Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Дали не задминахме германците по цени?

Публикувано от biborana 
Re: Дали не задминахме германците по цени?
23-03-2007 - 15:57:06
StefanB,

Благодаря, сега схванах, че то онова било един критерий "наличието, качеството и отдалечеността от благоустройство и услуги" - така има някакъв смисъл вече, значи, касае благоустройството на територията (наличие на водопровод, ток и пр. благини на съвременната цивилизация). А не снабдеността със стоки - пък може и това да е вътре в този критерий, вероятно за Кабул важи с пълна сила - там разбрах, че дървата за огрев били много кът, един наръч струвал 10 долара (нещо такова), пък нямало друг начин да си запалиш огън да се стоплиш или да си превариш водата ('щото пък иначе била заразоопасна) и т.н. Как ли оцеляват хората там, да се чудиш.
Re: Дали не задминахме германците по цени?
23-03-2007 - 16:14:01
Праве те си изводите сами
(полуиДиот) за Иванка е Емперично заключение .... не е обида ....
мен това ме разсмива

и сега по сериозно
Какво ни чака, четете и мненията след статията



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-03-23 16:14 от kamikadze.
Re: Дали не задминахме германците по цени?
23-03-2007 - 16:23:22
Nacheff,

давай да се караме тогава smiling smiley

Почвам - все пак, измежду 250 и кусур града на земята София е 108, което значи, в горната половина smiling smiley, при това върви нагоре в класацията smiling smiley

Виж сега, че е написано тенденциозно, съм съгласна. И глупаво при това, защото подзаглавието пише че била "сред най-желаните", пък тя е 108-ма - ама формално пак не е невярно, защото до кое място са най-желаните, не е ясно smiling smiley - може да ги броят до 110 място за "най-желани" smiling smiley И заглавието ти казах, че е смешно, но не е невярно - гони Женева, то и Кабул гони Женева, ама с безкрайно голямо изоставане :}

Затова съм казвала много пъти, че информации в пресата трябва да се четат много внимателно и да се осмислят и проверяват по няколко пъти от различни места. То това се онася не само за пресата, въобще нищо в този живот не бива да се приема на вяра smiling smiley

Но си прав, че пресата е мощен манипулатор, а също и че повечето хора не го правят и вярват. Обаче, забележи, вярват избирателно - на това, което им се иска да е така. Признавам, че az се старая да не правя така, но вероятно такъв субективен момент на wishful thinking и в моите разсъждения присъства, дори несъзнателно.

К'во да правим, хора сме всички и не можем да надскочим себе си, колкото и да искаме. Можем само да се стараем smiling smiley
Re: Дали не задминахме германците по цени?
23-03-2007 - 16:30:47
Пише се "емпирично", т.е. проверено от практиката.

И е диагноза, а не обида. Обикновено се отнася за някой, който от н на брой поста не може да вдене, че Тирана не е по-напред в тази класация, а е с по-бърза промяна по нея. Което не е едно и също.

Ако Тирана е по-напред от София в класацията (както твърдиш ти), то Женева е много по-назад, защото изобщо не се е придвижила напред с николко места.
Re: Дали не задминахме германците по цени?
23-03-2007 - 16:35:05
Ако това ти звучи сериозно....
Виж, по цял ден четА прогнози част от работата ми е. Убедил съм се в правилността една стара максима на пазарите-
ако купувачът и продавачът едновременно не вярват в целесъобразността на действията си, нямаше никога да има сделка.
Ерго, ако мечките не залагаха на понижение точно толкова, колкото биковете на повишение намаше да има ликвидност, тоест щеше да има излишък на пазрите или дефицит. В тези случай, когато ги има цените падат или се качват.
Е, всички гледат прогнози. И уверявам те, не всички им вярват.
Случвало ми се е да говоря с колега от нормална държава и той да ми каже - Банката (екипът икономисти от рисърча) смята така, но аз смятам обратното.
Още само дума - Знаеш ли колко трябваше да е цената на златото в края на 2006 според отдавна забравен рипорт на Дойче банк (не Данске - пред Дойче Данске е като Тексимбанк пред Уникредито). Аз помня - 1000 долара.
А знаеш ли каква им беше прогнозата когато еврото падна на 0.84 преди години - 0.77.... Тогава доларът се търгуваше за лев на 2.40 близо.
Мога да продължа с хиляди други неща.
Говорим за едни спекулации, тук са други или форма на други. Това е едно мнение. Виж, когато Фич Ибка, Мудис и Стандарт намалят рейтинга, е тогава ще стане сериозно. Но дали ще стане, можем само да гадаем и да даваме прогнози.
И да играем - купуваме слуха и продаваме факта, обикновено така се прави.
Re: Дали не задминахме германците по цени?
23-03-2007 - 17:26:54
Иванке ти нали се занимаваше със статистика
сега си вече и психоаналитик

Тирана е на номер 5, а софия на номер 18 като подобрение на условията. 18>5
учи се в първи клас. Явно в статистиката не е така

а в другата класация е действително е по-назад Тирана , но тръгва от много по-далечни позиции ... така че и това е разбираемо.

просто е много весело тука.
Представете си какво мисли един жител на Лондон за София. Много по-лоши неща от колкото ние за Тирана.
О забравих там електричеството е проблем
:}
Re: Дали не задминахме германците по цени?
23-03-2007 - 17:40:32
Ми да - а Женева е на последно място като подобрение на условията smiling smiley
Re: Дали не задминахме германците по цени?
23-03-2007 - 18:38:12
StefanB,

Благодаря за комплимента за превода, макар че признавам малко се изслих. Този език съм го учила в 4-5 клас и даже в CV-то ми не е включен, ползвам го да хвана смисъла. Знам, че bien e блага, та през английското goods и обърках хората.

Благодаря за уточненията
Re: Дали не задминахме германците по цени?
26-03-2007 - 17:46:32
опа
защо ли не ме учудва това

Спад до нива от преди 7 години
Abu
Re: Дали не задминахме германците по цени?
26-03-2007 - 19:43:34
Ами ако взема кредит с ипотека 75% , значи да бегам с кеш-а?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход