Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

търся мнения за сглобяемите къщи

Публикувано от toniko 
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
09-09-2009 - 18:06:15
avatar
Ето една полезна връзка - [stroiteli.elmedia.net]

______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
09-09-2009 - 18:21:04
n.nikoloff Написал:
-------------------------------------------------------
> Ето една полезна връзка -
>
>

Полезната връзка показа че съм много грешен :рамки от греди и колони, покрити с шперплат или OSB плоскости.
Извинявам се ,вече че му казвам шперплат ама то не е ли почти същото? :} :} :} :}
Само че ми е чудно кво да видим на полезната връзка,една лелка се е упражнявала по риторика и нищо не е казала а що се отнася до това че дървените бараки се държат добре при земетресение това е така ама кат дуйне малко по-силен ветрец си отиват кат кон без история бе голям боклук ,трябва да си много добър за да хванеш балама да даде пари за тва нещо ако ще е за обитаване виж да си държа инвентара на лозето може и да го бива но при изришното условие че престъпноста е нулева защото нали се сещате каква "стабилна преграда пред МАНГО е подобно творение.
Талашит или шперплат се тая кат материал и се си гори и се боклук. :} :} :} :} :} :}
Н.Николофф,оти зимаш хората за идиоти????????????????
Разбери че тоз боклук можеш да го продаваш в Китай„Индия или Шири Ланка ако и там се намери будала да се върже,макар че с проблемите дето ги имат с населението току виж ги направили държавна политика и ти най-отпред на БЯЛ КОН! :} :} :} :} :} :} :}



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2009-09-09 18:35 от Stan.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
09-09-2009 - 18:58:53
avatar
Има огромна разлика между талашит и шпертплат. Вземи едно парче кофражен шпертплат и се опитай да го запалиш фронтално. Нема да стане. Талашит е старото наименование на ПДЧ и онова, което се имаше за талашит не се произвежда повече от 80 години. И е предназначено за съвсем други употреби. Абе накрая ще ти взема една семестриална такса за обучение. Не че ще стане чеп за зеле от тебе де. Няма как. Ти си си американска промивка и това стана ясно на всички.
Просто един забавен аматьор и нищо друго.

Ето обобщен принципа на Стан: Не знам как е, ама не е така!

Днес беше един успешен ден за българската демокрация и отивам да си сипя едно узо по случая! Наздраве на всички!

______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
09-09-2009 - 19:54:06
Стан...OSB не е талашит.Талашита няма ориентация на частиците.Това определя и доста различните механични свойства.

На филмчетата...видяхме как "дечица палят стиропор".
Ако успееш да ми намериш подобен материал на тема "дечица палят гипскатрон" или "дечица палят каменна вата" ,веднага си посипвам главата с пепел и признавам,че нищичко не разбирам от химия.
Приеми очевидното-стиропора ГОРИ !



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-09-09 19:56 от salvador.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
10-09-2009 - 08:14:49
n.nikoloff Написал:
-------------------------------------------------------
> Има огромна разлика между талашит и шпертплат.
> Вземи едно парче кофражен шпертплат и се опитай да
> го запалиш фронтално. Нема да стане. Талашит е
> старото наименование на ПДЧ и онова, което се
> имаше за талашит не се произвежда повече от 80
> години.
>
> Днес беше един успешен ден за българската
> демокрация и отивам да си сипя едно узо по случая!
> Наздраве на всички!
>
Драги ми г-н Н.Николов и Салвадоре, много се радвам че си прекарваме добре и че вие си пиете УЗО'то това е много важна и полезна дейност за вас че то изглежда друго не знаете! *drunk* *drunk* *drunk* *drunk* *drunk* *drunk*
Бих искал да се спра на твърденията на Н.Николофф че талашит не се произвежда повече от 80 години което ни отвежда в далечната 1929 год. за мое голямо съжаление нямам конкретни спомени от това време но силно се съмнявам в думите на Н.Николов тогава най-вероятно талашита все още е спадал към "бъдещите "технологии и написаното от "експерта"Н.Николов си е чиста лъжа.
Повече информация за дървено-скелетните къщи всеки който търси информация може да намери заедно с референциите на Гугъл ако действително се интересува от истината за сглобяемите къщи.
Нека погледнем какво е написано на сайта на wikipedia:
[en.wikipedia.org]
Because the structure is made from wood, it inherits any disadvantages wood exhibits as an engineering material. Some possible disadvantages of wood as opposed to some other building materials include:

* Noise from footsteps in adjacent rooms above, below, and on the same floor in such buildings can be quite audible. Often resolved with clever built-up floor systems involving clever sound-isolation and absorption techniques, and at the same time providing passage space for plumbing, wiring and even heat and cool equipment.
* The possibility of infestation by insects such as termites, cockroaches or powderpost beetles, or by other pest animals such as mice and rats.
* Various types of rot including dry rot.
* Other fungi that are non-destructive to the wood, but are harmful to humans such as black mold. These fungi may also thrive on many "modern" building materials.
* Wood burns more readily than some other materials, making timber-frame buildings somewhat more susceptible to fire damage.

Както сами можете да се убедите дървено-скелетната къща поради свойствата на материалите от които е скована е прекрасно място за отглеждане на всякаква пълзяща гад като хлебарки,мравки,дървояди,мишки,плъхове,змии и каквото ви душа иска,никога няма да сте сами .
Дървената къща е прекрасно място за развитие на мухъл,плесени и гъбични растения често опасни за здравето на човека и е предпоставка да развиете АЛЕРГИИ но нека да не забравяме добрата новина че при хронични заболявания Здравната каса може и да ви отпусне безплатни лекарства.
Дървото както всички знаем от опит ГОРИ и то здраво подлагайки на огромен риск живота на обитателите на всяка една дървена къща . spinning smiley sticking its tongue out spinning smiley sticking its tongue out spinning smiley sticking its tongue out spinning smiley sticking its tongue out
*book*
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
13-09-2009 - 01:32:05
Г-н Стан, нямате умора! Не мога да си представя все пак че бих живял в къща от бетон. Имам чувството че ставите започват да ме болят и сигурно ще хвана шап, а при един земетръс факта че бетоновите отломки ще бъдат "тапицирани" със стиропор едва ли би ме спасило. Колкото и да е шеговит тона ми всички тези мои притеснения си остават сериозни. Ориентирайте се към системата на г-н ФЛО, струва ми се далече по-приемлива съчетана с една гредоредна конструкция. Успех в маркетинга. Искам само да добавя, че ако тези оставащи кофражи бяха действително ефтини и бързи за строене, то до сега Америка щеше да е залята от този вид строителство.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
13-09-2009 - 01:37:45
Доста бързо се строят...тази част от рекламата поне е вярна.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
13-09-2009 - 19:39:52
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
13-09-2009 - 23:12:50
Аааа..на първия линк отбелязвам като задължителен за разучаване модела Juliet 1.Виждал съм точно копие на тоя проект на живо.Втория етаж е ХАНГАР.Буквално. *bow*
Таванчето беше оформено като обсерватория и собственика беше инсталирал там един грамаден телескоп.

Това нещо обаче е безсмислено за БГ поради следната причина:

"В комплектите не е включено: покривното покритие, улуците и водостоците, топло и пароизолацията, ел.инсталация, ВиК инсталация, фундамент, строителните работи, транспорт от Финландия,ДДС."

Т.е. цената на една къща от 150 квадрата вероятно ще надхвърли 100 хиляди евро.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-09-14 08:31 от salvador.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
14-09-2009 - 11:46:27
Здравейте, радва ме факта чв сте харесали модела Juliet 1, тя е доста популярна , строена и модифицирана в Европа. За съжаление в България нещата стоят по друг начин...тука се харчат стотици хиляди евра за коли...а за къщи хората се стискат...
Относно цените...не излиза чак толкова...и като се вземе предвид качеството на материала и времето за строеж...както и качеството на вложени допълнителни материали...цената излиза поносима...
Все пак това на са класическите сглобяеми къщи за масово ползване от населенисто..като в САЩ от гипскартон и ОСБ....

Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход