Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Моят сценарии

Публикувано от greenbul 
Re: Моят сценарии
22-05-2008 - 00:48:25
Как си обяснявате"лунното затъмнение" в пресата и липсата на коментари от страна на червените другари,отностно датата/16 юни/.Един важен ден за БГ. На този ден трябва да се представи доклад,относно откраднатите пари от фондовeте на ЕС.(общо 22 точки) засягащи корупция мафия и т.н......Моето мнение е че комунягите ще се осеpaт за пореден път.Но този път последиците ще са тежки!




Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2008-05-22 00:52 от gorje.
Re: Моят сценарии
22-05-2008 - 01:10:09
4ovek

ако имаш проблеми с четенето просто не ме чети. winking smiley


А ако трябва да го проформулирам по-накратко, като за кръчмата: "Абе няма ли кой да им е..... м.....та на тия нагляри бе!"
Re: Моят сценарии
22-05-2008 - 01:13:36
Без коментар:
България и заплахите от Брюксел
Между Кен Лий и Майкъл Лий
20.05.2008


Не е разбираемо обаче за Станишев и другите от "Позитано" 20, които стоически отказваха да "предадат" на вражеските сили бившия шеф на пътния фонд, който ги вкара в приключението с Брюксел.

Явно наистина ще й бъде много трудно на Меглена Плугчиева с нейната нова формула на "трите К" (контрол, координация и комуникация). Ако сме честни, тези думички и досега бяха повтаряни като мантра от министрите, но "на терен" формулата беше друга: корупция, клиентелизъм и конфликти на интереси.

И за да няма съмнение, че сигналите на Брюксел още не са стигнали до София, вижте какво направи новият шеф на горите (от квотата на БСП). За по-малко от седмица раздаде със заменки над 3 000 дка гори - постижение, на което би завидял и всепризнатият специалист в тази област Нихат Кабил.

Тогава как да повярват Майкъл Лий и колегите му на клетвите за непорочност от правителството?

Как беше? "Кен Лий, ту-ли-бу-ли-бу-даут-ю..."

[www.pisnani.com]
Re: Моят сценарии
22-05-2008 - 01:30:16
"Дойче веле"
Престъпният свят, мафията и новите олигарси управляват българските партии.

"Политическите и икономическите интереси в България са силно преплетени. Фирми даряват средства на политически партии и така си запазват правото да влияят във вземането на важни политически решения.

Престъпният свят, мафията и новите олигарси управляват партиите и използват приватизационните процеси за лични цели, твърди Шюлер."Мрежата между политика, икономика и управление контролира и манипулира законодателството на страната. Влияе на разпределението на обществените поръчки, които се извършват с пари от структурните фондове на Европейския съюз. Имам предвид избирателното възлагане на поръчки на определени фирми и подкупването на политици", казва германският политолог.

Според нея в България е необходима смяна на елитите и създаване на критична общественост. На въпрос дали в България има политически елит, тя отговаря: "Под политически елит разбирам властимащите, онези, които взимат решения, а не хора, които се отличават с особено висока компетентност. Елитът на властимащите съществува в България, но има криза на доверието към него".
Re: Моят сценарии
22-05-2008 - 07:17:54
Добра тема се е заформила

Напоследък и аз се замислям относно ситуацията, в БГ и в световен мащаб. Мисля че открих доста полезни размисли в теориите на Маркс, а именно:

БГ е в период на примитивно натрупване на капитал. Характеризира се с множество измами и други нечисти или неетични дейности. Хората се използват като беден човешки ресурс, принудени да продават труда си на безценица поради липсата на образование/самочувствие и пълното им зомбиране приело формата на първобитен консумеризъм, финансиран от задлъжнялост. Модерните 'средства за производство' стават все по оскъдни и труднодостъпни, и са концентрирани се в ръцете на политическия и икономически елит. Същият този елит е създал една непрозрачна, ултра-бюрократична администрация и апарат целящи да задушат предприемачеството и формирането на гражданска съвест и морално напреднало общество. Не мисля че има конспирация, просто меркантилистичните механизми и чисто рационалните икономически подбуди са довели до манифестирането на тази реалност. Процесът ще продължава - инстинктът и нуждата да се трупа и концентрира капитал са прекалено силни. Скоро ще има още по-силно класово разделение и ще става все по-трудно да се излезе от обречения кръг на нищета.

Какъв е изходът? Мисля че от индивидуална гледна точка много от идеите изразени във форума са верни: трябва да се инвестира в средства за производство, било то финансови или реални. Може и в човешки капитал (т.е. образование) или предприемачество.
В национален план, най-вече трябва да се изискат неилюзорни права за собственост, подплътени със силна съдебна и изпълнителна власт. В България трябва да се формира общество с гражданска съвест, оглавено от интелектуален и непокварен елит. Правителството е винаги такова каквото електората си е заслужил!

Човек където и да е по света, трябва да създава нищо стойностно, и да може да контролира колко от тази добавена стойност остава за него.

Та да комбинирам темите: взривът с цените на суровините само показва какво се случва с всички ни. Станали сме зависими от обстоятелства породени от прекомерната концентрация на собственост и влияние, било то много пари спекулиращи или малкото и ограничени производствени мощности контролирани от шепа хора. Всички сме се виртуализирали и труда струва все по-малко измерен в реални, осезаеми продукти (храна, облекло...)

Ще спра до тук преди да съм заспал на компютъра....





Re: Моят сценарии
22-05-2008 - 08:40:09
Комбат - няма кой да им е... м...та.
Тези които могат не искат. Това се вижда от мненията във форума. Тези които могат избират по-лесния начин на живот - отиват на уредено. Там където някой им е е.... м.....та преди време.
Re: Моят сценарии
22-05-2008 - 08:56:03
Gоje, вече ще питам всеки един по отделно - ти за колко обществени поръчки кандидатства и беше отхвърлен, колко време отдели да прочетеш какви безвъзмездни помощи се предлагат и за какво, колко идеи ти хрумнаха и колко пъти отиде да подадеш документи за кандидатстване? И колко пъти те отрязаха несправедливо?
Факт е, че има много разнообразни програми. Факт е и че се отклоняват средства, обаче е и факт, че на малко хора им се занимава да кандидатстват по такива програми. Е какво да очакваме освен политиците да си намерят техни хора? И кой е виновен - само политиците ли или освен тях и всички мрънкала и всички дето са на мнение "нищо не става от тази държава". И каков ще стане - най-лесния вариант за успокоение на душата - ще гласуваме за още някой клоун и след няколко години ще има " и този се оказа крадец като другите".
Re: Моят сценарии
22-05-2008 - 09:08:37
Goro, сега като през 1997г. ли е според теб?
Какви опити си направил да печелиш у нас през последните няколко години, та си абсолютно убеден , че не може да се печели?
Re: Моят сценарии
22-05-2008 - 09:36:23
Кои са приоритетите на България? Високи технологии, енергетика, модерно екоземеделие, лека промишленост, туризъм....Строителството би следвало да е съпътстваща индустрия, а не основен отрасъл. Има държави в нашето положение, без почти никаква суровинна база, но благодарение на ясните приоритети и добра организация стават все по-уредени места за живот - Ирландия, Словения, Чехия, Хърватска, една Унгария също.
Не само желаещите да развиват бизнес тук трябва да намерят своята ниша, цялата държава трябва да търси и намира ниши за развитие и конкуренция на световните пазари.

Европейските и американски експерти сочат съдебната ни система като основна причина за псевдопазарната ни икономика и безотговорността на управляващите. Как да се задвижи тази съдебна машина, да внасяме магистрати от чужбина - абсурд, националното право на всяка страна, колкото и да е унифицирано с европейски и световни стандарти, е самобитно и има своите особености. Самите ние показахме през тези години неспособността да изградим стабилна и функционираща правоохранителна система. Виновни са колкото политиците, толкова и самите магистрати. Законите им дават достатъчно възможности за самоуправление на системата, за нейната независимост, шефовете в системата имат достатъчно дълги мандати и въпреки това хората от ВСС, върховните съдилища, средният ешелон непрекъснато демонстрират ясно изразен слугинаж към управляващите, некомпетентност, користолюбие. Какво да ги правим тия или как да направим така, че ние да контролираме тези, които трябва да контролират онези? Да си ги избираме сами на средно ниво, като в Щатите?

Румъния. Управляващите там, след като видяха, че изостават от България в присъединяването към ЕС, назначиха една способна и не/толкова/ корумпирана дама за Министър на правосъдието, делегираха й достатъчно права, за да ограничи корупцията и тя се справи. Резултатът бе, че Румъния получи доверието на сериозните инвеститори в сериозни отрасли - енергетика, високи технологии, автомобилостроене, телекомуникации и т.н. И накрая ни изпревариха и загледаха накриво, да не би случайно ние да ги препънем към европейското членство. В България е обратното, на такива възлови постове като МВР и Министерство на правосъдието се назначават по правило слуги или партийни функционери, да не ги изреждам.
Re: Моят сценарии
22-05-2008 - 09:48:51
4ovek

И друг колега тук ти каза, не смесвай нещата. Да, има възможност да се печели, аз също не съм умрял от глад и поддържам един приличен личен стандарт.

Въпросът е как да се направи така, че да печелиш без да търсиш непрекъснато връзки и по-специални контакти с администрацията /ако ме разбираш/ и освен това да живееш като преуспял човек в преуспяваща държава. Ще си купиш кола, жилище вила, ще ходиш на екскурзии, а в същото време цялата държава ще тъне в непонсима мизерия откъм инфраструктура - разбити пътища, боклук навсякъде /помниш ли София 2005 с балите боклук пред блокове и кооперации посред лято/, престъпност, скитащи цигани навсякъде, загиваща природа. Т.нар. "преуспяващи българи в голям мащаб" - бизнесмени и политици, отдавна са проправили пъртина на запад, парите им отлежават в чужди банки и офшорни зони, децата им учат на запад. При най-малкия обществен катаклизъм тези хора ще се изнесат от непоносимата обстановка, предизвикана от самите тях. Е, ти тук ли ще останеш със семейството си, един вид жертва да проявиш? Не съм чул ирландците да обвиняват своята емиграция, че ги е зарязала. Или сърбите. Човек един живот живее.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход