Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

може ли тези собственици на имоти които не са доволни от услугите на агенция да обяснят защо?Само комисионната ли им пречИ

Публикувано от barubo 
СОБСТВЕНИЦИ НА ИМОТИ ,КОИТО НЕ ТЪРСИТЕ АГЕНЦИИ-ОБЯСНЕТЕ С КАКВО ВИ ПРЕЧИМ,КОМИСИОННАТА ЛИ ВИ ПРИТЕСНЯВА ИЛИ ВСИЧКИ СТЕ ОТ "ГАБРОВО"!!!
Защото,barubo, сигурно се страхуват да не попаднат на някои като теб, които само темата,,комисионна" го вълнува.
За Фабиа от Барубо -Комисионната ме вълнува само ако си свърша работата,а ти защо
си го продаваш сама- толкова ли е страшно да си платиш за услуга?ИЛИ предпочиташ да вземеш сумата"Чисто".
Гн БАРУБО

1.Комисионата бих си сложила над цената,която бих искала. - така,че това не е причина.И за всеки труд се заплаща - няма две мнения.

2.Ако бих си продавала сама,би било ,защото си е лично моя работа какво бих правила със собствения си имот.

3.Защо не зададеш въпроса по друг начин - добър брокер ли съм,че не мога да намеря клиенти.

Написах си мнението.Нямам намерение да влизам в диалог.
Г-н Барубо,

Благодаря за въпроса, наистина за първи път агенция или брокер се интересува от мнение на (не)кленти.

Сега само ще започна отговора, а когато имам повече време ще Ви пиша по-подробно.

Най-общо казано повечето от услугите на АНИ при посредничество за сделки с НИ не са конкурентни и не вярвам в качеството на голяма част от съставящите ги елементи.

Например:

1. Юридически познания - ами те не познават (и нарушават) законите,
а) регламентиращи собствената им дейност, как да повярвам, че ще ми осигурят качествени правни съвети и защита. Примери много в този форум
б) за НИ

напр.
Симеон Митев, РЕ/МАКС Шанс груп
06.07.2007 10:05

Често проблем са липсващи решения на поземлените комисии за възстановяване на имотите, на чиято база се издават удостоверения за наследници.

Издаването на удостоверение за наследници няма нищо общо с решенията на ПК.

Как после да вярвам на този човек.

2. Познания за самите НИ - защо да използвам агенция за НИ, по-добре да наема специалист (архитект, строител и тн)

За сега това е от мене



Блондинка по душа
До фабиа-сама каза-комисионната над цената.,което означава ,че ни искаш да плащаш.Защо купувачът да плаща и заради тебе ?КОМИСИОНАТА СЕ ЗАПЛАЩА ЗА УСЛУГАТА ,А НЕ СЕ НАТОВАРВА ЦЕНАТА С НЕЯ!!!!!Проблема е ,че ти просто трудно се разделяш с пари???КОЛКОТО ДО СОБСТВЕНИЯТ ТИ ИМОТ ЕДИНСТВЕНО И САМО ТИ МОЖЕШ ДА РЕШИШ КАКВО ДА ПРАВИШ!!!АКО НАИСТИНА ГО ПРОДАВАШ И НЕ СИ УСПЯЛА -ЛОГИКАТА Е ТАЗИ .Висока цена непродаваем имот!!!и винаги твой собствен.
не, бе barubo проблема е, че като са на заплата от по 500 - 1000 лева, как да ти даде 2000 или 2000 Е комисионна, пък и не забравяй, че в повечето случаи продават собственият си апартамент на баба им и че с 50 - 100 000 Е се мислят за голяма работа. А и българина мрази да дава, за какво да даде 100 лева на майстор да му оправи спирачките като може и сам. И после на последната страница на нощен труд и вестника пак е спечелил от тиража, ама как да го обясниш това на разни продавачки на дамски превръзки и домати, на разни глупаци на мижава заплата или пак да не говорим въобще за емигранти, черноработници
Аз не съм брокер, но също продавам услуга - проектантска. Мога да кажа, че имам повече клиенти отколкото мога да поема и ме търсят много и то за големи задачи. Та клиентела се гради, не се получава просто защото си проектант или брокер. Ако услугата е качествена, клиенти ще има и то ще плащат с удоволствие. В моя бранш също има мърлячи и нямат работа или не ги търсят повторно. Значи зависи от качеството на услугата която продаваш. Не можеш да претендираш само за пари, както го правят някой във форума (не го приемайте лично). Все клиентите са им криви, все са "Андрешковци". То има токива със сигурност, но първото нещо е да продаваш услуга (продукт) който някой иска да купи.
ДО Евгения-Има и такива АНИ ,КОИТО НИЩО НЕ РАЗБИРАТ-околО 10%,НО ТОВА Е НОРМАЛНО ЗА ВСЯКА ЕДНА ПРОФЕСИЯ -ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТВОЯТА/надявам се да си извън отрицателната класация/.Значи ли ,че всички сте под общ знаменател?Колкото до агенциите пояснявам-брокерът не е архитект ,но архитектът няма да ти търси имот,Второ повечето от агенциите извършват с външни специалисти всички услуги,които изброи.Юридически познания -има не малко управители с юридическо образование,достатъчно брокери с такова,адвокати на самите агенции,които ползват техните офиси,по големите агенции имат юристконсулти.Освен това брокер които има определен стаж и опит има достатъчно познания да си върши работата.И ВСЕ ПАК НЕ ЗАБРАВЯЙ,ЧЕ ОСНОВНАТА РАБОТА НА БРОКЕРА Е ДА ПОСРЕДНИЧИ И ДА РЕАЛИЗИРА СДЕЛКИ С ИМОТИ И НЯМА КАК ДА БЪДЕ ГЕОДЕЗИСТ,АРХИТЕКТ,ЮРИСТ ИИНЖИНЕР ПГС.И ИКОНОМИСТ ЕДНОВРЕМЕННО.ПРОСТО НЯМА ТАКИВА ХОРА.
Ами обяснявам:

1. Обаждат се по телефона за да питат актуална ли е офертата, след положителен отговор, първото изречение е "нашата комисионна е..." или "комисионната включена ли е в цената". Чак после, "бихте ли желали да работите с нас".

2. Къде ще се рекламира и дали изобщо се рекламира, аз не знам.

3. Най-много се дразня, когато почнат да ми коментират цената :g: - не бързам да продавам - мога да чакам дълго време, мога и да не продавам, и в края на краищата това си е моето жилище и моята цена.

4. Досега на предварителен оглед са дошли само две агенции и естествено тях избрах да ме представляват.

Ако се сетя друго ще напиша.

Поздрави

smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход