Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ще паднат ли цените на имотите

Публикувано от pepo 
Re: Ще паднат ли цените на имотите
17-09-2007 - 23:59:34
avatar
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> Амм не знам колко могат да изкарват по 500лв.ан
> месец, но аз от 2 месеца пускам обяви за хора БЕЗ
> НИКАКВИ УМЕНИЯ за 650лв. на месец и са се отзовали
> точно НУЛА кандидати.
> Та толкова за безработица и заплатите от по
> 300лв. на месец в София.
> Проблемът в България е , че хората си ИЗБИРАТ
> какво да работят, нещо, което стотици милиони хора
> в Западните страни не правят. И на мен ми се
> строят супер хайтек сгради с всякакви невиждани
> екстри, но се съобразявам с това, какво може да се
> продаде.
> Знаете ли кога ще се оправят нещата в България -
> когато населението се набута с кредити и
> най-накрая почне да работи ТОВА ЗА КОЕТО СЕ ПЛАЩА,
> А НЕ ТОВА КОЕТО МУ СЕ ИСКА.


Тъй,явно имаш нужда от помощ!
Я да видим,какво точно предлагаш на нищо незнаещи и неможещи срещу 650лв?
Колко часов работен ден,колко дневна раб. седмица,какви осигуровки и най-важното- какво ще вършат?
И да поясниш това,дето съм ти го турила в червено-много интересно твърдение.Кога стана ганосар/капиталист/,кога ти почерня задника.....

:}
Re: Ще паднат ли цените на имотите
18-09-2007 - 00:30:51
Е как какво. Предлага работа за общ работник, но тук в България не останаха работливи хора. Тази длъжност не е никак лека и хората, които имат дупе за нея отидоха в Англия да си продават задника за над 10 паунда на час.. което прави над 5000 лв/месечно, а 4овек им предлага 650лв.... нормално е да не намериш такива хора.

Тези пък които са по-образовани отиват я в Канада я в Западна или Централна Европа, и бачкат за доста над 5000 лв./месечно.

Така че тук е трудно да намериш:
1) образовани хора;
2) работливи хора;
А да намериш и двете заедно е направо невъзможно!

Какво предлага България?
1) застаряващи образовани работници, над 50 години, които нямат желание да работят назапад (това е най-доброто което се предлага тук, но повечето вече изобщо не са в крак с новите тенденции и технологии), но те не стават да носят цимент;
2) малограмотни хора, който претендират, че могат и знаят всичко, но в действителност не стават за нищо. На тях им е под достойнството да носят цимент.
3) малограмотни и мързеливи (много често и цигани), които се хващат и като общ работник, но работодателя рядко ги търпи. Само че тях това не ги притеснява, защото отиват на следващия строеж.

Единственото което е по-лесно да се намери тук е например някои неграмотен, който иска да се фука колко много знае и обикновенно се захваща с "далавери". Така че ако потърсиш например брокер или застраховател и обещаеш само процент и GSM, то ще ти се обадят поне 1000 души.
Re: Ще паднат ли цените на имотите
18-09-2007 - 08:31:26
Ами да дойдат да питат. Аз откъде да знам в какво е проблемът, щом НИКОЙ не се обажда.
Петър е прав - ако пусна обявяв , че търся брокер, тръговски представите, мениджър ще направят демонстрация пред офиса.
Аз почнах да се чудя дали проблемът не е в наименованието на длъжността. Може би трябва да използвам соц. триковете с длъжностите като "оператор на биологична единица".
Re: Ще паднат ли цените на имотите
18-09-2007 - 08:34:49
И как според теб ще паднат цените на имотите, като няма възможност за кой знае какво увеличение на обема ново строителство поради това, че на малко хора им се занимава и работи?
НЕ случайно в една от темата дадох данните от НСИ за въведени в експлоатация нови сгради за 2005 и 2006 година в София.
Re: Ще паднат ли цените на имотите
18-09-2007 - 10:25:32
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> И как според теб ще паднат цените на имотите, като
> няма възможност за кой знае какво увеличение на
> обема ново строителство поради това, че на малко
> хора им се занимава и работи?
> НЕ случайно в една от темата дадох данните от НСИ
> за въведени в експлоатация нови сгради за 2005 и
> 2006 година в София.

Много е просто, ще вдигнеш тези 650 лв. и ще намалиш малко печалбата. Може да ги домързи да ходят до Англия. Доколкото знам се строи за около 200Е/м2 + още 30Е за земя (250Е разпределена на 9 етажа) излиза 230Е а се продава за 700-1000Е/м2 (при тези над 1000 земята е по-скъпа) или печалбата е 500-700 Е/м2 при 7000м2 това прави от 3,5 до 5 мио Е. за 2 години, предполагам можеш да отпуснеш по още 150 Е на 20 души което прави 72000 Е.

Странно е, преди 6 години се продаваше за 220Е/м2. Тогава заплатите бяха около 350 лв. А сега се продава за над 1000Е/м2, заплатите са 650 лв. и се оплаквате, че няма кой да носи тухли. Би трябвало сега да са 350х4,5=1600 лв.


А относно завършените сгради, като гледам на НСИ броят им е с около 20% по-малък от 2005, но с около 20% по-голям от 2004, така че надали липсата на хамали е причината да намалее строителството. По скоро причината се крие в двегодишния период на строителство, най-вероятно тази година ще има построени сгради с 20% повече отколкото през 2005 или с над 40% повече отколкото през 2006.
Re: Ще паднат ли цените на имотите
18-09-2007 - 12:24:12
затези дето не са чели днешната статия от Imoti.net

същото време силният ръст на пазарите на недвижими имоти в страни, като България, Румъния, Хърватска и дори Русия е довел до неразумни високи нива на недвижимите имоти. Това може да доведе до сериозни проблеми за пазара на недвижима собственост. Специалистите се опасяват, че при евентуална рязка обезценка на национална валута и при рекорден дефицит по текущата сметка, възлизащ на 26% от БВП за България може да се случи опасен срив.
Като подобна се определя ситуацията в страни като Румъния, България, Хърватска и дори Русия. От Danske Bank предупреждават, че пазара на недвижимите имоти в страните от Източна Европа е един "страшен балон".







Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-09-18 12:24 от kamikadze.
Re: Ще паднат ли цените на имотите
18-09-2007 - 16:49:46
650лв. не е заплата за майстор. Ако не си забелязал това е за общ работник.
Майсторите по принцип не желаят да работят на заплата и искат да е на квадрат, а това, че не изкарват по 3000-4000лв месечно е защото след определена сума пари на човек му се отщява да работи.
По лесно е да работиш по 3-4 часа на ден и да вземеш 1000-1500лв. и през другото време да си пиеш ракията.
Петър, просто свят ще ти се завие ако разбереш какви пари може да изкара средно кадърен майстор. Не, че ги изкарват, но могат.
Re: Ще паднат ли цените на имотите
18-09-2007 - 17:00:55
Петър, знаеш ли какъв ви е проблема на всички дето правите сметките колко печели предприемача - не отчитате факта, че кат осе свърши с проектирането свършват отговорните хора, които могат да се ангажират с това да предложат на предприемача завършен продукт.
Казваш 230 евро струвало завършването на блок - я ми кажи имали оферта за строителство с гаранции за цена да се завърши блок за 200 евро на кв.м.?
На вас ви изглежда като все едно си на борсата - купуваш земя, кликаш с мишката седиш в офиса и строежа си върви. Вярно е пълно е с подизпълнители , но няма такива, които да предлага завършен продукт, нито пък такива, коит ода им дреме за срок .
според зависи...
18-09-2007 - 18:11:52
avatar
r_stoma Написал:
-------------------------------------------------------
> Почти със всичко, което Продавач написа съм
> съгласен. Не ми стана ясно обаче защо на къщите
> около София ( 20-50км.) да растат. Аз търся нещо
> такова и заявявам най отговорно, че такива
> грозотилища няма никъде по света. И хем са грозни,
> хем са за тотален ремонт, хем са с лошо
> разпределение, хем в села с лоша инфраструктура.
> Често са и с миниятюрни дворчета - кой иска селска
> къща с 350м2 двор, незнам. Та май ще взема празен
> парцел и ще си строя. Голяма част от "къщите"
> предлагани за продажба не струват нищо, даже са
> разход, ако тръгнеш да събаряш. За собствениците
> обаче струват мийка си и баща си. Да са им честити
> и да си ги ползват със здраве, аз ще купя парцел.


При къщите е много специфично не можем да ги заклеймим с една дума, защото всяка къща е различна не е като апартаментите чийто разпределения понякога са напълно еднакви или идентични.
За една къща е много важна инфраструктурата. Може да е страхотна масивна къща и да няма нормален път до нея. И обратно може да е за бутане, но да е на топ място до рекичка и горичка с асфалтов път до нея... Може да е с двор 300кв.м да но може и да е с 1500кв.м двор и РЗП 400кв.м...
Много различно е при къщите. Има едни и същи населени места особено по искърското дефиле където в едно и също село две почти еднакви като рзп и тип строителство къщи да с разлика над 130Е на кв.м в цената заради местоположението им.
Една ако е до главния път е ок а до другата ако се стига по 1500м черен път със завой към искъра и да не е достъпна през зимата нейната цена колкото и да е ниска няма да се купи и обратното...

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Ще паднат ли цените на имотите
18-09-2007 - 18:19:32
Mnogo mi e interesno kakvo shte se sluchi kogato poradi lipsata na klienti (i sledovatelno na sdelki) na basnoslovnite ceni na kojto se prodava Bg na bylgarskite

brokeri im zakyrkorjat chervata ot glad...

Tova koeto mi se cluchva na men naposledyka e che me bombardirat brokeri i agenti da kupuvam foreclosures v US (florida, kalifornija, Phinixs, kyde li ne) kato

cenite 'prodava' na imotite pritegavani ot bankite sa pod 60 prozenta ot tova na koeto sa bili kupeni ot hamsalazite nakisnali se s krediti.
Njakoi napravo objavavat dylgimoto na bankata za zena prodava i ima kuriozni sluchaj da se prodavat gilishta za 20 prozenta ot zenata na kojato posledno e il

kupen imota... Bankata si tyrsi da si pribere ostatayka ot parite i ne i dreme kolko e platil balamurnika s kredita...

Brokera tyrsi sdelka i hich ne mu dreme za prostazite s kreditite, kato ne moge da prodava na visoka zena shte prodava na niska che komisionnata dvigi

dalaverata...
Pri nalichieto na desetki hiljadi brokeri v Bg ochakvam mnogo skoro s izterzani ot glad stomasi da zarevat kato amerkikanskite si kolegi che zenite spadali za

ogromno neudovostvie na kreditnite balamurnizi...

Imashe edin vypros kolko byrzo mogeli da spadnat zenata na gilishtata.. Otgovora e po-gore - v momenta sa spadnali s megdu 15-40 prozenta ot nachaloto na

spada v US i kurioza e che pochti nikoj ne kupuva v ochakvane zenite da spadat oshte.

V momenta moge da si kupish v absoljutni stojnosti po-evtino kyshta ili apartament v prestigno mjasto vyv Florida ili Kalifornija otkolkoto v skapanata Varna ili da

rechem vyv vilnite rajoni na Sofia.

Kato gledam kakvo se sluchva v US, korigiram prognozata si za Bg:
Spad ot 70 prozenta (a ne ot 60 prozenta kakto tvryrdjah dosega) do niva ot okolo 300 Evro na top rajoni v Bg.

Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход