Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Мина ли върха на кризата в България?

Публикувано от др. Иванов 
Re: Мина ли върха на кризата в България?
12-03-2009 - 15:29:07
др. Иванов - спокойно де! Какво си се разфучал така?

Аз само споделям мнението си и позицията си на потенциален купувач.

Ако цените паднат на 600Е ще си купя, ако не - ще си живея под наем. Какво лошо има в това? Или трябва да купя на 1000Е, да изтегля кредит да пълня гушата на строители, инвеститори и банки?

Стига с тези 300Е и тази Витошка. Говоря ти за средни квартали като Бели Брези, Хиподрума, Красно Село, Лагера.

А и всяко фсяко финансово действие, което предприеме човек си е риск. Риск е да се купи сега, риск е да се чака. Но си мисля, че по-добре да чакам и да не си купя апартамент, отколкото да се набалбукам сега с кредит, който да трябва да изплащам 5 години.
Re: Мина ли върха на кризата в България?
12-03-2009 - 15:30:09
avatar
др. Иванов Написал:
-------------------------------------------------------
> плащат неустойки и да им отиде името. Като стане в
> центъра 600, ти ли ще си купиш, или всички гаджета
> на мутрата ще са с апартаменти на Витошка? Като ви

Хахаха ехх Иванов, в много измислен свят живееш !!! Ама вярвай си де, то лошо няма.

Re: Мина ли върха на кризата в България?
13-03-2009 - 00:04:42
[dnevnik.bg]


Към момента има забавяния в записванията във всички страни. Най-сериозна е ситуацията в Испания и Франция, където спадът е с над 70%. Хотелиерите и туроператорите от двете страни предприемат спешни мерки за излизане от ситуацията като засилена реклама и намаление на цените. Първите месеци на годината бяха критични и за Гърция, която отчита 65% по-малко резервации за лятото. Правителството в Атина прие спешен антикризисен план, който включва масирана реклама на всички основни пазари и данъчни преференции за хотелиери и туроператори.

А някой несъзнателни граждани се тръшкаха, че за България имало спад от 10-15%. Туризмът ще е добре, може и да не скочи с 20%, но ще е добре.
Re: Мина ли върха на кризата в България?
13-03-2009 - 00:15:42
avatar
rage_against Написал:
-------------------------------------------------------

>
> Камелия,
> убягва ти един основен принцип на пазарната
> икономика.
> цената не се определя едностранно. или поне не и в
> дългосрочен аспект. както се убеждавате всички
> брокери, инвеститори, строители и други
> пиявици...

Хем го казваш, хем не го схващаш! Сто пъти писах, че за да има сделка, трябва и двете страни да са доволни. В момента срещане на интереси няма, затова няма и пазар. Това много добре го виждат всички, които наистина се интересуват, а не си чешат езиците и не се давят от злоба и завист.

> цената е стойност, на която се сключва сделка
> между продавач и купувач. така, че този апартамент
> ще бъде продаден на цената, която някой купувач ще
> иска да плати...

Да, но пак не схващаш- няма да има сделка И ако няма кой да продаде. Насила не можеш да накараш някого да се раздели със собствеността си. Остава да чакаш и да точиш лиги- белким нещо лошо му се случи, за да го принудиш. Точно затова писах- има ли първо жилище, не може ли да го продаде на нужната му цена, човекът просто ще го хариже на банката. Тя да се оправя. Ако тя не е гъвкава, за да му предоговори кредита, ще намажеш и ти.

> и защо цените да не станат 300 Е/м2? защо ние да
> сме алчните злобни късогледи и късопаметни
> копеленца хейтъри, които искаме да спечелим на
> гърба на другите, а онези, които надуха цените от
> 300-350 Е/м2 до 1500 Е/м2 в периферията на София
> (сега вече са м/у 800 и 1200 Е/м2) са
> интелигентните, инвестиращите в развитие,
> иноваторите, създателите, криейтърите?

Ами, няма да станат цените на 300Е, защото стигнат ли до тези нива, всички вие или ще сте на борсата, или заплатите ви ще са на 1/3 от сегашните и няма начин да ви отпуснат кредит. А вие нямате пари в брой. Всичко е вързано в една икономика, но трябва малко да помислиш, за да схванеш.

> цените ще спаднат много и това е факт!
> и ще спадат в следващите 2 години.
> който има парички, ще преебе алчните копеленца,
> които се постараха да не изпуснат последния влак
> за забогатяване със седене/лежане, както и
> побързаха да сключат сделките на живота си ;-)

Не съм казала, че цените няма да падат. И наистина- който има парички, ще купи. И няма да прецака никого- защото ще купи на нива, които устройват продавачите.

> аз лично умирам от кеф, когато има кризи и
> затруднено положение.
> защото само тогава се вижда колко наистина
> струваме (и като хора и като българи). и понеже не
> струваме никак много, аз се гледам да купувам на
> килограм

Ти си поредното потвърждение на максимата на Нане "Яз не сакам да съм добре, сакам Вуте да е зле"! И през ум не ти минава, че докато мреш от кеф, се приближаваш с бодра стъпка към кофите с боклука........
Re: Мина ли върха на кризата в България?
13-03-2009 - 01:28:33
др. Иванов,

пак ли се шегувате?! БГ туризма: остров на стабилността сред всеобщата криза - ами, добре звучи, ама...
Re: Мина ли върха на кризата в България?
13-03-2009 - 06:32:17
камелия- "Ами, няма да станат цените на 300Е, защото стигнат ли до тези нива, всички вие или ще сте на борсата, или заплатите ви ще са на 1/3 от сегашните и няма начин да ви отпуснат кредит. А вие нямате пари в брой. Всичко е вързано в една икономика, но трябва малко да помислиш, за да схванеш. "
*xxx* СМЕШНИ ГЛУПОСТИ!!!

От спада на цените губят само тези, дето до сега печелеха - предприемачите, строителите , агенциите , банките, спекулантите. До сега те печелеха от надутите в пъти цени! Всички останали хора , които искаха дом ,губеха много.
Българите не желаят да осигуряват повече охолния живит на строителната мафия!
Нещата трябва да си дойдат на мястото! Забравете за свръхпечалбите в строителството, защото освен от жилище има нужда от образование, нука, здравеопазване, изкуство.....

Пак казвам , че за да се върне доверието на хората и да се отвори пазарът цените сега за Сф. не трябва да са повече от 600 Е/м2 ЖИЛИЩНА ПЛОЩ, БЕЗ ОБЩИ ЧАСТИ И ТЕРАСИ, ГОТОВО ЗА НАНАСЯНЕ!
Re: Мина ли върха на кризата в България?
13-03-2009 - 09:14:55
Значи вече имаме нов строител на терена - Оноре. Събра се вече цяла бригада само от форума. Само дето засега единствените дето не губяг са предприемачите, както и никога не са губили, а ако се сбъднат прогнозите на сривльовците, ще загубят всички. Селяните вече издават багажа, дребните търговци - бакали, кафеджии и др. също. Кризата помете цели заводи и сега обикновените работници още карат на предупреждения или обезщетения, но скоро ще останат само с вестник в ръка, за да си четат как пазара се е сринал. Тези "с парите", които очевидно не са ги изкарали на струга или над чертежите, ще купят по 1 апатамент по-евтино, но за 3-4 години приходите са им секнали. Единствените дето са на пълна делавера са тези с многото пари - точно тези, дето мислите, че са закъсали.

Казвайте сега къде започвате да строите, и ако не е във Фикултето или на майната ще ви стана клиент. Тръгвайте да си търсите порцел, обявявате го с проекта и разрешителното и ще говорим.
Re: Мина ли върха на кризата в България?
13-03-2009 - 09:47:06
avatar
Какъв клиент ще станеш бе Иванов, тук ти предлагаха какви ли не имоти, пускаш само въдицата, че купуваш и като ти предложат нещо и се правиш на ударен. Иначе имаш сценично поведение, ставаш за народния теарър или по-скоро за сатиричния... Какво стана с обекта в Обеля? Харчат ли се? А на сънито дойдоха ли марсианците да купуват?
Re: Мина ли върха на кризата в България?
13-03-2009 - 09:51:05
Работата е там, Иванов, че на пазара има достатъчно предлагане и аз като строител съм излишен. Пък дали мафията щеше да ми даде да продавам на неодобрена от тях цена ако построя нещо!? Освен това специализацията ми не е стоителство на домове, а аз гледам да върша това за което съм учил. Така ,че предложението ти се отхвърля.
Други хора станаха инвеститори и строители без грам понятие от стрителство, маркетинг и икономика, та стигнахме до тук. Като ти чета писанията, ти си един от тях.

Сега очаквам мандрите да кажат - Като искате сирене от мляко, направете си го сами. :] Ние ще си правим каквото поискаме и ще си го наричаме сирене! :] То и там нямало стандарти както в строителството :}
Re: Мина ли върха на кризата в България?
13-03-2009 - 10:26:54
др. Иванов Написал:
> Казвайте сега къде започвате да строите, и ако не
> е във Фикултето или на майната ще ви стана клиент.
> Тръгвайте да си търсите порцел, обявявате го с
> проекта и разрешителното и ще говорим...


Ей. не се отказва това момче!
Колкото повече мозъчни дефекти има един човек - толкова е по нахален! То бива безочие, бива, ама ...
По комунистическо (същите тия) не даваха - телефони, сателитни антени, литература. Казваха как да се мисли и дали да се мисли. Те не знаят друго - само трупат досиета за да ги размахват после. Виждал съм и познавам добре много такива боклуци - ще ти се подсмихват надменно в подтекста "аз какво знам за тебе е..." Какво като знаеш? Аз знам повече за себе си! Мухльовци!
Но те те мачкаха - не ти даваха да живееш спокойно! Сега - бизнеса си е мой ! Продавам акъл навън! Парите ми зелени , бузите ми червени! Нахранен съм, карам хубави коли, ... хубави жени! А тоя смешник не спира да се опитва да промива тиквите на масовката...
Правете така че да ги елиминирате! Работете навън! Харчете повечето навън! Гласувайте против !Купувайте имоти навън и не им мълчете!

Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход