Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Защитените територии и незащитената Природа

Публикувано от Motion 
Re: Защитените територии и незащитената Природа
21-02-2007 - 16:39:02
Abu,

Напълно съгласен. Само че 4ovek ме скастри да не вдигам много летвата на личните ми амбиции за държавно управление winking smiley)))

Разсъжденията ти са логични и отговарят на реалната ситуация не само у нас. Въпреки това мисля, че съдиш прекалено строго екологичните организации (или поне тези, които наистина се опитват да променят статуквото).

Системата не се променя за един ден. В US нищо не е станало само защото Green-овците се направили n на брой солови акции или защото местните туристи не искат да гледат гора от бетонни хотели на брега на морето winking smiley
Трябва време – ащо щеш дори само технологично време, цялото общество да узрее, но трябва време и за управляващите да стигнат до простичките заключения, до които вярвам не само аз съм достигнал.

Разбираш ли, ако го няма това движение, този формален и неформален натиск върху властта, няма как да се случи промяната, заради която и аз самият наскоро бях ядосан на клавиатурата ми winking smiley
Просто двата процеса се намират в неразривна връзка помежду си, но първоначалния тласък, началото на промяната очевидно няма как да дойде от държавата.
Звучи нелепо, но е факт – тя не от вчера се намира в положение на абдикация по отношение на своите задължения и като че ли днес се намираме в една продължителна постсоциалистическа инерция, в която няма смисъл, а само очакване. Казано с други думи – надеждата за малко по-добро бъдеще не само на нас, но и на нашите наследзници.

Е, как да обясниш на Дж. Чакъров за какво иде реч, а кажи?! winking smiley

Re: Защитените територии и незащитената Природа
21-02-2007 - 16:48:58
Joan,

Много прагматичност и черногледство лъхна от последния ти пост winking smiley

Нека го кажа така – ако един човек работ с и за тази фондация, няма как да не изисква това. Мисля, че всеки член е в пълното си право да получава редовен и пълен отчет за какво и как се изразходват събраните пари.
Ако ще се случва твоята 90%-ова вероятност да ме изхвърлят навън с ритници заради това ми супер нормално желание, значи нямам място там, нали?
Ерго, няма да има никакъв смисъл да участвам winking smiley

Мисля, че беше ясно - имам предвид позитивния вариант, а не това, което описваш ти smiling smiley
Тоест фондация, ръководена не от използвачи, а от свестни, готови да работят за благородната кауза люде. Такива хора не се страхуват да кажат и докажат това, което са направили – нещо повече, те самите биха искали да бъдат на чисто пред своите членове.




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-02-22 09:25 от Motion.
Re: Защитените територии и незащитената Природа
21-02-2007 - 17:15:01
Nacheff,

Как попаднах smiling smiley - и аз не знам... Случайно беше, сложно е, ще се опитам да обясня:

Минахме и ние през продажби, покупки и мъки с апартаменти (за къща не съм била навита никога), обяви, огледи, агенции, брокери, цени и "алчни собственици" и к'вото се сетиш от диапазона на дискусиите на този форум smiling smiley И в един момент, попадам на тема от форума "А в Америка разстрел за цялото семейство", където тоя-оня коментира разни работи. И се възмутих и написах коментар от сорта "абе вие какви хора сте да коментирате действията на един маниак за лудницата". И ми отговори ФИШ smiling smiley, учтиво, и аз учтиво, и се започна една...., стана по-малко учтиво, появи се адв. Костакиева и се плюха, аз се намесих, 'щото ми се видя несправедлив (пусто сърце юнашко smiling smiley), тонът съвсем се втъвърди, аз започнах да чета и други теми и писания във форума, реших, че мога да съм полезна на другите с опита си, после изведнъж попаднах на Тинки и негова "камбанка" и вече се отприщих smiling smiley

Истината е, че ми стана интересно. А и никога не е излишно да се държи по едно око на пазара, тенденциите и капаните. Съчетавам полезното с приятното smiling smiley

Иначе за "суетните човешки напъни" си прав. Чудно как и тук съвпадаме като мисли и усещания smiling smiley Мислила съм аз за какво толкова се пънем, като един ден нищо не можем да си занесем ТАМ! А ТУК можем ли да спим в 10 спални едновременно? или да изядем слон за вечеря? Абе "суета на суетите и всичко е суета"!

Само че тая работа с дядото и внучето аз я виждам по-така: дядото кротко му обяснява, внучето се плези и прави напук, дядото малко втвърдява тона, внучето го ухапва за ръката, дядото му писва и му зашива шамар, внучето се разревава като за световно и напук пък заравя всички играчки тук-там, изскубва тревата и изпотъпква цветята. Дядото го хваща и айде вън от градината..... Ако се вярва на библията, вече се е случвало май smiling smiley
Re: Защитените територии и незащитената Природа
21-02-2007 - 17:25:36
Motion,

В US НИЩО НЕ Е СТАНАЛО, след като потребяват най-много енергия в света (доколкот помня, близо два пъти повече от следващите - ЕС-15), нямат намерение да си ограничават потреблението и са единсвените, неподписали Киото. Каквото и да е, това е единственият документ на глобално съгласие на човечеството, че нещо става с климата заради нас и нещо трябва да се направи по въпроса.

Без съгласувани действия на всички по земята няма как да опазим земята.
Re: Защитените територии и незащитената Природа
21-02-2007 - 18:01:54
Ами еволюирал съмsmiling smiley По-рано наивно съм смятал, че има достатъчно хора на които им пука за Природата с течение на времето съм разбрал, че всъщност няма.
Re: Защитените територии и незащитената Природа
21-02-2007 - 18:14:27
"И, ама продължаваш да си с твоята яко материална гледна точка – пари та пари! ..."
Значи ако решим вместо да си купим телевизор вземем, че финансираме някакъв екологичен проект е яко материална гледна точка. А кое тогава НЕ Е материална гледна точка?
Re: Защитените територии и незащитената Природа
21-02-2007 - 18:27:50
Значи според теб е по-добре да видиш как любимата ти гора се изсича, отколкото да платиш да не се сече?
Честно да ти кажа ако изпадна в затруднение и някой приятел ми каже, че няма да ми помогне финансово, за да не си разваляме приятелството не мисля, че ще го приема за нормалноsmiling smiley
Направили ти впечатление, че казвам "всички имаМе вина", т.е. не се правя на специаленsmiling smiley
Re: Защитените територии и незащитената Природа
21-02-2007 - 18:49:13
Всички сме виновни, защото бездействаме.
Еколозите носят най-голяма вина, защото тактиката им е погрешна и правят възможно неадекватинте правителствени програми за опазване на Природата да успокояват обществото.
Основната грешка е упованието на Държавата, като институция, която ще реши проблемите.
Re: Защитените територии и незащитената Природа
21-02-2007 - 19:00:11
Нереално е да мислиш, че като вземеш властта ще успееш да оправиш нещата. Ще наследиш един апарат, множество проблеми.
Предста ви си,че от утре ставаш премиер - затрупват те с ежедневните проблеми и сбогом идеи.
Обаче ако решиш да събереш пари за да закупиш г200кв.м. градинка, реституирана и с променен статут, може и да ти стигне времето.
Човек може да решава само конкретни проблеми, не може да променя Хода на Историята на какъвто и да е пост.
относно практическа реализация...
21-02-2007 - 19:08:16
...на идеята за събиране на пари. НЕ трябва да се страхувате, че ще се краде - трябва да ви е ясно, че ще има и кражби. Въпросът е, че такава система е доста по-ефективна от държавния апарат. Като се събират данъци, след това се разпределят не се ли краде?
Аз лично как си го представям - събират в една банкова сметка пари хората и след това се закупува имот ,който да се води на ВСИЧКИ, а не на фондация , фирма или нещо подобно. Така поне е е ясно за всеки, че след покупката вече е защитен то това да се изгаврят и с парите му да се реализира хотел или някой да се полакоми и да продаде на инвеститор.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход