Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ

Публикувано от peterbg 
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
20-03-2011 - 08:44:45
Чувство за социална справедливост-това е което липсва на БГ народа в момента да се справи с кризата и с демографията, мили деца!
Ако имаше такова усещане, поне 30-40 % от активното население щеше да се понапъне, а то не е нужно и повече. Това са земеделци, занаятчии в услугите, квалифицирани работници в леката промишленост-преди 30-40 години обувен завод "Пещера" (ако не се лъжа за името) изнасяше обувки за Италия и Франция , а второто му качество се продаваше в магазините на Тексим и беше 10-на нива като качество над китайския внос. Проблемът е че трябва да се започне от нулата, с нищожни печалби, с много труд и с постоянното съмнение "ще стане , или ще фалирам" Обикновено се случват и двете много често. Живот.....Но когато виждаш , че гарантирано си по-добре , или поне бъдещето ти се очертава по-добро от това на нищоправещата мутра, бивш борец, научил куп безполезни неща-череци, мереци, поясни хвърляния, раменни хвърляния , мотивацията е налице, а с нея идват и резултатите, а с резултатите ще дойде и преселението на циганите обратно към катуните, защото няма да могат да си плащат тока и и данъците в една дърпаща нагоре икономика,която означава преди всичко ред! За вода не говорим , защото те мразят водата и не я употребяват за друго , освен да си угасят пожара сутринта от менте водката . БГ народа избра Боко , защото му повярва че ще има възмездие. То обаче не идва, съответно не идва и чувството за социална справедливост, съответно никой не се и понапъва даже , всеки е беден , съответно равен с циганите, от което на циганите им щръкват ушите и размножителните органи и демогравския проблем се задълбочава.
Сега ще видите как се излиза от катастрофа-само наблюдавайте как ще живее и работи японския народ в близките месеци , защото вярва в социалната справедливост, в императора си и в себе си!

Това е всичко за днес , мили деца

Довиждане



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-03-20 08:59 от Класната.
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
20-03-2011 - 11:05:35
Класната, скивай сега майна, постоянно говорят в медиите, как циганите били и те българи, и насаждат чувство за вина на обществото, което видите ли било виновно за тяхното отхвърляне. Тя и войната в Либия била за демокрация и освобождението на либийските мангали, а не за нефта, както неправилно некой "некомпетентен" може да си помисли, де!Та нека тези, които лансират тази идея да ни покажат, че е възможно! Да вземат мангалски семейства в домовете си, да ги "интегрират" и да ни покажат, че е възможно мургавите да живеят като нормални хора със всички произтичащи от това права и задължения. Някой виждал ли е къща, в която са живяли мангали преди и след "атаката" им? Може да се сравни с пряко попадение на Томахоук!...... Аз пък ще взема комодски дракон, ще го науча да се къпе, да си мие зъбите, да ми носи пантофите, да пее песни на Веселин Маринов, и най вече няма да ми се налага да го отуча да краде! Абсолютно сигурен съм, че скоро на всички ще ни се наложи да започнем от нулата. Напоследък управниците открито и нагло използват циганския и турския електорат за да си осигурят управлението над кого? Над българите! А българите толкова ли сме прости че го допускаме? Май да! А по темата: Либия (страх от война)+Япония(страх от земетресение)+демографски проблем( цигани и емиграция) = намаляващ интерес към имотите.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2011-03-20 13:01 от darkside.
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
20-03-2011 - 13:17:55
Quote
darkside
Някой виждал ли е къща, в която са живяли мангали преди и след "атаката" им? Може да се сравни с пряко попадение на Томахоук!...... Аз пък ще взема комодски дракон, ще го науча да се къпе, да си мие зъбите, да ми носи пантофите, да пее песни на Веселин Маринов, и най вече няма да ми се налага да го отуча да краде!

Ето това е изказ, мили деца. Ясно, стегнато, точно!

Получава "отличен"
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
21-03-2011 - 00:00:38
повечето хора които познавам, докато не ги удари проблема пряко си живеят в ла-ла-ла ланд, казвах им предварително какво ще стане и как ще стане,след като стана вече не са ми приятели-обидиха ми се.
Имотите това т-имотите онова, истината е че цените на имотите са насочили на юг и така ще е дълго време,лошото е че бъдещето на много българи е било инвестирано в тези пирамиди и дали ще пишат по форумите или не просто ще разберат накрая, но ще са си унищожили здравето за 2000 туЙли и 20 м3 бетон който не се знае дали е дори Б15. В предишните постове съм писал за инфлацията и стагфлацията, ами аре нема нужда да светкам повече ламБи, Ъпъра си знае и си тропка с краче като малко дете.

Какво стана в крайна сметка,силна медийна пропаганда, издърпаха младите в големите градове,друга част емигрира, обезлюдиха селата и малките градове,съсипаха бизнесите там и хоп ББ излиза в бтв и казва на овцете как трябвало да хванат мотичките и да започнат да копат за да не дават за картовки,голям смях ме напъна. Само дето не им каза къде да копкат, в южен парк-софия или в морската градина във варна,ако някой знае в тези 2 града къде може да се копае и засажда и то по точно в кои паркове да каже та поне да знаем. Ама били изчезнали 300 села, не 300 ами 3000 ще изчезнат, после стой да се бориш, какво да се бориш като всичко е вече организирано, маймунките-поне повечето от тях са предърпани на близо в големите градове, половината от които силно заробени с кредити, другите 25% процента ще се оправят до 10-15 години, хем са наблизо и си им турил една голяма кредитна п..ка отзад хем когато ти е кеф си ги стрижиш,дваж-триж според случая, много от тях няма дори къде да се върнат или при кого,постоянни роби на големия град. Ама да не пропусна, ББ каза как скоро ще видим и светлото бъдеще като направи магистралките,сутрин ще се събуждаме с кинти под възглавничките-голЕм СмЕх-Дооооооооообре*ok*. Айде сега брокерчета почвайте да продавате селските имоти щото там нали знаете, козичка, агънце,зелензе,моркови, картовки и все други лакомства може и сами да си ги произвеждаме и отглеждаме.
София стана 2 000 000 овце, тя е била пригодена за 180 000 в началото си, а това е някъде около 1900 година и то като максимум, още малко ще има и квартал пловдив към нея:], ох ако можеше само до париж,лондон и надолу до рим да стигне тази софия. Който е взел кредит това лято да се подготви със бурканите че следващата зима ще е още по гадна и от тази и да не забрави някой че като мине лятото и после пак на големия и космясъл х..., ВАЖНОТО в цялата игра е да не се забравя да се ОБСЛУЖВАТ месечните вноски, ако треба леб и вода ще пие и яде но БАНКЕРА си иска своето,той е господ и повечето от нас трябва да му се подчиним, айде лека за сега, утре пак малко набиване на чивиите и до 20 години ще са разбрали някои за кво иде реч:]
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
21-03-2011 - 02:33:40
avatar
Какъв беше съветът на Полоний към Лаерт в "Хамлет" от Шекспир:
"В заем не давай, нито пък вземай заеми".
Ще излезе, че вземането на заеми се родее с хазарта - казиното винаги печели. *sos*
Слабият вторичен/ликвидационен пазар е това, което държи цените все още високи -
банките стискат ипотекирани жилища и търпят загуби, но не ги пускат на пазара.
В южноеропейските страни има практика да се държат празни апартаменти (без да ги дават под наем)...
. и ги чакат да им се вдигне цената.... тез хора са най-големите експерти...*ok*
Ами така те никога нема да се продадат, защото нема регулатор на цената, какъвто е пазарът.
Ако плащат данъци ще свалят цените не с една трета, а с две трети и повече.
И всичко ще си дойде на местото... smiling smiley
Надали банките ще издържат да чакат лошите кредити да се водят от 6 месеца ,
защото цикълът на кризата ще е 10 години в световен мащаб , а ще трябва в близките години
да се вдигне прагът на лошите кредити от 12 месеца за да няма масово пускане на имотите по ЧСИ .
Задвават се тежки години , храната ще поскъпва , безработицата ще се увеличава , фирми ще фалират
, безредици по улиците , вноски и такси ще се увеличават и надали хората с ипотекатираните имоти
при безработица и недостиг на финаси ще се борят да спасяват падащите всяка година имоти ,
те просто все още се надяват , че "утре" ще се оправтят неща и ще почакаме още малко !
Имотите ще се сринат един прекрасен ден заедно с икономиката ни .

Относно демографията,със сегашните си нива на заплащане и състояние на своята икономика България би представлявала емиграционен интерес основно за граждани от страни, които са в още по-тежко икономическо положение от нея. Естествено е българите от Бесарабия, Влашко, Банат да бъдат стимулирани от перспективата да живеят в членка на ЕС, която дори е и тяхна прародина. Със сигурност хора от бедните съседки – Македония и Албания , ще се размислят сериозно върху перспективата да емигрират. Няма да спрат и рутинните емигрантски потоци от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка, които се надяват един ден да проникнат по на Запад в Стария континент.

Групата, която най-щастливо би заживяла в европейска България,обаче, са ”братушките” руснаци. Пристигайки при топлото море и свежите плодове, те се сдобиват с безопасност, приятни за общуване добронамерени към тях хора... Какво да кажем за петимните за Европа бедни украинци и беларусци, от които една Чехия е пропищяла с тяхната престъпност, мафиотизираност, алкохолизъм и практикуване на нелегален труд!

Така, на фона на очертаващата се шарена картинка, дебатът за бъдещата "Имиграционна стратегия на България" е вече в ход. Ако той не доведе до сериозни и отговорни решения на държавата, нищо чудно скоро да станем свидетели на прелюбопитни неща.smoking smiley

Очаквам оценка от Класната*book*



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-03-21 02:39 от Камито.
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
21-03-2011 - 14:13:54
Полоний ще да е бил мъдар и разумен човек ама и тогава май са му се присмивали както и сега. Нали ни учат че само като много "консумираме" ще има благоденствие:}

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
21-03-2011 - 18:59:04
Geto, госпожо Класна! Много е дарк и мисти целата таз работа. Имаме си и "срив" и "ръст". Тоест всичко си е наред. Срив на икономиката, срив на потреблението на нехранителни, че и на хранителни стоки, срив на образование, медицинско обслужване, срив на нормалните човешки отношения, на културата, срив на нервната система, срив на пазара на имоти, срив на доверието, даже и Дядо Коледа отишъл на психиатър и казал, че не вярва в себе си! ...............Обаче има и сериозен ръст. Ръст на чааветата, ръст на имотното и финансово състояние на цървулите във властта, ръст на престъпността, на мизерията и мурдарлъка, на омразата, на простотията и чалгията (с претенции за Гинес), на корупцията, ръст на големия чепат фалос приготвен да "задоволи" потребностите на селяните следващата зима. Граждани и гражданско общество почти нема.Така, че нещата са балансирани майна! Сънят е дълбок, граничи с кома. Германец, французин и грък отдавна биха се събудили. Да не забравите да си прекопаете картофките пред блока майна!
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
21-03-2011 - 20:06:10
Стига рева, бе майна. Омръзна ми от ревльовци. Който иска фалос, това и ще намери. Може да се наредите на опашката, барабар с Класната.
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
21-03-2011 - 21:10:14
Quote
Imotko
Стига рева, бе майна. Омръзна ми от ревльовци. Който иска фалос, това и ще намери. Може да се наредите на опашката, барабар с Класната.
Ти майна явно ме бъркаш с някого! Поради силно изнервеното състояние и затворения живот който водиш започваш да губиш вярната преценка за това което се случва. Може би трябва да си смениш ника на Мултиимотко, Максиимотко, Мегаимотко Хиперимотко... ще се почувстваш добре - наричат го подтискане на комплексите или запълване на празнината в егото! Никой не реве! Освен може би такива като тебе. Чети Ошо, Фройд и Ницше, това може да ти помогне да приемаш по-леко действителността. Ако си от класа, покажи го, защото дотук не става ясно! Ето ти една терапия: Ще изпиша едно число - 149е.кв.м. - повтаряй го монотонно на глас като мантра и до половин час ще изпаднеш в нирвана, а може и оргазъм .........Шегувам се, не се впрягай!
bah
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
21-03-2011 - 21:15:36
avatar
Quote
darkside
Ще изпиша едно число - 149 е.кв.м.

Това число ще си остане написано, но за София числото ще е друго.
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.