Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Купувам парцел около София – но къде точно?

Публикувано от malka_kushta 
Купувам парцел около София – но къде точно?
14-12-2009 - 16:42:15
Къде е най-доброто място за живеене около София?
Къде да си купя парцел около София, като си продам апартамента?
Re: Купувам парцел около София – но къде точно?
14-12-2009 - 18:37:30
...



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-12-14 23:39 от gulemetov.
Re: Купувам парцел около София – но къде точно?
14-12-2009 - 18:43:29
Къде ти е бизнесът? То не може да се каже с десетилетие напред, но ориентировъчно.
Ако имаш работа ежедневно в бизнеспарка в младост 4, жена ти в Дружба, къде би избрал в Бистрица или в Банкя?
Re: Купувам парцел около София – но къде точно?
14-12-2009 - 20:05:47
Обиколете София и снимайте отвисоко – от околните планини. Там където не се вижда смог – там си постройте къща и там си отгледайте децата. За съжаление, смога вече обхвана и полите на Витоша. Май само склоновете на Стара Планина от Войнеговци на запад са под чисто небе.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-02-03 15:40 от panelov.
Re: Купувам парцел около София – но къде точно?
14-12-2009 - 20:24:56
Витошкия земетръсен разлом минава под кварталите Бояна, Драгалевци, Симеоново и стига до Панчарево, по който епицентър под южните квартали на София най-често стават земетръси. Този факт се обяснява с локалните замочурени площи в кварталите „Княжево", „Бояна", „Драгалевци", „Бъкстон", „Красно село", „Манастирски ливади", „Лозенец", „Овча купел", както и с активизиране на свлачищни процеси над околовръстния път при с. Драгалевци, Ботаническата градина на БАН и с. Кокаляне.

Множество софийски архитекти до ден днешен недоумяват, кое наложи пренаселване на северния склон на Витоша, при наличие на южен склон в обратната посока на столицата.
Re: Купувам парцел около София – но къде точно?
14-12-2009 - 20:31:26
Сещам се, как един архитект от Нови Искър се шегуваше, че „Тъпчовците нека се натикат на северния склон на Витоша, а при нас да дойдат стойностните хора – да заселят южния склон на Стара Планина”.:-))
Re: Купувам парцел около София – но къде точно?
14-12-2009 - 20:34:39
Обикаляш и гледаш ,пак обикаляш и пак гледаш, и пак ,и пак докато намериш мястото където искаш да живееш.Понякога отнема години, но е по добре отколкото да се нахендриш.Всеки човек има индивидуални критерии.Може да получиш 1000 съвета и пак да си недоволен.
Re: Купувам парцел около София – но къде точно?
14-12-2009 - 21:07:07
Айрян е прав.

Но има и друго.

Много е важна комуникацията с града все пак.Там работиш , там се забавляваш , там пазаруваш , там водиш децата на училище и много други неща.Затова трябва разстоянието да не е много голямо - при мен забих пергела в центъра на София и очертах 25 км. радиус.Желателно е този път да е в добро състояние а не междуселска теснолинейка.Друго важна при вземането на решение е , къде в града те вкарва този път.Аз разсъждавах от гледна точка на метрото и това да съм близо до него - зарязвам колата да него и отивам на работа.Има още толкова много аспекти , че ще ми се изтрие клавиатурата.Но набързо: - желателно е да има канализация / тези места са рядкост / - желателно е райна да е газифициран / не го подценявай / - желателно е региона да е със стабилно водно и елекроподаване.Идват и индивидуалностите - да е голям - да е с разкошна панорама - да е далеч/близо до други къщи и т.н

Аз лично избрах Костинброд и до ден днешен не съжалявам.Неказвам , че е идеалното място но засега се чуствам адски комфортно.Пътя ми до София е двулентов с разделителна мантинела - до околовръстното съм за около 8-9 мин. след което идва зора но и това ще се оправи скоро / разглеждах проект на общната в който с метрото " Ломско шосе " става двулентов булевард до околовръстното и там с възел на две нива се връзва със пътя за Лом/.

Но всеки сам избира за себе си.Определи си приоритет на критериите и действай.Успех.
Re: Купувам парцел около София – но къде точно?
14-12-2009 - 22:11:26
avatar
malka_kushta, какво прави Анита? :]
Re: Купувам парцел около София – но къде точно?
14-12-2009 - 22:25:40
dodo2,точно това се попитах и аз.

Анита, изчезна и опа...,появи се малка къща.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход