Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Левон Хампарцумян: Кризата при имотите ще доведе до преразпределение на собствеността

Публикувано от mobiman 
Re: Левон Хампарцумян: Кризата при имотите ще доведе до преразпределение на собствеността
06-04-2008 - 00:48:33
Julius Написал:
-------------------------------------------------------
> А, намерих я... тук беше и статията: Защо сме...
> ъъъ... такива?


Верни неща написани, но изводът е неверен. Ние не сме екипни играчи, не защото сме глупави и не знаем, че така се пачели повече, а защото НЯМАМЕ ДОВЕРИЕ НА ДРУГИТЕ. Това е истината и, който не иска да я признае е или наистина глупав, или лъжец.

Още нещо има невярно- че ако си пробвал да играеш за всички и са те прецакали 10 пъти, трябва да продължиш да даваш. От опита не се учат само идиотите. Даже и мишките след няколко опита научават какво трябва да правят. Така, че господа учените да си заврат съветите на някое общо място!
Re: Левон Хампарцумян: Кризата при имотите ще доведе до преразпределение на собствеността
06-04-2008 - 01:01:13
Julius
Не ми се спори за това дали плоският данък е справедлив или не - че е несправедлив и, че облага ниските доходни групи е повече е от ясно и 10те твърдения на Ангелов в първата статия не са митове а факти. Факти, които няма как да се оправдят от митове като Исландия и Хонконг. Няма как да наредя тези страни до САЩ или Швейцария, още по-малко пък Естония - там базата от която се прави растежа е смешна. Нито САЩ, нито Швейцария, нито която и да е богата държава е забогатяла с плоска данъчна система, а изключенията винаги потвърждават правилото.
Проспериращите общества не дължат своето богатство на "дивия" капитализъм, а на една етична система възмездяваща справедливо и негодника и благородника. Ако негодника не бъде възмезден от системата се стимулира раждането на нови негодници и в крайна сметка до нейния разпад.
Че в България той се въведе не в името на справедливостта, а за да се узаконят и преразпределят с минимален риск и финансови загуби определени доходи също е повече от ясно - няма никакво значение, че за канарчета-клакьори са хванати хора с доходи от порядъка на 500-3000 лева, доходи които на много места с цени като българските са необлагаеми и би следвало да е така! Ръкопляскайте! И те ръкопляскат!
Начев всъщност, го засегна леко въпроса - въпроса за доходите и богатството е въпрос за властта - парите от едно ниво нататък!
Въпроса ми вкъщност беше следният:
как това данъчно облагане се отразява на цените на имотите и валутните притоци в страната? Доколко, то дава възможност за превръщането на страната в международна пералня и доколко би повлияло на финансовата и стабилност и незбъдването на прогнозите на Куку по отношение на борда?

Ще дам един пример.
Консултанта МОШЕНИКОВ от страна У печели 100 000. Да но там от 20 000 нагоре започват да го облагат доста сериозно и съществува сериозен риск да го приберат на топло. Той си изнася ВИРТУАЛНО частта над 20000 от бизнеса в България - плаща си като момченце 8000 и остава почтен граждани на страната У.
Въпроса е тези 10% ще стигнат ли на българското правителство да удържи борда?
Че унищожават и последните остатъци от българското общество е ясно!
Re: Левон Хампарцумян: Кризата при имотите ще доведе до преразпределение на собствеността
06-04-2008 - 01:45:02
tigivi, Благодаря за добрата приказка !
Дано не те разочаровам, но всъщност аз самият не харесвам особено много написаното от самия мене. Ще обясня. Стана така, че колега (новопоявил се) в един друг форум и станал свидетел на епични битки на войските на повишението и намалението, съвсем непринудено попита : Ама защо "искате" да паднат цените ?
Не бях писал отдавна и там и не съм напълно сигурен защо, но ми се прииска да му отговоря.
Стори ми се искрено учуден и напълно добронамерен. В думите му нямаше агресия или простотия. При наличие на такива в един анонимен форум аз лично губя мотивация за разяснявания, спорове, премервания и сродни. Нямам време и не ми е интересно.
Пък и дадох си сметка, че е очевидно невъзможно да се изчетат десетки хиляди мнения и да се отсеят част от тях, които носят някаква систематизирана информация или поне аргументирани тези. Човекът не беше виновен, че е попаднал на този форум съвсем неотдавна.

Написах горното твърде бързо, че и ме прекъсваха. Текстът е твърде "грапав", много неща са само маркирани или просто заявени без аргументи и мотиви.
Има отделни тези, които могат формално да аргументират точно обратни изводи на моите. Пример : срещал съм мения от рода: Вие се благодарете на високите цени в София, че иначе не една трета, цяла Бг щеше да се изсипе там !?

Не бях чел и тукашните форуми известно време и днес дойде редът на темата за "Хампарцумян и преразпределението". Прочетох по диагонала, загледах се традиционно в мненията на определени хора. Помислих, че може би написаното от мене може и да е интересно някому, а и имаше някакви елементи, които директно се връзваха с разисквания въпрос. След обяд разполагах само с много малко време - колкото да направя дребни, несъществени редакции. Резултатът не се промени много :-))))
Това е - субективно мнение. Без ангажимент и претенции.
За сведение !
Благодаря и поздрави !
Re: Левон Хампарцумян: Кризата при имотите ще доведе до преразпределение на собствеността
06-04-2008 - 23:18:08
Браво Nacheff ,много добре си го написал.
Julius,статията"Защо сме...." много се доближава до реалноста.
Re: Левон Хампарцумян: Кризата при имотите ще доведе до преразпределение на собствеността
07-04-2008 - 02:33:18
nacheff,
Благодаря за прекрасния текст. За мен беше удоволствие да чета! Имаше и главни букви и запетайки и всички други препинателни знаци! А самата мисъл се рееше като планинско поточе! Когато човек се загуби в този феноменален текст, темата избледнява.
Аз лично, не мога да разбера какво искаш да кажеш с толкова натискания по клавишите!
Re: Левон Хампарцумян: Кризата при имотите ще доведе до преразпределение на собствеността
07-04-2008 - 11:14:16
комедианте,
Чувствата ни са напълно хармонични. Очевидно е, че е по-удачно взаимно да си игнорираме изявите, но ти много държиш на "диалог".
Ще го получиш. Еднократно.
Представител си на една вредна група от хора, която много държи да демонстрира присъствие, настроение, но си напълно кух и празен.
Цялото ти същество е доминирано от безпрестанен стремеж чрез разни сценки (името ти не е случайно) да докопаш във всеки момент, къде да е и каква да е изгода и ползичка.
Много държиш да си "пич", отворен, но никога нищо и никому не даваш.
Ти си абсолютно безполезен.

След тоталната глупост и простотия, която изходи онзи ден за лихвите в евро и лева, единственото смислено и приложимо към тебе беше да се скриеш за поне 6 месеца. А още по-добре година! Направи нещо за да те забравят и да отшуми малко срама ти и след това да се появиш дълбоко конспириран - примерно като Мутафова и да тродължиш опитите си да изсмукваш ползички за тъпите си делнични проблеми.

Естествено имаше и достоен изход - да кажеш: Извинете много, тъпо стана, нещо се бях разсеял.
Но този изход е неприложим към тебе.
Сбогом, тъжни ми комедианте!
Re: Левон Хампарцумян: Кризата при имотите ще доведе до преразпределение на собствеността
07-04-2008 - 13:00:05
nacheff,
за мен този форум си е една безкрайна комедия! Последните ти няколко реда го доказват! Най-голям смях пада, когато някой от лекторите, а такива са почти всички пишещи, се вземе на сериозно!
А колкото до лихвите от онзи ден, никой не можа да ми обясни, защо за българските банки 1000 евро са равни на 1000 лева, тъй като и за едната и за другата сума, при депозит, дават по едни кило сирене на месец. Не аз съм приравнил 1000 евро на 1000 лева, а БГ банките, но ЗАЩО......?
Както виждаш, пак се докпвам до изгода и ползичка, защото знам, че винаги ще се намери някой от драматичния театър, за да стане представлението!
И все пак ти благодаря за словестния портрет, който си ми направил и който разбира се нямаше да е същия, ако бях ти изръкопляскал!
Да дам и аз своя принос в ползотворните монолози :
тезата на г-на Хампарцумяна е разбираема - той казва това , което го обслужва,което му предпоставя статуса,което го легитимира като банкер !
Силно препоръчително е да се гледа на банките като на машини за пари !
Няма банка,която е за участието , още по-малко за загубите !
Лека полека светка първопричината за тази "КРИЗА "

....................................................................................................................................
с известни условности може да прочетете тази статия !Няко ще каже- и ти говориш с чужда уста , вероятно ще е прав : Ако потърси обаче отговор на въпроса-как ще оцелеле ЕВРОТО при моментен курс 1.57 , кой ще купува ЕВРОстоките при този курс и може ли Европата де си го позволи - няма да ме критикува СИЛНО -smiling smiley)))))))))
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[money.ibox.bg]



Не разбирам онези,които непрекъснато налагат тези , неотносими към битието им ??????? говорещи за пазар БЕЗ ИНТЕРЕСИ са ................. !
Ако не става ясно за що иде реч-директно:
що щът тук разни медиуми,оракули,предсказатели , които просто ни съобщават това,което Заинтересована страна е произвела като новина !?!?
всеки може да ПРЕразказва,да ПРЕПРЕдава , да "познае" числата от ТОТОТО след като вече са ги изтеглили по ТВ !
Наскоро ми попадна статия в МЪНИ.БГ - "смъртта на блогъра или нещо от сорта" !
та си мисля,че всичките Усовци , както и някои Евроемигранти просто получават пари да спамят форуми със съмнителна инфо,с определени приоритети!
Предполагам,че за двама/трима форумаджии не е тайна механизма за упр. на пазарите- не информацията а ЛИПСАТА НА ТАКАВА - КОЙ НОРМАЛЕН т.е. Информиран ше споделя пазарна информация във форум ???????? та на тях пиша ,белким ме подкрепят и се разкарат спамърите от форума - АКО ПИТАТЕ КАК ??? - не влизайте в диалог с по-пр.....и от вас
Ние няма да сме изключение - и в УСАта и тук ОСВЕН ОФИЦИАЛНО НАЛОЖЕНИТЕ има и други причини и процеси , в т.ч. и демографски ,предпоставящи т.н. криза !
Както казва жена ми - причините за ситуацията са Субективни,но са толкова високо,че спокойно могат да се приемат за Обективни !
който разбрал-разбрал , който не разбрал - да НЕ ПРЕПОВТАРЯ И ПРЕПРОЧИТА чужди мнения-става ЮП а (млад папагал а не млад профи)

Проблемът НЕ Е за "спецове" по финанси , това е друга бира !



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2008-04-07 14:03 от андрешко.
Re: Левон Хампарцумян: Кризата при имотите ще доведе до преразпределение на собствеността
07-04-2008 - 17:57:49
Подкрепям Боби с две ръце. Единици са хората, които наистина знаят какво да правят като спечелят пари.
Re: Левон Хампарцумян: Кризата при имотите ще доведе до преразпределение на собствеността
04-08-2008 - 18:12:40
Интересна тема, интересни диалози и монолози !
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход