Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цените след НОВА ГОДИНА

Публикувано от 302 
Re: Цените след НОВА ГОДИНА
12-02-2007 - 11:25:26
Това Joan, че си разпознала себе си в първото ми включване във форума, е плод на повишеното ти честолюбие и чувствителност. Съжалявам, но проблемът не е мой.

Както виждам, можеш да пишеш и умерено. Във форума има всякакви хора. Статистиката ли ти дава основанието да подценяваш хората тук? Има хора, които са безкритични към мненията или го формират тук. Не ги "изрязвай" от собствено мнение, защото дори от най-невзрачния, можеш да получиш знание и придобивки.

Изненадана съм, че сме на почти еднакво мнение за прогнозите на цените на НИ.
Днес ще прочета повечето ти стари мнения, и ще видя дали това е така.
Успех!
Re: Цените след НОВА ГОДИНА
12-02-2007 - 11:26:18
Global,

Цитат: "По отн. на твоите аргументи, пет пари на давам за субективните ти. Давам превес на обективните, само да не са интервюта на шефове на агенции, или данни от Статистиката, или пък дефиниции на икономически значими лица, като например К . Петров. "

И пак цитат: "Мисля, че има други хора ,които си падат по данни и статистика.Въпросът ти е към тях.
Но, човеко, аз живея в тази държава. Виждам какво е положението на хората около мен. На мен не са ми необходими данни от Статистиката, за да видя какво им е статуквото. "

Значи, какво излиза - за чуждите субективни данни не даваш пет пари smiling smiley за данните от статистиката - също.
Единствените обективни данни, за които ти даваш "пет пари", са собствените ти "обективни" наблюдения за живота на хората в тази държава :}
Re: Цените след НОВА ГОДИНА
12-02-2007 - 11:36:45
Глобал ме впечатли!
Успя толкова гръмко и почти скандално да лансира една доста умерена теза, че разбуни целия форум. clap: А аз си мислех, че Куку е най-големият реакционер :} .
А за идиотите с идеали: Важното е човек да е щаслив а ти ми се струваш "леко" изнервен и неудоволетворен и като следствие прибързан. От сега да ти кажа за това дето ще ми отговориш: НЕ СИ ПРАВ.
А на 4овек предлагам след като "наказа" тези като мен, очакващи "спукване на балона" /ама не global-но/ да се прекръсти на НЕ4овек winking smiley
Айде стига съм се заяждал. Ще ида да звънна на Алена да ми каже за НИ.
пп Всъщност какво е НИ?
Re: Цените след НОВА ГОДИНА
12-02-2007 - 11:36:49
Ами Joan, за теб излиза ,че е това , което си си наумила...И което си приела за себе си...
Котката по гръб пада ли?...
Re: Цените след НОВА ГОДИНА
12-02-2007 - 11:42:43
Boro Написал:
-------------------------------------------------------
> Глобал ме впечатли!
> Успя толкова гръмко и почти скандално да лансира
> една доста умерена теза, че разбуни целия форум.
> А аз си мислех, че Куку е най-големият реакционер
> .
> А за идиотите с идеали: Важното е човек да е
> щаслив а ти ми се струваш "леко" изнервен и
> неудоволетворен и като следствие прибързан. От
> сега да ти кажа за това дето ще ми отговориш: НЕ
> СИ ПРАВ.
> А на 4овек предлагам след като "наказа" тези като
> мен, очакващи "спукване на балона" /ама не
> global-но/ да се прекръсти на НЕ4овек
> Айде стига съм се заяждал. Ще ида да звънна на
> Алена да ми каже за НИ.
> пп Всъщност какво е НИ?
Боро, прав си. Наистина съм прибързана, и неудовлетворена. За изнервена , не си прав. И какво от това?

Re: Цените след НОВА ГОДИНА
12-02-2007 - 11:47:38
Global,

По повод първото ти включване - цитирам: "100-процентово съм убедена, че най-пишещите хора във форумите имат личен интерес от това, а не обективно наблюдение, следене на тенденции, трендове или пък опит в гадаенето. " И понеже аз съм от най-пищещите в този форум (или поне доскоро бях smiling smiley), това автоматично и безусловно се отнася И до мен. Така че не е проблем, не е и мой, просто е твое мнение, че пищещите тук непременно са манипулатори за своя изгода, което в много от случаите не е вярно.

Цитат: "Във форума има всякакви хора. Статистиката ли ти дава основанието да подценяваш хората тук? Има хора, които са безкритични към мненията или го формират тук. Не ги "изрязвай" от собствено мнение, защото дори от най-невзрачния, можеш да получиш знание и придобивки. "

Никого не подценявам и между другото, това, че мога да науча много неща, е основната причина да съм тук. Това, което исках да кажа, е, че обяснявам много и търся общодостъпни и общоприети данни (а не само субектвини менния, които, обаче, в един форум няма как да не са основната база за дискусия) именно за да покажа защо застъпвам дадено мнение - да го покажа на всички, четящи или пищещи тук, независимо от образованието и професията им, независимо дали "помнят поне три преброявания" и дали имат представа от събиране и тълкуване на данни. И даже не за да ги убедя, а за да обоснова своето мнение, а не просто да го "хвърля на публиката". Ако пък те (който и да било) имат интересни данни или наблюдения за неща, които аз не познавам или не съм взела предвид, още по-добре. "В спора се ражда истината".

Е, май с тезата си за цените си изпросих индулгенция от теб smiling smiley - какво ли щеше да стане, ако застъпвах теза, че цените ще се сгромолясат с 30 % в близките 6 месеца (подобно на един колега от форума) smiling smiley ?! Мда, още не съм опростена smiling smiley - ще трябва първо да се убедиш дали не лъжа само за да умилостивя "силната в обективните аргументи" smiling smiley
Re: Цените след НОВА ГОДИНА
12-02-2007 - 11:59:17
В някой регион на България сгромолясване на цените с 30 % за 6 м. наистина е възможно. Ами заради силата в "тайминга" , това отдавна щеше да бъде предсказано от теб. Така, че изнанадани може и да няма. Така, че "корелацията" между опростяване на грехове" и "силната в обективните фактори" е налице.
Re: Цените след НОВА ГОДИНА
12-02-2007 - 12:03:17
Да оставим тайминга че си е проблем отвсякъде. В кой регион според теб има шанс за сгромолясване с 30%, като се абстрахираме от тайминга?
Re: Цените след НОВА ГОДИНА
12-02-2007 - 12:13:26
Боби, аз не лансирам идеята, че ще има сгромолясване на цените с какъвто и да е процент.
Мога ти кажа личния си опит от края на миналата година. Парцел, с големина почти 9 дка, падна от почти 20 Е на кв.м., / с реален интерес от инвеститори/ до реална цена на сключена сделка на 10 Е заедно с комисионата. И това е, поради това, че земята попадна в бъдещата, неутвърдена зона от Натура 2000. Т.е. цената, за мен падна 100 % . Понеже, живея в България, реших че е по-добре да я продам на тази цена, отколкото да чакам затваряне на парите за неопределено дълг период от време.
Re: Цените след НОВА ГОДИНА
12-02-2007 - 12:15:45
Всъщност с 50%. И това че е попаднала в Натура 2000 си е външен фактор. Как да тълкуваме твърдението: "Понеже, живея в България, реших че е по-добре да я продам на тази цена, отколкото да чакам затваряне на парите за неопределено дълг период от време.". Какво и е особеното на България в случая?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход