Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ФОТОГРАФИИ НА ИМОТИ - от ключово значение за доброто представяне на имотите в интернет!

Публикувано от Ivo.NovDom 
Re: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ФОТОГРАФИИ НА ИМОТИ - от ключово значение за доброто представяне на имотите в интернет!
15-06-2009 - 20:18:02
Благодаря, regataco. Чета благодарствата ти с широка усмивка, приятно е да видя такъв отзив. Оправих си настроението! *rose* *drink1*



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-06-15 21:29 от Ivo.NovDom.
KTPK Написал:
-------------------------------------------------------
> За да подкрепя темата - за мен като клиент
> снимките са много важни, защото при многото обяви
> избирам само тези които ми харесат на снимките и
> чак тогава звъня. Включително и един апартамент,
> който гледах вчера и го харесах доста, ако нямаше
> снимка може би въобще нямаше да се обадя....


Според мен темата е доста добра. Принципно някои "колеги" трябва да разберат, че продажбата на имот е съпроводено с малко средства и труд, като ...... реклама и добро представяне на имота който продават. За рекламата вече схванаха, защото май не се получава с лепене на листчета по спирките winking smiley . Но може би все още не могат да свикнат с мисълта, че трябва да снимат един имот. После да обработят снимките и да ги качат в нета. На този етап е много по-лесно да копират снимка на имота направен от друга агенция и да си я пейст-нат на тяхна обява. Затова според мен преди да се научите на каквото и да било, научете първо как се "жигосват" (надписват) снимките. А за останалите колеги в бранша заформената от Иво тема е доста полезна. Даже се чудя как така пръска с пълни шепи информация за това *ok* . В началото си мислех, че е много трудно да направя каквото и да е от това за което пише Иво. Но в края на краищата се оказа, че всичко е постижимо и лесно. Даже направих някои нелоши панорамни снимки и то с една "сапунерка". Принципно трябва добро представяне за да реализираш един имот, а темата е много полезна за всички, които искат да се занимават професионално с недвижими имоти. *ok* *beer*

--------------------------------------------------------------------------------------------
Когато всички мислят еднакво, някой не мисли достатъчно.
Re: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ФОТОГРАФИИ НА ИМОТИ - от ключово значение за доброто представяне на имотите в интернет!
02-08-2009 - 15:28:30
ООО, Клевър, драго ми е! Не си се мяркал скоро в нета. Отпуска ли беше?
Видях панорамите които си направил, екстра са. ЦЪК
Вече си с крачка напред в снимането - ползваш статив. Освен за панорами, в недобре осветени помещения статива, ако го ползваш, ще ти помага да правиш по-ясни снимки.
Има приомчета и техники, с които да се направи добра интериорна снимка и със сапунерка, но отнема неоправдано много време.
Понеже темата е понабъбнала и повечето четат последната страница ще опиша основните изисквания по отношение на една интериорна снимка за да се каже че е добра.
1. В кадъра да са заснети поне 2/3 от сниманото помещение. За ДСЛР с широкоъгълен обектив това се постига с една снимка, дори и в кухни, бани, килери. Ако се снима със сапунерка е необходимо да се направят няколко кадъра през определен ъгъл и после да се съшият с подходящ софтуер. Процедурата е доста сложна и практически не се ползва.
2. Всички предмети по цялата дълбочина на кадъра да са добре фокусирани Постига се с подкодяща настройка Бленда/Скорост на затвора. При сапунерките това е безконтролно или по-скоро ползва се режим А автоматичен, който в затворени помещения не дава добър резултат.
3 В кадъра да няма преекспонирани обекти или абсолютно черни Това е най-трудната част. Ползва се светквица, на която да се контролира мощността, за да се изравни осветеността на прозорците с тази вътре в помещението. Нискобюджетните апарати не могат да се справят със задачата да се снима в стая срещу прозорците, вградените им светкавици нямат тази възможност. Тъй като всяко помещение има прозорци, много рядко се получава добър кадър.
4. За архитектурни и интериорни снимки е много важно отвесните линии да са отвесни и на снимката, а хоризонталните (плотове, маси, рамки на картини и др.) да са хоризонтални и на снимката Това зависи най вече от Фотографиращия, но въпреки старанието ако снимката е покривена, "изправянето" на хоризонта и переспективата се корегират със софт.
5. Цветовете на снимките да са ВЕРНИ. Много честа грешка е да се доверявате на автоматиката на апарата и затова често ще виждате, че направените от вас снимки жълтеят или синеят. Оглеждайте се с какво осветление е осветена стаята - луменисцентно, нажежаема жичка или дневна светлина и въведете съответните промени в настройката на апарата - корекция на Баланса на бялото, WB
6. Направената снимка да отговаря на това което е в действителност, а не да влошава нещата. Трябва да сте наясно, че апаратчетата заедно с действителното, запечатват в кадъра и множество дефекти. Ако не си направите труда да ги отстраните от снимката, резултата ще е доста далеч от това което е в деистветелност. Т.е. вместо, с малко старание, да си докарате прилична комисионна в рамките на няколко хил. евро, от дествително добър имот би могло да превърнете в доста грозна и непривлекателна гледка в интернет.
Re: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ФОТОГРАФИИ НА ИМОТИ - от ключово значение за доброто представяне на имотите в интернет!
02-08-2009 - 19:31:20

моля дя не се сърди колегата направил снимката, но ето добър пример за това което пиша. Освен горната снимка, трябва да се направи още една, но така че да има детайл вътре в стаята и после да се смесят двете снимки.
Ето примерче: ЦЪК



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-08-03 10:59 от Ivo.NovDom.
Clever Написал:
> А за останалите
> колеги в бранша заформената от Иво тема е доста
> полезна. Даже се чудя как така пръска с пълни шепи
> информация за това


Clever, прегледай темата - освен теб, никой друг от колегите не е проявил интерес. Освен от посредници темата се чете и от собственици. Чат-пат ми пише по някой от тях - на една жена свърших работа толко бързо, че и аз се учудих - по нагоре имам отзив от нея. *ok*
Не ме обвинявайте че си правя самореклама, за колеги съм на разположение да дам съвет (безплатно)
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход