Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Пазарът на НИ се раздвижва...

Публикувано от Шльокер и 3/4 
Re: Пазарът на НИ се раздвижва...
04-12-2010 - 23:10:08
Аз тогава пак да ти напомня за не чудовищният а ЗМЕЙСКИЯТ балон на билетчетата smiling smiley

от 6ст на левче (толко май беше нали) - Я кажи са кой е по-балон. Почти като: "два зелени чайника се карали кой е по-червен)
Няма балон - сто пъти съм ви го писал и смятал - това е движението на пазара. Според едни обстоятелства - нагоре и според други - надолу.
По вашата логика абсолютно всичко в този живот е балон, защото по едни и други причини, следствия и обстоятелста цената на нещото си - 1во се движи насам-натам и 2ро не е адекватна нито на очакванията, нито на разбиранията.
Същото е все едно аз сега да пищя, че ролс-ройс е балон, само защото нито мога да си го позволя, нито мога да приема цената му...
Незнам кога ще ги разберете тези неща и ще спрете да се вживявате по писанията на разни комплексирани и неразбрани "учени"
Re: Пазарът на НИ се раздвижва...
05-12-2010 - 00:21:44
Не си се запознал с икономическата теория. Терминът имотен балон си има дефиниция и тя не е че просто цените са високи. Естествено много по-лесно е ей така грам да не се образоваш, да седнеш зад клавиятурата и да напишеш що ти душа сака. Един дол дренки сте с Камито. Тръгнал да ми ибяснява имало ли нямало ли балон без въобще да се е запознал със значението на термина.
Re: Пазарът на НИ се раздвижва...
05-12-2010 - 02:08:39
Нали точно за тая ви грешка от цифра време пиша - че бръмчите из новинарските сайтове без да си имате на практика и понятие за нещата и после идвате да избивате комплекси, интерпретирайки написаното там според вече обърканата ви представа.
Какви теории те гонят - нали за това са ТЕОРИИ, тоест измъдрени точно от такива пречели се и сбъркани старчоци.
Когато ме обориш някъде с аргументи и факти, а не с заучени фрази и попити от нейсе цитати, тогава и се оплаквай какво и как ти обяснявам... и изобщо бъди щаслив, че някой като мен е седнал да вкарва това дет явно не може се вкара (разбирай тиквата си)
Ето, погледни си горната простотия - какво си казал всъщност?? Ами едно голямо нищо, както винаги. И това го броиш за реплика към моя по-горен пост, така ли. Ами вземи пробвай да ме убедиш защо билетчетата не са балон, а имотите са а?? Няма да можеш естествено, но все пак се надявам smiling smiley
Усещаш ли на къде бия? winking smiley
Re: Пазарът на НИ се раздвижва...
05-12-2010 - 08:21:03
Quote
Svetlio
Аз тогава пак да ти напомня за не чудовищният а ЗМЕЙСКИЯТ балон на билетчетата smiling smiley

от 6ст на левче (толко май беше нали) - Я кажи са кой е по-балон. .....

Ако става дума за билетчетата, които бяха дотирани от държавата, трябва да използваш за сравнение ведомствените жилища. Миналата година познати купиха такава гарсониера (след като са живели в нея) за около 8 000 лева. Яко а?
Re: Пазарът на НИ се раздвижва...
05-12-2010 - 09:28:38
Яко да smiling smiley И аз имам такива познати.

Иначе имотите тогава не бяха дотирани от държавата така ли? Всичките имоти, остави ведомствените..

Та, кой е по-балон, биуетчето или имотите smiling smiley
Re: Пазарът на НИ се раздвижва...
05-12-2010 - 09:38:02
drakkar, много ми е трудно да приема, че наистина не можеш да разбереш толкова лесни за разбиране неща, ти си облъчен сякаш..По телевизията кредитите си рекламират от банките, не от брокерите, това първо, второ - искаш да бъде забранена рекламата ли ? Нима не си виждал стотици реклами за шампоани, които отстраняват пърхота, като си го купиш се оказва, че са те поизлъгали ? А това, че някой си рекламира стоката лошо ли е по принцип ? Виж календара, отдавна сме минали 80-те , вече сме 2010 !
Когато имотите поскъпваха съм го казвал на клиентите, когато започнаха да падат - също, какво всъщност искаш ? Колкото до цифрите за моята АНИ, остави това на НАП, не си присвоявай чужди права, ще се задоволиш с това, което ти казвам, пък ако щеш вярвай. А за положения труд няма да ти обяснявам, щото си само един елементарен поплювко. За останалите които четат, ще кажа, че разходите ми по фирмата всеки месец са между 3500 и 4000 лв. .
Re: Пазарът на НИ се раздвижва...
05-12-2010 - 09:41:40
avatar
какво ви стана бе хора, неделя е?
идеята за балона бе, че цените на имотите са твърде високи и ще се сгромолясат..
както и стана вече!
а хора като светльо викаха - купувайте по 1000 Е квадрата, дори с кредит
няма начин да поевтинеят smiling smiley
Re: Пазарът на НИ се раздвижва...
05-12-2010 - 10:24:05
palamud , не само викахме " купувайте по 1000 Е квадрата, дори с кредит
няма начин да поевтинеят ", ами който не ще - бой !
Re: Пазарът на НИ се раздвижва...
05-12-2010 - 11:53:17
avatar
Quote
dicho
..По телевизията кредитите си рекламират от банките, не от брокерите, това първо, второ - искаш да бъде забранена рекламата ли ? ... Когато имотите поскъпваха съм го казвал на клиентите, когато започнаха да падат - също, какво всъщност искаш ? .... За останалите които четат, ще кажа, че разходите ми по фирмата всеки месец са между 3500 и 4000 лв. .

Кредитите от банките, да, обаче паралелно се появява и някой брокер "специалист на пазара на НИ" и обявява дъно и "Купувайте". Това през 2 седмици, направо ставате смешни, дъното е далеч, когато го стигнем ще сте изчезващ вид.
Дезинформация от брокери, последвана от бомбастични реклами на кредити, услужливо отпускани от банките. Симбиоза ! И много ми е интересно СЕГА какво казваш на клиентите си за имотите - поскъпват или поевтиняват ? Разходите на фирмата ти не ме интересуват, исках ти брой продажби за различни периода да направим сравнение. И все пак ако в разходите, които си посочил влизат и заплатите и осигуровките / щото те са си разход / мога да кажа, е кризата яко те е ударила. 4000 лв е заплатата на един програмист, и то без много опит, ти ми говориш за фирма с няколко човека персонал, телефони, наеми, ел.енергия, горива и т.н Смешна работа !
bah
Re: Пазарът на НИ се раздвижва...
05-12-2010 - 11:58:51
avatar
Quote
drakkar
И все пак ако в разходите, които си посочил влизат и заплатите и осигуровките / щото те са си разход / мога да кажа, е кризата яко те е ударила. 4000 лв е заплатата на един програмист, и то без много опит,..................

4.000 лв, беше преди две години. Сега е силно редуцирана. Такива, "без много опит", са зад борда.
Колко от форумците фърлят по 4.000 лв месечно, а после очакват "заплата"? - Малко.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход