Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Как се манипулират глупаците

Публикувано от др. Иванов 
Re: Как се манипулират глупаците
12-02-2009 - 14:56:38
avatar
gekko Написал:
-------------------------------------------------------
> За Франция не знам, но Испания със сигурност, но
> защо никой не се поучи от грешките на другите та
> да не ги повтаряме, въпреки че може и да не си
> съборят, това е България все пак, най-много
> абсолютно незаконния хотел Дюн, който е построен
> на плажа. Към Несебър и Равда сградите са буквално
> на 3-4 метра една от друга без никаква зеленина,
> голяма глупост.

Няма място за поука, когато са набъркани много мръсни пари. Ситуацията навсякъде се развива по един и същ начин. Просто хората са податливи на едни и същи изкушения. Когато големите си узаконят всичко, ще почнат да пречат на по- малките, които им презастрояват курорта. И ще търсят начин да им съборят постройките..........
Re: Как се манипулират глупаците
12-02-2009 - 14:57:59
Ками, учудвам се как намираш смелост да плещиш толкова големи глупости... честно. :} Франция през периода 46-59 г. има една от най-интересните истории. И да ти кажа - две войни са водили, страхотни реформи са направили, основали са ЕС, участвали са във възхода на цяла Европа, но да са имали презастрояване, пране на пари и бутне на курортни комплекси... Я дай някаква достоверна инфо., защото ми е много интересно. Ако може и страните, в които % печалба е с таван също да ми ги кажеш - чакам си ги...
Re: Как се манипулират глупаците
12-02-2009 - 16:40:48
avatar
koganev Написал:
-------------------------------------------------------
> Ками, учудвам се как намираш смелост да плещиш
> толкова големи глупости... честно. Франция през
> периода 46-59 г. има една от най-интересните
> истории. И да ти кажа - две войни са водили,
> страхотни реформи са направили, основали са ЕС,
> участвали са във възхода на цяла Европа, но да са
> имали презастрояване, пране на пари и бутне на
> курортни комплекси... Я дай някаква достоверна
> инфо., защото ми е много интересно. Ако може и
> страните, в които % печалба е с таван също да ми
> ги кажеш - чакам си ги...

Щом смяташ, че са глупости- добре.
Re: Как се манипулират глупаците
12-02-2009 - 16:54:54
Хотел "Дюн" с тъмната слава и още един 6-етажен хотел, построен на 3 метра от прибоя зад ролбата между Несебър и Слънчев бряг, насред дюните , са срам не само за БГ , но и за човечеството..
Умът ми няма достатъчно гънки да осъзнае колко алчно, корумпирано, безскрупулно и безнаказано трябва да бъде едно говедо , за да даде разрешение да се строят тези символи на бъргарската тъпотия и гьонсуратлък и защо още булдозерите не идват!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-02-12 17:04 от Спиридон Тепавичаров.
Re: Как се манипулират глупаците
12-02-2009 - 22:25:03
и защо още булдозерите не идват!

защото няма нафта.......
Re: Как се манипулират глупаците
12-02-2009 - 23:46:01
И Дюн, и Оазис, са законни, защото баха приватизирани от правителството на СДС, начело с любимият ви Костов, заедно с отстъпеното право на строеж. Затова няма как да бъдат бутнати.

Строителните норми са такива, че при ниско строителство - до 10 м. отстоянията са 3 м. Така разтояниято между сградите стават 6 м. Това е. Не може да се искат по големи отстояния, без да се вдигте етожноста. Аляснил съм основната причинна за ниското строителство в България - селският произход на народа ни като цяло и на интелигенцията в часност. Високото строителство трудно влиза в мирогледа на архитекти, ноито са се родили в къща с тоалетна в двора. Днес в една статия за някакъв луксозен проект, първият коментар беше: "Че ние да не сме Дубай да ги провим тези неща".
Като казах Дубай, там строителството е високо, но за сметка на тово има отстояния, които дават възможност за богато озеленяване/говоря за извън града/. А Абу Даби е така и в самият град - много високи сгради, на по 30-40-50 м. отстояние, които е озеленено, затова и му казват Градината на Залива. Докато тук хем боли, хем сърби.
Re: Как се манипулират глупаците
12-02-2009 - 23:57:52
avatar
А бе Иванов, аре стига вече Костов за всичко е ни виновен, ама не питаш кой ни вкара в ЕС и НАТО. Що се отнася до хотелите миналата година бях на Сънито, ходих до Несебър и Равда и мога да ти кажа че тези 6 метра са крайно недостатачни, защото това са 6 метра в основата на сградата, а нагоре има и балкони и метрите стават 2-3, което е направо смешно, към Равда надолу няма нито едно дърво сграда до сграда улицата нямаше тротоар нито канали ако завали порой сигурно ще стане потоп. Да не говорим че повечето шофьори се състезаваха между туристите, които вървяха по платното поради липса на тротоар. Там от другата страна на пътя където са дюните и уж беше защитена територия никнат нови комплекси и кооперации като гъби след дъжд, всички бяха с трансперанти че се продават апартаменти. Само да попитам ако тръгнеш по плажа от 3те СОЛ хотела хотелите (така наречените хотели на Милен Велчев) плажа е толкова малък че дори само първа линия да съществуваше, пак нямаше да има място за всички. Проблема е че назад има цели огромни комплекси и кооперации, които нямат басейни тези хора къде ще ходят на плаж. Аз бях в Сол Маре за 3 вечери и мога да ти кажа че долу нямаше къде да отида на плаж, трябваше да ходя с кола. Добре че беше басейна, но и той беше пълен с хора, дори повечето според мен не бяха гости на хотела. Като цяло ми се стори много претъпкано, никаква зеленина, хора блъсканица, и много прах по улиците.
Re: Как се манипулират глупаците
13-02-2009 - 00:01:56
avatar
А и както вече ти казах, в Сънито имах глупостта да пия чешмяна вода и това ми докара проблеми с корема и температура, после се оказа че там не трябвало да се пие чешмяна вода, защото тръбопроводите били стари и имало микроорганизми, но никой не ми беше казал, аз пих сигурно не повече от 150 мл.
Re: Как се манипулират глупаците
13-02-2009 - 00:20:43
Геко,
водопроводите на Сл.бряг са нови, тези истории ги забравете, за 3-4 г. се дадоха около 100 млн. само за инфраструктура. Да не говорим за изключителната сложност на съораженията, защото канализацията е на 2 м под подпочвените води. Сл.бряг е на 50-60 см. над морето и с подпочвени води на 80 см.-1 м. По Равда е така, защото се строи. Така както е навсякъде, където се строи в тези мащаби. След 2-3 или 4 години ще се оправи. Не могат сега да се правят пътища и тротоари, които зимата да се разбиват от тежки машини. Плажът е географска даденост, това че е малък не значи, че собствениците ще теглят жребий кой да строи и кой да си пасе козите на парцела, защото мераклии за козари няма. Затова се правят басейни и периодично се проверяват капацитетите на басейните и морето, чакал съм 3-4 месеца гл.арх. да се натутка и да ги изпрати в МРРБ, за да започнат да разписват нови промени. Долу е 6 м., защото такива са нормативите, а торе не може да се излиза на по още 30 см., същото е и в София. Да не говорим за Сан Тропе или Монако.
Re: Как се манипулират глупаците
13-02-2009 - 01:01:56
Da,
Иванов е прав. От годината, когато аз сам строила 1976 до сега, за ниско (=<10м) строителство разстоянието е 3 м до границата на имота, или минимум 6 м между основите на сградите. При еркери на двете сгради от по 1 м, то остава чисто 4 м между сградите.
Защото няма кой да прибави член/изключение в закона за курортното строителство.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход