Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

КАКВО СТАВА ТУК? ЗАЩО ЦЕНИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ПАДАТ ПОВЕЧЕ? НАЛИ УЖ БЯХА ДВОЙНИ„ ТРОЙНИ ? ДОКОГА ЩЕ ЧАКАМЕ ? КАКВО СТАВА С 149Е/м2 ?

Публикувано от PER0 
в cigano- българия си заслужава да имаш имот само ако ти го дадат без пари и ти плащат по 1000 евро на час да "живееш" в него :}
Ти ако живееш ден за ден и всеки ден се молиш да сложиш нещо в устата,
--------------------
Не ботко, не живея ден за ден, въпросът е, че аз знам какво се случва на пазара на имотите от почти 22 години, защото това работя, а ти даваш прогнози коя от коя по - ужасна, в крайна сметка твоите прогнози не се сбъдват, въпреки, че явно си поредният мрачен субект тук, който получава оргазъм, ако разбере, че някой е фалирал, или е загубил имота си. "ЩЕ" - тата са важни, ама ти досега не в десятката, мишената не си уцелил в предвижданията си. ботко, имаш право на мнение, може да е различно от моето - няма лошо, лошото е, че нямаш хал хабер от движението на пазара , а се правиш на великан. На това му викам аз избиване на комплекси.
В ЧСИ е бъдещето и те ще са тези които ще изпратят брокитата в небитието. Ай наздраве за съдебните изпълнители.
Quote
149лв.\м2
В ЧСИ е бъдещето и те ще са тези които ще изпратят брокитата в небитието. Ай наздраве за съдебните изпълнители.

ЧСИ-тата в никакъв случай не могат да бъдат определящи за цените, или ако имат някакво влияние, то е само за най най нискокачествените имоти. Причината за тове е, че за да се стигне до продажба от ЧСИ, този имот е бил тотално занемарен, тъй като никой не би влагал средства за ремонти, ако има проблеми с ипотеката. До ЧСИ се стига след хроничен недостиг на пари, което означава, че в 95% имота е неподдържан с години. Втората, но не по маловажна причина е, че за да не бъде продаден от собственика си, имота има сериозни дефекти. Третата причина е, че самите ЧСИ-та получават % от продажбата, и никой няма да подари имот ей така, напротив, ще се гонят пазарните цени. Даже е възможно в някои случаи да бъдат задминати, ако на въдицата на ЧСИ-то се хване някой балък.Четвърто- на самите търгове има подставени лица от банката - кредитор, които бутат цената нагоре. Пето - винаги в бъдеще има вероятност да бъде оспорено съдебното решение, с което имота се отнема от длъжника. Така че извода е: при ЧСИ-тата - само имоти -боклуци !!!!
имаме над 20% лоши кредити и според Перо само тия с боклуците са го закъсали а тия с добрите имоти са 100% изрядни платци. и с години не е поддържан имота. ами че те само преди 4-5 години ги купиха бре.аз познавам 1 човек който има затруднения с кредита щото остана безразботен. купи 2008г. ново лукс довършителни работи.сега ще замине на ЧСИ. ама него не му пука и не иска да го продава сам щото ипотеката надвишава доста пазарната цена.
За да има пазар трябва да има няколко фактора:

1 да има предлагане на стока - има предлагане и още как!
2. да има търсене - винаги има хора искащи да семят жилището но намаляват поради демографски фактори и емиграция.
3.Тъсенето да е ПЛТЕЖЕСПОСОБНО - хората с пари са кът! Хората с пари и търсещи жилище са още по голяма рядкост! Кредита не е решение с тези лихви и ситуацията на трудовия пазар. Излаз от кризата не се вижда. Несигурност и поскъпваща издръжка на живот. Или на кратко : търсят се купувачи с пари в наличност.
4. Доверие между страните на сделката - купувач, продавач и брокер евентуално. Тук нещата са най зле. Споделям от личен опит от 2012. Малкото купувачи се сблъскават с брокети на продавача, които искат да измъкнат пари и от двете старни. Не дават правилни съвети за състоянието на пазара на собствениците/ нали искат % от сделката/ и собствениците изпускат добри възможности при сегашните условия.Така може да видите имоти да стоят с години непродадени. Има случаи на откровенни лъжи. Стар панел се предлага като тухла!!! Строителстви с итонг са дава като тухла!!!
За новото строителство нещата са дори по-безнадежни. Застояли непродадени апартаменти се предлагат за 700-800Е/м2. Някои дори без врати и радиатори. Има някои даже за 1000 на шпакловка - хора излезли изцяло от реалността. Обявяват се с общи части /133м2- 100 м2 реално или около 22К Е отгоре/ Говори се за лукс, когато няма основание да се говори дори за среден клас сграда - тесни стълбища, малки асансиори, ефтини теракоти по съпалата...... Околностт не се коментира.Куп неуредици в самата сграда. Дори да сте склонни да намалите цената след време за да стане сделката, клиента обикновено не е съгласен - изгубили сте доверие! Премълчаване на тежести върху имота или 20% данък при нови жилища!!!!
Или докато не си върнете доверието, пазара няма да тръгне! Това включва честно отношение към купувача и корекция на цените! Цените са все още надути при офертите и така спират хора с пари кеш! А те са редки птици!!!
ПС. Ако имате за продан, не търсете голяма печалба, а търсете клиент готов да ви плати. Ако не ви трябват тези пари в близките поне10- 20 години, не продавайте. 600м2 е реално да вземете /все още/ за напълно завършен апартамент в София и без общи части.
ПП. Кризата сега набира скорост по света. Няма налични пари!От САЩ през Испания и Белгия....Израел и Китай има социални бунтове. У нас нещата са най-зле защото населението е най- незащитено и най-неплатено. Освен това имаме пълно разминаване м/у живота и възгледите на управниците и това на българина. У нас има вакханалия на монополистите и банките. Не случайно баковата ни систена е получила най-ниски оценки при оценяване на кункорентоспособностт за инвестиции при над 150 страни. Управлението и правосъдието ни също са двойкадии.
Оноре , съвсем малко истина има в твоите писания, ще се мотивирам -

1. Предлагане има, имоти , заслужаващи внимание - малко.
2. Търсене има, винаги ще има, естествено , че не е както през 2007-ма например, но е достатъчно.
3. Ако кредита не е решение, защо поне половината от сделките ми тази година са с кредит ?
4. Тук си сътворил най-големите глупости, няма и да ги коментирам. Като те чете човек, няма как да не разбере, че представа нямаш
Само това - "Строителстви с итонг са дава като тухла!!! " е достатъчно да разбера, че представа нямаш.
криза на имотния пазар в българия няма! поради простата причина че няма имотен пазар.тука преди имаше един луд сахиба някой знае ли кво стана с него? не че е само един де.. :}
поради простата причина че няма имотен пазар
-------------
Пазар има, но теб те няма в него. И добре, че е така.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход