Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие

Публикувано от OwnerBG 
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
15-04-2010 - 23:03:39
Статусе,
Някъде из библиотеката ми се мота един справочник Страны мира от 1981 година. Когато сравних данните за България и Гърция в него дълго се чудих как братушките могат да допуснат вражеската пропаганда гърците да ни бият по почти всички показатели... Пък и от дядо си служил в българския окупационен корпус знаех (от там са повечето от спомените на затворените зад желязната завеса българи), че там било голям град и мизерия...
Гърците пък още помнят, че немеца само черчеветата на прозорците и вратите оставил... Всъщност, той в България обра чак гьона, та с Гърците ли ще се церемони, дето масово хванаха пушките и гората...
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
15-04-2010 - 23:05:08
avatar
Quote
фло
Причината за ВСВ плюс това,че и Русия е ощетена от Версайския договор ,като въобще е елиминирана и това сближава Германия и Русия за пакта Молотов.От избухването на Втората световна война през 39 г.до 41г.Съветска Русия е активен подържник на Германия,провеждат даже съвместни паради,обмяна на оръжие и специалисти и т.н.Трябва да се познава тогавашната ситуация,за да се дава оценка за нашия избор тогава и въобще имали ли сме избор..
......................
Аз това отдавна съм го казвал , но простаците съдят само от дистанцията на времето. Имам един вестник "Утро" от 1944г- пролетта и там пише, че ще има един победител- или Германия или Съветския съюз! Ако нещата бяха фашистка пропаганда както го изкарват по-късно, нямаше да е такова заглавието. Овен това и Борис и Богдан са били доста далновидни политици и държавници и така лесно не са се поддали на внушенията. Хитлер е наричал Борис " Най-голямата лисица в Европа". Интересно, че тогава са ни числяли в Европа, а сега не сме Еврозоната!

SERDICA MEA ROMA EST!!!
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
15-04-2010 - 23:30:46
Гърция прави стъпка към спасителния план

Гръцкият премиер Георгиос Папандреу направи стъпка към задействане на спасителния пакет за страната в размер на 45 млрд. евро, искайки от Европейската комисия (ЕК) и Международния валутен фонд (МВФ) среща през следващата седмица в Атина.

Молбата на правителството идва след като по-рано днес доходността по 10-годишните облигации на Гърция отново достигна 7,3% – нивото отпреди 11 април, когато ЕК и МВФ обявиха спасителния план.

„Правителството осъзна, че пазарите не са склонни да се доверят на гръцката икономика”, смята Димитрис Даскалопулос, шеф на Федерацията на гръцките индустрии. „По-надеждно решение би било искането за незабавно задействане на спасителния план.”

Страната трябва да набере 11,6 млрд. евро до края на май, съобщава Bloomberg. Осигуряването на дългосрочните финансови нужди на страната пък изглежда като почти невъзможна задача.

Комисарят на Европейския съюз (ЕС) по икономическата и монетарната политика Оли Рен заяви, че Гърция настоява за разговори относно няколкогодишна програма от икономически мерки, която може да бъде финансово подкрепена.

Премиерът Папандреу е подчертал, че срещата в Атина не означава, че страната му ще поиска помощ. „Когато му дойде времето ще разберем дали спасителният план ще бъде активиран или не.”

Според Каролин Аткинсън, директор за външните отношения в МВФ, разговорите за фискалната политика в Атина лесно могат да преминат в дискусия за евентуален заем.

„Срещата може да изясни при какви условия ЕС и МВФ може да отпуснат помощта за Гърция”, смята Гиада Гиани, икономист в Citigroup Global Markets.

„Това е важна стъпка, която обвързва възможността за ползване на външно финансиране с осъществяването на структурни реформи”, обяснява той.

„Тези реформи вероятно далеч ще надхвърлят мерките, предприети досега от страната, които може да помогнат за намалявание на бюджетния дефицит през 2010, но не допринасят особено за дългосрочната платежна позиция на Гърция”, завършва Гиани.
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
15-04-2010 - 23:38:38
Quote
goro

Отдавам това на твоята неинформираност, а не на умишлено подвеждане. Не само, че се води разследване с/у Сименс в Гърция, но шефа на Сименс-Гърция избяга в Германия за да бъде съден там. Просто немското законодателство предвижда по-ниски наказания, а последният е двоен гражданин. Въпреки "настояванията" на гърците не беше върнат, съдейства на немците и... не съм проследил резултата... няма как да бъде осъден още веднъж в Гърция за същото нещо.
Разследването срещу Сименс започна не в Германия - това е немислимо - а в щатите.
Разследването срещу Сименс в Гърция продължава, а в България, където такова няма хората се редят на безумни опашки за новите си документи... smiling smiley

ok, за това че е започнало разследването в гърция признавам не знаех! моя грешка! Сега, все пак интересен въпрос е има ли спипан и осъден гръцки политик? Щото някой все пак е взел парите ... питам просто от интерес

За системата на сименс с паспортите явно има излагация, но понеже имам вътрешна информация за един подобен случай с една система на сирма за детските градини, която блокира си имам и едно наум. Тогава всички обвиниха сирма и те си замълчаха, но истината е че заданието е било за онлайн система която обслужва до 5000 заявки едновременно а са постъпили 8000 (може и да бъркам в числата но смисъла е същия) и логично тя е блокирала. В този случай грешката е на този написал поръчката а не на изпълнителя. Сирма не се защити публично, защото трябваше да обвини тези отговорни за раздаването на следващите поръчки и прецениха че е по-добре да поемат този удар. Та със системата на Сименс да почакаме - по думите на Цветанов още не е платен и лев и системата не е предадена официално, тоест едва ли можем да очакваме неустойки. Наистина не искам да адвокатствам - надявам се да излезе наяве кой е виновен и да има последици. Просто като знам кое точно министерство е писало поръчката и параметрите и си мисля че много е вероятно и проблема да е там.




Quote
goro
Quote
nearvana
... Факт е че Германия за периода 1995-2003 е наляла нето 76,7 милиарда в бюджета на ЕС а Гърция е получила пак от там нето 36,2 милиарда евро! В годините след 2003-а цифрите са още по-драстични. За тях съм дал линк в предишен пост.
Вярно е че част от парите са усвоени и от немски фирми които са спечелили търговете, но крайния продукт платен с тези пари е останал в полза на Гърция...
Хайсе сега да си поговорим за немската филантропия . (Ще ми бъде интересно да чуя немският еквивалент на това понятие. smiling smiley )
Защото така поднесени цифрите са нищо повече от чиста манипулация ...
Да разгледаме един прост пример от най-разпостранените в днешната европейска практика.
По някаква програма на страната ХХХ се отпускат 5 евро.
По същата програма страната ХХХ трябва да участва с още 5 евро.
Тъй като страната ХХХ няма тези 5 евро ги заема от братята немци.
И купува немски машини за 10 евро, които както във случая със Сименс на свободния пазар струват 5 евро.
Страната ХХХ се задължава и след н-на брой години връща на братята немци 5+н евро...
Какво се е получило на практика.
Братята немци са си прехвърлили 5 евро от единия джоб (общия) в другия (частния) и лъжат избирателите си немското стадо, че помогнали на страната ХХХ, а всъщност са проиграли парите на немския данъкоплатец на американските и дубайските борси - затова спасяваха банки!.
Братята немци са донори с 5 евро. На книга.
Страната ХХХ е нетен получател на 5 евро, ама само на книга, те са отишли в другия джоб на брата немец.
Страната ХХХ получава един продукт който на свободния пазар струва 4 евро а тя ще го плати на брата немец 6...
Трябват ти примери? Аз съм прост човек, но някои неща ми бодат очите!
А след тази операция останал ли е някакъв продукт в гърция или тези 10 евро ей така без нищо са отишли в немската фирма. Виж Жоро, наистина може и да има такива случаи, но Германия беше до скоро най-големия износител в света! Не ми казвай че са го постигнали със скапани продукти и корупция. Става въпрос за огромни суми човек, несериозно е. Да не говорим че корупцията важи само при държавните поръчки.

Quote
goro
Quote
nearvana
... Университетите са им доста добри и са безплатни ...

Именно. Поради тази причина от джоба ми отлитата около 20 000е. годишно. Ако направим една проста сметка ще видиш, че около 40% от тях постъпват в джобовете на немската държава.
Но тъй като на бедните студенти от източна Европа рядко се намира кой да праща по толкова бяха въведени и семестриални такси от около 600евро - отлично премерена ценова политика.
Ще кажеш, че можеха да поискат повече?
Не не можеха. Ако Цюрих е прекалено скъп, Щатите много далече, Англия не е чак толкова, а немските училища не могат да и съперничат нито в качеството на обученитето, нито в добрите порядки... И това не само съгласно световните класации, а и според личните ми впечатления...

Сега за университетите - видял съм много човек! Немските са на много добро теоретично ниво. Имат проблеми с това, че обучението понякога е твърде теоретично, докато английските например са по-практично настроени. Бил съм и на двете места и ако трябва да избирам между немски и английски уноверситет бих избрал немски - с цялата условност естествено, зашото между магдебург и кеймбридж естествено бих избрал кеймбридж. Но това е въпрос на вкус все пак. Английските университети са частни и това е здрав бизнес и съответно са пазарно ориентирани, докато немските са държавни със съответните негативи и позитиви от това. Мисля че в образованието не трябва да се прилагат пазарните принципи или поне не до крайност. Но това е лично мнение!

20 000евро годишно за учене в германия?? Уоу! Ами ако е за едно дете вземи че го попитай как ги харчи smiling smiley За 10к евро на година един студент може да се издържа без да му се налага да работи. Да не говорим че има студентски работи в университетите (тутор и тн) с които може да си докарва човек и по нещо отгоре. 20000евро си е направо принц(еса) ... Да са ти живи и здрави децата!

Между другото ако ми дадеш пример с читав английски университет за 600 евро на семестър много ще се радвам. 600 евро такса за семестър е просто такса администрация. Това не покрива никакви разходи. Да не говорим че в тези 600 евро влиза карта за транспорта и поне в Хумболтовия раздаваха за добре дошъл на чужденците по 100 евро при записването а там няма такси. Такси има само в 5 провинции (Baden-Württemberg, Bayern, Hamburg, Niedersachsen und Nordrhein-Westfalen). В Берлин няма smiling smiley

Quote
goro
Quote
nearvana
...А за твърденията ти перефразирам " немците не са дали нищо на европа" , "това са вандали без елементарна култура" и т.н. да спомена например че например имат 103 нобелови лауреати ... [en.wikipedia.org]...
С това искрено се забавлявах... smiling smiley Достатъчно е човек да хвъли един поглед и да види че са сложили вътре имена като Max Born и Henry Kissinger... и двамата побягнали от немската филантропия като от чума, на всичкото отгоре и евреи... Немската дебелащина винаги е надминавала балканската... Ний може да пишем например, че американеца от гръцки произход Елия Казан е българин, щото се родил в Русе, но поне не сме го преследвали...
Не съм се интересувал, но съм сигурен, че от 103те нобеловите лауреати посочени в списъка не повече от половината са направили кариерата си в Германия (най-многочислената европейска страна след Русия)... Друг е въпроса за техния етнически произход... Многото светли умове напуснали Германия въпреки патриотизма си би следвало да ни замислят още повече.
Още по комично, но не ми се ще да омаловажавам подхода при присъждането на нобел, е че една част от немските носители са носители на... наградата за мир....

Сега, статията е на английски та няма какво да казваме че е немска дебелащина. На имената си има звездички, които е оказано че са "If a country is merely mentioned as the place of birth, an asterisk(*) is used in the respective listing to indicate this.[4] In this case, the birth country is mentioned in italics at the other listings of this laureate."
Tоест си е написано. Дори Макс Борн е със звездичка макар да е роден и работил в германия, после избягал от нацистите през 1933 и се върнал обратно в Гьотинген през 1953, където и остава до края на живота си. Тоест получава нобеловата награда в германия и въпреки това е със звездичка. Та дори и да махнем тези със звездичката пак остават над 80 нобелови лауреата (20 са със звездичка). Явно намекваш че това е защото са най-многобройната нация (сега май към 80 млн) в европа след русия. Гърция има 8 пъти по-малко население и 40 пъти по-малко нобелови лауреати. Продължаваш ли искрено да се забавляваш ... Ок, тва е тъпо мерене на пи&ките но не можах да се спра понеже започна да вадиш от девет кладенеца вода че всъщност това не са много заслуги. И понеже все пак има много напуснали Германия нобелисти - как да не е така нали са бягали от нацизма - има и не малко емигрирали в германия такива - погледни линка ...около 10ина са

Quote
goro
Quote
nearvana
Нацизма и 2та световна война са най-ужасното нещо случвало се на тази плането, но тези хора вече не са между живите или поне не са активни. Да твърдиш че това им е в гените ...

nearvana, приятелю,
ако ти твърдиш, че гените могат да се променят дотолкова за 70 години и можеш да го докажеш, уверявам те ще бъдеш следващия носител на нобелова награда за биология.

Между другото,
Според Юнг (Carl Gustav Jung), човек не се ражда tabula rasa, а наследява както биологичните, така и психичните качества на своите предци...

Може би твърдиш че децата на престъпниците трябва да ги вкарват в затвори веднага след раждането щото гените са им "лоши" или как?
Даваш ли си сметка колко расистко и нацистко е подобно изказване?

Жоро, едно конструктивно предложение!
Тази тема трябва да я доизбистрим на чаша червено вино или по-скоро да я забравим. *drink1*
малко ми е странно че в момента се явявам адвокат на дойчовците, но го правя самозащото нападките ти излизат извън рамките на логичното и на собствения ми опит. По никакъв начин не са света вода ненапита. Видял съм много - нямам намерение да оставам в германия, но не оставам и с лоши чувства.

поздрави *beer*

пп Бирата им е хубава! Вътре има само вода, хмел и бирена мая. друго нищо! По закон в Германия няма право да се добавя захар във виното - и съответно не боли глава. А ризлинга и гевюрцтраминера са добри. Виж с червените вина ги няма - климат!
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
16-04-2010 - 00:04:35
Абе големи тъпанари са тези германци - никъква култура нямат горките. Какво са Бах и Бетховен, Вагнер в световен мащаб в сравнение с гръцките композитори. Каква Берлинска Филхармония или Баварското Радио какви 5 марки, друго си е един грък да ти свири на бузуки ли беше там или базуки в таверната (Мария Калас не е пяла гръцки опери, то такива има ли изобщо?) smiling smiley smiling smiley smiling smiley smiling smiley

Немското кино - пълна простотия, някъкви си Вим Вендерс или Фьолкер Шльондорф, виж гръцките режисьори са друго нещо (да ме прощава Тео Ангелопулос).

Германско-езичната литература - пълни аматьори - Херман Хесе, Томас Ман, Щефан Цвайг и прочие нискоинтелигентни бюргери... Виж гръцките писатели... (древна Гърция не се брои)...

В медицината колко са зле германците, горките. Всичките бягат в гръцки клиники да се лекуват като имат някоя по-сложна диагноза...

Изкуства, наука - простено им е - ни се яде, ни се пие (ни е мусака, ни е узо), ами то дойчовците поне в индустрията и машинариите да бяха добри, ама и там са гола вОда...

Я започвайте да карате гръцки коли и да се возите в гръцки самолети, че от толкова търсене и поръчки не смогват да сколасат гръцките заводи, бачкат по схемата 24/7/365 на три смени... Електрониката да не забравите ей - изберете гръцкото, германците ич ги нЕма милите...

То...друго остана ли...? Ае само бой, йобан и гръцка музика, да го духат скапаните северняци...
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
16-04-2010 - 00:24:52
Всъщност, за мен не е важно кой е прав и кой - крив - Гърция или Германия. По-същественото е това, че когато гръмна скандала с Гърция, нямаше по-черни дяволи от гърците както в международната, така и в българската преса. Всички настървено, кои с уплаха, кои - с нескрито злорадство, спрягаха фалита на Гърция. По-късно започнаха да се спрягат и някои други държави. На този фон Дянков тръбеше колко сме добре и как сме вързали бюджета и как аха, и утре ще излезем от кризата. При това първи от целия свят! Даже оставката си заложи момчето. Бай дъ уей, не беше ли за този месец пророчеството?!... Как всички били зле, с какви дефицити били, само ние сме цъфнали и вързали, че даже и юрото ще въведем, защото Дянков ни спасил с уж постен, но балансиран бюджет. Нищо, че после се оказа май най-сочния през последните години, а сега вече изглежда и най-небалансирания... Даже имаше "експертни" статии, как ако ЕС не ще, ние ще ударим по масата и ще си въведем еврото едностранно, да видят европейците с кого си имат работа и колко са корави бицепсите на Бойко. И той оставки залагаше, даже цялото правителство с оставки в джобовете ходеше. Стигна се до там, че имаше "експертни" становища, как България като най-стабилна финансово държава, представете си, щяла да изнася на плещите си тежестта на кризата в ЕС!...
После минаха няколко месеца в медийни кавги, стенограми, президенти, арести и импийчмънти, ала-бала - прах в очите на хората...
Постепенно мътилката се утаи и какво лъсна? На "мързеливите" гърци им предлагат 30-40 милиарда, ма те май не ги искали. А ние, понеже изпреварихме всички и станахме първи на опашката за излизане от кризата, станахме причина всички да ни видят кафявото отзад и да се заливат от смях, само ние не го коментираме.
Може би, защото искаме Вуте да е по-зле от нас или още не сме го видели...
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
16-04-2010 - 00:29:12
nearvana
на 10тяхто хиляди, като прибавиш 4-5 полета годишно, едно твое, едно на бабата, едно на майката и едно на по-малкия, че и той имал право и сметката отлита... smiling smiley
Но не само в това е въпроса. Да обучаваш чужди студенти е винаги + за една страна - смятам че е излишно да го обяснявам.
Не съм казал, че за 600е можеш да учиш в Англия.
Нобеловите лауреати ти ги подкара, а Kissinger сред немските вади очи...
Да не забравяме, че ВСВ не е ПСВ, а втората... Надявам се, не искаш да ми кажеш, че след втората вече са си взели поука... веднага ще питам, защо не са си взели след първата или по-преди... малко бой ли ядоха?
Но стига с немците.

За гръцките министри.
Някъде да съм казал, че те са по стока?
Тези тарикати тук са си прокарали закон за отговорността на министрите съгласно който след разпускането на народното събрание, т.е. назначаване на нови избори, министрите се нещо като "амнистират" и не могат да бъдат подвеждани под отговорност!!! (Хе... има още да ги догонват немските тарикати... smiling smiley )
Но аз в тази тема съм влязъл като централен защитник на Гърция, а и тук противниците и са много повече отколкото немските, така че засега от мен за Гърция или добро или нищо! smiling smiley


Две са идеите ми по отношение на Германия, ако се опитвам да ги систематизирам в досегашните ми постове!
Едната, че немците са склонни да създават "нечовешки" държавни машини и трудно се вписват културно в Пакс Романа и
Че политиката на Меркел е тотално сбъркана по отношение на Европа ( на Европа, не само на Гърция, макар че Европа без Гърция не е Европа smiling smiley )

И пак ще подчертая - всяка моя "нападка" почива на факти и е добре да сме будни. Затова не се отказвам от немската бира ако и в повечето случаи да предпочитам Хайнекен...
А за виното остави да почерпя аз! Глава не боли дори да се напием като немци! smiling smiley
*beer*
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
16-04-2010 - 00:43:07
Quote
BulCan
Абе големи тъпанари са тези германци - никъква култура нямат горките. Какво са Бах и Бетховен, Вагнер в световен мащаб в сравнение с гръцките композитори. Каква Берлинска Филхармония или Баварското Радио какви 5 марки, друго си е един грък да ти свири на бузуки ли беше там или базуки в таверната (Мария Калас не е пяла гръцки опери, то такива има ли изобщо?) smiling smiley smiling smiley smiling smiley smiling smiley ...

Е да де! smiling smiley :]

Най-трудно им е да маршируват! :]

Хайде наздраве!






Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-04-16 06:38 от goro.
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
16-04-2010 - 10:53:37
Е как да се въздържи човек, като всеки ден ни сюрпризират!

Quote
Сега
Италия, Полша, Белгия и Германия са управлявали дефицитите си чрез суапови сделки

Междувременно статистическата служба на ЕС "Евростат" обяви, че освен Гърция, Италия, Полша, Белгия и Германия също са използвали на суап договори при управлението на дефицитите си, предаде агенция "Блумбърг". "Гърция обаче е случай, по който ще имаме нужда от повече разяснения", каза генералният директор на ведомството Валтер Радермахер.

Нека кажат, че сестра ти е к..., пък после обяснявай че нямаш сестра и не си правил нищо по различно от това което са правили всичките ти партньори, както и аз напразно се опитвах да убедя северногръцките съседи тук. Разбира се, ако се казваш Валтер Радермахер гръцкия случай е по особен... :]

Горката Меркел. Да и спретнат такъв номер в навечерието на избори от "Евростат"... Как сега да обясни, че това е гръцки комплот срещу немската невинност!

Толкова за гръцката статистика и немската почтеност!
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
16-04-2010 - 15:57:23
Старата песен на нов глас.

И на мене като данъкоплатец вече ми писна да плащам за гърците. На следващите избори ще гласувам за този който изхвърли Гърция от съюза или за този който измъкне кралството от съюза. Сега гърци, след това испанци, португалци, ирландци, българи...

Ай сиктир. Който си е инвестирал в тухли сега да се оправя сам.

купувъ нищу, прудавъ сичку, нъема крупиетъ и давъ под наем почти девици
=====+++Баш Агенция.ком+++=====
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход