Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цена на груб строеж

Публикувано от bnm 
Re: Цена на груб строеж
23-03-2007 - 08:56:23
Аз като си купя най-евтиния продукт не очаквам чудеса.
След като говорим за груб строеж и бетонът е добре, кое е толкова зле - изкривила са някоя и друга зидрия ли? Голяма работа - зидарията се бута и зида наново или се изправя с мазилка. Ако бяхте продължили със същата фирма щяфха да поемат част от изкривяването и щеше да ви излезе много по-евтино.
Re: Цена на груб строеж
23-03-2007 - 09:43:40
Не залепиха хидроизолацията както трябва(въпреки, че се съгласихме да платим повече пари само и само да залепят воалита целия, не само ръбовете, но те пак си го залепиха само ръбовете), дренажа не го удълбочиха достатъчно, на покрива капаците не са намазани както трябва, уламата на мансардата стана ужасно груба и грозна, язък за разчупения покрив, не ни направиха трегери, а са сложили по два винкела над вътрешните врати, които вече ръждясаха, в тухлените външни стени направо има пролуки, наслагаха всички изпочупени тухли (затова пък на тръгване си прибраха 2 палета от тях здрави), изляха една стена бетонна(а по проект беше тухлена и по-важното два пъти по-тънка и сега ми се стесни и без това тесния коридор), прозорците всичките са по-големи (без да са ни питали), защото ги домързя и една единичка да купят и да доиззидат където трябва и където дойде осмицата до там и т.н. и т.н.
мога 2-3 страници така да изпиша...
Re: Цена на груб строеж
23-03-2007 - 10:13:55
Е, Магеа ти най-сетне изплю камъчето - имала си зад гърба си професионалист (майка си). Ама не всеки е така. smiling smiley
Re: Цена на груб строеж
23-03-2007 - 10:21:41
С риск да си навлеча недоволство от някои участници във форума ще ти кажа аз как се оправих с моите мошеници и ми върнаха сериозна сума ресто, след няколкомесечни покани да си оправят дефектите, че гледам доста хора са платили повече, отколкото стойността на това, което са получили насреща. Написах едно писмо до данъчните с копие до Икономическа полиция в града, в който е регострирана фирмата, окръжния град и в Централите в София (защото в даденото населено място може да изчезнат, ама нагоре по-трудно) с приложени копия от документите, с които съм им давал парите и какви документи са ми издавали те насреща и с каква дата (игри с укрити приходи и данъци и ДДС и дата на регистрация по ДДС, където има зверски глоби, ама си мислеха отначало, че аз доматите с колците ги ям, въпреки че знаеха, че се занимавам с финанси). Ефекта беше почти моментален. Най мразя с парите, за които съвестно съм си платил високите данъци върху доходите и печалбата тук да финансирам покупките на скъпи и луксозни автомобили на разни некадърници или екскурзиите им до Венеция и други хубави места в чужбина. winking smiley И аз мога с тях да си купя разни неща или да отида на разни места, от което съм се лишил. Още ги държа с това и разни други неща и тепърва има да си патят. Сега и техническия съм го подбрал здраво, опитва се да се крие, ама само си мисли, че се е скрил. Първо ще го обработя аз, после и данъчните. Но това е валидно само при подобни на моята ситуации. Успех и само споделям собствен опит без никакви лоши помисли към никого.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-03-23 10:25 от R.Velchev.
Re: Цена на груб строеж
23-03-2007 - 12:29:53
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> Няма смисъл да се пънеш да ме убеждаваш - за теб
> основновното е да не е криво и като е право значи
> е качествено

Тук се води дискусия, аз си имам мнение за моя обект. И за да се води подобна дискусия за доказване на "качество", може би, би било добре нещата да се сравнят. Дай да видим някой завършен твой обект, да питаме и инвеститора как си си свършил работата и дали е доволен за качеството и цената, която е платил? Защото, клиентът е този, по който се съди за строителя. Иначе всичко останало са само голи приказки - а друго до момента не съм чула и видяла.
И въобще се чудя, защо си губиш ценното време да съветваш и даваш акъл на тия с "кокошкарскате" малки обекти-къщите дето само "разваляли дисциплината"?
Като гледам как говориш, най-големите обекти работиш, най-компетентен си....А останалите, такива като мен, са най-големите лаици, дето нищо не разбират... Но с една голяма разлика - инвеститорът решава дали такива като теб въобще ще бъкат на строителния пазар, просто защото те дават парите! И ти, ако работиш толкова качествено и на цени , удоволетворяващи клиента, няма защо да се пънеш да доказваш на хората във форума, колко са добри такива фирми като теб, а им го покажи!smiling smiley
Успех на всички велики строители!! clap:
Re: Цена на груб строеж
23-03-2007 - 13:19:22
nihonjin Написал:
-------------------------------------------------------
> Е, Магеа ти най-сетне изплю камъчето - имала си
> зад гърба си професионалист (майка си). Ама не
> всеки е така.

Хубаво е да имаш зад гърба си доверен човек - професионалист. Дали това ще е техническия на обекта или друго лице, не е важно! Важно е да не смяташ, че това е човек от фирмата или бригадата, която изпълнява строежа.
И аз никога не съм твърдяла нещо друго. Това, че се разделих с моя "технически" още на края на първия месец си бе лична преценка. Можех да го оставя по стария начин да си действа, да си се набутвам за нищо работа още 3 месеца, като си му плащам и на края да се разделим по живо по здраво с добро или лошо. Защото нито ми беше казал, че трябва да викаме човек от общината, не беше и изготвил първите протоколи. Така освен едномесечния му хонорар, тия негови пропуски ми струваха още толкова.
И без да убеждавам, мога само да кажа, че ролята на майка ми се ограничи само до тия количествени сметки, защото тя цял живот е работила на бюро, а не на строеж и изпитваше ужас като я питах нещо, да не сбърка да ми даде грешен съвет. Нещо като докторите, които не искат да оперират свои близки..smiling smiley Питала съм най-често конструктора.
Така че нещата не са толкова прости и еднозначни... Важното е да се намери най-оптималния начин за контролинг, който да ти даде спокойствие и в същото време да не ти преседне от цената или излъгани очаквания.
Re: Цена на груб строеж
23-03-2007 - 13:47:05
... и майка ми е строителен инженер и състави количествените сметки в началото, винаги е помагала със съвети, още повече, че те с баща ми вече вдигнаха една къща преди 3 години. Не сме я ползвали като технически, главно викахме конструктура. Единствено съжалявам, че не контролирах лично изпълнението на армировката... , но все пак се надявам конструктура да си е изпълнил съвестно задачата, за която му платихме ...
Интересното е, че майка ми не беше доволна от техните бригади, докато от нашата фирма беше доволна, с малки забележки... та то зависи кой колко се вглежда в детайлите. Ако имах възможност да не ходя на работа и да ги надзиравам нещата щяха и по-добре да станат, но тогава пък откъде пари да продължим .. та така, за парите които дадохме и за времето което отделихме мисля, че резултатът е добър...
Re: Цена на груб строеж
23-03-2007 - 18:56:52
Аз проблемите съм си ги решил - реализирам си собствени проекти при които аз съм инвеститор, а строителната дейност ми е съпътсваща. Та не ми пука дали отговарям на представата за строител на къщиsmiling smiley
Re: Цена на груб строеж
23-03-2007 - 21:54:34
Мнооого се съмнявам...smiling smiley, ама няма значение...



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-03-23 21:55 от magea.
Re: Цена на груб строеж
24-03-2007 - 00:14:15
Цената на грубия строеж зависи от самоя проект. Естествено. smiling smiley Не може да е една и съща за "малка спретната къщурка" и за помпозен завъртян замък. Но разликата не е чак толкова голяма. Средно, без да се занимава собственика със нищо е 100-110 евро кв.м.

www.sechkov.com
Строителство, проектиране, ремонт.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход