Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Некомпетентни "брокери" формират високи цени на недвижими имоти или Сделка с цената на всичко

Публикувано от trader 
Re: Некомпетентни "брокери" формират високи цени на недвижими имоти или Сделка с цената на всичко
20-08-2008 - 23:26:54
Иво75 Написал:
-------------------------------------------------------
> nikolase написал:
> "И какво ще стане ако продавача(дядото)заведе
> дело?Срещу кой трябва да го води?"
> Задайте си правилно въпроса поне- да заведе дело
> за КАКВО? - че е продал имота без негово съгласие
> или, че не е изпълнил условията по сделката с дядо
> си - т.е да го гледа и издържа и т.н.
> "А междувременно внука е продал имота?" -
> междувременно - т.е по време на заведеното дело
> ли? Думите имат точно значение, не са локуми, но
> на въпроса:
> Че кой нотариус ще изповяда така сделката, без
> да се направи отказ от вещното право ?
>

Иво май има нужда да ти се разяснява.Никой не може да продаде имот на друг без негово съгласие.За това се лежи в затвора.Дядото няма и никакво вещно право върху имота.Той го е продал на внука си.Внука му го продава и тогава дядото решава да заведе дело.И следват въпросите-срещу кого трябва да се води делото.И какЪв би бил евентуалния изход от него.Защото си има категорични законови положения в случая.

БРОКЕРИТЕ СЕ ИЗПОКРИХА ПРИ ТЕЗИ КАЗУСИ В МИШИ ДУПКИ,МОЖЕ ДА СЕ ПРОСЛЕДИ ТЕМАТА В НЕЙНОТО РАЗВИТИЕ




Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2008-08-20 23:32 от nikolase.
Има няколко важни момента в този казус. Първо дядото не го е "продал", а го е прехвърлил срещу гледане и издръжка. Второ, приемаме, че не си е запазил вещно право на ползване. И, трето, ако внукът е продал имата преди вписването на исковата молба за разваляне на нотариалния акт за гледането, то сделката си е валидна. Дядото може са осъди внука само за пари, а купувача ще си запази имота, макар, че ще побелее, докато вървят делата.
Това не е въпрос за брокер, а за юристи.
Дядото може да си живее в собствен имот, а да е прехвърлил друг срещу гледане и издръжка и да не си е запазил вещно право за ползване на прехвърления имот.

КОГАТО КАРТАТА И ТЕРЕНЪТ НЕ СЪВПАДАТ, ВЯРВАЙТЕ НА ТЕРЕНА.
Стара военна аксиома
Понеже виждам,че брокерите не са толкова компетентни в юридическата сфера аз ще им помогна малко, като им кажа ,че трябва винаги да имат под ръка закон за наследството,закон за собствеността,закон за устройството на територията и за всеки случай наказателния кодекс ако с ,газят лука И в свободното време да четат законите ,за да са запознати !!!!

kikito83 ,


Поучително четиво, само не знам кой ти каза, че ти можеш да поучаваш представители на бранш, с който нямаш нищо общо ?! От висотата на коя точно своя позиция го правиш ? Да вземете па да се вземете с nikolase, има да си плюете денонощно "брокерчетата неуки" като мен !
Може вече и да са се взели. И двамата са от Пловдив.

КОГАТО КАРТАТА И ТЕРЕНЪТ НЕ СЪВПАДАТ, ВЯРВАЙТЕ НА ТЕРЕНА.
Стара военна аксиома
Нека се обичат младите ! И да си стоят в Пловдив, ако може някак.
Николас плати на адвокат и не се опитвай да минеш гратис!!
СДЕЛКИ С ИМОТИ -СДЕЛКИ НА РАЗПОРЕЖДАНЕ ,СДЕЛКИ НА УПРАВЛЕНИЕ и т.н
Покупко -продажба.Трябва да има удовлетворена престация!Прехвърляне на имот срещу гледане -налице е задължение.
Дали внука може да продаде, А дали има измама и трябва да се води дело ,зависи от това каква е била сделката или по точно от това как е съставен нотариалният акт.Дали дядото е дал пълномощно на внука да продава имота или не ,ако е било срещу гледане..ДаА КО Е ИМАЛО ПЪЛНОМОЩНО СЕ ПРАВЕХА ИЗМАМИ С ТЕКСТ В ПЪЛНОМОЩНОТО ,ДАЛИ МОЖЕ ДА ПРОДАВА САМ НА СЕБЕ СИ ИЛИ НЕ!!нО ЗАПОМНИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОДАДЕ ИМОТ без да има удолетворена престация !!И СДЕЛКАТА ДА БЪДЕ ВПИСАНА ОТ НОТАРИУС В АГЕНЦИЯТА ПО ВПИСВАНИЯТА!!ВЪПРОСЪТ ТИ Е ИЛИ ПОДВЕЖДАЩ ИЛИ ТЪБ
Много рядко давам мнение по форумите ,но твоите писания определено ме издразниха.
За това си позволявам да ти кажа няколко неща : Притежавам агенция за недвижими имоти от 14 години.Има много клиенти които са останали доволни от нашите услуги и ги ползват многократно .Това са предимно хора със сериозни професии, които не могат да си позволят по цял ден да се ровят в офертите публикувани във вестници и интернет портали.Относно "големите" комисионни е вярно че има и фирми които злоупотребяват,но във всяко стадо има черни овце.ИСКАМ НА ВСИЧКИ ДА Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО - НОРМАЛНАТА КОМИСИОННА Е 3% ОТ КУПУВАЧА И 3% ОТ ПРОДАВАЧА !!!Ако на някой като теб това не му изнася може да търси или да продава без посреедник.
ЗА ЖАЛОСТ МОШЕННИЦИТЕ КУПУВАЧИ СА МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ФИРМИТЕ МОШЕННИЦИ!!!МНОГО ОТ ТЯХ ПОЛЗВАТ УСЛУГИТЕ НА ПОСРЕДНИЦИТЕ ЗА ДА СИ НАМЕРЯТ ИМОТ ,А СЛЕД ТОВА ВСЯЧЕСКИ СЕ МЪЧАТ ДА ЗАОБИКОЛЯТ АГЕНЦИЯТА И ДА НЕ ПЛАТЯТ КОМИСИОННА.ЗА ЩАСТИЕ ИМА ВЕЧЕ ДОСТА ОСЪДЕНИ ТАКИВА ТАРИКАТИ,КОИТО ГОРЧИВО СЪЖЕЛЯВАТ ЗА ТОВА КОЕТО СА НАПРАВИЛИ ,ЗАПЛАЩАЙКИ НЕУСТОЙКИ МНОГОКРАТНО НАДВИШАВАЩИ КОМИСИОННАТА КОЯТО Е ТРЯБВАЛО ДА ДАДАТ!!!
Много хора не могат да оценят огромният труд който полагат фирмите за недвижими имоти.Трябва да ти кажа,че ако вдиш колко струва издръжката на такава фирма месечно (наем за офис,сметки за телефони,работни заплати,осигуровки ,гориво за автомобилите и мн.др.)ще ти се завие свят.За една средно голяма фирма съм напълно убеден че надхвърля годишния ти доход.Работим понякога и по 12 часа на ден и рядко имаме време за семействата си.Ако ти се струва че печелим много,а работим малко си съвсем свободен да започнеш да работиш и ти с недвижими имоти ,за да видиш много ли е лесно .За жалост много некомпетентни хора които мислят като теб навлязоха в нашата професия и именно те я петнят.
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.