Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Инвестиция или Спекула

Публикувано от baba 
Re: Инвестиция или Спекула
27-06-2008 - 15:17:26
Е то 1940-1950 нали се бяха отървали от англичаните. Та затова са бягали хората оттам преди този период. Тука обаче нямаме от кой да се отърваваме, сами сме си :}
Re: Инвестиция или Спекула
27-06-2008 - 15:31:02
И като сте толкова сигурни, че цените ще паднат защо не си продадете апартаментчетата(все имате някакви ако не , то родителите ви имат) и да си купите по-големи като паднат някой ден на по 100-200 евра smiling smiley)))))) падам от смях. Големи палячовци тука ей....... Прост народ слаба държава. Я бегайте на село в бащините къщи да работите и не се занимавайте с форуми-моруми.Не са за вас тези неща. :} :} :} :} :} :} :} :} :} :} :} :}
Re: Инвестиция или Спекула
27-06-2008 - 15:55:45
Neuspeliq spekulant se naricha investitor
Re: Инвестиция или Спекула
27-06-2008 - 16:17:37
Mejdu drugoto i az ne sam saglasen sas retmina koito se uporebava ot brokerite nai -veche. Citat ' Imota e podhodqsht za investiciq' . trqvda se se kaje "имота е подходящ за спекулативна сделка'.
Re: Инвестиция или Спекула
27-06-2008 - 16:18:34
Джулуис, защо се излагаш да вярваш на стъкмистики?

Отчитат хората нереално ниска инфлация, после ти аджъстват ГДП спрямо тази измислена инфлация и излиза ръст на ГДП с по 4-6 процента.

сега си представи че инфлацията е не отчитаните проценти а двойна и може да излезе че реално ръст на ГДП няма или е смешен. да не се окаже че е отрицателен обаче че така като гледам 70 процента от плодовете и зеленчуците продавани в Бг са вносни.

Това за ръста на производството е най-големият виц който съм чувал. 90 процента от нехранителните стоки по магазините не са произведени в Бг. Да приказваш за ръст на производство при тези негативни тенденции (скъп ток, липса на инфраструктура, неквалифицирана работна ръка) е смешно. един министър наскоро се изхвърли че Бг ще конкурира Китай в производството на текстил...

хората определено не са в час.
-----------------------------
а това за резерва на БНБ ти обясних поне няколко пъти, не мога да разбера защо упорстваш да изкараш макроикономическата рамка стабилна.

ръстът на кредитите води до приток на евра в БГ който БНБ усложливо обръща в напечатани левчета, гарантирани уж със същите тези евра.

това което прави БНБ е че убива икономиката като прави всякакво производство нерентабилно и скъпо. Единствено строителството подхранвано от кредитите и няколкото години продажба на собственост (вече минало) на чужденци както и услугите свързани със строителството подхранват някаква илюзия за реална икономика.

инфлацията е тясна свързана с безотговорността на БНБ с безконтролното печатане
на левчета срещу еврата който прибира от хората и фирмите.
сега излгежда че всичко е ОК защото левчетата са обезпечени с евра от резерва, дори првилно си забелязал че БНБ има повече евра в резерва си отколкото има левове в обръшение.

в момента приходите от туризъм са смешни (по-малки опреди 5-10 години във валута), Бг получава по-малко пари от евросъюза отколкото е вноската (и тези пари отиват естествено в строителството), само кредитите раздавани от банките подхранват пирамидата. защото това с кредитите в Бг е точно пирамида поддържана изцяло от тези кредити. В момента в който банките се усетят че в Бг няма реална икономика и наливат пари в буре без дъно нещата ще се промент на 180 градуса и при този дефицит във външната търговия и липса на релна икономика в Бг бурята ще ни отнесе като куцо пиле - домат.

тези пари дето си забелязал че са увеличили резерва на БНБ са дошли от кредитите, срещу тях БНБ е напечатала левчета и ги е пуснала в обръшение.

България следва твърдо и упорито аржентинския модел от близкото минало с тази разлика че работната ръка в Бг е много по-неквалифицирана от аржентинската и много по-зависима от външни ресурси (горива например, храни) отколкото аржентина.

всякакви сравнения с Гърция и Ирландия са смешни. разходи се до Гърция и Ирландия и после сравнявай.

БГ е страната с най-нисък ГДП в Европа, най-ниска покупателна способност, най-висока емиграция, хората са с най-лощо здраве, все данни от последните дни.

всякакви очаквания че населението вегетиращо на територията й може да изгенерира някакво търсене на имоти при наличната демографска, икономическа и прочее картинки е смешно.

докато има приток на пари отвън, както при пирамидите ше има бум. после ще има тряс. и ще се усети тръпката.

а за това с раждаемостта предполагам че се шегуваш, роят се ромите а българите или нямат деца или имат по 1. ако си мислиш че ромите ще ти изкарват пенсията много се лъжеш.

разходи се до Португалия (минимална заплата 800 евро), виж цените в Лисабон и после сравнис Бг (минимална заплата 110 евро) виж и там цените и после приказвай глупости.

за София (както и за провинцията) вече ти писах че спрямо реалните наеми цените са надценени 4 пъти, ти продължаваш да ми твърдиш че това е нормално, т.е. икономическите закони не важат за Бг. Аз пък твърдя че важат. И колкото повече се пренебрегват толкова по-здрав ще го отнесем.
Re: Инвестиция или Спекула
27-06-2008 - 16:22:18
Джулуис в целият свят имотите падат, не само в УС, стига си гледал избирателно. има балон с имотите и със всякакви ассети в глобален мащаб който сега се пука. Затова и гръмна българската борса. Това с имотите в Бг е живеене в пълен denial, отказ да се приеме реалността подхранван от липсата на каквито и да е достоверни статистики и данни за имотите в Бг.

между другото гледах наскоро по интерент реклами за хотелите по морето в Бг, цени от 300 лева до 400 евро на ден за стая в '5 звездни' хотели.

някой пак е бръкнал в контакта (и задника започнал да ръкопляска...). стоят празни естествено.
Re: Инвестиция или Спекула
27-06-2008 - 16:25:55
слушаите куку -тои знае
таз година инфлация
догодина кукувизация
къде се скри , аз още имам желание да ти купя имотите на по 300 евро
Re: Инвестиция или Спекула
27-06-2008 - 16:31:35
Джулиус, казах ти да не се излагаш, ти поне си интелигентен.

седни прочети Бъфет, Сорос и после твъдри че нямало ассет балон в целия свят. В Япония няма стагнация на пазара на НИ вече 18 години (спад в абсолютни стойности, да не говорим за инфлацията). В Ирландия и Испания имотите не падат с по 10 процента, в Румъния и балтийските страни не изгърмя балона (доскоро ги давахме за пример как цените все растели).

И ти като че ли си в пълно отричяне на действителността (може да е следствие на жегите). Пухни си главата във фризара или хладилника охлади я а пък ако после пак напишеш съшите глупости...
Re: Инвестиция или Спекула
27-06-2008 - 16:37:55
дивал, причината да не отговарям на всякакви говеда излезли с предложение да ми купят имотите е че съм абсолютно сигурен че всички са голани и нямат и евро в джоба, най-много някоя панелка за продан.

ако имаха някой лев/евро и ставаха за нещо досега да го бяха инвестирали в нещо перспективно.

айде и по-леко с изхвърлянията.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-06-27 16:43 от kuku987.
Re: Инвестиция или Спекула
27-06-2008 - 16:38:27
куку , поне приемаи мнението на хората - не е задължително да си съгласен
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход