Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Скок или срив на цените

Публикувано от 302 
Re: СКОК ИЛИ СРИВ НА ЦЕНИТЕ
07-04-2007 - 01:11:26
Твоите познати и роднини са рискували и са спечелили. Да се "срамуваш" от тях е смешно - ти си този който е избягал на лесното.
Re: СКОК ИЛИ СРИВ НА ЦЕНИТЕ
07-04-2007 - 03:48:38
Ne sa riskuvali nishto a prosto se vyzpozvaha ot prinadlegnistta ili pzonanstvata si vyv vischite sredi na partijata za da kradat ili da stanat podtaveni liza na kradzi...

Re: СКОК ИЛИ СРИВ НА ЦЕНИТЕ
13-04-2007 - 13:17:49
Правят общежитията двузвездни хотели

СОФИЯ. От догодина ще започнем да правим студентските общежития като двузвездни хотели. Това обеща образователният министър Даниел Вълчев на среща с националното представителство на студентските съвети вчера. Финансовото министерство е отпуснало 5,5 млн. лв. за общежитията тази година. С парите ще бъдат ремонтирани 5 блока, обясни Вълчев. По всяка вероятност това ще са 3 в столичния Студентски град и по един в Плевен и Свищов. Най-вероятно парите ще отидат за ремонт на блоковете на СУ, Техническия университет и УНСС. В Плевен и Свищов има недостиг на квартири и студентите масово разчитат на общежития, затова ще ремонтираме първо там, поясни Вълчев.
За догодина просветното ведомство договорило сумата за обновяването на студентските блокове да скочи двойно. До 5-6 години всички общежития ще бъдат ремонтирани, обеща Вълчев.
Няма да сменяме парапети или да боядисваме стаи, промените ще са големи, обеща той. В блоковете ще бъдат монтирани енерго- и водоспестяващи устройства. Освен това всяка стая ще има отделен водомер и електромер, поясни Вълчев. До момента сметките се деляха поравно между всички в блока.
Теодора Йолчева
Re: СКОК ИЛИ СРИВ НА ЦЕНИТЕ
13-04-2007 - 13:29:52
аз лично не съм почитател на северните квартали, но искам да попитам хората тук, нормално ли са следните неща:

Купувам си къща в Драгалевци за 500 000 Е и се наслаждавам на съседа ми до мен, който гледа кози и овце в двора си. Всяка сутрин по улиците на Драгалевци минава овчар и им събира овцете. Е това какво е, каква Витоша, къкъв квартал на София. Драгалевци си е чисто село и няма нищо общо със София. Дори и на селяните дошли да живеят в София им е ясно вече какви задръствания има сутрин и вечер към и от село Драгалевци, от една улица към София излиза цялото село.

Бояна - " луксозният, престижен квартал в София" , малки подробности: в Бояна зимата не се диша, защото 90% са на дърва и кюмур и смрадта е ужасна, за каква Витоша и какъв въздух говориме тогава. Това че Бояна е на северния склон на Витоша никой не го казва, обаче в Бояна в 15.00 часа залязва слънцето.

И това са " престижните квартали на София ", нищо че са на 45 - 50 минути с кола до НДК примерно
Re: СКОК ИЛИ СРИВ НА ЦЕНИТЕ
13-04-2007 - 15:49:29
broker 111,

този път съм напълно съгласна с тебе - северните квартали станаха най-приятни и се надявам това да се задтржи. През последната година наблюдавам, ченяколко познати ot кореняците софиянци се мeстят на там. Спокойно, бързо се стига до широк център с кола, има зеленина, междублокови пространства в комплексите. Кварталите с къщи са запазили особен чар, хората се познават от поколения, големи дворове, чист въздух (виждам щъркели, а те не понасят замърсяването). Вярно не е снобско, както казва една позната дошла на скоро в София - "не е фешан, не е близо до Витоша".
Re: СКОК ИЛИ СРИВ НА ЦЕНИТЕ / Биборанка/брокер 111
13-04-2007 - 16:38:45
avatar
ето че има и мислещи в този форум - ма кой чете )))))))))
всеки иска да е "перфектен" и да живее в елитни квартали (с гореописаните екстри)
сега посоката е в северните квартали-около Елин Пелин - щъркели , лястовици и пр. доказателства за чист въздух и спокойствие.
---------------------------------------
колкото до темата - Скок или Срив , то е ясно )))))))
Re: СКОК ИЛИ СРИВ НА ЦЕНИТЕ / Биборанка/брокер 111
13-04-2007 - 16:54:07
avram,

извинявай, но Елин Пелин е на изток, доста далече от София и въобще не говорех за него.

Под северни квартали имам предвид тези извън центъра, т.е комплекси с блокове - Надежда, Връбница, Обеля, Свобода, Толстой, За квартали с къщи Орландовци, Илиенци, Требич, Биримирци.

А всеки иска да живее на хубаво според него място, ама хубавото е различно за всеки.
Аз например не бих живяла във "елитна" и "фешан" кутия, като съседът може да ми пипне прозореца. И моля да не започнеш да ми пишеш, че гроздето е кисело, защото мога още утре да се преместя във голямо жилище във "фешан" квартал.
Re: СКОК ИЛИ СРИВ НА ЦЕНИТЕ
13-04-2007 - 17:44:50
Е, хайде на прогнозите!
Моята прогноза е, че Европейските страни и САЩ ще продължават да бъдат най-добрите места за живот на земното кълбо. От друга страна, подобряването на здравеопазването в останалата част на земята ще увеличава раждаемостта. Все нови и нови поколения ще отправят взор към най-добрите места за живот и реализация. Там, пък, мерките за защита срещу имиграция ще се увеличават и филтрите ще пропускат само нужната работна сила, както и най-квалифицираните. Най-квалифицираните ще подпомагат по-нататъшния прогрес на най-добрите места за живот и те ще стават още по-добри. Недвижимите имоти в тези места ще стават все по-търсени, а цените им все по-високи и по-високи.
Бразилия, Индия, Китай и Русия ще набират мощ и ще стават по-привлекателни за икономическите спекуланти. Там ще може да се печели повече и по-бързо за разлика от Европейските страни и САЩ. Привличането на икономическите спекуланти ще увеличава експлоатацията и живота като цяло в тези страни ще остава лош. Следователно, в обозримото бъдеще от например две поколения, те не биха могли да се конкурират успешно като добро място на живот в сравнение с Европейските страни и САЩ. Допълнително, като парадокс, икономическата спекула и условията за изкарване на много пари в тези страни ще издигне стандарта на живот в някои техни части много по-високо от най-добрите места в Европейските страни и САЩ. Това, наред с липсата на ясни правила, още повече ще влошава тяхната привлекателност.
Така че - КУПУВАЙТЕ В БЪЛГАРИЯ КЪЩИ ЗА ПО 300 000 - 000 - 000 ЕВРО! ВАШИТЕ ПОТОМЦИ ЩЕ СА ВИ БЛАГОДАРНИ.

Re: СКОК ИЛИ СРИВ НА ЦЕНИТЕ
14-04-2007 - 22:32:53

>> Infrastrukturata v Tyrnovo ja postroiha po Soz vreme, sega nikakva infrastruktura ne se stroj, 10 miliarda evro trjabvat samo za vodosnabdjavaneto che da njama zagubi ot 70-80 prozenta a da gi namaljat do 50...


Куку, наистина има много неща от соц.време, но:
1) Градът е газифициран
2) Има нови исторически забележителности, като Св 40 мъченици
3) Построиха се много нови сгради, пазарът е изцяло реконструиран, има и МОЛ
4) Има много фестивали 3-5 всяко лято
5) В транспортно отношение - по 20 автубуса на ден към София през лятото; Има автубус почти във всяка посока.

Наистина има проблеми с водопровода, но водата е доста добра като качество

Разликата м/у големия и малкия град е че в големия не могат да се разберат кой какво ще прави. В малкия 'играчите' се знаят и се разбират кой какво да прави. Така че инфраструктура се прави - ела изпий едно кафе на Самоводската и ще видиш.
Re: СКОК ИЛИ СРИВ НА ЦЕНИТЕ
16-04-2007 - 16:35:34
Здравейте,

Относно " Под северни квартали имам предвид тези извън центъра, т.е комплекси с блокове - Надежда, Връбница, Обеля, Свобода, Толстой, За квартали с къщи Орландовци, Илиенци, Требич, Биримирци."................ мисля че самите имена говорят за себе си.Така като гледам искате зор-заман да наложите нещо което за съжаление си има своите:
- отдалеченост
- дълго пътуване със соц возила до центъра
- промишлени зони бол
- панелни джунгли бол
- наркомания на квадрат
- липса на зелени и паркови площи
- липса на всякакъв тип забавления (театри,кина и т.н.)
- хората се успокояват само със забавлението да напазаруват "по-евтино (факт!)" и да се нахранят...и после да си легнат, че няма какво да правят
- ромски набези
- населяване с "нови, интелегентни" лица

:}

Къде е фючърсната инвестиция, къде е насладата от лайфа....за какво говорим въобще... или просто поредния изтрещял брокер смята че едно е да вземеш 2,5% на 35000Еуро или 2,5% на 40000Еуро. Тоест за бонусна печалба от 250 лева ще ви убеждава в пълни глупости....

smoking smiley

Поздрави



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-04-16 16:36 от ivo107.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход