Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Призрачните села и градове в България и цените на имотите!

Публикувано от paul 
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
19-11-2014 - 12:42:13
Несретници с трагични съдби са намерили убежище в приюта за бездомници във Враца, пише "Монитор". Всеки от тях е жертва или на имотна измама, или на роднини, които, без да им мигне окото, са ги оставили без покрив, разкри управителят на временния подслон Георги Иванов.
Изключението е 32-годишната Кристиана Петрова – едно хубаво момиче, което сега трябва да е благодарно, че няма да изкара зимата под звездите. „Майка ми се обеси пред очите ми, а баща ми продаде апартамента ни в София и изчезна в чужбина”, споделя бездомницата. Трагедията се разиграла преди няколко години, когато Кристиана била студентка. И оттогава все не й се отдава да намери подкрепа от близки и приятели, които е имала все пак около себе си. Преживяването пък отключило душевно страдание, от което трябва да се лекува, но с помощта на институциите.

55-годишният Румен Димитров пък е получен от управителя Георги Иванов като колет на гарата. Изпратили му го гръцките социални служби, а в него имало само един билет от Атина до Враца. Румен няма дори панталони. Той признава, че работил като просяк в Солун, където попаднал на търговци на органи от Видин. Те се спазарили с него да продаде единия си крак за 2000 евро. Но когато операцията минала, му подхвърлили само 200 и го зарязали. Така безпомощният човек бил върнат в родния му град, където навремето имал семейство с три деца. Но по думите му жена му тръгнала по слободия, продала къщата и стоката, която гледал. Изчезнала тя, отишли кой знае къде и децата му. „Този човек има нужда от специални грижи, които тук не можем да му осигурим. Подготвяме му документите за настаняване в дом за хора с увреждания”, каза управителят.

Бившият военен Васил Василев пък е жертва на имотна измама. 69-годишният мъж и сестра му Ксения имали къща в центъра на Враца, която решили да продадат, за да си купят апартамент. Спазарили се с клиент за 50 000 лева, който се оказал мошеник. Той дал само малко капаро, колкото да ги подлъже при изповядването на сделката, и повече нито лев. Общината отвори приют и в закрито училище в жилищен комплекс „Дъбника” миналата зима.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
19-11-2014 - 17:08:03
хората са го казали : "ако имаш къща в българия и ранчо в ада,продай къщата и си върви в къщи"
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
19-11-2014 - 20:57:50
Един от известните и богати бизнесмени във Варна бе пребит на улицата. Известният местен строителен предприемач Венцислав Дорелов бил нападнат посред бял ден във вторник. Инцидентът с 52-годишния мъж е станал на улица в близост до Пета гимназия в кв. "Чайка", пише "Стандарт". Случаен минувач е видял Дорелов да лежи окървавен и в безсъзнание до автомобила му на паркинга и извикал Спешна помощ. Линейката откарала пострадалия предприемач в болница "Св. Анна", където докторите установили, че Дорелов е с комоцио и с контузии по главата. Той е бил разпитан в болничната стая, образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител.
След инцидента Венцислав Дорелов не вдигаше мобилния си телефон. Той не се движи с охрана. Бизнесменът вдигна първия мол в морската столица - "Централ плаза", както и едно от най-луксозните селища в близкото варненско село Приселци. Миналата година гръмна скандал около името му заради инцидент с общински полицай, когото беше блъснал с колата си заради проверка за незаконно паркиране в Морската градина. А преди това варненец нападна с винкел съпругата му Милена Спасова, финансов шеф на фирмата "Венцислав Дорелов", за отмъщение пак след инцидент на пътя.
След последния инцидент от вторник бизнесменът е със средна телесна повреда, казаха от полицията. Назначена е съдебномедицинска експертиза, която ще установи какви наранявания има, уточниха от Районната прокуратура. "Състоянието му е стабилизирано, няма риск от усложнения и вероятно ще изпишем пациента след ден", каза шефът на клиниката по неврохирургия в "Св. Анна" доц. Светослав Калевски.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
20-11-2014 - 15:11:16
[fakti.bg]

86 на сто от висшистите са готови за миграция

Половината студенти не познават изискванията на работодателите за професията, за която се подготвят в университета. Други 20% признават, че по-скоро не знаят какво очакват от тях потенциалните им ръководители. Само 10 на сто от бъдещите висшисти имат ясна представа на какви критерии трябва да отговарят, за да получат желаната от тях работа. Това показват данни от паралелно проучване на Българската стопанска камара, проведено сред работодатели и студенти, за нагласите и очакванията на двете страни за успешно професионално представяне. Резултатите от допитването бяха представени от Томчо Томов, ръководител на Националния център за оценка на компетенциите, по време на провеждащата се днес конференция „Обучение и развитие по стандарти на работодателите“. Във форума участват представители на образователни институции, браншови камари и сдружения, държавни ведомства и др.

Над 70% от кандидатите разчитат на съдействие от роднини и познати за намирането на първа работа, показват данните от изследването. Около 50 на сто от анкетираните младежи посочват, че следят обявите за работа и се опитват да установят директна връзка с потенциални работодатели. По-малко от 30 на сто разчитат на подкрепа от бюрата по труда. Само 17% от анкетираните са склонни да се явят на конкурси и изпити, за да получат желаната работа, показват данните от изследването на БСК.

Младите хора нямат мотивация да започнат собствен бизнес след дипломирането, коментира Томчо Томов при представянето на изследването. Само 8% от анкетираните мислят в тази посока. Най-много са младежите, които смятат да продължат образованието си (75%) или да изчакат с търсенето на работа (62%). 86% обмислят преместване в друг град или държава, показват още данните от проучването на БСК.

„Страната ни е на последно място по инвестиции на публични средства в образованието и единствената с по-малко от 4 на сто от БВП за образование“, заяви пред участниците в конференцията изпълнителният председател на БСК Божидар Данев. Според него, сред останалите европейски държави България е единствената страна, която отбелязва регрес в средствата за образование – през 2005 г. са заделени 4,2%, а през 2012 г. – 3,8 процента. Лидер в Европа по инвестиции в образованието е Дания, която отделя 7,9% от БВП. Сериозен напредък отбелязва Ирландия, която през 2005 г. е инвестирала в образование 4,5 на сто от своя БВП, а през 2012 г. – 6,1 процента.

По дял на частните разходи за образование България е над средното за Европа ниво със 17 на сто. С по-висок дял в тази област са Великобритания, Кипър и Холандия. „Това е ясно послание, че бизнесът и гражданите осъзнават необходимостта сами да инвестират в образование и квалификация, като по този начин компенсират дефицитите в образователната система у нас“, коментира Божидар Данев. Той допълни, че през последните 10 години нараства делът на частните учебни институции - от 2 на сто през 2003 г., на 10 процента през 2013 г. „Тенденцията за разкриване на частни учебни заведения се случва на фона на закриването на обществени такива“, допълни Данев. Статистиката показва, че през 2003 г. в България е имало 6534 учебни институции, а десет години по-късно броят им намалява с почти 30 на сто и достига до 5067.

Изпълнителният председател на БСК представи информационната система за оценка на компетенциите MyCompetence.bg. Онлайн продуктът е в полза на работодателите при управлението на човешките ресурси, на заетите при търсенето на нови възможности за развитие и на държавните институции при планирането и провеждането на държавната политика за пазара на труда. Системата предоставя възможности за сравнение на наличните образователни стандарти с реалните изисквания на бизнеса.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
04-12-2014 - 11:21:17
Какво става брокерчета? Тези 3 300 души с влогове в КТБ купиха ли най-добрите (скъпите) имоти? Раздвижиха ли пазарЯ на кочини?
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
04-12-2014 - 14:58:40
Днес гледам са се извили опашки пред брокерските агенции :} Свършиха копторите и сега преди зимното клане на прасетата, наистина се купуват кочини. Значи една кочина така 2х2 върви по 3000 евро. :]


Quote
paul
Какво става брокерчета? Тези 3 300 души с влогове в КТБ купиха ли най-добрите (скъпите) имоти? Раздвижиха ли пазарЯ на кочини?
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
06-12-2014 - 14:17:14
Управителят на БНБ Иван Искров допуска, че и през 2015 година може да има удари върху банковия сектор заради преплитане на интереси.
"Никой не си прави илюзиите, че трудностите и изпитанията пред банките у нас са приключили. Защото най-вероятно и през 2015 г. банковата общност ще работи в нелека бизнес среда, в която не изключвам да има нови опити за удари върху сектора, мотивирани от преплитащи се икономически, политически и медийни интереси, каквито действия срещу българската банкова система видяхме непосредствено след поставянето на КТБ и ТБ "Виктория" под специален надзор, заяви Иван Искров, цитиран от "Дневник".

Той каза това в реч на тържествения коктейл на Асоциацията на банките в България по повод Деня на банкера - 6 декември.


PS: КОЙ?Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2014-12-06 14:20 от paul.
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
07-12-2014 - 07:33:11
Собственици на имоти на село предоставят без пари домовете си на хора, които искат да живеят там. В сайтове за безплатни обяви все по-голяма популярност набират опитите да се намерят „стопани” на къщи в малки населени места. Единственото условие на собствениците към новите обитатели е да поддържат имота, пише в. "Монитор".
„Давам, без да се плаща наем, на сериозен човек (семейство) или пенсионери къща с двор в село Българско Сливово, до Свищов”, пише в обява в популярен сайт. Изискването на собственика е кандидат-новодомците да живея постоянно на мястото, да стопанисват и да се грижат за имота - къщата и двора.

Няма ограничение за срока на ползване. Самата къща е на два етажа, 100 квадратни метра и два декара двор, в които може да се отглеждат плодове и зеленчуци. В същия сайт се предлага и къща с почти готова градина. „Давам къща за живеене в с. Чокоба - 60 кв.м., с двор 1200 кв. м., с лозе и овощни дръвчета. Без наем, срещу стопанисване”, пише в друга обява.

Не липсва и търсене на подобни предложения. В интернет пространството и различни социални мрежи немалко столичани пускат обяви, че имат желание да се преместят на село, където да живеят в някоя къща срещу стопанисване. Млада жена например търси своя дом на село. Тя посочва, че е безработна, има малък опит в градинарството и животновъдството на ниво основни задължения. „Нямам на разположение къща на село, но ако някой има и не я ползва, предлагам да се нанеса и да я поддържам, без да плащам наем”, пише в обявата си тя. Дамата е съгласна да се грижа и за възрастен човек и посочва, че има опит като домашен помощник и болногледач в домашни условия.

Нерядко собственици на имоти са готови да ги предоставят и на семейства в нужда. Наскоро с дом се сдоби младо семейство, което нямаше къде да живее. Жена от Враца им предостави дома си. Проблемът с призрачните села с необитаеми къщи у нас се разраства все повече. 172 села са обезлюдели, като 24 от тях дори са заличени от картата на България само в рамките на 1 година. В селата живеят по-малко от 2 млн. души. Затова в последните години англичани и руснаци все по-често спасяват българските села от обезлюдяване и закриване.PS: Какво става с пазарЯ?
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
08-12-2014 - 12:01:48
Интересното е, че почти никой не продава.. или ако продава иска пари все едно имотът е чисто нов и с добра локация. Българинът все го изтрах, че ще се мине.. и точно така става.. къщата я ограбват, после пада и т.н. И става непродаваема. Но даже и в тази ситуация пак се искат много пари.

Това е така, защото няма данъци.. Така обаче никой не поддържа улиците, няма полиция.. и се завърта един порочен кръг..

Този процес е започнал и в София, в крайни квартали като Люлин, така, че след оклоло 5-10 години очаквайте циганите в "елитните" квартали
Quote
paul
Собственици на имоти на село предоставят без пари домовете си на хора, които искат да живеят там. В сайтове за безплатни обяви все по-голяма популярност набират опитите да се намерят „стопани” на къщи в малки населени места. Единственото условие на собствениците към новите обитатели е да поддържат имота, пише в. "Монитор".
„Давам, без да се плаща наем, на сериозен човек (семейство) или пенсионери къща с двор в село Българско Сливово, до Свищов”, пише в обява в популярен сайт. Изискването на собственика е кандидат-новодомците да живея постоянно на мястото, да стопанисват и да се грижат за имота - къщата и двора.

Няма ограничение за срока на ползване. Самата къща е на два етажа, 100 квадратни метра и два декара двор, в които може да се отглеждат плодове и зеленчуци. В същия сайт се предлага и къща с почти готова градина. „Давам къща за живеене в с. Чокоба - 60 кв.м., с двор 1200 кв. м., с лозе и овощни дръвчета. Без наем, срещу стопанисване”, пише в друга обява.

Не липсва и търсене на подобни предложения. В интернет пространството и различни социални мрежи немалко столичани пускат обяви, че имат желание да се преместят на село, където да живеят в някоя къща срещу стопанисване. Млада жена например търси своя дом на село. Тя посочва, че е безработна, има малък опит в градинарството и животновъдството на ниво основни задължения. „Нямам на разположение къща на село, но ако някой има и не я ползва, предлагам да се нанеса и да я поддържам, без да плащам наем”, пише в обявата си тя. Дамата е съгласна да се грижа и за възрастен човек и посочва, че има опит като домашен помощник и болногледач в домашни условия.

Нерядко собственици на имоти са готови да ги предоставят и на семейства в нужда. Наскоро с дом се сдоби младо семейство, което нямаше къде да живее. Жена от Враца им предостави дома си. Проблемът с призрачните села с необитаеми къщи у нас се разраства все повече. 172 села са обезлюдели, като 24 от тях дори са заличени от картата на България само в рамките на 1 година. В селата живеят по-малко от 2 млн. души. Затова в последните години англичани и руснаци все по-често спасяват българските села от обезлюдяване и закриване.PS: Какво става с пазарЯ?
Re: Призрачните села и градове в България и цените на имотите!
09-12-2014 - 01:15:22
ами българина никога не е бил добър търговец, а комунизма е оставил непоправими щети върху бизнес инициативата, те едни банани на пазара стоят на цена 2 лева докато изгнят, та какво да говорим за тухли и панели, цените може да не паднта никога, но и пазар няма да има никога.в бишия ми блок дето живеех в бг от 70 прозореца светят само седем,а вечерно време прибирането в квартала е като спускане в кладенц-тъмнина и пустота
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход