Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

може ли тези собственици на имоти които не са доволни от услугите на агенция да обяснят защо?Само комисионната ли им пречИ

Публикувано от barubo 
ДО ВИКО ОТ БАРУБО-Постъпил си правилно като си се спрял на тези които са дошли на оглед.Колкото до цената на имота макар и да е твой и да се дразниш като те питат за коментар полза няма.ЕДИН ИМОТ СТРУВА ТОЛКОВА КОЛКОТО ОПРЕДЕЛИ ЗАКОНЪТ ЗА ТЪРСЕНЕТО И ПРЕДЛАГАНЕТО,А НЕ ТИ ИЛИ БРОКЕР.-ИМА СТАТИСТИКА ЗА ЦЕНИ.ТОВА ,ЧЕ НЕ БЪРЗАШ НЕ ЗНАЧИ ,ЧЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИШ АКО ГО ПРОДАДЕШ СЛЕД ЕДНА ГОДИНА,ПРОСТО ТОГАВА ЦЕНАТА ЩЕ БЪДЕ ТАКАВА.НА ЗАГУБА СИ ВЪВ ВРЕМЕТО.АКО НЕ ИСКАШ ДА ГО ПРОДАВАШ -ДАЙ ГО ПОД НАЕМ.
broker111 Написал:
-------------------------------------------------------
> . И после на последната страница на
> нощен труд и вестника пак е спечелил от тиража,
> ама как да го обясниш това на разни продавачки на
> дамски превръзки и домати, на разни глупаци на
> мижава заплата или пак да не говорим въобще за
> емигранти, черноработници


още една причина да внимавам с какав ,,брокер "си имам работа - мога да попадна на някои,на интелектуалното ниво на брокера с дамските превръзки.

broker,за какви дамски превръзки споменаваш непрекъснато из темите?
barubo, статистиката я следя редовно, не съм брокер, нито се занимавам в тази сфера, просто за обща култура, и личен интерес. Но съгласи се, че без да е запознат с подробностти по имота, не може един брокер да си позволи, да каже, че цената е нереална. А след година, живот и здраве, най-вероятно ще спечеля минимум двукратно.
до: Fabia

ами това мойто момче е работата на evgenia, голям разбирач от имоти във форума
evgenia Написал:
-------------------------------------------------------


> напр.
> Симеон Митев, РЕ/МАКС Шанс груп
> 06.07.2007 10:05
>
> Често проблем са липсващи решения на поземлените
> комисии за възстановяване на имотите, на чиято
> база се издават удостоверения за наследници.

>Точно обратното,удостоверението за наследници е единия от основните документи,за да излезе поземлената комисия с решение за възстановяване на земите.Молбата може да бъде подадена само от един наследник,но без удостоверението не може.

> Издаването на удостоверение за наследници няма
> нищо общо с решенията на ПК.

Точно така.Във всеки един момент можеш да отидеш и да си извадиш удостоверение за наследници-само трябва да упоменеш за какво ще ти послужи,че да го впишат.



> Как после да вярвам на този човек.

Няма как,след като си решила,че си специалист по всичко..........


spinning smiley sticking its tongue out
до: Fabia

не се протеснявай, може да си сигурна, че никога не ще ми бъдеш клиент
Барубо,
Първото нещо е разбира се комисиона.Но освен това има и други причини поради които аз лично не бих ползвал услугите на агенции.Ако си свърша сам работата и си наема адвокат за документалната част ще си спестя много време ,нерви,ще си продам по бързо имота и на по добра цена.шанса да ме измамят също е много по малък ако не ползвам посредник.
Поразгледай форума и виж писания от брокери и ще се сетиш сам за още поне 100 причини! smiling smiley
barubo Написал:
-------------------------------------------------------
> СОБСТВЕНИЦИ НА ИМОТИ ,КОИТО НЕ ТЪРСИТЕ
> АГЕНЦИИ-ОБЯСНЕТЕ С КАКВО ВИ ПРЕЧИМ,КОМИСИОННАТА ЛИ
> ВИ ПРИТЕСНЯВА ИЛИ ВСИЧКИ СТЕ ОТ "ГАБРОВО"!!!


Не, барубо,много често практиката потвърждава,че някои/от този тип /продавачи знаят много добре,че документите им не са читави. И шанса да се стигне до продажба на такъв имот,когато е през агенция, е нулев.Затова решават да се пробват сами,може пък някой да клъвне.И ако не, окончателна продажба,то поне 10% на предварителен договор могат да изкарат.След това,който иска и може, нека се опита да ги гони.
Хитърчо- на Петърчо
spinning smiley sticking its tongue out



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-07-25 01:49 от komin4e.
До ДЕда знам-Това ,че можеш да го продадеш на по добра цена е химера.АНИ,СЪЩО НЕ МОЖЕ ДА ГО ПРОДАДЕ ЗА ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО СТРУВА -ДЕЙСТВАТ ЗАКОНИТЕ ЗА ТЪРСЕНЕТО И ПРЕДЛАГАНЕТО. ОСВЕН ТОВА АДВОКАТ НЯМА ДА ТИ ПРОДАВА И ТЪРСИ ИМОТ.БРОКЕРА Е ЛИЦЕТО КОЕТО ФИЗИЧЕСКИ СЕ ЗАНИМАВА СЪС СДЕЛКАТ/ИМАМ ПРЕДВИД ДЕЙСТВИЯТА ПО НЕЯ/.ПАРИ НА АНИ СЕ ПЛАЩАТ КОГАТО ТЯ СРЕЩНЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА КЛИЕНТИТЕ.ТОЕСТ ПЛАЩАШ ЗА СПЕСТЯВАНЕ НА ВРЕМЕ.ако ти имаш време да се занимаваш със всичко по една сделка как си сигурен,че не си се
извозил -едва ли си продал 300 имота,които да са твои.Запознай се тарифите на адвокатските услуги-минималната е 35лв.на час,ако един адвокат ти обслужва цялата сделка по продажбата-колко ще платиш?ако става въпрос да ти погледне документите за 15 мин.то дали това е достатъчно -макар и безплатно.За глупави мнения във форума не коментирам-всеки е прав за себе си!Но накрая пак опираме до основния проблем комисионна.-честно казано очаквах по смислен отговор,или по изчерпателен-интересуват ме другите причини ако имаш време визирай тях за да могат те да бъдат отстранени, ако разбира се са основателни.
Ама че въпрос - защо не се плаща комисионна ?!?!
Да има Закон за комисионните ???

Пари плаща НЕзнаещият на Знаещия !
Пари плаща Неможещият на Можещия !

Това , че българинът ви е научил да ви плаща грешни пари не означава печалби безкрай - все някога идва времето да задавате подобни въпроси
(сещаш ли се за причината)
Вече има интернет - сещаш ли се ???
Самите портали за имоти са в жестока конкуренция за приходи !
има вече портал с възможност за въвеждане на оферти "КУПУВА" , но не като обяви а с работеща база-данни - сещаш ли се какво значи това.


...............................................
за всеки балон - ИГЛА , за всяка дупка - ЧЕП
Радой Ралин winking smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход