Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Колеги не се ангажирайте да продавате имоти на собственици които си ги предлагат самостоятелно и в повече от 3 ани..

Публикувано от turbozol 
Тинки Уинки Написал:
-------------------------------------------------------
> За нещо се плаща когато е възложено.
>
> Да дадем пак примерче: Ако аз отида довечера и
> ремонтирам на Камелия колата докато тя спи, от
> това, че аз съм и спестил време (няма да ходи да
> търси майстори) и пари (ще и взема по-малко от
> колкото в официалния сервиз) следва ли че тя
> трябва да ми плати ремонта на колата си който не е
> искала от мен? - Не следва.

> Ако ми се нанижеш БЕЗ ДА СЪМ ТИ СЕ ОБАЖДАЛА И ВИКАЛА ДА ДОЙДЕШ,видя ли че ми човъркаш по колата,ще те отстрелям "по погрешка"! Защото,ЩОМ НЕ СЪМ ТИ СЕ ОБАЖДАЛА И НЕ СЪМ ТЕ ВИКАЛА,няма откъде да знаеш,че имам проблем и нямаш работа при мен!
Ако СЪМ ТИ СЕ ОБАДИЛА И СЪМ ТЕ ИЗВИКАЛА,ще ти платя! За всичко,което сметнеш че е необходимо да направиш,за да тръгне колата.......



smiling smiley
То по тази логика и аз трябва да те отстрелям по погрешка ако ми искаш комисиона без да съм ти възлагал нещо.
И преди да кажеш че съм искал да видя имота внимавай продавача да не те отстреля затова че не му показваш имота на потенциални купувачи.
Тинки Уинки Написал:
-------------------------------------------------------
> То по тази логика и аз трябва да те отстрелям по
> погрешка ако ми искаш комисиона без да съм ти
> възлагал нещо.

Да,разбира се,ако хвърляйки боб,или ползвайки екстрасенс,те намеря,дойда при теб,уредя ти сделката,заведа те при нотариуса да подпишеш.....
Това ти е мечтата на живота,само дето няма как да ти се случи.... :} :} :}

> И преди да кажеш че съм искал да видя имота
> внимавай продавача да не те отстреля затова че не
> му показваш имота на потенциални купувачи.

Няма,защото продавачът затова ме е наел-да не допускам до него тарикати,решили че само той трябва да плати за услугата....... :} :} :}

Тинки,
истината е че на АНИ е изгодна сегашната ситуация, и няма смисъл да убеждаваш брокерите в каквото и да е.
Що се отнася до реалните фигури на пазара - продавачи и купувачи, естествено че не намират за реални и справедливи тези 5-7 % от общата стойност на сделката - срещу мизерните услуги които получават.
Но съм сигурен че има АНИ които са наясно с това че няма вечно да ловят риба в мътна вода и че рано или късно ценната 'информация' която търгуват ще стане общодостъпна.
Всъщност това може да се случи много по-скоро отколкото очакваме - дето се вика, още утре може някой да направи сайт или вестник САМО за частни обяви - посредниците забранени. И всички се досещаме колко бързо може това да се популяризира и да обърне бизнеса на посредниците наопаки.
Така че, позволявам си да посъветвам уважаемите брокери във форума: вместо да живеете с представата че тази крава вечно ще е дойна, подгответе се да предлагате реални услуги на клиените си.

Последни сме по достъп до интернет в Евросъюза : [novini.dir.bg]

П.П. не ви е изгодно да цитирате САЩ, там не само че страшно много варират процентите и условията, но и точно там видях услугите които посредника предлага. Ако ви е интересно мога да споделя опита си.
Продавачът ще си плати за това което ти е възложил.

Пак ти казвам основния ти проблем е че не правиш разлика кое за кого вършиш. Другия проблем е че вършиш работи без да са ти възложени.

Огледът на имот от страна на потенцялни купувачи е час от комплексната ти услуга която си предоставила на продавача като си приела да рекламираш имота му.
Купувачът ти плаща само ако ти е възложил търсене на имот или ако изрично след оглед на рекламиран от теб имот е поискал посредническа услуга.
blez Написал:
-------------------------------------------------------

> П.П. не ви е изгодно да цитирате САЩ, там не само
> че страшно много варират процентите и условията,
> но и точно там видях услугите които посредника
> предлага. Ако ви е интересно мога да споделя опита
> си.


Изгодно ни е и още как! Преди някой и друг месец,хора разказаха как е там.Няма лошо да споделиш и ти.
Ама подробно,за да може после да посочиш това,което те правят,а тук не.Ще е полезно. smiling smiley
Ами примерно вадят ти пълната история на имота.
А не като тука на въпрос кога е строено да ти отговорят - ами някъде 80-те smiling smiley
blez
07-12-2007 - 15:17:37
avatar
Заповядай сподели опита си.
Колкото до вестниците с безплатни обяви знаея ли кога е създаден вестник Позвънете? Мисля, че преди около 9-10 години - там има безплатен телефон за безплатни обяви за всяко частно лице, което реши да се предлага имота без посредник - купи си го и го прочети. После си отговори сам на въпроса дали доим крави или клиентите сами ни търсят. После помисли колко често едно физическо лице си сменя жилището и съответно какви познания има в тази сфера. Незнаеш, но има хора, които не само, че не могат сами да се оправят, но и имат много сериозни проблеми с документите си за собственост по които понякога се работи с месеци за да се стигне до тяхната изрядност и да може да бъде осъществена продажба.
Има хиляди имоти в България с проблемни имоти - говоря за много хиляди наистина.
Общински недомислици, проблеми с наследници - където АНИ сме станали и детективи станали сме и психолози, защото когато дойде една жена в моя офис и ми каже искам да продам семейния апартамент, но съпруга ми не желае...вие искате ли да се срещнете с него за да му обясните как може да се осъществи продажбата...и тем подобни "консултации" от всякакъв род... Сигурно доста хора знаят колко нотариуси си загубиха правата, защото "на тях поне може да се има доверие"...
А с колко адвокати съм си късал нервите и аз и моите клиенти, че дори и техните клиенти, които чак в последствие разбират как сбъркали като са се обърнали към теоретик, а не към практик...
В САЩ как е хората си продават предимно сами сигурно аsmiling smiley?
Агенции като Римакс и Сенчъри 21 сигурно нямат по няколко хиляди офиса там, които си чоплят носовете по цял ден, защото там нета е напреднал и хората се "оправят сами"...smiling smiley?
Хората дори и да могат да се оправят сами си имат друга работа и си я гледат нея не е като тук - може и да си безработен, но си с два имота и разбираш от всичко от-доsmiling smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Анонимен потребител
Re: blez
07-12-2007 - 15:22:13
Много хубаво си го написал Продавач само не стана ясно защо от това, че е много сложно аз като купувач трябва да работя задължително с брокера на продавача?

Не може ли друг брокер да си взема?
ти обаче си знаеш твоетоsmiling smiley
07-12-2007 - 15:24:39
avatar
Разбрах ти примера Тинки - искаш да го наложиш отдавна ясно ми еsmiling smiley
Но колкото до това дали е възможно или не да НЯМА конфликт на интереси - ще ти кажа от личен опит - не само е възможно, но и се случва в повече от 50% от случаите. Това го знам защото с това се занимавам - по това могат да се произнесат само хора от бранша по простата причина, че те имат практиката. А теории на принципа на "аз продадох два имота без посредник и разбирам всичко" при мен не вървят.
Колкото до последното с всезнаещите хора из форума ще кажа, че от близо 2 години се занимавам активно с продажби на имоти, а преди това знаеш следях нещата и имам да уча още страшно много, а съм бил посредник не по 6-7 сделки, а по много повече и нямам самочувствието да кава, че всичко ми е ясно хем всеки ден се уча... А да ми се изтъпанчи някой и да ми каже ама как бе аз ги разбирам тия работи - две реклами в нета и айде готово... На всички хазартни типове - успехsmiling smiley


Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход