Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

За Булгаристана и абсурдните цени на НИ в него

Публикувано от Марсианец 
Анонимен потребител
Re: Fish, "здравей" и от мен
29-03-2006 - 17:41:24
е как няма да им хареса като за 10-15 евро яде и пие на корем.

Според мен е важно да се разбере защо идват тука.

Отговорът според мен е прост - защото е евтино и докато е евтино ще идват, когато престане да е евтино няма да идват.

Каква е разликата между Айфеловата кула и бирата в София. Ами ако пред Айфеловата кула има навалица - може да вдигнеш цените и хората пак ще плащат и ще искат да я видят. Ако на бирата в Бг вдигнеш цената защото има навалица от чужденци - ами резултата ще е, че тези чужденци няма да идват вече да пият бира тука.
Re: Fish, "здравей" и от мен
29-03-2006 - 17:49:13
Ами, Тинки, ще видим това smiling smiley Да ти кажа - в Дания немците много мрънкаха за цената на бирата - мисля, че и там, нищо че я има Малката русалка, няма да идат по желание smiling smiley

Пък ако слушаме нашите колеги отвъд океана, то тука отдавна вече е много по-скъпо от "там". Пък идват...... Обърках се вече и аз, знам ли smiling smiley

Конкретно темата беше, че Peter трябва да развежда немци (които така или иначе идват по работа) - пък не знае къде да ги заведе. И всичко се върти около това - къде да ги заведе.

Иначе е ясно, че София не може да бъде туристически град като Париж - колко пъти това да го говорим?!
Re: Fish, "здравей" и от мен
29-03-2006 - 18:03:42
Ама това е ясно. Не знам някой да спори за това. Идват защото е евтино, а не ги убиват. Ако едно от двете условия се промени - сбогом атракцияsmiling smiley
Всъщнос не могада разбера защо една бира е толкова скъпа в Европа в кръчма - не е само заради заплатите на персонала.
В хронологичен ред и по значимост:
Панчо каза:
"Наблюдател от Америка - добре, че има такива като теб - здраво стъпили на земята и трезвомислещи хора. Дори и без да съм бил в Америка ще повярвам на теб, защото при теб е логиката. А проповедникът да си проповядва "религията" ."

Само дето пропуска факта, че слепият наблюдател е стъпил много здраво не на Българска, а на Американска земя, която така много недолюбва и непрекъснато критикува. За последен път казвам, на писанията на такива нечестивци като Стиви, трябва да се обръща внимание колкото на анонимните доностници. Кой нормален човек би повярвал на хора като него и Кулгея, които непрекъснато се оплакват колко е зле в САЩ и колко е супер в БГ, колко е скъп живота в САЩ и евтин в БГ, при положение, че си стоят в САЩ?! Ако имах власт, такива неблагодарници бих депортирал обратно в земния рай наречен България. После Рогатия от вица на Джоан като прескочи от Ада, ще ги питам откъде изгрява слънцето. И преди да наскачате с въпроса, кой си ти да депортираш - всеки има право на лични мнение, ще кажа - да, всеки има право да критикува лошите страни на имиграцията и лошите страни на САЩ. Само че когато продължаваш да стоиш в лошата държава, ти си преценил, че не е чак толкова лоша и че плюсовете са повече от минусите. И е много смешни и жалко, да говориш по форумите друго. Защото излиза, че или си лъжец, или ненормален, да се натискаш да живееш в по-лоши условия. Още повече, че никой не ви е бил телеграмата да идвате насила в лошата Америка!!!

Джоан каза:
"Никой от българите, оплакващи се от бедност, не си дава сметка, че да притежаваш 100 % жилището си е нещо изключително в "другия свят" - и е белег на сравнително високо социално положение.
И хората работят и плащат лихви по 20-25 години, за да го постигнат това. И че това дава на бедния българин свободата да не го изгонят сред клошарите, ако остане без работа. Една "степен на свобода" повече Да не говорим за размера и качествата като вид строеж на жилището."

Ето тук ти е най-голямата грешка - това, че си собственик на някоя мизерна панелка, в която сте се напъхали 2 семейства, изобщо не означава, че си по-щастлив от Тинки например, който живее в по-добър район и може да си сменя местоживенето когато си поиска, според обстоятелствата. Да не говорим, че точно в този момент в Бг, където цените на жилищата са скочили тройно, а на наемите почти не са мръднали, е повече от глупаво да купуваш, вместо да рентваш.
Сигурно семейство Хилтън, които са живяли години наред в Плаза хотел, Ню Йорк, са били по-нещастни от собственика на 60 квадратна кутийка, купена по татово време за 6 хиляди лв!
Ами аз познавам не един и двама доста замогнати американци, които и до ден днешен си живеят под наем, като си менкат през 2-3 години къщите, ту в Бевърли Хилс, ту в Бел-еър, ту в Брентууд, ту в Малибу. Още преди години попитах една такава милионерка, защо рентва, а не купува - тя ми каза, че така е по-изгодно - рентата се приспада от данъците, лендлорда се грижи по поддръжката, когато и писне от даден квартал или съсед се изнася. А с парите, които би дал за покупка на къща, ги влагаш в различни бизнеси с по-добра доходност. Ако си спомняте миналата година по аналогичен начин доказах на Кулгей, колко е тъпо неговото изхвърляне с покупката на кола - $45000 кеш. Нашият "Наблюдател" от Америка е живо доказателството за това, че си по-щастлив в Америка без собствен дом, отколкото в Бг с такъв. Ако това не беше така, той отдавна щеше да се върне към щастието си, в лицето на 100-те квадрата собственост на село, които остави някога в БГ.
Знам, Джоан, ще опонираш, защо давам само примери с богати хора, а не с обикновените, които могат да си загубят работата и евентуално бъдат изхвърлени на улицата. Ами дори и да имаш собствен дом в Бг, какво ще стане, когато си загубиш работатат и нямаш пари за ток, парно, храна? Много ли ще те грее в студените, дълги зимни дни, чувството на собственост?
Как можеш да измерваш щастието или сигурността със собствени тухли, мазилка и паркет?!

Нова каза:
"Не съм съгласна само с едно: че трябва всички, които знаем езици, можем да правим нещо добре и ни стиска да го правим, да избягаме от тук. Представяте ли си кой ще остане в БГ?! Не искам да мисля какво би било тогава. И без това повече от 60% от кадърното и образовано население вече се е спасило някъде. Надеждата ми е, че някои ще се върнат и ще помогнат да се промени българския (по-точно ориенталски) манталитет."

Да, много добре си давам сметка какво щв стане с Бг - ще продължи да се чалгализира и в нея ще останат само циганите и новодошлите "политически" емигранти от третия свят.
Аз за това и напуснах навремето бавно, но сигурно потъващия кораб наречен България. Очаквам сега поредната лекция от някой "патриот", че като всички страхливци, съм напуснал кораба пръв с плъховете. Не ми пука. Аз щв ви гледам сеира по-късно, когато се отправите героично към дъното на океана заедно с капитана. Единственото ви утешение ще остане, че някога ще излъчат половинчасов материл по Дискавъри или Хистори ченъл. И друго ще ви кажа, ако си мислите, че капитана ще бъде с вас, помислете пак. Всички славни бг капитани през последните години си оплетоха кошничките и си изнесоха парите на запад, лоонг тайм агоу и за тях винаги ще има една резервна спасителна лодка.
С какво се преборихте героично през последните 17 години? Защо не спряхте ограбването на Бг или заграбването от "Пентагона" на Южния парк? Може би бяхте заети с възпрепятстването на царя да си "възвърне" 1/3 България, барабар с връх Мусала. Или се преборихте с държавата, да не продава енергото на чехите, които да ви вдигат цената от 1.5 на 17 ст/квч?
Я си помислете, ако след 2-3 годинини на бг. лекари (макар и след приравнителни) им се разреши да практикуват в западна Европа, колко ще останат у нас?
Единствените, които сигурно ще пътуват напред-назад, ще са нискоквалифицираните люде. Защото е много в кръвта на простият българин, като изкара някой лев, да се върне и вдигне 3 ката къща и купи Мерцедес на старо, та цяло (останало) село да му завиди. Изхвърлянето е толкова типична бг черта, че повече не може да бъде. Защо мислите, всички отстреляни наши "бизнесмени" бяха отстреляни? Защото ако се бяха омели навреме извън Бг и си бяха заживяли кротко на някое живописно и скришно местенце в Латинска Америка, където Интерпол няма правомощия, нямаше пред кого да се надуват, нямаше непрекъснато да са по редовете на нашия печат.
В момента Канадското правителство среща сериозен проблем, понеже поради разликата в заплащането на лекарите в Канада и САЩ, канадските лекари масово се изнасят към САЩ. Представяте ли си, напускат Ванкувър, Торонто, Монтреал, за да отидат в САЩ. А дали нашите лекари не биха заменили красива Софи за грозен Париж?

Панчо написа:
"Ами той Фиш трябваше да ти го каже - все пак ти си "приятелката", при която е отседнал в София."

Панчо, аз те похвалих, че пръв стопли кой е Марсианеца {нещо което и тъпата селянка Райна Бигбрадарова (леле с какви помии ви заливат по тивито) би отгатнала} и ти май взе, че се взе насериозно. Точно така, аз живея при Нова и понеже ужасно много имам нужда от подкрепа, тя се прави, че ме не познава и за да не ни хване Тинки, че пишем от един IP address, тя пише от дома си, а аз като кавалер прибягвам до местния интернет клуб, или когато е затрворен, безпокоя съседката Пена (Нова, представяш ли си майтапа, ако наистина имаш комшийка неймд Пена!).

Човек написа:
" Мога само да те поздравя, че ти напомня СТАРО гадже, а не сегашно Много правилно си постъпила като си скъсала с него
Аз не бих оставил някой французин (че ставаше въпрос за Париж по-горе) да се мисли за повече от мен, защото съществува град Париж. Виж ако ми покаже, че той лично е направил нещо добро, позитивно, градивно - тогава става. "

Не се заричай много, че ако знаеш колко съм готин и външно, и вътрешно, като нищо си обърнал резбата. Само, че ще трябва да те пратя при Дим ДуХов, щото при мен тия не минават.
Майтапа настрана - никога не съм търдял, че съм повече от някого, само защото живея еди си къде. И не знам дали съм постигнал нещо градивно и полезно, но със сигурност не съм направил на никого нищо лошо, за разклика от много българи с които мирно и тихо си съжителствате в Бг.

Джоан написа:
"Голямата ни илюзия, според мен, е; 1) да вярваме, че хората другаде са различни от нас - по-добри, по-отговорни, по-умни и 2) да си мислим, че българският манталитет (каквото и да значи това), е прична да сме в настоящата ситуация. Не е бил причина и след освобождението, според мен.

Naceff добре каза и това в другата дискусия - прични има, те са много, нееднократно сме ги обсъждали и тук, и другаде. По-важното е, обаче, да изберем какво да правим при тези условия.

Специално за темата на FISH - не ти ли прави впечатление, че тя е "..... и абсурдните цени на НИ в него"? Т.е., той не обсъжда нашите неволи, а ни хули, че при тези неволи можем да имаме такива цени на НИ. Което пък мен много ме озадачава. Защо той се е заинтересувал от цените? Какво значи, според теб, "абсурдни цени"? Ами цените са си цени - за да ги има, някой трябва да ги плаща тези цени. Ако пък FISH смята, че са абсурдни - да не купува на тях. Аз лично смятам, че цена 3 милиона за едно камъче е "абсурдна цена". Ама не рева по форуми за това - просто не го купувам

Когато нещо не разбирам, питам. И затова няколко пъти питах - и Fish, и Kobe, и Kuku - какъв им е проблемът с цените на НИ в София - да купуват ли искат?"

Веднага ти давам съвсем пресни и конкретни примери - ти си прави изводите кой умен, кой прост. Лъжата която управляващите в Бг сътвориха, че ако бай Иван от Куртово конаре не си смени номера на двуколката с "европейски", няма да ни приемат в Европата. И умният и непреклонен българин, вместо да се вдигне и направи задръствания със стотици коли пред парламента, прави задръствания пред КАТ, висейки по 3 дни безропотно като животно в колонкна по един.
В САЩ, държавата на глупаците, всеки може да кара с какъвто си иска номер, независимо от цвят или година на издаване. Има даже едни черни, които са на по 100 години. Когато си купуваш нова кола или си сменяш номера ПО СОБСТВЕНО желание, ти го пращат по пощата.
На едно друго място Начев казва, че е нормално държавата да си иска обратно старите паспорти и да глобява онези (като мен) които не са си ги върнали. Защо, питам аз? Кому са нужни документи с изтекъл срок и ПЕРФОРИРАНИ отгоре на това! Дали това не е за да се измъкне по някой лев от доста богатия българин! Пак в "тъпата" Америка - документи за самоличност (демек шофьорската книжка) се подменят по пощата - с/у $12. И никой не ти иска старата!!! Когато си сменяш адреса, не висиш по сто опашки в две инстанции. Чисто и просто си пишеш на гърба на книжката новия адрес. Кейс клоусд.
Защо аз дължа на държавата здравни застраховки след 1.1. 2000, , при положение, че никога не съм ползвал услугите на лекар, още повече, че кракът ми не е стъпвал в Бг в този период?! Айде да ви видя, борци за справедливост!
Такива примери мога до утре да ви давам, за държавата наречена Абсурдистан.

Безумните цени на НИ в Бг не ме интересуват лично. Пиша по въпроса, защото съм възмутен, че за кой ли път прекарват българина, като му пробутват щрък за гъска. Пиша, за да си отворят очите поне по-будните. Не купувайте! Не си заслужава, получавате желязо, на цената на злато.


Айде стига толкова, че да не понижа отновo нивото на Форума, както ме обвиниха миналата година. В най-скоро време ще ви напусна отново, което ще направи форума клАси, но скучен, признайте си го!

Като заключение мога да обобщя за България: много ми харесва тя ...само че за съжаление извън градовете.
България си е хубава страна, лошото е, че е населена!
Мама мия, честно да си призная не дочетох това дълго творение и нямам намерение да го дочитам изобщо. Все повече се убеждавам, че нещо куца в теб Фиш.
Относно Наблюдателя - човека просто ти казва, че и в САЩ си имат проблеми. Нищо друго. Извини го, че не си е купил твоите розови очила.

Относно "приятелката" ти Nova - не се знае, знае ли се. За мен си е в списъка на заподозрените.

Видях и заключителните ти редове:
"Айде стига толкова, че да не понижа отновo нивото на Форума, както ме обвиниха миналата година. В най-скоро време ще ви напусна отново, което ще направи форума клАси, но скучен, признайте си го!"


:} Пич, наистина имаш проблеми. Освен изтритата тема, моето напускане на форума бе продиктувано от присъствието на такива като теб. Ето, сега пак се замислям.
Re: За Булгаристана и абсурдните цени на НИ в него
29-03-2006 - 19:16:15
Фиш, това за французина не беше за тебsmiling smiley Не съм имал предвид теб този път - беше си за самочувствието на Нова пред чужденците.
Ама кога ще си признаеш, че работиш за чичо Сам, та да мирясаме, а и на теб да ти олекне. Като реклама на Зелена карта си - всеки успявал, само в САЩ има бъдеще и т.н. Я се прочети да видиш, че залиташ като комсомолски пропагандатор който говори за светлото бъдеще - никъде не си казал, че трябва да се работи яко, трябва да се притежават умения, знания. и то повече отколкото у местния конкурент....
Фиш, определено не искам да влизам в дискусия при този така изразен негативизъм от твоя страна. Не че нямам какво да отговоря, НО не виждам смисъл. Ще коментирам само това:

\"Като заключение мога да обобщя за България: много ми харесва тя ...само че за съжаление извън градовете.
България си е хубава страна, лошото е, че е населена!\"

Някой друг го беше казал с други думи: \"Има човек, има проблем. Няма човек, няма проблем\".

Искрено ти пожелавам да си жив и здрав, и да прекараш добре в БГ. Поне за ресторантите не оспорваш, че ги има
Re: За Булгаристана и абсурдните цени на НИ в него
30-03-2006 - 09:38:11
Фиш,

И аз няма да вляза в полемика - по същите причини като Наблюдател - безсмислено е!

Но наистина заключението ти е КЛАСИКА! Аз ще го изкоментирам не с жестоките думи на другаря Сталин, а с тънкия хумор на Пратчет: "Невидимият университет беше едно чудесно местенце за живеене - единственото му неудобство, според единодушното мнение на всички старши преподаватели, бе, че там по някакво голямо неодразумение непрекъснато се мотаха и разваляха живота им разни СТУДЕНТИ!" :} :} :}
Re: За Булгаристана и абсурдните цени на НИ в него
30-03-2006 - 13:10:31
До Фиш:
Прав си за много неща....Да си призная ми беше доста интересно да ти чета постовете. Но,....много негативизъм лъха от тях. Недей така! Не всички можем да си позволим живот зад граница. smiling smiley
Вие дори и да направите вял опит да влезете в полемика с фактоприносителя, никой здравомислещ човек няма да ви вземе насериозно.
Че кой би повярвал на думите Панчови? - само е достатъчно да прочетеш много смешното му изказване, че въобще не си е направил труда да изчете цялото мое писание, само дето цитира извадки от началото, средата и края му!
Кой би повярвал на думите Наблюдателски, колко е зле в Америка и колко е добре в България, при положение, че тези думи вече втора година идват все от Америка?
Кой би повярвал на патриотичните призиви на икономиста по образование, мадмоазел Джоан, да си останем в Бг и прилагаме на местна почва познанията, получени в прекрасните бг висши у-ща, да продължим да се борим все така успршно за по-добър живот и още по-красива столица, да продължим да се държим на положение пред чуждите туристи, понеже сме къде-къде по-интелигентни от тях? При положение, че нашата славна икономистка се препитава не в някоя банка, сериозна компания или брокерска къща, а като ексурзовод, надявайки се да изкара по-добър бакшиш от иначе нискоинтелигентните чужди туристи. Да, колкото и да e жалко, единственото за което тя се бори са бакшишите и безплатните обяди в промъждутъка от времето прекарано с тъпите чужденци, м/у националната художествена галерия и разкопките под ЦУМ.
Ако Сервантес беше още жив, щеше сигурно да напише продължението на известен свой роман, който би озаглавил "Епичната борба на дона Джоана дела Софийска."

Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход