Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Смях

Публикувано от acolyte 
Смях
23-03-2006 - 19:00:22
Ей, здравата може да се повесели човек с тази истерия около цените на имотите. Едни високоинтелектуални дискусии се водят тук затова ще се вдигат ли цените или ще падат, какво се било случвало в Унгария или Тайланд и т.н. и т.н. Ще си призная, аз също се интересувам от пазара на имоти, защото имам апартамент само във Варна, а ми се налага да работя в София. Докато живеех в чужбина следях с едно око цените и ми се виждаха безумно високи, но сега откак съм се върнал в България гледам че хората съвсем са се побъркали.

Истината е много проста - някои хора вложиха крадените си пари в имоти с надеждата да ги бетонират, други въртят далавери със строителни пирамиди, трети само гледат отстрани като циганета пред витрината на сладкарница. Ей го на Румен Вълка, спазари със крадливия Софиянец боклука, и припечелените милиончета вложи в новия Софийски Мол. Дето щял да бъде по-голяма работа даже и от Арените (в които също са погребани немалко пари). Естествено е че такива хора ще искат постоянно да подклаждат истерията с цените на имотите, ще плащат ежедневни поръчкови статии във вестниците (в парцала на Владо Райчев има цяла рубрика "Имоти", в парцала на Андрей - тоже), ще плащат за реклама, и цяла телевизия даже ще си направят - "estate bg".

Нека плащат. В един момент потенциалните купувачи просто ще свършат (защото просто няма да могат да купят каквото и да било, дори и на кредит) и колкото по-скоро - толкова по-добре. Аз няма да купувам на тези цени в този кенеф (без извинение) наречен София. Никъде няма грам инфраструктура. И преди и вие да купувате, направете си сметка колко години ще плащате наем срещу цената и на най-мизерната отвратителна панелна гарсониера. Аз в момента живея под наем - в 140 кв.м. апартамент с тавани високи 3.30, в центъра на София. Да дам на някой селянин 50000 евро за мизерния му апартамент? Че той виждал ли е някога 50 хиляди евро на куп? Дали би могъл някога да ги изработи с честен труд? Ще има да взема. Не купувайте братя, живейте под наем.

Сега очаквам една дълга поредица от заинтересовани да се разпишат под постинга ми, да ми обяснят как нищо не разбирам. Заповядайте. Обяснете ми това, което аз не знам. Научете ме как да живея, нищо че получавам в пъти повече пари от вас, изучил съм се в Европа и съм живял в Америка, нищо че обикалям нощните заведения в компанията на най-красивите момичета и пия френски коняци или 18-годишни малцови уискита. Без да съм мутра, нищо че ме бъркат с такъв. Обяснете ми защо трябва да си дам парите на вас, за да се нанеса в мизерната ви дупка, а вие да сте на мое място.

smoking smiley
Hristo
Re: Смях
23-03-2006 - 21:23:00
Pravilno zaglavie na postinga ti,..... samo che ne znam koi e selianina ziveest v Sofia!!! A che si takuv e iasno i ot komplexite ti kakvi koniaci piesh, kude si se izuchil i kude si zivial. Az sum ot centura na Sofia i semeistvoto mi e ot tam dosta predi 9ti Septemvri i neveroiatno me drazni kakvi provincialni, miaykashti, psevdo,aristokrati se zaselvat v nego! Sigurno i tebe sum te psuval niakude v tarapanata.
Ti sto si v Sofia kato e kenvef? Stoto tyka e vsichko ( kakto vinagi e bilo i ste bude). Ti kakvo iskash da ziveesh v centura na Sofia za 50,000 Euro??? Za tova eventualno v Obelia 19 brato!
A ako iskash da ziveesh v centura ste triabva da produlzish da si ziveesh pod naem stoto nikoga niama da moze da si kypish nesto chitavo za pod 100 bona Euro. A ako si mislish che cenite tam ste padnat, pogledni temata na postinga si!
S mnogo po-zdravi!
Ico
Имотко
Re: Смях
23-03-2006 - 23:04:40
И като се събудиш............, конякът изпит, а хазайката плаче за наема.
Re: Смях
24-03-2006 - 09:23:51
Всеки е свободен да си живее където и както намери за добре! "Разни хора, разни идеали" :}

Нали все пак някой трябва да плаща наеми на рентиерите, ако всички вземат, та купят, какво ще стане с тия хорица winking smiley
Re: Смях
24-03-2006 - 10:14:31
Quote

Обяснете ми това, което аз не знам. Научете ме как да живея, нищо че получавам в пъти повече пари от вас, изучил съм се в Европа и съм живял в Америка, нищо че обикалям нощните заведения в компанията на най-красивите момичета и пия френски коняци или 18-годишни малцови уискита. Без да съм мутра, нищо че ме бъркат с такъв. Обяснете ми защо трябва да си дам парите на вас, за да се нанеса в мизерната ви дупка, а вие да сте на мое място.
Абе, живей си както искаш, макар че начинът ти на живот напомня малко на ромския - "Ден да мине, друг да дойде...." :}
Че той виждал ли е някога 50 хиляди евро на куп? Дали би могъл някога да ги изработи с честен труд?
N.B. А, ти как си се изучил в Европа?! confused smiley

И не на последно място: Парите са преходни, днес ги имаш, но утре може и да ги нямаш :}
Re: Смях
24-03-2006 - 12:05:39
Quote

Научете ме как да живея, нищо че получавам в пъти повече пари от вас, изучил съм се в Европа и съм живял в Америка, нищо че обикалям нощните заведения в компанията на най-красивите момичета и пия френски коняци или 18-годишни малцови уискита.

както беше казал Имотко преди време: "Човекът от селото можеш да извадиш, но селото от човека - не"

P.S. това да се надуваш как обикаляш нощните заведения в компанията на най-красивите момичета, а едни 50к да не можеш да изкараш на масата, е като винаги да си даваш парите за последния модел телефон, ама да се возиш на 94 на път към Студентски Град :}



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2006-03-24 12:10 от ltrx.
Стефан
Re: Смях
24-03-2006 - 12:13:48
Алколит, за мен си прав си в 99 процента от това, което казваш. И за кочината, и за кражбите - дкойто и да назовеш, няма да си далеч, ясно е вече на всички че за да си политик в БГ е нужно да си предан а няма партия, която не граби (то не е луд който лапа, а който му дава, а тях няма кой да ги спре - напротив, узконяват си грабижите - виж закона с който узакониха строежите по плажовете)..
Не си прав в едно, според мен - всеки има право на избор и да тръгнеш така с рогата напред да обявяваш хората за малоумници, дори и да си прав, ще реагират по женски (сори Йохана) - прав си, ама си идиот....
Не забравяй и типичната българска черта - да се купи имотец, както и прости все още невежеството, над което ти си се издигнал и си преценил, че си на сметка да плащаш наем и да нямаш собственост.
Колко време ще е така ако живееш в БГ и няма ли да дадеш същите пари на хазяина за които би могъл да купиш, е , не сега да речем, а по-нататък, когато цените спрат да растат(макар аз да смятам, че те в центъра едва ли ще паднат, просто всичко това става в софия , която макар кочина е столица на едва държава в която се правят пари, а те, както е забелязал още Веспасиян, не миришат)
Виж, ако си временно тук - проблем няма.
Моят чичо е вече французин, и той като теб работи там, но за разлика от теб не живее тук и смея да твърдя, че получава поне съпоставими с твоите пари, защото не е от тези, дето мият чинии а е Ай-ти шеф на голяма компания. Е, той например не желае и да чуе да си продаде апартамента на Крум Попов, смята че някога ще дойдат с жена си да си харчат пенсиите тук по една много проста причина - засега е около 3 до 6 пъти по-евтино. Като цяло. Е, зависи кой какво търси, ето за това не си прав.
С две думи - излагаш своята гледна точка, ОК, но уважавай и останалите хора тук, не ги нападай, ето на това не са те научили по света. Ама били прости - да, прости са, но ти като не си кое е интелигентното - да им се подиграваш с чунство на превъзходство, или да им кажеш какво мислиш без да ги нападаш?
Щото доста хора в БГ, уверявам те, могат по същата логика да ти се подиграят, че си си губил времето да учиш за да се върнеш в свят, където това кво си учил и колко знаеш валко играе, важното е правиш ли 50-200 процента доходност, за което в този момент в БГ не е нужно много ум, ако си на нужното място. А за да си там са нужни приятели, естествено от чужбина се парашутираха доста по нужните места, благодарение на връзките си, но колко от това, което са научили ползват тук... А тези, които го ползват са като навсякъде по света - просто оръдия. С тази разлика, че , естествено едно е да харчиш 100000 евро тук, друго в Германия, там парите се ценят а тук не особено, поне от тези, при които отиват в по-големи количества. Оценят ги училите вкл. и в чужбина хора, които са техни сътрудници, но на заплата, висока вярно, но заплата. А от заплата някой да знаеш да е забогатял?
Re: Смях
24-03-2006 - 13:30:49
Стефане,

Всичко приемам и съм съгласна, само защо казваш, че реагирам по женски smiling smiley - ами аз цитирах една мисъл на наш велик писател-мъж, която си е вярна, незвисимо за каква житейска ситуация се отнася.

Колкото до житейската философия на Acolyte, ами тя си е негова работа. Само дето не схванах защо държи да информира всички колеги форумци за нея :}
Re: Смях
24-03-2006 - 13:46:10
Quote

Само дето не схванах защо държи да информира всички колеги форумци за нея

Ами Кундера е обяснил защо:

"... I told you about my proposal to offer the public a choice: who would like to sleep secretly with Rita Hayworth or Greta Garbo, and who would rather show himself with her in public. The results are quite clear in advance: everyone, including the worse no-hopers, would maintain that they would rather sleep with her. Because all of them want to appear to themselves, to their wives and even to the bald official conducting the poll as hedonists. This however is a self-delusion. Their comedy act. Nowadays hedonists no longer exist... No matter what they say, if they had a real choice, all of them, I repeat, all of them would prefer to stroll with ther down the avenue. Because all of them are eager for admiration and not for pleasure. For appearance and not for reality..."



Pancho
Re: Смях
24-03-2006 - 14:13:54
Отдавна не бях се смял така, както на автора на този иначе така грамотно, но някак си високопарно, написан пост.
Поредният баровец /и то какъв според поста му/, който държи сметка на цени, които са смешни за стандарта на живот, който описва, че води. Никаква логика, затова и никаква загуба на време от моя страна да се опитам да му отговоря смислено. :crazy:
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход