Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ЗА конфликта на интереси , за тъпароните,Говороните и Диалектиката (който е учил) :] и за ИМОТИТЕ

Публикувано от мерЪклия за еФтиния 
Re: 50% спад малко ли е или не?*write*
28-04-2010 - 14:54:15
Quote
Panther1
Понеже съм алтруист, ще ви дам една добра идея напълно безплатно! Ма, купувайте бе хора. 500 евро на квадрат обзаведено и дадено под наем ... Доходност от над 8% при имотко и още по-висока при мамси ....
Ми тва е супер далавера! Какво се мотаете в тоя форум - купувайте и после си свиркайте. Още повече че предлагането е ограничено... Оставете ни тука сривлювците да си говорим сами.

Audaces padishah iuvat

Това с падишаха...Всеки си избира на кой да се кланя налиsmiling smiley
Не ти давам идеи. Доходност над 8% не е проблем да се достигне. Въпросът е не да се постигне, а да се задържи с години. Пък на теб дали ти харесва...е то си е твоя работа това.
Re: 50% спад малко ли е или не?*write*
28-04-2010 - 14:56:36
avatar
Прочетете между редовете и дайте да речем 3 примера.
Re: 50% спад малко ли е или не?*write*
28-04-2010 - 14:57:06
Тва с падишаха си има и продължение (което е по-важно).
Re: 50% спад малко ли е или не?*write*
28-04-2010 - 15:17:34
Quote
dodo2
Прочетете между редовете и дайте да речем 3 примера.

Ако ти дам три примера ще ги купиш ли? Или поне единия? И какво очакваш-конкретни оферти ли? Стига си си чесал езика(пръстите)-разрови се из нета ще намериш доста такива. Ако пък имаш голям неуспех обърни се към всяка една(ама всяка една) голяма агенция и ще ти намери това което търсиш.

ПС: Абе само не мен май ми прави впечатление оф топик-а на темата? Та пак да си се върна на горното-не си вадете изводи от единични оферти какъв коментар може да се направи по принцип.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-04-28 15:24 от Mamsi.
Re: 50% спад малко ли е или не?*write*
28-04-2010 - 15:45:50
avatar
Защо непременно трябва да ги купувам? Просто ми е интересно дали са голи приказки това за 8% доходност или не. На теория може и да има, но практиката обикновено се разминава с теорията в някои случаи - значително. smiling smiley
Re: 50% спад малко ли е или не?*write*
28-04-2010 - 15:55:11
Естествено, че са голи приказки това за 8% доходност. Кой ще е луд да продава на цена, която предполага 8% доходност от наеми.
Re: 50% спад малко ли е или не?*write*
28-04-2010 - 16:01:56
Е това лесно може да се провери на цената на един разговор нали smiling smiley
Re: 50% спад малко ли е или не?*write*
28-04-2010 - 17:23:20
Защо ли си спомням, че така мамеха англичаните: Купете, а ние ще отдаваме под наем вашия апартемент в Банско, когато вас ви няма там. ...

ПП 8% - ами, че това е адски малко бре хора. С други думи след 12 и половина години ще сте си върнали първоначалната инвестиция и ще почнете да печелите. Инвестиция трябва да почне да печели след 5-7 години максимум.
Re: 50% спад малко ли е или не?*write*
28-04-2010 - 19:47:21
Quote
Imotko
Quote
BulCan
Quote
Imotko
Те на тия апартаменти на майната си цените им са си били много безумни, както се радвате, че са паднали. Това не е точен критерии.

И за мен секцията от този сайт си е търговски трик. Пишат се супер ненормални цени, които после са "коригирани" до по-малко ненормални и едва ли не изглеждат ОК. За мен си сериозен съфорумец, така, че би ми бил интересен твоя критерий за нормални цени? Твой имот ако имаш за продажба или ако не ти се показва твой, някъква обява или параметри, които считаш за нормални за момента.

Здравей. Имоти имам, и продавам, и купувам. Всъщност това е едно от заниманията ми. Мой имот не би било редно да покажа, защото ще се персонализирам и ще изнедадам доста хора. За мнение мога да дам веднага за София, само ми посочи квартал и параметри.
Но, понеже мисля въпроса за реторичен, нормална е цената, за която се намери купувач в съответния момент. След два месеца може да е била висока, може да е била и супервисока, т.е. прецакали сме се, ако сме купили. Случва се. Може да се окаже, че е била ниска и т.н. Който му трябва и сега купува. Зависи, знаеш много добре, дали е за себе си или за пораснали деца, тогава цената не винаги е определящата, дали е за инвестиция, какво е, що е. Сега има на едно място в София нови обзаведени апартаменти на цени от около 500-600 евро/кв.м., обзаведени и дадени под наем, с проста годишна доходност над 8%. Сам знаеш, че е такова животно нема. Е да, ама има. Просто не е достъпна информацията за всеки, не че е тайна, просто продавачите не бият тъпана да не се излагат и да не се разправят с идиоти. А и предлагането е ограничено, разбира се. Но ей такива неща при кризата се намират. В съседния блок например ще са по 65-700, и също все някой ще си купи и от там. Кажи кое е цената?*beer*

Мерси за отговора. Нещо съм скептичен за 8-те% годишна възвращаемост от наеми в БГ, че Мамси ги вдигна и нагоре даже. Това значи на 100 К да се вземат 666 Е месечен наем или на 50К - 333 Е. Не казвам, че няма, казвам, че през последните 4-5 години поне аз не съм виждал. Иначе съм вземал и по 12-13% доходност, но през 2006-2008 на апратамент купен през 2001. За 8% реална доходност годишно бих купил веднага, независимо къде е в БГ и дали ми харесва, но просто не съм видял такива...
Re: 50% спад малко ли е или не?*write*
28-04-2010 - 22:20:05
Здрасти пак. Няма и да видиш 8% доходност, но това, което съм написал по-горе, е самата истина, даже е чиста, след облагане. Става дума за кеш, разбира се. С кредит не става. Следва да се има предвид /написал съм го/, че това е изолиран случай по обясними причини, а следва да се има предвид и че в София добра доходност е много по-лесно да се намери, отколкото във Варна. Просто пазарът е много по-голям, с повече играчи, повече са се разхвърляли, нали пазарът е голям и все им се е струвало, че ще дойде по-голям глупак. При кризата подобни възможности се появяват. Колегата Мамси, очевидно нов наоколо, /здрасти колега и на теб/, явно ги разбира нещата, т.е. се занимава професионално или полупрофесионално с имоти. Защото е подчертал най-важното - най-трудно е такава доходност или по-голяма, да се задържи. Защо ли - ами защото, който дава под наем го знае, сега при кризата си намерил нещо на изгодна цена за купуване и с изгоден наем, може и отдадено, които да дават добра доходност. Кризата обаче си върви, или там рецесията /по Хърсев/, и наемът пада. От което твоите 8% стават 6% или 5%. Това е животът, реален пазар. Не е като по форумите, макар да си ги обичаме.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход