Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Можем ли да осъдим банката, ако ни заплашва с мутри?

Публикувано от opalaopa 
Re: Можем ли да осъдим банката, ако ни заплашва с мутри?
07-09-2009 - 15:40:41
avatar
valsodar Написал:
-------------------------------------------------------
> Нямаше ли една прелюбопитна клауза в договорите с
> банките, че при заведени дела срещу банката,
> кредита става предсрочно изискуем??!
>
> Просто ми е любопитно.


какъв е проблема с тази клауза? Той така или иначе е станал изискуем ...
става дума че при заведено дело - не може да се продаде на друг междувременно ... smiling smiley

той си е изискуем, еднот дело не пречи на другото и се водят паралелно чааак докато приключат 1.2.3. годиини дини, дини

ама ще ме бият адвокатите сега че им вземам хляба smiling smiley

Re: Можем ли да осъдим банката, ако ни заплашва с мутри?
07-09-2009 - 15:54:46
Взел ли си пари трябва да ги върнеш. На това се крепи икономиката. Критиките за провораздавателната система са именно заради това - в България няма сигурност на бизнеса, защото никой не смята да връща дължимото. В целия свят има такива фирми, но има и нещо друго "Черно име", което означава, че при невърнат дълг, без значение към банка, за консумативи, фирми или човек, всички са длъжни да прекратят стопанското си общуване с теб, т.е. всички банки са длъжни да ти закрият сметките и да ти спрат чековете и картите, никой няма право да ти открива партида за ток или вода, а ако имаш такива доставчиците магат да искат предплата, магазин няма право да ти издаде фактура, защото за да я издаде ти искат номера, който се казваше преди "Кадастър за защита на кредита", сега кадастър на физическите лица и всеки който иска да участва в оборота го има. Затова никой не се ослушва и си плаща като поп и без мутри. Хората предпочитат да отидат в затвора, отколкото да имат Черно/мръсно/ име.

Един отворко даже не си е дал зор да обжалва осъдително решение, защото каза, че петпъти да го осъдя пак няма да плати, така му казали адвокатите. И то при положение, че е неограничено отговорен. и като му продам дълга на хора дето ще го съберат за 3 дни, ще ореве всичко, че България е географско понятие и трябва правосъдие. Същото правосъдие дето го осъди да плаща.
Re: Можем ли да осъдим банката, ако ни заплашва с мутри?
07-09-2009 - 16:04:33
Интересно защо банката не се е обърнала към поръчителите?

Ето тук има подобен казус.
Re: Можем ли да осъдим банката, ако ни заплашва с мутри?
07-09-2009 - 16:12:42
avatar
чичо иваноФФ пак се напрай на разбирач по всичко smiling smiley

има ли нещо от което не разбираш (разбираш)? smiling smiley

чичо - говори за личните фалити, ама е много зле ... първо на запад ч.л. могат да обявят фалит и им закриват САМО кредитните карти - не и дебитни smiling smiley

ама да не се правя на по-голям разбирач ...

в БГ дори лични фалити няма по закон (длъжни са да плащат до гроб) - Къде сте вий, къде сме ний ...

дали ще си платят е съвсвм друг въпрос ... - и това не е законов повод да те заплашват или бият - заплахата е КРИМИНАЛНО престъпление не СТОПАНСКО ... smiling smiley

ама кой ли ти прави разлика...
Re: Можем ли да осъдим банката, ако ни заплашва с мутри?
07-09-2009 - 16:22:31
palamud Написал:
-------------------------------------------------------
> чичо иваноФФ пак се напрай на разбирач по всичко
>
> има ли нещо от което не разбираш (разбираш)?
>
> чичо - говори за личните фалити, ама е много зле
> ... първо на запад ч.л. могат да обявят фалит и им
> закриват САМО кредитните карти - не и дебитни
>
> ама да не се правя на по-голям разбирач ...
>
> в БГ дори лични фалити няма по закон (длъжни са да
> плащат до гроб) - Къде сте вий, къде сме ний ...
>
> дали ще си платят е съвсвм друг въпрос ... - и
> това не е законов повод да те заплашват или бият -
> заплахата е КРИМИНАЛНО престъпление не СТОПАНСКО
> ...
>
> ама кой ли ти прави разлика...

Има и друго: Кредитен риск който банката давайки заема е поела и за който се плаща по-висока лихва. Банките трябва да са наясно че не всички раздадени кредити ще се върнат обратно. Особено пък тези дето са се превърнали в "бетон на зелено"
Re: Можем ли да осъдим банката, ако ни заплашва с мутри?
07-09-2009 - 16:36:39
Re: Анкета: Ако не мога да плащам вноските по кредита, какво следва
Изпратено от: hrabar (IP съхранено)
Дата: December 15, 2008 10:24AM


......


Още миналата година го разисквахме този казус. И тогава имаше хора, които твърдяха, че това няма как да стане...много неща нямаше как да станат а станаха!
Цялата тема ето ТУК
Re: Можем ли да осъдим банката, ако ни заплашва с мутри?
07-09-2009 - 17:18:01
Не приемах тъпанарщините с реклами от вида "Па-па-па", а те продължаваха да вървят дори когато в един широк, анонимен и неспециализиран форум (какъвто е този тук) отдавна бяхме започнали да предупреждаваме, че нещата не вървят на добро.
Да не би пък банките да са нямали хабер какво ще се случи !??? Не го вярвам.
Но въпреки ясните индикации, нямало е случай да вляза в голям магазин и да не започне да ме преследва някое досадно и неоринтирано същество с настоятелни предложения да ми се даде кредит.
Не са знаели ли ?!
Знаели са и за мене истинските виновници за кризата са именно банките.
Употребявам "вина" НЕ В наказателно-правен смисъл.
Натискът върху обикновените чиновници в банките да дават кредити, да заВОЮВАТ или защитават пазарен дял и да се борят за възнагражденията си, беше огромен.
И те даваха.
А това бяха хората, които се предполага, че са професионално обучени да оценяват риска и вероятността за негативно развитие. Те бяха тези, които трябваше да натиснат спирачката отдавна. Но, тогава интересът беше друг.

Обикновените хора бяха подлудени (а да не говорим, че и тяхната простотия, мързел и гяволък ги подтикваха) и не можеше да се очаква, че масово ще заемат рационална позиция. Какъв шанс би имал ако жена ти ти дудне всяка вечер в течение на часове, че те е страх да поемеш и "минимален риск" в името на доброто на семейството ти. И това месеци наред. Не се шегувам ! Правени са изследвания, че факторът "жена" при решението за купуване на къща (имот) с ипотека е с огромно влияние.

Сега, когато играем фазата "Ох, боли", всеки гледа да бяга от пробития кораб като дръпне под водата стоящия до него (партньора по договора).
И добре ще е да си кажем истината. Когато банките са давали кредитите те не са си служели с насилие. Психологически натиск и обработка - ДА, НО НЕ И НАСИЛИЕ в прекия смисъл на думата !

Заемите трябва да се връщат ! Ако някой още не е разбрал, че пазарът съществува не заради доброто на хората, а заради печалбата и това не му изнася, то крайно време е да си събере куфарите и да кандидатства за виза в страните, където се "грижат за хората". Да ивдят пък как е там !
Като си теглил заем - ще връщаш ! С цената на всякакви усилия.

Има и друга страна на медала. Какво да прави банката с проблемни клиенти. Да бъде активна, в лоши времена да бъде в постоянна връзка и всячески да търси начини за преодоляване на спиране на плащането. Ако нещата не вървят добре въпреки всичко, на база на закона и договора да се върви на бърза принудителна продажба на обезпеченията. От един момент нататък помотване, сълзи и сополи са напълно безпредметни. Този оммент не е задължително да се определя от наредбата на регулатора.

Продаването и купуването на дългове е нормална търговска практика. Кредиторът дължи едно уведомление на длъжника и може да си прибере парите и да забрави за случая. Оттук нататък поема новият кредитор.
Дали така правят и нашите банки. Не, не правят така ! Наемат консултатнти по прибиране на дългове. Всички знаят, че тези консултатнти са биячи, които имат за задача да всеят основателен страх и паника у длъжника и да го принудят да се покаже, да се активизира, да си извади и залъка от устата (ако трябва). Това естествено, не го пише в договорите за консултантски услуги, а и на практика трудно се доказва. А доказване със законни средства и способи си практически неприложимо.
Да осъдим банката - забравете !
Но това прави ли нейните действия нормални. Сорри, ама не са нормални. За да не се стига до ненормалности, трябва моного работа, регулации (и то по-скоро обратни на тези, които се случиха предизборно у нас), но това е вече друга тема.
Re: Можем ли да осъдим банката, ако ни заплашва с мутри?
07-09-2009 - 17:21:00
Какъв шанс би имал ако жена ти ти дудне всяка вечер в течение на часове, че те е страх да поемеш и "минимален риск" в името на доброто на семейството ти.
---------------------------------------------------------------------------------
При мен и "бъдещата" тъща дуднеше, но удържах фронта.. winking smiley
Re: Можем ли да осъдим банката, ако ни заплашва с мутри?
07-09-2009 - 17:24:55
Освен, че има личен фалит има и дълги години затвор за банкрут - умишлен фалит. А фалита е умишлен и когато си приел неразумен риск. Освен това личен фалит означава да останеш без нищо, не ми е известно в САЩ да можеи да си запазиш жилището. Вие си я представяте - вземеш пари, трошиш на корем и накрая вдигнеш рамене и кажеш, ами аз съм в личен фалит, няма да плащам. Навсякъде плащаш като поп, защото не крадеш от банката, а от другите - лихвите са високи и за тези дето си връщат дълтовете, заради мошенниците. Пенсионера не е длъжен да живее в мизерия, защото банката е гръмнала заради келеши, дето не плащат.
Re: Можем ли да осъдим банката, ако ни заплашва с мутри?
07-09-2009 - 17:27:38
Интересно как мислят мутрите да решат проблема с безпаричието?

Когато един длъжник няма пари и да го спукаш от бой, все тая. Като няма - НЯМА!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход