Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Призрачните села и градове в България и цените на имотите!

Публикувано от paul 
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
22-06-2015 - 11:41:00
Средният българин е имагинерна величина, но има свой образ. Той е на 43,2 г., със средно образование, заплата от 882 лв. и живее в град, в собствено жилище.
Това каза в интервю за БТА председателят на Националния статистически институт Сергей Цветарски.

По думите му средната възраст на българите е доста висока дори средноевропейски мащаб. Според статистическите данни българинът живее средно около 71 години за мъжете и 78 за жените.

"Надявам се, че след 70 години наследниците ни да живеят с 15 години повече", допълни Цветарски.

Шефът на НСИ обобщи образа на средния българин така:

Той е със средно образование, но с тенденция да го повишава към висше. Живее в едно домакинство със среден брой хора - 2,4 или в едно домакинство има по-малко от едно и половина деца. Получава заплата от 882 лева и тя е 54 на сто от дохода на домакинството му. Той и неговото домакинство изразходва почти половината (49,9 на сто) от дохода си основно за храна и безалкохолни напитки и поддръжка на дома. За здравеопазване делът е 5,2 на сто. Средният българин работи главно в сферата на услугите, защото 63 на сто от заетите са в този сектор. Той живее в град в собствено жилище.

Цветарски каза още, че има изненадващ ръст на населението в област Кърджали за миналата година. По думите му това са симптоми на изборна миграция.

"Както в цялата страна, така и в Област Кърджали естественият прираст е отрицателен - малко над две на хиляда, а миграционният прираст е 12 на хиляда в рамките на една година. Прилича на сериозен взрив, който засега е трудно обясним на фона на останалото развитие на този район. Може би се заражда ново явление и е възможно една от причините за това явление да е изборна миграция", допълни председателят на НСИ.

Цветарски уточни, че след 9 месеца ще има по-точни предварителни данни за 2014 година.PS: Та КОЙ щял да "раздвижи" пазарЯ?
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
22-06-2015 - 12:43:07
PS: Та КОЙ щял да "раздвижи" пазарЯ?
---------------------------
Участниците в него, не такива като теб.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
23-06-2015 - 12:37:17
Участниците на пазара сме продавачите и купувачите. Това трябва да ти е пределноясно. Дрисливите брокита НЕ СА УЧАСТНИЦИ! Те са само и единствено странични свидетели или наблюдатели имали възможността да запознаят купувача с продавача. Толкоз. (при това само когато купувача и/или продавача не реши просто да ги прескочи)
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
02-07-2015 - 12:42:51
Русия в колапс: Икономиката рухна с 6.8%, лошите кредити гонят 1 билион рубли
Статистиката на страната регистрира най-лошите данни от септември 2009 година досега


Според последните данни на руската статистика и на руската Централна банка, месец май 2015 година е бил с най-лоши икономически и финансови показатели от септември 2009 година досега, съобщи finanz.ru.
Темповете на икономически спад в страната през май са достигнали шестгодишен пик и са 6.8% надолу в сравнение с май 2014 година. Това е най-силния спад от началото на годината, като за април той беше 5.8, а за март- 2.8% на годишна база.

Промишленото производство се е свило с 5.5% през май, търговията е намаляла с 9.2%, а строителството е рухнало с над 10% на годишна база.

В същото време процентът на лошите кредити на руската банкова система достигна невероятните 989.7 милиарда рубли. Това за заеми, които са просрочени с 90 дни и повече. Като процент, сумата е близо 10% от всички дадени назаем средства от банките.

Тук също резултатите са най-лошите за финансовата система на страната от май 2009 година. От раздадените потребителски кредити всеки пети е вече необслужваем, следват заемите за покупка на коли, при които 11% са лоши и ипотеките- 8.7%.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
05-07-2015 - 11:28:27
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
09-07-2015 - 14:47:14
„Наблюдаваме една, може да се каже, напълно нова тенденция. Добра реализация намира качественият и практичен имот на разумна цена. Пазарът е изключително активен, добрите оферти се реализират за по-малко от 1-2 месеца, липсват допълнителни договаряния, тъй като и двете страни знаят какво предлагат и какво трябва да получат, познават добре пазарните условия днес. Имотите в най-високия сегмент, които са надценени, понякога с над 30%, са тези, които не успяват да намерят реализация. Понякога изключително скъп апартамент остава на пазара твърде дълго, защото се намира в район с недобра инфраструктура. Може да се каже, че сделки се сключват само между добре запознатите участници”, допълва Весела Илиева!!!
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
13-07-2015 - 22:54:56
До 3 години ще има гръцки сценарий и за България. Не вярвам, че решението на гръцката криза е намерено. Това заяви пред БНР специалистът по капиталови пазари и пръв шеф на българската фондова борса Виктор Папазов.
Той припомни, че според официални доклади на международните финансови институции гърците не са в състояние да плащат дълговете си. "Някакво временно затишие и облекчение вероятно ще бъде постигнато. И какво от това", коментира Папазов.

По думите му нито Гърция, нито Италия, нито Испания са в състояние да плащат дълговете си. Експертът очаква, че съвсем скоро ще се наложи "превключване на цялата финансова система".

Папазров е категоричен, че това ще се случи и изрази песимизъм относно стабилността на финансовите системи. "Световната финансова система е направена така, че един път, като стъпиш с двата крака, и е като блато, тя те засмуква като някаква черна дупка", предупреди той, като припомни, че през 2010 година Гърция дължеше 100 милиарда евро, а за пет години са се натрупали над 320 милиарда. В този смисъл той бе категоричен, че дълговете на Гърция са неплатими.

Финанситът вижда в гръцката криза първото проявление на глобалната криза на този финансов модел.

В подкрепата на тезата си той изтъкна, че Португалия и Франция също са в тежко финансово състояние. "На тези еврочиновници въобще не бива човек да им вярва. Те са там, имат някакъв мандат и тяхната цел е с цената на всичко да отложат тежките и неприятни решения за следващия мандат, за тези които са след тях... Всички тези аз не ги възприемам особено сериозно, независимо от това, че имат някакви големи длъжности и титли" , каза той по отношение на оптимизма на Юнкер и Туск.

"Тези в Брюксел са едни чиновници, назначени от финансова олигархия, която в момента диктува грабежа на гръцките активи. След като бъде ограбено и опоскано всичко, накрая ще ги оставят на произвола на съдбата. Както се случи в България и както вероятно отново ще ни се случи в следващите 24 до 36 месеца. Аз не разбирам тези българи, които си мислят, че знаят много и говорят, че така им се пада на гърците. След 24 до 36 месеца като ни се случи на нас какво ще говорят? Какви сме българите?", добави той.

Папазов предупреди, че предстои да ни се случи нещо подобно на гръцката криза. В този смисъл той критикува вземането на 16-милиардния заем. И макар заемът, който българското правителство взема, да е значително по-малък, той отбеляза, че ще има тежки последици, защото "Гърция има някаква икономика, докато ние вече почти нямаме".

Според него кредиторите на Гърция се държат като феодали. "В последните няколко години използвам термина финансов феодализъм. Това е може би системата, в която живеем. При капитализма има възнаграждение на риска, а тука какво се оказа? Че кредиторите не носят никакъв риск. А когато даваш пари назаем, трябва да знаеш на кого ги даваш и какъв е рискът за връщането им", посочи той.

Папазов изтъкна и че в България е била задействана тежка пропагантна машина срещу гърците.

"Не казвам, че и те нямат проблеми и че и те нямат корупция. Но какво се случи в последните няколко години? Отчаянието на брюкселските чиновници идва оттам, че в последните пет години всичките кредити, които частните западни банки са давали на Гърция, са преоформени и са прехвърлени от балансите на тези частни банки в балансите на европейските институции и на европейския данъкоплатец. Затова са толкова безмилостни европейските политици, защото те трябва да прехвърлят тежестта на гръцките кредити на своите данъкоплатци", допълни експертът, като подчерта, че когато са давали кредити на Атина инвестиционните банки са мислели за ползите, които ще получат, отпускайки ги.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
28-07-2015 - 11:50:20
Нови изследвания на американски учени показват, че нивото на водата в Световния океан се покачва с 25% по-бързо, отколкото се смяташе досега. Какво очаква планетата, ако въпросното ниво се покачи с 5 метра, не се знае, но е очевидно, че дори 1-2 метра могат да доведат до катастрофални последствия, пише "Монитор".
На същото мнение са и руски специалисти, които казват, че за първи път по време на експедиция в Арктика не са срещнали сериозни тороси – натрупани един върху друг ледени блокове. Това явно показва, че ледовете на Арктика се топят и някои учени вече са сметнали, че топенето ще приключи до 30 години. Преди това същото твърдение сподели и шефът на Норвежкия полярен институт Ян-Гунмар Винтер – арктическите ледове, които преди целогодишно покриваха Северния ледовит океан, сега започват да се топят в летния период. Освен това на места ледът е изчезнал напълно.

Променила се е и скоростта на дрейф на младия лед, той се движи по-бързо от преди 100 години. Директорът на Центъра за климатични данни на САЩ Томас Карл отбелязва: "В последно време имаме възможността да наблюдаваме такива промени на процесите в климатичната система, каквито не сме виждали през цялата история на съвременния свят. Освен интезнивността и скоростта на процесите, които се случват на Земята, влияние оказва и човешката дейност, свързана със стремителното развитие на парниковия ефект в атмосферата."

При покачване на нивото на Световния океан под вода ще се окажат източното крайбрежие на САЩ, Латинска Америка, северната част на Канада, Австралия, ще пострадат много големи европейски градове, включително и от "климатични бежанци". Преди близо месец учени от САЩ алармираха, че според тях към края на 2100 година количеството на дните, в което растенията могат да се развиват нормално, ще намалее с 11 процента. Заради глобалното затопляне дърветата ще загубят функцията си да поглъщат въглеродния двуокис и вероятно ще започнат да го отделят, като това ще доведе до засилване на парниковия ефект.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
28-07-2015 - 23:15:01
В България се понижава количеството на сделките с курортни имоти, съобщават руски сайтове. Понижаването на интереса от страна на руските купувачи е ударило силно по българския пазар на имоти. Броят на сделките с курортни жилища силно е намалял.
Във второто тримесечие на 2015 година продажбите на недвижимо имущество в Слънчев бряг, Свети Влас, Равда и Обзор са паднали 25% .

Най-силно забележим е спадът на продажбите на имоти сред традиционно популярни сред руснаците курорти. Например Поморие, където един от кварталите даже се нарича „Малката Москва“ от април до юни 2015 година са сключени 5% по-малко сделки в сравнение със същия период миналата година.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
09-08-2015 - 09:43:20
Над 56,4 млрд. лева е размерът на депозитите на домакинствата и предприятията към края на юни - той нараства с 5,2% на годишна база, отчитат от БНБ.
Броят на депозитите на нефинансовите предприятия, на домакинствата и на нетърговски организации, обслужващи домакинствата (НТООД) са общо 11.358 млн. броя. Те намаляват с 5.5 на сто спрямо юни 2014 г.
В края на юни 2015 г. спрямо края на предходното тримесечие броят на тези депозити намалява с 0.4 на сто, а размерът им се увеличава с 0.5 на сто.

В края на юни броят на депозитите на домакинствата и на НТООД е 10.806 млн., като намалява на годишна база с 5.9 на сто. Размерът на тези депозити е 40.581 млрд. лв., като нараства с 5.2 на сто на годишна база.

Депозитите на нефинансовите предприятия са 552 хил. броя в края на юни 2015 г., като броят им се увеличава с 3.4 на сто спрямо края на същото тримесечие на 2014 г.
В края на второто тримесечие на 2015 г. тези депозити са в размер на 15.851 млрд. лв. и на годишна база нарастват с 5.4 на сто при 1.8 на сто годишно повишение в края на предходното тримесечие.

Кредитирането остава свито

В края на юни кредитите на нефинансовите предприятия, на домакинствата и на НТООД са общо 2.816 млн. броя. На годишна база броят на кредитите намалява незначително - с 0.03 на сто.

Общият размер на кредитите e 49.245 млрд. лева, като се понижава с 9.9 на сто на годишна база. Кредитите на нефинансовите предприятия са 137 хил. броя в края на юни и се увеличават на годишна база с 0.6 на сто. Размерът на тези кредити е 30.939 млрд. лева и се понижава с 14.2 на сто на годишна база.

В края на юни 2015 г. броят на кредитите на домакинствата и на НТООД намалява с 0.1 на сто на годишна база, като те достигат 2.680 млн. броя. Размерът им се понижава на годишна база с 1.8 на сто, достигайки 18.307 млрд. лева.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход