Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Перспективни квартали в София

Публикувано от Splendente 
Re: Перспективни квартали в София
26-01-2008 - 04:04:32
Алеле, закопаха ни, бабичките около НДК, що жувейм, гай тъй.
Да се обадя и аз от ямата: ама преди цистерните, дето миеха улиците, едни си ходеха направо с навитите маркучи на едни голееми макари, отвъртяваха водопроводните улични кранове и миеха улиците с чиста водица за пиене. Имаше бол. А какво нямаше - вж. участниците по-горе.
:}
Re: Перспективни квартали в София
26-01-2008 - 17:27:17
ако ще живееш в софията-всички са преспективни.
за най преспективиния от преспективните-пише в 24 часа.
ето ти човека,който е избран да ръководи препективацията в софия:
гл.арх. на софия диков:

[www.largo.bg]

каква ти западна европа?там небостъргачи няма!само в кремиковци ще са небостъргачите.

ето ти го и кмета на софия,да знаеш какви кметове и архитекти ще се грижат за теб и твойто софийско бъдеще:

[standartnews.com]

ето и още:
[www.24chasa.bg]

не ги слушай другите съфорумци-по добре слушай софийските политици и управници-
нали знаеш-според ръководството,такова и бъдещето ,в което бъдеще ти ще живееш-поздравления clap:
Re: Перспективни квартали в София
26-01-2008 - 19:16:53
Вчера влязох в една сграда, която този месец е взела Разрешение за ползване. В Манастирски ливади. Стените на стълбището вече са като в добре поддържан 30 годишен панелен вход. Не гледайте новото строителство, че е ново. Не си купувате мобилен телефон. Вижте сгради на 5-години. По-зле са от 30-40 годишни сгради.
Всичко е въпрос на бюджет. Може да си купиш и къщата на площад Народно събрание, в която има офис Алфа банк. Не знам дали се продава. Имам някаква идея колко би струвала, но това е въпрос на цяла нова тема.
Re: Перспективни квартали в София
26-01-2008 - 20:19:44
Отново искам да блгодаря за отговорите. Не знам как някои прецениха веднага, че говоря "мьеко" само по постингите ми. Ако направим едно сравнение между моите и някои други "писания" ще видим съществена разлика в граматиката и то в моя полза. Възпитанието ми не позволява да разделям хората на софиянци и провинциалисти, на българи и турци, на източноевропейци и западноевропейци, на бели и негри. Определям се като нормален човек, с нормални възгледи и стъпил на нормално еволюционно стъпало. Затова ще помоля и всички вас, ако обичате, да престанете с лепенето на етикети и с предварителното ми заклеймяване, защото най-малкото - вие изобщо не ме познавате, а съдите за мен единствено по това, че съм родена в провинциален град и сега видите ли....идвам за да завладея София и да я зарина в боклук. Първо, много хора не обърнаха внимание на факта, че живея тук вече над 4 години. Не съм дошла с цел да замърсявам със селски вируси любимата на всички ни столица, а дойдох, защото софийска фирма ми предложи работа и условия, на които трудно се устоява. Образованието ми е специфично и в малък провинциален град е невъзможно да получа реализация. Явно всички тези неща нямат значение за вас. Аз явно съм виновна още преди да съм си отворила устата или да съм написала каквото и да е, само защото не съм родена в София и родителите ми не са закърмени на жълтите павета. Досе га никой не ме е дискриминарал по този признак - и се радвам, че ми се случва във форум. Мисля, че селянията е по-скоро манталитет и тя съществува в нрава не само на провинциалистите, но и на софиянци - то си е до човека. В София сега има повече боклук, защото е повече населена - колкото повече хора без изградени навици - толкова повече боклук. Колкото до миграцията към големите градове - аз съм склонна да се хвана на бас за големия джакпот на Тото 2 (дай боже да го спечеля smiling smiley), че миграция към големите градове и столици има във всяка една държава - независимо от стандарта й на живот - къде повече, къде по-малко. Нека се обадят емигрантите и да отрекат ако не е така. Нима младия човек от малко градче в Ню Джърси не си мечтае за живот в Ню Йорк, по възможност в Манхатън? Нима тийнейджърът с родители-каубои от ранчо в Тексас не си мечтае за Лос Анджелис и Холивуд? Наистина ли мислите, че в Италия няма миграция към Милано и Рим, че в Испания не мигрират към Барселона и Мадрид? Какво ви кара да мислите, че тук сме различни?
Толкова по тази тема!

А сега за кварталите. Благодаря за съвета свързан с ориентацията ми към "Манастирски Ливади", беше наистина много полезен. Не би ми хрумнало да проверявам за подпочвените води и не би ми хрумнало за влагата по стените. Тъкмо утре мислехме да ходим до там. Аз също имам някои подозрения към новото строителство. Струва ми се, че яко се пести от материали и качеството не заслужава високата цена. Изобщо не изключвам варианта за закупуване на апартамент в кооперация на старо строителство, но поддържана - от типа ниско строителство в някой от по-престижните квартали макар и ан по-висока цена. Така или иначе едва ли ще спестим кой знае колко. Някой беше споменал за кв. Гоце Делчев. Какво мислите за него?

Надявам се да спрат нападките в тази тема. Смятам ги за безсмислени.





Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-01-26 20:23 от Splendente.
Re: Перспективни квартали в София
26-01-2008 - 21:25:57
Кварталът при много хора е въпрос на навик. Има хора с две жилища и са избрали да живеят в това, което е в квартал, който се смята за по-малко престижен. Така че си изберете къде вие ще се чувствате най-добре, не се ръководете от модата. А може там където Ви харесва много дълго време да няма хубава оферта на пазара, т.е. да изберете имот там, където се е появило изгодно предложение.
Re: Перспективни квартали в София
28-01-2008 - 12:11:39
Здравей,

Ако решиш че ще е старо строителство и ж.к."Гоце Делчев" ти хареса като квартал може да погледнеш карето над 2-ра Немска (73 СОУ) и 7ОДЗ "Детелина". Блоковете там са строени 1966-1970г. Разпределението в тях е по френски тертип, разпределението е много добро.Доколкото знам това са едни от първите панели в този район и се е спазвало качество, гледало се е какви ги вършат Строителните бригади. По-възрастните хора ми казват че захващането на панела е двойно - чрез закачане и заваряване. При по-късните панели май се ползва само единия от двата.Блоковете са 6-етажни като в някои входове са само 12 апартамента - тоест по 2 на етаж. Иначе относно района -> пеша 3мин до Южен парк;7мин до Била на бул.България (където ще е новия Мол "България"winking smiley,25мин пеша до НДК;28мин до Мола на Хемус; решиш ли да ходиш на разходка с лифт от Симеоново - до там ти е 7-8 минути с кола.Квартала е значително спокоен (сравнявам го с предишния си в западни райони). Все още не се е напълнил със "неприятни физиономии" .Може би единствения минус е липсата на големи магазини, но това е характерно за всички райони в центъра на града.Надявам се да се компенсира с новия Мол.Иначе това което ти разправят за въздуха - прецени сама като прочетеш градоустройствения план на София -> най чисто е в кв.Градоман - Банкя(въртят се ветровете там)-> това е 1 пояс. Във 2 пояс попада ж.к Гоце Делчев; За информация Люлин е в 3 пояс (тъй като там обичат да казват че са с най-чистия въздух). Това е и успех....

Поздрави,

smoking smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-01-28 12:13 от ivo107.
Re: Перспективни квартали в София
31-01-2008 - 15:19:25
Най - хубавият квартал , според мен е квартала в който живее столичният кмет !!!
Там е и най- чисто , и най уредено ! Като се смени кмета се сменя и най- хубавият квартал на София ! Като се вземе в предвид обаче , че София няма в последните години нито един софиянец за кмет .... , а все са от гората или от овчарниците около София , извода е само един ... Овчарниците се превръщат в столици , а столицата в овчарник ...! Добре дошли в реалноста скъпи провинциалисти !
Вие станахте мнозинство в София , вие я управлявате и вие я превърнахте в септична яма на цяла Бълхария - Абсурдистан , както превърнахте страната ни в клоаката на Европа ! :}
Re: Перспективни квартали в София
01-02-2008 - 21:42:49
Хохо
След 1878 София става столица с 30 000 население.
България тогава е население 2 000 000
Сега е с около 6 000000. Тоест увеличило се е 3 (три) пъти

Значи кореняк софиянци са НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 90 000 души.

Вероятността някой от тях да е в тоя форум е минимална spinning smiley sticking its tongue out
Re: Перспективни квартали в София
01-02-2008 - 23:17:51
avatar
ilianm Написал:
-------------------------------------------------------
> Хохо
> След 1878 София става столица с 30 000 население.
> България тогава е население 2 000 000
> Сега е с около 6 000000. Тоест увеличило се е 3
> (три) пъти
>
> Значи кореняк софиянци са НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 90 000
> души.
>
> Вероятността някой от тях да е в тоя форум е
> минимална


Хи,хи,хи! И вероятността в този форум да има кореняк-провинциалист е същата!
Доколкото знам,нямаме българин,доживял до 129г. :} :} :}
Re: Перспективни квартали в София
01-02-2008 - 23:33:03
Не! Не! Не вярвам че си толкова неинтелигентна че да не разбереш простата сметка по горе Ками!

Не е било нужно да изваждаш 1878 от 2008, което явно ти струвало доста време!
Нали разбираш че децата на софиянци от 1878 също са кореняци, техните също.......... и т.н до наши дни.
И в нащи дни потомците на тези софиянци са около 90 000.
Тоест "обвиненията" в провинциалност, селения и прочие са израз на комплекс от собствения произход. А според мен и резултат на ниска култура вследствие на същия.

Огромните панелни гета на София, в които живее 90% от населението на града, не са приютили нито един кореняк.
А опита ми е показал че второ поколение "селяни" в София са по-нискокултурни от новозаселили се. Защото новозаселилите се не знаят да дерат коли, спрели на "исконното" място на тротоара пред блока.
:}



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2008-02-01 23:36 от ilianm.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход