Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Как можем да си построим сами къщата на мечтите ни

Публикувано от Stan 
Re: Как можем да си построим сами къщата на мечтите ни
31-08-2009 - 17:34:00
avatar
Стан, сам си оспамваш темата. Ако искаш толкова да коментираш дървено-скелетните къщи иди в темата и коментирай, ама вземи малко и да попрочетеш преди това. И престани да четеш www.ecohome.bg както дявола - Евангелието. И престани да натякваш Щатите, като че ли са манна небесна. И в щатите, както навсякъде се строи и качествено и некачествено, и скъпо и евтино. И всяка технология може да се компрометира от некачествени строители. И не си мисли, че ние не сме виждали строителство. А тези термоблокчета съм ги виждал още преди повече от 15 години в Италия и даже по обекти съм ходил там.
Няма разумен човек, който след като види и пипне туй чудо на техниката да иска до купи, особено за "къщата на мечтите". Накрая ще си остане с мечтата за къща, а ще има нещо друго.

______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
Re: Как можем да си построим сами къщата на мечтите ни
31-08-2009 - 17:42:41
Господа, ами явно не се разбираме нещо !
Ако някой е написъл че строи по този начин реди ред и бърка бетона на ръка и после залива то това си е негов проблем.
При строителството с термоблок само стени по-високи от 3-4 метра се заливат на 2 или 3 пъти,за това на обекта бетонпомпата пристига едва след като е построен етажа и го залива целия наведнъж.
Ако някой е решил че термоблок много прилича на детската игра ЛЕГО която без големи проблеми реди неговото 3-4 годишно дете и че той ще се справи без предварителни инструкции ,то това си е негов проблем.
Re: Как можем да си построим сами къщата на мечтите ни
31-08-2009 - 17:47:48
е, сега, не се засягай от такива коментари - може блокчетата да са били други, човека да не е знаел... въпроса ми беше че явно има и фирми които заливат ред по ред с бъркане на място без бетонпомпа.
Re: Как можем да си построим сами къщата на мечтите ни
31-08-2009 - 17:55:18
[symac.dir.bg]

мисля че това беше сайта...
Re: Как можем да си построим сами къщата на мечтите ни
31-08-2009 - 18:23:53
Стан, благодаря за снимките. Видях как се прави, наливаха в 2 реда ТБ. височината е около метър...за двукатна къща със 7м. до стрехата прави 7 пъти.

За обекти с дълги прави стени - да се ползват ТБ е благодат - едните редят блокове, вторите арматура, третите заливат с бетон, четвъртите вдигат скелето с един метър и процеса се повтаря - нещо като ЕПК, ама без кофража.

За отвътре, Вивич се слага ГК за да не е остане само на стиропор. За да закрепиш бойлер ще трябва да стигнеш до бетона, моше и със шпилка през целия бетон. Тва не е проблем,
Re: Как можем да си построим сами къщата на мечтите ни
31-08-2009 - 18:47:47
а необходимо ли е всички стени да са изпълнени от термоблок или на иво блокчетата? не би ли било разумно вътрешните да са олекотени от рамка с вата и от двете страни двоен гипсокартон - същата топло и шумоизолация, но по-лека конструкция и по-тънки стени, съответно по-малко изгубено място?

и друг въпрос - така изградена стена от термоблок диша ли?

и трети въпрос - има ли форми изградени от неопор и има ли смисъл използването на неопор в тази система с цел постигане на още по-добри термоизолационни качества?
Re: Как можем да си построим сами къщата на мечтите ни
31-08-2009 - 18:53:03
Ivo.NovDom Написал:
-------------------------------------------------------
За да закрепиш бойлер ще трябва
> да стигнеш до бетона, моше и със шпилка през целия
> бетон. Тва не е проблем,

Е, то зависи кой как го гледа - след като отстраниш ПРОБЛЕМНИЯ термоблок ОТ ДВЕТЕ страни и приемеш, че със шпилка (с двойна дебелина) вместо дюбел е по-лесно, след което скриеш декоративно всичко това, вече "НЕ Е проблем". smiling smiley
Re: Как можем да си построим сами къщата на мечтите ни
31-08-2009 - 19:07:22
vivic Написал:
-------------------------------------------------------
> а необходимо ли е всички стени да са изпълнени от
> термоблок или на иво блокчетата? не би ли било
> разумно вътрешните да са олекотени от рамка с вата
> и от двете страни двоен гипсокартон - същата топло
> и шумоизолация, но по-лека конструкция и по-тънки
> стени, съответно по-малко изгубено място?

vivic *ok* Колкото и някои да оплюват Гипсокартона, ако се направи и се спазват ВСИЧКИ предписания - стената става перфектна, идеално гладка. Със всички необходими качества.
Само че ... са много операциите -

1.профилна рамка
2.вътре вата,
3. 1-2-3-4-пласта ГК,
4. ленти по ъглите и фугите
6. шпакловка на цяло (не само по шевовете) и на двете лица

Докато при "мойте блокчета" - зидаш, накрая финишна шпакловка и си готов, като цена считам че "моя" вариант е по-евтин, по лесен и ... признавам, няма да е така изпънат като стена от ГК, колкото и човек да се старае, има ръчни операции...
По системата на колегата ФЛО - правиш кофраж, вътре може да се набутат всякакви кабели и тръби (също и при гипсокартона) и отливаш стената от един път...
Re: Как можем да си построим сами къщата на мечтите ни
31-08-2009 - 19:13:33
благодаря Иво,
по всичко изглежда че май блокчетата биха били по-удачен избор спрямо термоблок, но нека да видим и други мнения...
LKK
Re: Как можем да си построим сами къщата на мечтите ни
31-08-2009 - 23:43:31
Ivo.NovDom Написал:
-------------------------------------------------------

> Докато при "мойте блокчета" - зидаш, накрая
> финишна шпакловка и си готов, като цена считам че
> "моя" вариант е по-евтин, по лесен и ...
> признавам, няма да е така изпънат като стена от
> ГК, колкото и човек да се старае, има ръчни
> операции...

Иво поинтересувай се какъв е толеранса на размерите при "твоите блокчета". Те се правят в калъпи и при изсъхването си променят размера. Не си мисли, че размерите са толкова точни като при Итонга, който се получава чрез рязане.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход