Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Печаливша ли е стратегията на Адрес?

Публикувано от Селяк 
Re: Печаливша ли е стратегията на Адрес?
10-06-2009 - 19:10:45
Учудвам се много на вниманието, което тук се обръща на "Адрес"! Нямам прадстава защо. Те не бъркат във вашия джоб. Могат да правят каквото искат. Дали е печеливша или не стратегията им /каква стратегия, глупости/ - си е техен проблем. Ако искате, пробвайте я на свой гръб. Плюс това не е нова.

Може би същността на въпроса е друга - каква да бъде комисионната и как да се организира вземането й от посредника. Така поставена темата би била по-коректна и по-полезна, във всички случаи.

Няма нужда да се гледа в чуждата паница - каквото и да правиш, и да печелят , каква е ползата за теб? "По брадата тече, но в устата не влезе."

По-интелигентно е да се коментират стратегии по принцип, а а не както в случая - "стратегията" на "Адрес". Каква стратегия, наистина...




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-06-10 19:40 от general.
Re: Печаливша ли е стратегията на Адрес?
10-06-2009 - 22:23:45
avatar
general Написал:
-------------------------------------------------------

> По-интелигентно е да се коментират стратегии по
> принцип, а а не както в случая - "стратегията" на
> "Адрес". Каква стратегия, наистина...


Какво да се коментира " по принцип", след като начина на работата на АНИ , договарянето и получаването на комисиона, са известни? И не са измислени тук. Дори и да се даде крайна цена, в белите държави се обявява на клиентите сумата, която трябва да преведат за комисион. Никой не лъже, че дава безплатен обяд.
Адрес разчитат на неинтелигентността на купувачите, останалите АНИ- на коректността.
Re: Печаливша ли е стратегията на Адрес?
11-06-2009 - 00:21:55
Тинки Уинки Написал:
-------------------------------------------------------
> То това не е консигнация - това е по-скоро като в
> селския магазин - плаща се на пенсия.
>
> При консигнацията - предлагаш стоки на някой
> производител на потребители. Ако те ги закупят -
> съответно ти даваш парите на производителя - ако
> не ги закупят нищо не даваш. Един вид стоката стои
> при теб, но не е твоя.
>
> При отложеното плащане - ти вземаш стоката и тя
> става твоя, просто плащането и е разтегната във
> времето.

Тинки в грешка си , стоката става твоя нема ка да не е твоя нали са ти дали фактура. ако не са ти дали тогава какво обясняваш като ти доидат на проверка от НАП и ти намерят склада пълен а фактура няма.

така че сравнението с консигнация е неуместно защото брокера не става собственик на имота със задължение да го плати в бъдеще




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-06-11 00:46 от nradev11.
Re: Печаливша ли е стратегията на Адрес?
11-06-2009 - 00:55:46
turbozol , за бартера си прав че според закона не съществува.това са просто 2 покупкопродажби.представяш ли си фактура в която пише че се продава хладилник а на местото за цена пише пералня.
Re: Печаливша ли е стратегията на Адрес?
11-06-2009 - 01:49:43
Когато Адрес обявиха, че като им заведеш клиент ще ти платят 3% (както е практиката в САЩ, откъдето са я изкопирали) бях много ентусиазиран, само че не се спазва.

За тези, които не са запознати с тази практика отвъд океана малко теория:

Listing Broker - това е брокер, който получава имот с договор за продаване валиден обикновено 3 - 6 месеца. В над 80% от случаите този договор е ексклузивен за периода си. Стандартната практика е 6 %, които са предвидени в договора.

Buyers Broker/Agent - това е брокер, който е нает от купувачите да им намери имот. Този брокер получава възнаграждението си от Listing Broker-a тъй като му помага да реализира имота, който е натоварен да продава. 2 - 3% са естествени.

Няколко пъти вече и от Адрес и от "Уникални Имоти" се правят на неразбрали и ме убеждават, че такова нещо няма. Много странно. Докато не си оправят политиката няма да им се обаждам за нищо.

И за тези, които ще кажат "к'во от това; на адрес к'во им дреме, че ти не си доволен" - за последния месец и половина имаме 6 продадени (с предварителен договор) къщи (от 700 хил до 2.5 мил) все с колеги реализирани. Безкрайно съм благодарен на колегите за коректността и професионализма. Адрес изключая
Re: Печаливша ли е стратегията на Адрес?
11-06-2009 - 07:33:50
"Стратегията" на Адрес ми прилича на самоизключване от пазара. Усложняват и правят невъзможна на практика работата с колеги/да съм бил отишъл в техния офис да подпиша договор, та като заведа мой клиент на техен имот да ми дадели комисионна! clap: / И що? Щото са много велики? Много по-лесно е да взема имота от който и да е друг колега и за 5 мин. да направя огледа.
Още по-невъзможно е те да дойдат за оглед при мен с техните 0% от купувача. Аз няма как да им дам, защото не съм заложил двойна комисионна.
Та "стратегията" на самоизолация дали е печеливша? Който играй - пичели, който ни играй - ?
Re: Печаливша ли е стратегията на Адрес?
11-06-2009 - 11:38:42
стратегията за самоизолация може да е губеша а може и да доведе до завладяване на пазара, защото те се изолират от Другите АНИ а не от клиента.

Преди години са били много на мода картелите. това е споразумение на търговци ( или прозиводители) без да са свързани лица за разпределяне на пазара и поддържане на високи цени. извън картела оставали така наречените "аутсаидери". това са предприятия със голям капацитет и по модерно оборудване и технологии които не желаят да се картелират а се борят за завладяване на голям пазарен дял. това става като напавят дъмпинг на цените а те можели да си го позволят защото големия мащаб и по добрите технологии снижават себестоиността.
Re: Печаливша ли е стратегията на Адрес?
11-06-2009 - 12:43:06
камелия Написал:
> Май, наистина си на процент при Адрес!
> Казаха го, но там си и остана. Когато им се обадиш
> по тяхна оферта, обявяват ти цена, заявяват че е
> без комисион само за техни клиенти и готово.
> Реално, прибират 3% и от моя клиент, на когото и
> очите не са виждали...........а аз трябва да му
> взема отделно. Не е трудно за разбиране.
>
> Да подкрепим клипа на българските “млади лъвчета”,
> участващи на конкурса в Кан!


Камелия, ето че сме на едно мнение по въпроса.
Тинки уинки, идеята е добра, но като се обадя на колега от адрес и запитам как да предложа имота, започват да ме препращат по шефовете си за да питам колко комисионна ще ми дадат (:} ) че може би няма да е 3% ами нещо друго...пък трябвало да отидем там за да подпишем споразумение...
Re: Печаливша ли е стратегията на Адрес?
11-06-2009 - 13:35:34
Абе аз се чудя,защо въобще се обаждате на А ДРЕС.. *xxx*
Re: Печаливша ли е стратегията на Адрес?
11-06-2009 - 13:40:58
ЕЕЕЕ, турбозоле, еми Адрес са най-големите, основен играч на пазара, няма как да не се говори за тях.
То идеята хич не е лоша, аз определено съм ЗА, но като вземем щатския опит и го предъвчем през нашенската мелачка се получава нещо доста изродено, оплетено и невършешто работа.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход