Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Жилищата стават все по-достъпни*ok*

Публикувано от Geto 
Re: Жилищата стават все по-достъпни*ok*
19-12-2012 - 12:13:13
avatar
Quote
Joan
Quote
САХИБ 31
А това познато ли ти е?:]
Я се дръж малко - изрода както го наричаш управлява успешно държавата и фората живеят все по добре..дреме им за обезценката на парите, инфлацията породена от тази обезценка движи икономиката им. Цените растат, но възможностите на хората на купуват на тези цени растат повече, безработицата е много ниска и хората са сигурни, че ще могат да се грижат за децата си - нацията им не умира !!!!
Сривльовците сте изроди , а не Ердоган !!!!!!!!!!!!!!!!!



Ама четете малко, преди да пишете, моля.

Берзаботицата в Турция е 9 %, не-селскостопанската е 11 %, а раждаемостта е за сметка на техните си "роми", наречени кюрди - нищо чак толкова различно от България. И по форуми и блогове етническите турци реват, че нацията им изчезва, защото турските жени, особено в развитите райони като северо-западна Турция, вече раждат деца колкото и всяка образована европейка - тоест едно-две (средно 1,5).

Нищо против нямам нито днешна Турция, нито нейната икономика, но числата са си числа.

Тука искам да поздравя Джоан! Много точна и коректна информация!
Re: Жилищата стават все по-достъпни*ok*
19-12-2012 - 23:50:31
Хм, темата взе да става интересна. Моля модераторите да не я бастисват, ако хвана на др. страна.

С намесването на Туркието в дискусиите нещата вземат реален характер. А то преди само с Германия и Холандия се сравнявахме. Когато станем икономически лидер на балканите тогава ще отправим взор и към западните рубежи.

Информ, Joan бихте ли дали малко статистика и за другите балкански държави? Как е при сърбежите, Гърция? Макетата са си наши, тех нема ги броимwinking smiley

Става не само интересно, но и доста поучително*drink1*

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Жилищата стават все по-достъпни*ok*
20-12-2012 - 10:10:12
Geto,

За Гърция не мисля, че има смисъл да говорим - там ситуацията е много различна. Те мечтаеха за пътищата на Германия, комбинирани с гръцко сиртаки и лайф до зори, и дори го имаха едно-две десетилетия. Сега, обаче, нещата станаха други. Често ходя там, преди ми беше винаги приятно, но напоследък дори ме е страх, остави, че не знаеш кога ще те застигне стачка или блокада, или демонстрация.

Но все пак: безработицата - средно в момента е 26 % по официални данни, младежката е към 50 %. По време на големия лайф се напълниха с имигранти от Третия свят, сега в центъра на Атина има гета от африканци, нещо, невиждано до момента. Населението им нарастна за 20-ината години до 2008 с около 1 и половина, два милиона основно за сметка на имигранти и донякъде на завърнали се от чужбина гърци, сега е 11 милиона. Обаче има жестоки, ама жестоки ксенофобски настроения!

Гъркините раждат по 1-2 деца, раждаемостта е около 9 на хиляда (и в България е толкова) и пада непрекъснато. Имигрантките все още не раждат по много или по-точно вероятно ги няма в Гърция, защото Гърция няма социалната система на Швеция и са предимно само мъжете, които живеят в "общежития" и пращат пари у дома. Поне аз не видях почти никакви забулени или африканки по улиците, само мъже.

Друго какво - жилищата в Атина са недостъпни и сега, и преди, за годините на кризата паднаха с около 20-30 % някъде, но бяха на нива 4-5 пъти колкото софийските и продължават да са така. При тази безработица ясно, че кредитирането е свито и има много жилища на пазара, но цените през последната година се задържаха и не падат повече.

А, напоследък чувам от моите приятели там, че има все повече настроения за емиграция от Гърция. Гърция между 60-те и 80-те е имала сериозна емиграция, после лед приемането й в ЕС нещата се закрепват, после дори има върнали се, сега пак искат да заминават. Дали, кога и как, ше видим



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-12-20 10:15 от Joan.
Re: Жилищата стават все по-достъпни*ok*
20-12-2012 - 10:35:32
Посланието е ясно: "за бога, братя, не сваляйте!" .........(цените)......

[dnes.dir.bg]
смешно:
".........Нивата ще се задържат на тези, които са към момента за съответния тип имот и населено място и са в доста широки граници. Средно например за София те са от 550 до 1 000 евро за квадратен метър, уточни експертът. ...."

".............На годишна база средният спад на цените на жилищните имоти тази година е в рамките на около пет на сто, но при някои имоти спадът беше по-голям, заради натиска на финансовата криза ........."

"................И тази година мечтаният просторен дом за мнозина остана непостижим. Основно жилищните сделки бяха за апартаменти с една спалня. Нуждата от пари принуди българина да предложи на пазара и вилни имоти............"


ПП. Грамотна статия, тва е!:]



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-12-20 10:52 от paio.
Re: Жилищата стават все по-достъпни*ok*
20-12-2012 - 10:58:47
Западна Европа в продължение на доста години (последните 30 приблизително) се опитваше системно да "източва" държавите по границите си,които са или изцяло мюсюлмански,или с големи такива общности.И количествените натрупвания доведоха до качествени изменения.Сега за самите тези държави населението стана ценен ресурс,а примерно в една Германия всеки осми е или дошъл отвън,или е роден в Германия с поне един родител чужденец.Тенденцията е още след двайсетина години това да се отнася за всеки пети (процесът се ускорява).
С Турция проблемът касае най-вече "Европейското" и бъдеще.Проблемът е не е нито с човешките права в Турция,нито с религията.Проблемът е,че Турция е прекалено голяма,за да се присъедини към ЕС.Или по-скоро ЕС е прекалено малък,за да я приеме.Институциите на ЕС са разработени и ориентирани така,че да могат да осъществяват само процеса "вливане" -когато се присъединяват по-малки,по-слаби и по-неустойчиви субекти, на които могат да се диктуват правила, а те от своя страна да ги приемат почти безусловно.Дума не може да става за каквато и да е равнопоставеност.
Това с Турция няма как да стане-там процесът трябва да е "сливане".А ЕС няма институции, които да са способни изобщо да започнат подобен процес, да не говорим пък да го завършат.Ще се реформират и ще минат на други релси едва тогава, когато съвсем вече няма на къде.На този етап има,колкото и зле да изглеждат по принцип нещата в съюза.
Re: Жилищата стават все по-достъпни*ok*
20-12-2012 - 12:38:48
Така, така. А какви са макроикономическите състояния в балканските страни и перспективите им в дългосрочен план?

Хайде Информ, време е да се включиш. Статистическите данни са безценни, така както и теренните наблюдения.

Игнажден е. Иде Коледа, а тука сняг няма! Лошоооооо
*drink1*

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Жилищата стават все по-достъпни*ok*
20-12-2012 - 20:42:12
В България е най-нисък прагът, определящ ниската заплата - 1 евро на час, спрямо 1,3 евро в Румъния, 3,4 евро в Португалия, 16,6 евро в Дания или 12,2 евро в Ирландия, съобщава Евростат. Всеки шести работещ в Европейския съюз е получавал ниска заплата през 2010 г., или 17% от всички работещи, докато в България делът на ниските заплати е 22%. Най-голям е делът на ниските заплати в Латвия (27,8%), в Литва (27,2%), в Румъния (25,6%) и в Полша (24,2%).
В България заплати под 1 евро на час са получавали 40,7% от слабо образованите и 5,7% от висшистите, докато при хората с ниско заплащане през 2010 г. 36,9% са били на срочни договори, а 20,4% - на постоянни.

Най-малък процент работещи с ниски заплати има в Швеция (2,5%), Финландия (5,9%), Франция (6,1%), Белгия (6,4%) и Дания (7,7%).

Все още има големи разлики между заплащането на мъжете и жените в ЕС, отбелязва "Евростат". Средно за 27-те страни членки 21,2% от жените през 2010 г. са получавали ниски заплати спрямо 13,3% от мъжете.

Във всички страни членки, с изключение на България, съотношението при жените с ниски заплати е по-голямо, отколкото при мъжете.

В целия ЕС 29% от работещите с ниски заплати през 2010 година са били с ниска степен на образование, а 5,8% - с висше образование.
На срочни договори през 2010 г. са работили средно 31,3% от европейците с ниски заплати, а 16% от слабо заплатените са били на безсрочни договори.
Re: Жилищата стават все по-достъпни*ok*
20-12-2012 - 22:24:42
За Дания мога да приема, че данните относно заплащането са коректни ама за България малко се съмнявам. Обществена тайна е че малцина и то вероятно в чужди фирми биват осигурявани в/у истинската заплата. Аз на бай Хасан му плащам в брой на ръка, а не мисля, че той плаща на аргатите си с банков превод или чек, да не говорим за плащане на данък печалба :]

Как е положението в Сърбия?
Имате ли повече информация за Турция. Тук в Канада се срещат бая стоки произведени там. От Гърция май иде само зехтин.
Би било добре когато се изнасят данни за страни от Балкана да бъдат съпоставяни съответно и с тези за България.
Поздрав,

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Жилищата стават все по-достъпни*ok*
21-12-2012 - 10:06:10
Чудесни новини от САЩ точно преди Коледа.


Според данните на National Association of Realtors през ноември 2012г.:
- 96.2% от продадените Existing Single Family Homes в САЩ бяха на цена до 750,000 долара или 18.2 средни годишни заплати (през 2011г. средната годишна заплата в САЩ беше $41,211.36)


За сравнение в България през 2011г.:
- средната годишна заплата беше 8,228 лв.
Тоест 18.2 средни годишни заплати се равняват на по-малко от 150,000 лв., а не на 1 милиард лв. както си мечтаят някои в този форум.


[www.realtor.org]
[www.ssa.gov]
[www.nsi.bg]
Анонимен потребител
Re: Жилищата стават все по-достъпни*ok*
21-12-2012 - 10:19:05
От справката май излиза, че не сме по-зле от американците ? За 150 000 лв. можеш да си купиш в София доста прилично жилище.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход