Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Оферта за груб строеж

Публикувано от Geto 
Re: Оферта за груб строеж
05-04-2009 - 13:21:27
Не си прав чичо ФЛО , сертификатите за бетона се дават в същия момент , когато взимаш бетона от центъра ! Знаеш много добре , че са партиди и би трябвало , казвам би трябвало за всяка партида бетоновия център да лее кубчета за механични изпитания и да проверява консистенцията на бетона !
Знам че го знаеш , ама се чудя защо се бъзикаш с мен ! :] :] :]
Ама така си написал поста си , като че ли не си получил нищо а само си купил жипка-мипка на строителя ! А и това ще е някаква много древна жипка с парите от една къщичка 300-400 м2 . С 6-8% печалба , баси жипката грохнала !




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-04-05 13:38 от MB2316.
Re: Оферта за груб строеж
05-04-2009 - 14:14:20
:} :} :] *drunk* *drink1* *drink1* *drink1*
Re: Оферта за груб строеж
05-04-2009 - 14:15:07
Re: Оферта за груб строеж
06-04-2009 - 07:50:54
Зестате, не се заяждам. Ако някой ще се разхожда всеки ден до сторежа за да следи дали фирмата си върши работа - да си наеме бригада и доставчик. Наемането на фирма е точно с цел да не се занимава възложителя с нищо, решенията да ги взима фирмата и т.н.
Някой да е влизал в завода докато му произвеждат автомобила?
Re: Оферта за груб строеж
06-04-2009 - 07:59:09
Боянец - ако не знаеш как да разбереш коя фирма е читава накъде си тръгнал? Първо се почва с избор на фирмите, на които да им отпарвиш покана за оферта, след това следват офертите.
Re: Оферта за груб строеж
06-04-2009 - 09:25:44
>>> Наемането на фирма е точно с цел да не се занимава възложителя с нищо....
Бях наел точно такава фирма за малък обект на която платих предварително 40 % от офертата за основи и първа плоча.Бях толкова разочарован от работата и качеството но тези 40 % не връщат.
Re: Оферта за груб строеж
06-04-2009 - 10:51:29
Ами какво да ти кажа - не си бил наясно каква точно фирма ти трябва , какви условия да договаряш, какво да гледаш при избора на фирма.
Ако прочетеш някои други мои мнения ще видиш, че съм на мнение, че в интерент форуми фирми за сторителство не се търсят.
Междудругото аз си купих три автомобила втора употреба - едния продавач се казваше Иван, другия Асен, третия Ясен. Автомобила дето купих от Иван се оказа с малко дефекти, този от Асен е без забележки, а този от Ясен напрове излезе златен - толкова неща се оказаха скапани, че три месеца почти не съм го карал. Та като си купувате автомобили втора употреба гледайте да купувате от продавачи, чиито имена са по-напред в азбуката. Горе-долу така звучат и вашите съвети за сторителството.
Re: Оферта за груб строеж
06-04-2009 - 11:02:10
Бългаския мъж дето ще си стори къщатат с двете ръце няма какво да коментира фирмени цени на къщи.
Ако имаш време да не работиш няколко години - включвам и периода в който ще си търсиш работа след като завършиш къщата си друга категория. Тук обсъждаме сторителство на къща на хора, които работят и ще ги уволнят ако всеки ден трябва по няколко часа да се занимават с изграждането на собствената къща. Аз лично бих уволнил и само заради това, че през работно време ще мислят какви тухли да купят, а камо ли да пишат по форуми.
Re: Оферта за груб строеж
09-04-2009 - 10:05:16
Привет отново,

Ще ви бъда благодарен ако ми дадете идеи какви условия да включа в договора със строителната фирма относно грубото стоителство! Те значи ми заявяват, че за определена сума (50000 Е.) платима на етапи ще изградят всичко което е по проекта, в това число: дренажна система, мембрана, хидро изолация; покрив; залагане на ВиК с външните връзки; оформяне на тупик. Независимо от цените на материалите и други разходи тази сума няма да се променя (в смисъл дай пари че не стигат). Например за първият етап ми искат 40% това добре ли е, също каква сума е нормално да дам като аванс? За сроковете трябва ли да бъдат обвързани и отделните етапи или да договарям краен срок? Зная, че е хубаво в този договор да се опише най-подробно всичко, но дали изреденото по-горе е това всичко? Моля за съвет, че не остана време smiling smiley
Ако имате и други забележки ще се радвам да ги споделите.

С поздрав,
Re: Оферта за груб строеж
09-04-2009 - 13:09:02
avatar
Гето,прочети по другите теми-има достатъчно изписано.
Има няколко човека от тоя форум,които ми писаха на лични и искаха да им пратя примерни договори за строителите,с които да работят.Само един от тях ми отговори,и то за да ми каже,че това,което съм му дал е прекалено сложно.
Най-лесният вариант е да им поискаш на твоите строители типов договор(надявам се да не им е първият строеж и да имат такива,сключени с други),да го прочетеш внимателно,да откриеш уловките,ако има такива,да го преработиш според вашия случай и да им го предложиш.Желая ти успех!

-------------------------------------------------------------------- Подпис:Ако не знаеш-питай,ако знаеш-пак.От питане глава не боли,но от избързване.......много.
[markk.snimka.bg]
[vbox7.com] [vbox7.com]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход