Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

може ли тези собственици на имоти които не са доволни от услугите на агенция да обяснят защо?Само комисионната ли им пречИ

Публикувано от barubo 
FILIP_M Написал:
-------------------------------------------------------
> не ми пре4и комисионната за която предварително
> сме се уговорили, ами пре4ат цифрите,които слагат
> над цената ми без моето знание и подвеждат
> клиентите си,4е това е цената на
> продава4а,например уговорена е цена 25 000евро и
> АНИ е вътре с 3000евро, а е обевена на 34 500евро
> и когато ги попитах мигат на парцали и се 4удят
> какво да излъжат и с цялото си безо4ие искат и
> комисион и от купува4а,бе веселби


Ми,тупни по масата! АНИ има достатъчно.Не им позволявай да са некоректни с обявата ти! Нищо не става,ако безучастно стоиш,гледаш и цъкаш!
И не е нужно да се тревожиш за купувача.За него се работи така,както и за теб.Защо ти трябва да си платиш,а той не? confused smiley
не се тревожа за купува4а,просто коментирам темата,мислиш ли 4е нямаше пак да му искат комисионна,дори и да я бяха минали на тяхната цена,друг е въпроса 4е минахме сделката без тях и пиха една студена вода,абе бяха веселби. smiling smiley

Камелия,
Вярно е че доста пати си ми отговаряла,но ми отговаряш на писанията а не на въпросите!А и отговори като Ами защото така е прието или Ако не ти харесва никoй не ти е допрял пистолет до главата или ти не си брокер затова не разбираш и тн.)не ми дават никаква информация!
Но както и да е.
Има и други начини освен спорове с брокери.Взел сам си книжки а и в интернет има доста неща.От форума също научавам доста неща,но повечето не са в полза на агенциите и брокерите!!!Абе не се рзабираме и това е!Аз лично ще го преживея ,вярвам че и ти едва ли ще се трогнеш много!






Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-07-28 00:08 от de da znam?.
FILIP_M Написал:
-------------------------------------------------------
друг е въпроса 4е минахме сделката без тях и
> пиха една студена вода,абе бяха веселби.


Браво,Андрешко!!!Звездният миг на живота ти! Минал си хората,които са работили за теб!
Нещастна твар си ти,но добре че не го съзнаваш.Би се гръмнал! clap:
:} работили за мен или искаха да ме изработят,от едно коментиране на тема къде го извъртя,като не си запозната що плюеш хората,про4ети първия ми пост и отговора си и го осъзнай,леле явно и ти си брокер и са те прецаквали,като си проста така е,а по писанията ти си ли4и и злобна,пък и Андрешко в разказа е положителен герой,ако дадедената АНИ беше коректна нямаше да има ядове,а пове4ето брокери знаят само едно да товарят цената нагоре,да вземат по големи разлики и съответно комисионни,а 4е даже не са запознати с дадения имот и съответната документация -това е отделно,а бе какво да ти обеснявам ли4и си 4е не можеш да разбереш,така 4е си напълни ушите с барут и се блъсни в някое дърво при следващия си оглед!
FILIP_M Написал:
-------------------------------------------------------
> работили за мен или искаха да ме изработят,от едно
> коментиране на тема къде го извъртя,като не си
> запозната що плюеш хората,про4ети първия ми пост и
> отговора си и го осъзнай,леле явно и ти си брокер
> и са те прецаквали,като си проста така е,а по
> писанията ти си ли4и и злобна,пък и Андрешко в
> разказа е положителен герой,ако дадедената АНИ
> беше коректна нямаше да има ядове,а пове4ето
> брокери знаят само едно да товарят цената
> нагоре,да вземат по големи разлики и съответно
> комисионни,а 4е даже не са запознати с дадения
> имот и съответната документация -това е отделно,а
> бе какво да ти обеснявам ли4и си 4е не можеш да
> разбереш,така 4е си напълни ушите с барут и се
> блъсни в някое дърво при следващия си оглед!


Ми,тупни по масата! АНИ има достатъчно.Не им позволявай да са некоректни с обявата ти! Нищо не става,ако безучастно стоиш,гледаш и цъкаш!
И не е нужно да се тревожиш за купувача.За него се работи така,както и за теб.Защо ти трябва да си платиш,а той не?


Ето,това ти предложих в отговор,но ти вместо да се държиш като честен и коректен мъж,си постъпил като сто процентов боклук! Още от момента,в който си им позволил да ти рекламират имота без да са го видели,без да са запознати с документите,ти си се приравнил с тях...........ех,Андрешко,положителний геройо........ clap: clap: clap: clap:
как да се държа като коректен като АНИ още от самото на4ало иска да прецака и продава4и и купува4и,казах ти не си запозната и а си глупава,понеже не знаеш за какво става въпрос,а коментираш.не пиши пове4е,4е само се излагаш!
Хей колеги,
как някой да си каже мнението тук , след като веднага бива нападан (!)?
Еми , на вас също няма да ви хареса някой да ви натовари допълнително цената и вие като купувач, да платите не една , а две комисионни!!! (коментирам по-горе изложения случай)

Я стига с тези прояви от "пиянски срещи", а оставете хората да си кажат мнението. Критиката има своята положителна страна и ще Ви прави чест , ако се замислите върху нея (а не да скачате на нож, че някой е казал нещо , което на вас не Ви се нрави) .

До камелия - отвори нова тема , там като искаш се "саморазправяй" с хората, които не ти са по вкуса... ама то май никой тук не ти понася confused smiley
Примерът на Филип е показателен за това,какъв е резултата,когато се работи без писмен договор.Договор, в който се маркират условията при продажбата на имота,каква е офертната цена,в тази цена включен ли е комисиона на агенцията,на каква стойност,права и задължения на двете страни/ продавач и агенция/и т.н.да не влизаме в подробности.Ако е имало такъв,нямяше да има това надлъгване.Това,кой,какво казал,пък другия какво чул,пък "ама не съм имал това предвид"-е несериозно и без стойност.В случая, и двете страни са гледали да се възползват.В някоя от темите беше споменато за юридическата сила на устния договор.За мен, най-сигурният начин е да си "вържеш гащите"с писмен такъв.

Ако погледнем случая от другата страна,моралната, съм напълно съгласен с Камелия.Когато имаш принципи и достойнство ги отстоявай.Имаш ли своя позиция,следвай я.Не гледай само келепира.Иначе нямаш право да съдиш."Шмекерите" не се раждат,те се създават. :cry:
Donita Написал:
-------------------------------------------------------

> Еми , на вас също няма да ви хареса някой да ви
> натовари допълнително цената и вие като купувач,
> да платите не една , а две комисионни!!!
> (коментирам по-горе изложения случай)

> До камелия - отвори нова тема , там като искаш се
> "саморазправяй" с хората, които не ти са по
> вкуса... ама то май никой тук не ти понася

А ти си размърдай мозъка,за да разбереш това,което четеш!
Не защитавам действията на агенцията,напротив!
Призовавам клиента да не седи безучастно и само да мърмори,а да реагира.Да си постави условията,а ако не бъдат зачетени,да си изтегли офертата. АНИ има достатъчно на пазара....
Мошеникът си остава мошеник,дори и да се оправдава,че постъпва като "другите".Всеки носи отговорност за себе си.


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход