Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Реалната цена на кв. м жилищна площ в София е между ?530 - 600

Публикувано от papata129 
Re: Реалната цена на кв. м жилищна площ в София е между ?530 - 600
16-11-2009 - 18:26:51
Провилно! Не дойдат ли навреме, не идват!

Какъв е сценарият не знам, за пръв път чувам за сценарий по който се правят апартаменти, все мислех, че са по проект. Постовете ти са безсмислени, защото всяко изречение противоречи на следващото. Не си вложил никаква мисъл, а си наблегнал на лозунги, довели СДС и ДСБ да имат общо по-малко гласове от наследникът на Мунчо от Под Игото, подвизаващ се като шеф на Атака. А с лозунги икономика не става.

Не може да се противопоставя качеството на строителството на размера на апартаментите, броят на стаите с изложението или паркоместата. За парко места при новото не се говори, защото по закон вече са 110% или на 10 апартамента 11 парко места. Училища, поликлиники, транспорт са проблем в старите части на Соф. поле, станали наскоро квартали - Витоша, Ман.ливади, Кръстови вади и т.н.

Броат на стаите не зависи от децата, а от парите, които очевидно бедните нямат, заради което и трябва да теглят кредит, което при падащи цени не може да стане. Затова е крайно глупаво да се надяват на ниски цени, защото при тях е невъзможно да купят. Друг вариант за тях е да живеят около София, в селата с добър транспорт или в 3-4 стайни панелни в крайните квартали, които вървят евтино.

Луксозно строителство в истинският смисъл на думата досега нямаше, защото българските предприемачи и строители никога не са живели в лукс. Те са рожба на народното строителство при соца, за тях лукс е ламината. За скъпите неща винаги има клиенти, още повече ако са на разумни цени.

Имам дъщеря и внучка, за които съм предвидил апарамент/мезонет/ от около 250 м2 с терасите.
Re: Реалната цена на кв. м жилищна площ в София е между ?530 - 600
16-11-2009 - 18:31:36
Вълче, да ти кажа честно и аз искам да взема кредит и риска да остане в банката, ама не става. Не дават и не вярвам да почнат да дават в обозримо бъдеще, поне докато не построим комунизма - от всекиго според способностите, всекиму според потребностите, както се казваsmiling smiley Изобщо няма да гледам лихвения процент стига да не е риска в мен.
Ама пусто живеем в капитализма и никой не ще да ми поеме рискаsmiling smiley
Re: Реалната цена на кв. м жилищна площ в София е между ?530 - 600
16-11-2009 - 19:54:35
4ovek според теб значи в САЩ няма капитализъм, така ли ? Там има (или имаше :-)) и двата варианта и фиксирани лихви, и заем осигурен само с ипотеката. Логиката е че обикновения човек няма как да направи прогноза на пазара. А банката трябва да може. Ако банката предвижда криза, трябва много внимателно да подбира кредито получателите и съответно да вдигне лихвите. Тук у нас има див капитализъм от 18 век и няма банки а лихвари. Така ще стигнем развитите страни след 100 г.

От поста на др. Иванов пак не става ясно, какво иска да строи и кой ще го купи,
но нейсе. Нека да строи. Заяжда се че съм писал сценарий. Добре де др. Иванов
какъв е вашия бизнес план. Ако таки звучи по добре във вашите уши.
Кои са хората които ще бъдат ваши потенциални клиенти ?
Мога да се съглася само с факта, че досега луксозно строителство не е имало в
истинския смисъл на думата. Имаше някакво, което го брояха за луксозно.
Не може един блок да е луксозен, а отвън да е кал и до него да има панелка.
Re: Реалната цена на кв. м жилищна площ в София е между ?530 - 600
16-11-2009 - 20:23:35
От постът ти се разбира, че слагаш определен смисъл в думата сценарий, който трябва да наведе, че всичко в бизнеса е организирано през 1917 от Ленин. Няма сцеварии. Аз не работя по бизнес планове. Нямам спомен защо навремето започнах да правя детски и паркови съоръжения, но в никакъв случай не е било по бизнес план. През 1990 г. наех магазини, на месечен наев 90443 лв., когато заплатите бяха по 400-500 лв., а в приложен към договора списък със стоки цигарите бяха 1 лв. Бизнес планът ми беше, че магазините са на Жданов/Пиротска/ и няма как да не вървят. Всички ме разубеждаваха и мислеха, че съм луд, а след няколко месеца правих по 12-15 хил. долара на месец - тагава бяха 250-300 хил. лв. След време на търговското изложение в Дубай видях електронни игри и добре, че не знаех какво е бизнес план, а веднага влезнах в бизнеса и го държах в продължение на няколко години, докато представителите на СДВР, Сони и няколко други фирми не се сдружиха срещу мен и ми направиха няколко показни акции, вкл. с подхвърляне на незаконни стоки и т.н. Затова излезнах и също без бизнес план купих имоти, някой по 1 лв/м2, които сега са по 30 лв., а за 40 лв. квадрата купих най-скъпият в момента парцел на Сл.бряг. Така и не знам какво е бизнес план, СV разбрах какво е в Бразилия/Curriculum Vitae/ - автобиография, а мотивационно писмо още не знам какво е.

Как реших да строя ли? Продадох си преди време апартамента на Трапезица и като се прибрах от бразилия жена ми каза, че иска голям апартамент и един за щерката. Един познат се оказа с малък парцел и се разбрахме да го застроя. обадиха се и още трима, които искаха апартаменти и започнах проектирането, за съжаление още без разрешително, гл. архитект се мота от 1 месец. Даже и не съм се сетил за бизнес план, за пръв път чувам, че трябвало. Кой ще ги купи ли? Всеки с акъл в главата, живееш като в хотел, на 3 км. от Шератон, метро, паркове, училище, тих квартал, покрито парко място, най-вече хем си в кооперация, хем с малко хора, един вход с 10 апартамента. А и да не ги купят ще ги давам под наем докато мине кризата. Да даваш под наем когато си купил на 1000 е набутване, но когато ти е на 500/не му плащам 300Е/м2 ДДС, комисионни и прехвърляне/ си е делавера.
Re: Реалната цена на кв. м жилищна площ в София е между ?530 - 600
17-11-2009 - 08:32:41
Изобщо не ми се спори за това как е в САЩ и как ще я карат нататък. Нито знам в детайли каква им е системата нито кой реално гризва дръвцето като нещата се сбозят.
За това , че не може да има луксозно строителство на място, което няма улици съм напълно съгласен с теб и поради тази причина съм пропуснал да реализирам доста сериозни печалби.
Re: Реалната цена на кв. м жилищна площ в София е между ?530 - 600
17-11-2009 - 09:24:54
Много сложно стана за мен в тая тема.

Нали уж, имоти нещо по 600 евро...

Аз съм мързелив, неграмотен човечец, на заплата съм.

Искам банката да ми купи имот за 600 евро/кв.м. в София и да си гледам мач по телевизията.

Няма ли кой да го продаде на банката...?
Re: Реалната цена на кв. м жилищна площ в София е между ?530 - 600
17-11-2009 - 09:29:50
avatar
И сега има такива при това немалко, какъв е проблемът?
Re: Реалната цена на кв. м жилищна площ в София е между ?530 - 600
17-11-2009 - 13:45:26
С две ръце подкрепям Др. за Обелите, живял съм там 7 години с две дечица, нито веднъж не ни посегнаха, има транспорт, паркоместа, простор, мангали не повече от Лозенец. И аз се втрещих като разбрах, че трябва да ходя там (Апартамента е с лихвоточки, не съм дал и 1 лев за него)



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-11-17 14:07 от stamby.
Re: Реалната цена на кв. м жилищна площ в София е между ?530 - 600
17-11-2009 - 18:19:07
stamby Написал:
-------------------------------------------------------
> С две ръце подкрепям Др. за Обелите, живял съм там
> 7 години с две дечица, нито веднъж не ни
> посегнаха, има транспорт, паркоместа, простор,
> мангали не повече от Лозенец. И аз се втрещих
> като разбрах, че трябва да ходя там (Апартамента е
> с лихвоточки, не съм дал и 1 лев за него)
>
Е от какво си недоволен тогава. Обясни ?
Re: Реалната цена на кв. м жилищна площ в София е между ?530 - 600
18-11-2009 - 11:56:58
Не съм недоволен. Но отдавна не живея там, отесня ни... smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход