Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ще паднат ли цените на имотите

Публикувано от pepo 
Re: Ще паднат ли цените на имотите
14-09-2007 - 23:34:20
Ей, голяма дандания вдигна Вариант2!
Няма да коментирам адски странното ти искане, но смятам този пост за ненужен. В сайта открих само 81 обяви от частни лица за 1,2,3,N -стайни и мезонети+ателиета.
При 224xxx общо обяви, да кажем че половината са в София, всяка 3-та се повтаря, то остават поне ~30000 обяви или под 1% от обяви на АНИ. И за какво е тази дандания?

Между другото, наблюдавам спад на броя на обявите. Преди 3-4 седмици бяха около 236000, а сега са с 12000 по малко. Има нещо гнило в България. Странно защо това става след кризата през август.

Та да завърша : Вариант2, стига си вдигал вой до небесата за безмислини дискусии!
Re: Ще паднат ли цените на имотите
14-09-2007 - 23:36:21
уппс, постнал съм на грешно място. Извинете :-)
Re: Ще паднат ли цените на имотите
15-09-2007 - 04:01:08
По предварителни данни на Националния статистически институт пред седемте месеца на годината износът на страната е на стойност 14.5 млрд.лева, а вносът - 22.1 млрд. лева.
8 miliarda leva defizit za 7 meseza (ot crediti)???
Koj li she gi plashta?

chestiti novi zeni na hranitelnite produkti, inflazija ot po 3.1 prozenta na mesez, zeni po-visoki ot 90 prozenta ot razvitite strani, novi zeni na parnoto/gazta/vodata etc.

I novi 2-3 prozenta zdravni vnoski v chastni (?!?) fondove...

I pak shte vi ostanat pari da plashtate zaemi za gilishta po 1000 + evro na kvadrat, nali? i zenite shteli da skachat (shoto na imotite zenite ne padali), i naemite,.. Inache zaplatite po NSI: 640 leva za domakinstvo s 2-maraboteshti ili 320 leva sredna zaplata...

Greenspan prognozira krah na svetovnata ikonomika, v BG vsichko e pozitivno, Bylgaria imala naj-golemijat industrialen rasteg v Evropa (sled kato ostanaha 20 prozenta ot moshnostite ot soz vreme sega otvoriha dva zavoda i stanaha 22 prozenta ot moshtnostite ot soz vreme, ryst ot 10 prozenta, ne e shega...

[www.monitor.bg]

С над 70% поскъпна за година земята край родопските язовири
ВАСИЛ НАНЧЕВ (zabalegete iztochnika: oferti prodava na @#$%&)
tova e idiota ot monitor.bg deto redovno dokladva s kolko proznta e porasnala revata v Mladost i Ljulin v Sofia...
Re: Ще паднат ли цените на имотите
15-09-2007 - 11:15:44
avatar
na Написал:
-------------------------------------------------------
> 4овек,
> в момента в Бг всеки втори селянин барабар с брат
> си мислят, че могат забогатеят бързо чрез
> строителство ; никакво понятие от бизнес;
> за всички, които си мислят , че цените ще скачат
> до безкрай - "wake up and smell the coffee"; в САЩ
> има градове където цените на имотите са подобни на
> тези в София и Варна; наемите са малко по-високи
> (по-добра доходност) и има наематели; отделно
> хората на entry-level position имат около 10 пъти
> по- голям доход; а цените в магазините на някои
> стоки са по-евтини
> Имам един въпрос- ако мислите, че цените ще скачат
> още (според някои ще се удвоят и утроят) би
> трябвало и наемите да скачат и цените на
> нощувките? моят въпрос е кой ще ги плаща тези
> цени?
> също и лихвите започват да растат; на всички заети
> в бранша препоръчвам да си направят проучване на
> ситуацията в САЩ и колко десетки хиляди хора
> остават без работа

Много добре!
Само едно допълнение - тия дето не могат да започнат строителство, обаче се мислят за "инвеститори", си купуват по 2-3 магазина/апартамента с мощни ипотеки с надеждата че ще им се повишава цената вечно. С новите ливени проценти и с наемите в момента, които почти не мърдат, може и да им излязат криви сметките....
Re: Ще паднат ли цените на имотите
15-09-2007 - 12:05:55
хората вече възпяват изхърлянето на улицата на глупаците с непосилни ипотеки



Re: Ще паднат ли цените на имотите
16-09-2007 - 22:35:42
Сам си написал защо няма да стане така, както на някои им се иска:

"Ако ти трябват парите трябва да продаваш на най-високата предложена цена, а тя ще такава каквато купувача може да си позволи"


В България кой продава? Хора, които са получили тези имоти в наследство. Т.е. те са си живели някак си до сега и без тези пари. Т.е. спокойто могат да изчакат измислената криза и просто да не си продадат имотите. Точно това и ще направят. Човекът си е намислили, че иска еди колкото си хиляди евро и под тази цена просто няма да продаде имота. Това е! Финансовите корифеи дето ги въртят номерата, да се ухапят! :}

Виж тия, които са теглили кредити, да строят, че за продават, че така да печелят на тях жална им майка! Ама те не са толкова много.
Re: Ще паднат ли цените на имотите
17-09-2007 - 01:19:29
"другата страна", когато цените тръгнат в обратната посока (ако вече не са), то това няма да е за два дни, за да може да се изчака. В началото хората ще почакат, като това ще е основната им грешка! Пари винаги може да им потрябват (деца, образование, безработица...), а да си държиш парите в нещо губещо е глупаво. Но си прав(а), хората ще стискат докато им се наложи и тогава ще продават (много вероятно когато цените са на дъното). Умните излизат навреме от губещи позиции, разбира се има хора, които биха си чакали вечно и после да си кажат: "добре че непродадох", тези хора са загубили също, но просто не го осъзнават smiling smiley.

А за продажбите, това не са само апартаменти по наследство, а има и спекуланти. Замисли се, 1/3 от чуждестранните инвестиции са в недвижимите имоти. Дали и те ще чакат дъното, за да продават, като знаят какво става в САЩ, а вече и в ЕС? Има кои да повлече крак. Строителите също ще свалят цените, когато нямат никакви продажби. При падащ пазар бързите печелят. А тези които се забавят могат: да кешират със загуба; да кешират с още по-голяма загуба; или да чакат вечно(докато инфлацията "вдигне" цената), което си е голяма загуба, но неосъзната.
Re: Ще паднат ли цените на имотите
17-09-2007 - 04:46:09
shte dochakat ..ziganite i arabite...

Togava i stotinka njama da si vzemat za bokluzite...
Spravka: Detrojt i Buffalo v US
Re: Ще паднат ли цените на имотите
17-09-2007 - 09:42:42
никой няма да си продаде апартамент за да плати образованието на детето. Забрави, не и в България. И хората са си прави - със собствено жилище може и с 500лв. на месец да се преживее, защо му е по-добро образование като няма гаранция, че след 5 години ще се търси точно този вид специалисти.
По-скоро родителите ще направят всичко възможно за да осигурят на детето собствено жилище за да му дадат старт в живота.
Re: Ще паднат ли цените на имотите
17-09-2007 - 10:37:58
Quote

никой няма да си продаде апартамент за да плати образованието на детето. Забрави, не и в България.
За жалост си прав. В момента само 30% от гимназистите знаят койе Дарвин или колко е числото пи, но 98% знаят как се казва съпруга на Азис. Според мен повечето по-будни и образовани хора напускат България. Остава въпроса, колко от неграмотните ще могат да изкарват дори и 500 лв. и колко ще поскъпнат стоките от първа необходимост.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-09-17 10:38 от Petyr.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход