Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Сглобяеми дървени къщи от Европа и САЩ/Канада

Публикувано от kalin72 
Re: Сглобяеми дървени къщи от Европа и САЩ/Канада
19-02-2010 - 09:23:54
Благодаря на отговорилите конкретно на въпросите ми.
Re: Сглобяеми дървени къщи от Европа и САЩ/Канада
19-02-2010 - 10:05:14
Калине, споделяй ей smiling smiley
Чета те и в други форуми - аха, аха да тръгна натам от където идваш smiling smiley ама още не съм спечелил от лотарията.
Жена ми напъва да си стоя у БГ-то и да строим тука.
Местото за строеж го имам и като минах и аз през двама архитекти и ми заобадиха едни цени само за проектите (в София цените не са като при тебе) се хванах за главата. Супер странно ми е защо няма типови проекти като преди 20-ина години - мъка.
Та после монолитно строителство, изолации, отопление - лудница.
Всичко отива накъм дървена къща - затова ще съм благодарен да споделяш какво си решил и какво ще направиш. Колко е излезло и как се е получило.
Поздрави.
Re: Сглобяеми дървени къщи от Европа и САЩ/Канада
19-02-2010 - 10:46:40
Ами и аз това не разбирам, защо няма типови проекти. Сега разглеждам една оферта на БялБор-Брацигово, 120 квадрата за 50К лева - това включва проект?? (защо, след като вече го има, нали е типова къщата??) самата къща (360 лв кв м.) и издигането й (6К лева)
И няма как да ме грабне факта, че никъде няма написано за изолацията, за това с какви точно материали се прави....
Re: Сглобяеми дървени къщи от Европа и САЩ/Канада
19-02-2010 - 12:02:05
Калине,пак ще ти напомня,Николов скоро прави една/или повече/ къщи за Австрия-изработи я,закара я там и я монтира.Едва ли австрийците нямат подобни къщи,но съм сигурен,че за това качество на тази цена в Австрия не могат да получат този продукт по простата причина,че труда тук струва по-малко пари.
Мисля си,че при твоята схема най-големия проблем ще бъде намирането на квалифицирани хора,които да сглобят къщата.Затова потърси предварително такива хора,кажи им какво се иска,дай им работния проект на къщата и да ти дадат оферта.Дано да попаднеш на читави хора,че да не стане "кой сра на метеното"...:]
Хайде със здраве!
Re: Сглобяеми дървени къщи от Европа и САЩ/Канада
19-02-2010 - 13:54:45
avatar
Наистина в този бранш в търсенето на най-добра оферта (всеки разбира различни неща под "най-добра"winking smiley може да се попадне на недобросъвестни изпълнители за съжаление....

______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
Re: Сглобяеми дървени къщи от Европа и САЩ/Канада
19-02-2010 - 14:46:04
Имам много и най разнообразна информация за къщите и производители.Събирам я почти десет години. Ако желаете можете да ми пишете на
royal_invest@abv.bg
Re: Сглобяеми дървени къщи от Европа и САЩ/Канада
19-02-2010 - 16:21:04
Типово проектиране в България няма много отдавна, но има повторно прилагане на проект (може би това е, което търсите). Съответно цената за прилагане на готов проект е процент от стойността на изработката му. Специално за дървените къщи може да се типизира всичко от фундамента нагоре, като стоманобетонната част е различна според теренните дадености и особеностите на площадката. Редукцията в цената на проекта при повторно прилагане може да достигне и до 50%.
Re: Сглобяеми дървени къщи от Европа и САЩ/Канада
19-02-2010 - 16:32:04
Екстра са си готовите проекти,стига да не се прекалява.Половин село с еднакви къщи е грозна гледка.
Re: Сглобяеми дървени къщи от Европа и САЩ/Канада
19-02-2010 - 16:57:49
Тук кзват следното: "Учете се от грешките на другите, не от своите". Та в тази връзка може би ще е добре да го оставим Калин да свърши тази работа за всички бъдещи наивници желаещи да направят подобна глупост, но много се съмнявам, че самият той ще има смелоста след време да раскаже тук на съфоромците си и за поука на другите какво му е струвало всичко това и дали е удовлетворен от стореното.
Така че кураж Калине, не се отказвай от мъдртата идеяwinking smiley
Re: Сглобяеми дървени къщи от Европа и САЩ/Канада
19-02-2010 - 17:30:46
При читава проектна документация (а като зная какви са изискванията на Острова, не се съмнявам, че ще бъде читава), и при читав местен проектант (преводач и легализатор) - не е нужно монтажниците да са някакви магьосници, за да се сглоби такава къща. Имам обаче известни съмнения по отношение на нашите норми - гледам, че сеченията на рамките им са 45/90(140) мм - малко тъничко ми се вижда... Може пък да се компенсира от качествата на материала...
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход