Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Имотите падат с по над 8 880 евро на месец! Ударихме 65% надолу! Рекорден спад!

Публикувано от Tod 
Re: Имотите падат с по над 8500 евро на месец! Ударихме 60% надолу!
08-06-2009 - 23:52:40
dival Написал:
-------------------------------------------------------

> Ще отида до Златните и после пак ще пиша , но там
> познатите ми (говорихме преди 2 дни) много се
> оплакват

Аз бях вчера на Златните. Магазини до плажната ивица- празни, на "Игликите" провесени табели "продава се". И не само на тях. Плажът е чист, чадърите празни, а струват - 7лв. За сметка на това, пред тях, до морето може да "сгазиш" някого, ако ходиш да се къпеш-там са всички не им се дават и 7 лв?!
Дюнерите по 6лв. Има ги с арабска питка, има ги и с хлебче. Ние с питка, щото са по-вкусни, иностранците - с питка; Повече материал има...
Еее, какво стана то? Придобих самочувствие - най големите баровци - кой? - пак ние, българите?
Отворилите магазини - там продавачките със заспали физиономии. Вярно, че беше много горещо, но все пак...
"Игликите" - щяха да се грижат за отдаването им под наем лятото - имаше гарантирана доходност...Няма сега - всеки да се спасява както намери за добре... И как се спасява? Никак. Празни. Ако има питане - почва чуденето: Ами кой ще им сменя чаршафите?!?!

Е, още сме в началото на юни... макар че, сезонът ни е къс...

А да, иначе ред има - колата на платен паркинг - 2лв/час. Ако не - паяк... Имаше 5 коли извън паркинга, едната с френска регистрация. Е, чия кола ще вдигнат? Естествено и правилно няма да е от нашите - френската...

Ама и тези французи, за ред говорят, пък...побългарихме ги. smiling smiley

Сигурно, на Слънчев бряг не е така?!

Др. Иванов, не каза, хвана ли тен, поне... smiling smiley
Re: Имотите падат с по над 8500 евро на месец! Ударихме 60% надолу!
09-06-2009 - 00:13:01
Оооо, Музичке, как си мило?
Др. Иванов на Сл. бряг, а ти ходиш по изпаднали райони да те отровят с дюнери! Къпах се на 10 май, температурата беше 20,5 С, на това му викам топло море. Чадърите и шезлонгите са май по 7 лв., но се заемат, почти няма хора в безплатната ивица, все пак да не дразня северняците, но при нас идват по други хора. Цените на повечето места са същите, но и на много са ги вдигнали. Въпреки това политиката на комплекса винаги е била да се държат ниски цени на стоките и по-високи на спането/те не са високи, дето се вика за бог да прости 50-60 лв. на вечер студията сега и около 70-80 в силният сезон или 100-110 със закуска/. Чевермето за двама е 17-18 лв. бирата 1,50 - 2,50 лв. Търговята си върви, макар че има тук-таме празни бараки. А че се жалят е ясно, но те си се жалят винаги и на следващата година пак цъфнат на същото място.

Ако идваш на комплекса ще ти покажа.
Tod
Re: Имотите падат с по над 8500 евро на месец! Ударихме 60% надолу!
09-06-2009 - 00:55:37
Иванов - нещо си слънчасал.

Аз по Варненско а и на юг за тези пари ще ти намеря легла в 4-звездни хотели.

Нещо не си в час - да не би да има времева дупка и да чатиш от 2007 и 2008г.

Иначе аз не мога да си обясня постовете ти - или проблеми с психето.

Хората са обеднели, изгладнели и не им е до курорти и имоти. Това което следва е оцеляване. Ако щеш им предлагай кутии на по 2 милиона знаеш през къде им е. Имат си други грижи хората.

Парите са на изчезване - апартаменти с десетки хиляди...
Кой иска да познае накъде сме в дългосрочен план?...

clap: Който не е продал - все още не е закъснял. Който продаде СЕГА - догодина ще си купи ДВА! *ok*

*book* Ето ви всеприетите ценообразуващи формули:

1. Средна заплата - квадратен метър.
Ако средната заплата за региона е 250 евро, то един апартамент с реални 100кв трябва да е 25 000 евро.

2. 8-10 годишен наем.
Ако средният наем на 100кв е 250 евро, то за 9 години ще генерира 27 000 евро. Махаме ремонти и паузи между наематели - слиза под 25 000.

Това са формули за нормални апартаменти с инфраструктура, отстояния, разположение, напълно завършени и за реални квадратури.
Важи за времена без пренасищане на пазара, без кризи и дефлации - при пренасищане, кризи и дефлации цените са много по-надолу от тези!
Всичко останало е лудост и следствие от лудостта!
Re: Имотите падат с по над 8500 евро на месец! Ударихме 60% надолу!
09-06-2009 - 08:48:23
Ако някой ми беше казвал на мен, бургазлията, че ще ходя на море в Гърция щях да му се изсмея. Но е факт, както е и факт, че такива титани като Иванов и сие оср.ха почти цялото Черноморие. Болна и достатъчно дъвкана тема, но както пишат тук някои съфорумци - скоро цените на имотите ще са последното, което ни вълнува.
Re: Имотите падат с по над 8500 евро на месец! Ударихме 60% надолу!
09-06-2009 - 09:04:14
Другарю, защо не направите нещо, което да "разбие" на пух и прах доводите на критикарите си във форума?

Примерно сканирайте нотариалния акт от последната си продажба (заличете личните данни все пак), качете файла в нета и дайте линк към него тук. Говоря съвсем сериозно. winking smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-06-09 09:05 от gogolcho.
Re: Имотите падат с по над 8500 евро на месец! Ударихме 60% надолу!
09-06-2009 - 09:48:06
Аз по Варненско а и на юг за тези пари ще ти намеря легла в 4-звездни хотели.

Нали това казвам, може да намериш по-евтино спане, но цените на всичко останало са с пъти по високи и затова коплекса е пълен всяка година. Хората идват за развлечение, а не да спят. Миналата година бяха дошли едни познати и казаха, че цените на бирата и скарата са по-ниски от кварталните кръчми във Велико Търново. Естествено има и скъпи, познават се, че като говориш на български не те канят или ако тръгнеш да влизаш ти казват да видиш първо менюто. Но и те са по-евтини от гърция и там обикновенно повечето персонол са чужденци. Естествено, че може и в Гърция да се ходи, има хора дето мизерията им харесва. Разликата е, че на коплекса като отидеш на плажа си между хора, а в Гърция между българи, македонци и друга балканска измет. Аз не съм чул някой като отива на Сл.бряг да пълни колата с мин.вода, ракия и салами. И най-чудното ми е, че отиваш да мизерстваш за много пари.

Завършени сделки още няма, защото много ми се забавиха проектите, архитектката се разболя и след 6 м. се отказа, но имам клиенти, които чакат от месеци. Преди няколко дни новите проектанти ми дадоха чертежите на начална фаза и до месец ще са ги одобрили на Идеен. Наистина момента е труден и цените са силно редуцирани, но не защото хората не искат да купуват, а защото малко хора имат в брой 40-100 хил. евро. Хубавото е, че вече банките започват да дават по 50-60% от сумата на заверена кота Било. Затова и въобще не се притеснявам. Когато мястото е добро, апартаментите хубави и сградата строена добре няма проблеми.
Re: Имотите падат с по над 8500 евро на месец! Ударихме 60% надолу!
09-06-2009 - 10:08:01
До кога се вари комунистическа глава - до омекване на камъка. Другарю, ти наистина ли си вярваш на писанията "Разликата е, че на коплекса като отидеш на плажа си между хора, а в Гърция между българи, македонци и друга балканска измет."
Re: Имотите падат с по над 8500 евро на месец! Ударихме 60% надолу!
09-06-2009 - 10:16:19
Не ругай Иванов!!!

Ами ако вземе да се откаже да пише - скука...

Понякога си мисля, че Иванов плаща на сценаристи, които да му пишат текстове със заряд на кандидат-студентски бисери.

Например:
"Сега лихвите са над инфлацията, но и да бяха отдолу същата работа, защото нищо не може да се направи."

Бисер!!! Това трябва да се предложи на Летерман, на Лено и на Слави, като последния ще го прочете на сериозно и ще каже "Що за държава сме...".

Не ругайте по Иванов. Не подминавайте с лека ръка забавната част в този форум. Пари, пари, пари... ама човек трябва да се посмее от сърце.
Re: Имотите падат с по над 8500 евро на месец! Ударихме 60% надолу!
09-06-2009 - 10:21:24
Естествено, какво чудно има? Има много места в Гърция, където също ще си между хора, но там българи не ходят. Гледах оферти в гърция хотел с 4 звезди, много добър, отзиви в сайта само "отличен", "много добър" и съвсем малко "добър", на същият сайт и Иберо стар на Сънито - 4 звезди, отзиви малко "отличен", повечето "много добър" и "добър" и по няколко от по-долните категории. И си казваш, я гърците какво обслужване имат, но след това поглеждаш цените и виждаш, че гръцкият е 300 евро на вечер, нашият 72Е. В такива хотели само че българи няма. те ходят в Тасос и околностите, където миналата година можеше да се вземе стая за 70 евро, за 4 човека без климатик и такава отстъпка правили само за българи, за гърци и други не намалявали. И затова Добринище и околните села си бяпа добре, защото хората спяха там и с рейс ходиха всяка сутрин на плаж в Гърция, а вечер се връщаха. Аз за такива туристи отдавна съм внесъл предложение в съвета да им се забрани посещаването на община Несебър - има си Златни, Албена, южни, гърция, турция, въобще накъдето им видят очите, само не около мене.
Re: Имотите падат с по над 8500 евро на месец! Ударихме 60% надолу!
09-06-2009 - 10:22:16
др. Иванов Написал:
-------------------------------------------------------
.....
> затова коплекса е пълен всяка година. Хората идват
>......................................................... Разликата е, че на
> коплекса като отидеш на плажа си между хора,

Какво е това КОПЛЕКС???
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход