно мнение по въпроса- в момента в сградите пред завършване или в завършените вече се предлагат само куците апартаменти- последен етаж, скосявания, северно изложение и пр. и пр. Реално не се предлага апартамент, който да ти хване окото с изключение може би на скъпарските, лукс сгради! Но тъй като няма сила на земята, която да ме убеди, че в толкова много нови сгради в София всичко хубаво е продадено, си мисля следното: хубави апартаменти не се предлагат, за да могат балъците да изкупят куците! Поради факта си мисля, че ако не поевтиняване на цените, поне в близко бъдеще ще започнат да се предлагат част от стопираните интересни апартаменти, което един вид ще си е поевтиняване!

Естествено това си е лично мнение и ако някой може да ме обори, нека го стори smiling smiley . Може пък и аз да съм :crazy:
Re: Вярва ли някой че цените на новите апартаменти в София някога ще паднат?
03-10-2006 - 16:29:52
Kuku,
Logikata ti e jelqzna, no koga li 6te izgyrmi tozi balon? Pone ne dokato ima kupuva4i sys sredstva: 4ujdenci, koito 6te prodyljavat da idvat s novite poleti low cost i koito biha iskali da imat apartament4e za ski i drugo na moreto, bylgarskite imigranti, koito 6te se vyrnat (sprqmo NOI sa okolo 1mln, e ne vsi4ki 6te si kupqt jili6ta, no golqma 4ast ot tqh opredeleno), bylgarite v golemite gradove koito 6te izkarvat po dobri zaplati s ustanovqvaneto na novite ofisi na firmi. Dali ofertata na apartamenti shte e dostaty4na za da spre cenite?
ven
Re: Вярва ли някой че цените на новите апартаменти в София някога ще паднат?
03-10-2006 - 19:50:56
>> 4ujdenci, koito 6te prodyljavat da idvat s novite poleti low cost i koito biha iskali da >> imat apartament4e za ski i drugo na moreto

Въх, те пари за самолетен билет нямат ти искаш да изсипят 60-70.000 Евро за нещо дето ще го ползват веднъж-два пъти в годината? И ако сложиш още 20.000 Евро за довършване и обзавеждане.

С тези пари могат да спят в 5-звездни хотели до края на живота си, където ще им чистят/перат/готвят. (т.е ще бъдат на почивка).

А ти казваш, че ще си купят апартамент в курорт за да дойдат да почиват(жената да пере/готви/чисти)?

На планина казваш ще ходят?
Че защо в Банско или Боровец/Пампоровец. 2 часа самолет до софя + 4 часа трансфер с кола? 6 часа път за една седмица почивка? Ми в Италия и Франция в Алпите ще да не почиват - на подобни цени и на в пъти по-добро обслужване?

Не могат ли да си спестят 4 часа път с кола и да отидат в Кортина Дампецо? Хем по-близо, хем по хубаво.

По морето казваш?
Че защо ще ходят в нашите бетонни курорти, скоро била ли си в Слънчевия град (бряг)? Да им крадат кредтините карти, да получават лош сървиз?
Все си мисля, че Испания им е по-добра алтернатива а и пишат на латиница ако не друго.

>> bylgarskite imigranti, koito 6te se vyrnat
Ще си оставят добрите заплати в чужбина и ще дойдат да работят в БГ?
Да вярно доста от тези емигранит купиха. Но, не са купили за да се върщат - купиха да спекулират, да отдават под наем. Може би част от тях са купили за да си имат като си идват за по една седмица в годината.

>> bylgarite v golemite gradove koito 6te izkarvat po dobri zaplati s ustanovqvaneto na novite ofisi na firmi.
Дай боже! нека да изкарват тез българи добри заплати. Но нали се сещаш, че тези нови фирми идват в България именно защото тук могат да плащат ниски заплати. Едва ли си правиш илюзии, че ще дойдат и ще плащат заплати каквито се плащат в европа. Да, заплатите ще се вдигат през следващите 10-20 години.

Re: Вярва ли някой че цените на новите апартаменти в София някога ще паднат?
04-10-2006 - 09:55:41
todor,

Засягаш много интересен въпрос - защо при такова предлагане пак не може да се намери нещо читаво, освен "на чертеж" едва ли не?

Не знам дали си :crazy: , ама и аз се питам това. Наскоро моя приятелка купиха много скъп и луксозен имот (няма да казвам параметри, то направо не е за вярване) на дупка, като е на последен етаж. тя като мен (за разлика от 4ovek smiling smiley) не обича да си вземе покрива за свой, пък и не харесва асансьорите, които някак по закона на Мърфи се развалят още веднага след като са монтирани. И ми обяснява, че нямало други свободни подобни в сградата. При тези цени и при този етап на строеж! тя хич не е глупава, с образование и интелект е, освен това познават строителя, да кажем "с връзки са". Не знам какво да мисля - щом и за тях няма друг освен последен етаж.....
Re: Вярва ли някой че цените на новите апартаменти в София някога ще паднат?
04-10-2006 - 10:12:31
Joan

добрите апартаменти в новите сгради са ипотекирани и с парите се строи нова сграда, която също ще се ипотекира преди да се пусне в експлоатация /20% ДДС спестени/
За това се продават само боклуците, дето не ги искат за ипотека /трудно се реализират/



Не ви ли намирисва на пирамидка ... само че свърха на долу
Re: Вярва ли някой че цените на новите апартаменти в София някога ще паднат?
04-10-2006 - 10:33:18
Незнам Joan,

За конкретния случай с твоята приятелка немога да коментирам, може би пък наистина в конкретната сграда всичко да е изкупено- все пак казваш, че е скъпа и луксозна! Но наистина немога да повярвам, че в толкова много сгради в София- стотици, ако не и хиляди, всичко е продадено и са останали само куците апартаменти! А и наистина е смущаващ факта, че още на чертеж се изкупува всичко читаво. Примерно аз ако харесвам строителството на конкретна фирма, няма да купя някакъв умрял апартамент в тяхна сграда с/пред акт 16, а ще предпочета да се включа в техен бъдещ проект и да си избера сносен апартамент. Да ама не! Всичко е продадено на зелено с изключение на "топ оферти" като последен жилищен етаж, северо-западно изложение, леки скосявания като за лилипути и т.н. Е всичко това според мен не е възможно и единственото логично обяснение е, че се прави с цел продажбата първо на кофтите имоти. Иначе, де е Киро на кярия!!!
smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход