Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цените са достигнали дъното ... иде срив!

Публикувано от greenbul 
Re: Цените са достигнали дъното ... иде срив!
21-07-2010 - 21:12:26
avatar
Ама снимчица бе бате сложи нещо, иначе си голословен брътвеж. И погледна ли онези минусчета за които ти споменах и статията прочети. И стига с тези компютърни проекти какво щяло да има, сега какво има?

Ни копува ни продава
Re: Цените са достигнали дъното ... иде срив!
21-07-2010 - 21:29:42
Quote
др. Иванов
Quote
дами и господа
Малко се отклонявам от темата , но май някой от участниците в форума беше запознат с този квартал - Триъгълника в София или имаше къща май че.
гледам че има една къща която се продава в имот .бг за 115 к Е.
В този квартал има ли цигани или някакви скрити лимонки, канализация, шумен ли е много, странно място ли е?

Така както е описана къщата е на делавера, но в Триъгълника има един номер, маломерните парцели са обединени в по-големи, обикновено 4-5-6 малки са в един голям и даже хората не знаят, че вече не са собственици, а съсобственици, т.е. купуваш парцел с къща, но не може да строиш, а трябва да чакаш всички да се съгласят да строите кооперация на обезщетение, което от своя страна ще стане някога, но не сега. Така се получава, че в общият парцел има хора, които са си ремонтирали къщите или преди време са си построили нови и няма да се съгласят да оставят 200-300м2 двор с къща, за да им даде някой две гарсониери. В случаят е точно така, къщата е ремонтирана и с хубав двор, комшиите те навиват да строите, което в момента значи да вземеш максимум 150м2 на тапа и то след 2 години премеждия по строителството и за теб е по-добре да продадеш на цена дето ще си вземеш двустаен и гарсониера в Иван Вазов веднага

Иначе в Триъгълника никога не са живяли цигани, но при строителния бум много стари къщи бяха дадени под наем на строители от провинцията и може да има и цигани, но може да си сигурен, че са с пъти по-малко отколкото в центъра. Канализацията се подменя с нова, иначе дълго време тя беше основната причина да не се строи. Квартала е от малкото тихи, като изключим първата редица по Ломско шосе, има два градски парка и една градинка.



Така както е дадено местоположението отдолу на картата ( не че разчитам да е 100 % вярно ) според теб не е ли много близко до това кръгово от една страна, а от другата и до жп линии.
Признавам си че никога не съм ходил там, не ми е и хрумвало за този квартал даже.
Така както си го написал си някак сигурен че къщата се продава , защото ще се строи на нейно място. Откъде тази убеденост?
Re: Цените са достигнали дъното ... иде срив!
21-07-2010 - 22:15:11
Триъгълникът е с три страни, от двете са Ломско шосе и още някаква с паркове при тях, които покриват квартала, а от другата са ж.п. линии, които навремето са обслужвали цехове на бившия Вагоностроителен завод, в момента оттам минават влаковете за Петрич и Гърция, т.е. никога не съм чул шум от влакове.
Не съм сигурен, че къщата се продава, но цената й е много ниска, само парцела би трябвало да е доста по-скъп, както виждаш от другите парцели в сайта, които са около 1000Е/м2. Поне за мене е на голяма сметка, ако е самостоятелен парцел, но такива там са само ъгловите. Даже да е част от обединен е на делавера за 400Е/м2 няма нищо из района, остави ги тиквите какво гаворят тук, тава не са Ливади или Долини на майната си, купуваш земя на 3 км. от президентството. Квартала не се знае, защото там много време не се строеше, започна се през 1990 г., но 3-4 построени сгради не получиха разрешение за ползване заради канализацията, сега се подменя с нова, а цялата инфраструктура се подновява.
Re: Цените са достигнали дъното ... иде срив!
21-07-2010 - 22:55:31
Абе има нещо гнило тука, ама кво ли е се чудя.
Re: Цените са достигнали дъното ... иде срив!
22-07-2010 - 22:49:08
Г-н Иванов,
Зарежете Триъгълника - на Сънипич освобождават терени за нови строежи. То навремето Спиридон Тепавичаров предупреждаваше, ама, кой да го чуе...*book*

Това може да съживи пазара и ако някой има пари да запълни нишите на пазара, изпреварвайки останалите предприемачи. *drunk*

Това ще намали предлагането и аре цените по Е 1200 м2 вследствие на незадоволеното свръх(хипер, мега, гига, ултра)търсене. В квадратурата са включени и идеални части от пътя Е87 (Варна-Бургас) и ЖП (авто)гара Бургас (последното - по избор на новодомеца). Че как ще си стигнеш от София до имотеца без да използваш споменатите локации - трябва да си платиш. Няма да скачаш с парашут, я! :]

Май намерих по-перспективен квартал, където да си пасат козичките...confused smiley



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-07-22 22:53 от antoninus_pius.
neo
Re: Цените са достигнали дъното ... иде срив!
23-07-2010 - 22:37:32
Някои имоти в САЩ вече струват толкова малко, че дори банките не ги искат



Общата стойност на 37 имота в САЩ, отнети от банка, е под 100 хил. долара; разходите за тях - двойно повече

[www.investor.bg]
На много пазари като САЩ и Великобритания собственици изоставят имотите, които в момента струват по-малко от стойността на техните ипотеки.

В случая на един вече фалирал ипотечен кредитор обаче, стойностите на имотите са се понижили толкова много, че дори и банката вече не ги иска, пише Wall Street Journal.

Taylor Bean & Whitaker Mortgage Corp., която преди беше най-големият независим ипотечен кредитор в САЩ, е подала молба пред съда да се откаже от собствеността над 37 от своите имоти, които са изоставени от собствениците им дълго преди това.

От компанията казват, че разходите за данъци и поддръжка са значително повече от стойността на имотите.

Очаква се разходите, свързани с поддръжката на имотите, да надхвърли очакваните приходи от тези активи с около 91 хил. долара, казват от компанията.

Имотите са разположени в седем щата, като 25 от тях са в Детройт, където пазарът на имоти бе един от най-силно засегнатите от кризата.

По данни на кредитора общата стойност на всички имоти е под 100 хил. долара. Според него някои от тях биха се продали за по-малко от 500 долара.

Молбата на кредитора показва степента на понижение на стойностите на някои от имотите в някои от районите, в които икономическата активност се сви най-много, казва Робърт ван Ордер, професор по финанси и недвижими имоти в Университета Джорж Вашингтон.

„Това е доста необичайно“, коментира той. „Има голяма разлика между това стойността на един имот да се понижи под тази на ипотеката и това тя да се понижи до ниво, при което не струва нищо.“

От съда, който работи по процеса на фалит на кредитора, идния месец ще решат дали компанията ще може да изостави портфолиото от отнети жилища и празни парцели, пише изданието.

Детройт вече има достатъчно проблеми с отнети имоти и в момента работи над програма за събарянето на 3 хил. изоставени жилища. Кредиторите, които не могат да плащат данъците и други основни разходи за отнетите имоти, само утежняват проблемите от високата безработица и намаляването на населението.

По думите на Ким Джеймс, който отговаря за сградния фонд и безопасното строителство в Детройт, някои кредитори са изоставяли имотите си и преди. Той обяснява, че такива имоти често имат проблеми с неплатени данъци.

„Не ми е известно за друга съдебна заповед, която изрично да оторизира такава практика“, казва той. „Жителите и данъкоплатците не са длъжни да плащат тези сметки или да понасят влошените условия, причинени от собственици на изоставени имоти.“
Re: Цените са достигнали дъното ... иде срив!
24-07-2010 - 08:02:43
Quote
antoninus_pius
Г-н Иванов,
Зарежете Триъгълника - на Сънипич освобождават терени за нови строежи. То навремето Спиридон Тепавичаров предупреждаваше, ама, кой да го чуе...*book*

Поредните действия на престъпната власт срещу строителството и туризма. На Сл. бряг няма незаконни обекти, което се доказа от безбройните проверки правени от кой ли не, десетки пъти всяка година, по сигнал на кой ли не. Строителство последната година и половина няма, така че няма от къде да материализират 750 незаконни обекта. Става дума за поредната акция на празноглавата ламя - Боко, Костов и Волен - временните постройки, представляващи в 90% от случаите сковани от плоскости павилиони ще бъдат тържествено премахнати есента, за да се монтират отново пролетта. "Масивните" сгради са 3-4 обекта, 1 със сигурност беше заведение тип капанче, другите не помня, но са ги давали поне по 10 пъти по телевизията и за които мероятно са приключили делата, които се водят. Поредният цирк на циркаджиите. Естествено от тази кампания ще пострада строителството, защото външните инвеститори се плашат, но тук има и хубав елемент, спирането на притоците от външни средства ще мори от глад народа, който избра тази измет, а самата измет ще си хване скоропостижно към мрака на историята.
Re: Цените са достигнали дъното ... иде срив!
24-07-2010 - 09:05:14
то това е целта с намаляване на положителните парични потоци (инвестиционни средства) и увеличаване на отрицателните (инфлация и данъци), да се изтръска "народа"! Дават му успокоителни по новините за развлечение и отвличане на вниманието... изобщо който Устиска winking smiley
Re: Цените са достигнали дъното ... иде срив!
24-07-2010 - 09:35:07
Quote
др. Иванов
Quote
antoninus_pius
Г-н Иванов,
Зарежете Триъгълника - на Сънипич освобождават терени за нови строежи. То навремето Спиридон Тепавичаров предупреждаваше, ама, кой да го чуе...*book*

Поредните действия на престъпната власт срещу строителството и туризма. На Сл. бряг няма незаконни обекти, което се доказа от безбройните проверки правени от кой ли не, десетки пъти всяка година, по сигнал на кой ли не. Строителство последната година и половина няма, така че няма от къде да материализират 750 незаконни обекта. Става дума за поредната акция на празноглавата ламя - Боко, Костов и Волен - временните постройки, представляващи в 90% от случаите сковани от плоскости павилиони ще бъдат тържествено премахнати есента, за да се монтират отново пролетта. "Масивните" сгради са 3-4 обекта, 1 със сигурност беше заведение тип капанче, другите не помня, но са ги давали поне по 10 пъти по телевизията и за които мероятно са приключили делата, които се водят. Поредният цирк на циркаджиите. Естествено от тази кампания ще пострада строителството, защото външните инвеститори се плашат, но тук има и хубав елемент, спирането на притоците от външни средства ще мори от глад народа, който избра тази измет, а самата измет ще си хване скоропостижно към мрака на историята.

Иванов,
Най-големият проблем на България в момента не е строителството, а липсата на КОНКУРЕНТНА икономика. Надявам се да се стигне до кризата в


Детройт, защото тогава положението няма да е никак розово. А Детройт беше един от най-богатите USA градове, център на автомобилната индустрия.
На микрониво (домакинствата и фирмите) най-големият проблем ще бъде вдигането на данъцитер което неминуемо ще се случи. За съжаление.

Дано само левът издържи и да не девалвира, че иначе следва моделът на Аржентина.

Иванов,
моля за коментар на моето предложение - отправям молба и към всички брокери във форума, особено за моето мило и любаво Маргиналче, Имотко и Ivorad. Щом се включват общи части, следва да се ключи най-малко и идеални части от най-близката магистрала /шосе/. Все пак и магистралата е обща и се ползва от много хора - или бъркам? Поправете ме, ако логиката ми е грешна.
Quote
antoninus_pius
В квадратурата са включени и идеални части от пътя Е87 (Варна-Бургас) и ЖП (авто)гара Бургас (последното - по избор на новодомеца). Че как ще си стигнеш от София до имотеца без да използваш споменатите локации - трябва да си платиш. Няма да скачаш с парашут, я! :]
Re: Цените са достигнали дъното ... иде срив!
24-07-2010 - 21:00:57
Ние вероятно живеем в различни Българии, защото аз нямам сведения в моята някой да го е грижа за данъците. И 100% да са и 1% все този, или никой не ги плаща или ги плаща е клиентът. Освен това данъците така или иначе са от най-високите в Европа, калкото и да ги вдигат събираемостта ще пада. Това са неща, които не интересуват разумният човек, той си я кара по български.
Близката магистрала/шосе/ не може да се вклячат в общите части на сградата, защото те са общината или държавата, но за тях си плащаш данък. Общите части на теория може и да не са твои, да останат собственост на строителя, но тогава ще трябва да му плащаш наем, които се видяло неприемливо на римляните и те го уредили по друг начин в римското право, заради което ти се включват в апартамента и ги плащаш.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход