Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата 2

Публикувано от Imotenbalon 
Re: Преглед на печата 2
13-08-2009 - 15:33:32
optimistko Написал:
> Германия и Франция вън от рецесията http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2365591
> ПП. Барбарон, вЕрно ли?

Още преди година, когато се заговори във форума за кризата, когато се появиха разни статии като тази по-горе (пуснатата от Камелия), когато объркани комунистически мислители започнаха ликуващо да скандират: "КапитализЪмЪт тръгва по пътя на социализЪма", аз си позволих да пиша:
- нормалното състояние на капитализма е криза - на растеж, после на спад, и така от векове;
- милиардите, които се наливат в банките и икономиката държавата ще си ги върне с лихвите (е, една малка част ще остане по джобовете на едно племе);
- това, което имате в България от 45 + 20 години не е нито социализъм, нито капитализъм, нито демокрация;
- капитализмът не е идеална система, но засега няма нещо по-добро;
- и т.н.
Тогава Камелия ми се скара и аз се стреснах, замълчах си smiling smiley
Та по въпроса за рецесията във Франция. Чух и четох, че имало напоследък такова нещо тук.
Аз не го усетих, усетиха го тези, които бяха уволнени - заплатите им бяха заменени с обезщетение (60% - 70% от последната им заплата), а някои с късмет получиха еднократно по едно- или дву-годишни заплати).
От сърце ви пожелавам и на вас такава рецесия smiling smiley :loveu: smiling smiley
Re: Преглед на печата 2
13-08-2009 - 23:12:57
Хората, търсещи къде да се преместят да живеят извън Великобритания и да станат изселници, се съветват да не купуват имоти в България, съобщава електронното издание "Експатрейт хелткеър". Холи Киркууд предупреждава потенциалните емигранти, че България е станала изключително рискова за купуване на имоти заради световната икономическа криза.

"По-малко информираните може да останат с чисто новия си ваканционен апартамент в най-новия ски курорт на Европа, който бързо се обезценява и на практика стана непродаваем", казва тя.

По думите й, дестинации като френската Ривиера, Монако, Португалия и карибските острови Барнадос, Свети Лика и Гренада продължават да са популярни сред мигриращите по света.



аиде тъпанарите спекуланти да четат , брокеро-таксиджииската паплач също

и в заключение - каквото човек сам си направи и Господ не може да му направи
Re: Преглед на печата 2
14-08-2009 - 00:00:02
По думите й, дестинации като френската Ривиера, Монако, Португалия и карибските острови Барнадос, Свети Лика и Гренада продължават да са популярни сред мигриращите по света.

Тука нещо става, поведението на форумците от последните /доста/ дни се измества в областа на психиатрията. Във всички теми. Слънце ли е, четене на вестници, злоепотреба с алкохол, любовни вълнения, не знам причината, но неща става.

Та по темата. Наистина има британци, които могат да се преместят в Монако. Не си спомням в момента имената на всички, но бяха точно 32 човека дето могат да платят двустаен маломерен за 1,5 млн. евро. По Френската ривиера, с цени от 300-500 хил. също не бяха навалица. Изброените острови едва ли посрещнат тълпи от англичани, по простата причина, че когато кралят е искал да накаже някой разпасал се политик го е пращал за губернатор там. Не съм чул Диар Бекир да е мечта за българи търсещи втори дом. Та пуйката писала статията да си купи парфюм с парите дето са й платили за нея брокерите на имоти извън България. Сега минах през центъра на Сл.бряг и в една агенция, която продаваше точно такива имоти имаше 5-6 човека, през деня също имаше няколко, продават хората имотите на четящи статии англичани, а брат руснак купува, защото не знае английски, или ако знае не чете английски вестници.
Re: Преглед на печата 2
14-08-2009 - 00:15:21
Иванов и аз минах навалицата е заради цените по 250 евро на квадрат ....но малка корекция - навалица просто няма
как ме яд че не направих снимки на офертите
нали знаеш че аз пиша само неща които са се случили и неща които съм видял
ти поне си човек които се праска че има информация това означава че знаеш какво следва от септември нататък
народа няма пари Иванов ...и в склада няма и Б.Б. днес каза че няма ...а сме август месец
Re: Преглед на печата 2
14-08-2009 - 14:43:48
МФ: Дефицитът в бюджета за юли е рекорден за последните 11 години

Дупката в бюджета към юли е без прецедент от 1998 г.

[dariknews.bg]

Най-добре е правителството да вземе мерки да спре тази тенденция за увеличаване на дефицита, тъй като общо взето, ако изкараме още няколко месеца с месечен дефицит от половин милиард лева, просто страната ще фалира и тогава това ще се отрази на всеки българин, на всеки бизнесмен и предприемач, коментира Ангелов.


Посвещава се на д-р ИваноФ
14-08-2009 - 14:53:20
avatar
Особеностите на туризма по Българското Черноморие

Курортите ни приличат на нещо средно между селска кръчма и битпазар

За поредна година летният туристически сезон по родното Черноморие минава под наслов „Ден година храни”, който определя поведението на работещите в туризма и отношението им към отпускарите, направили избора да прекарат известно време там. И макар че черноморското крайбрежие е една от най-красивите части от България, край него човек може да стане свидетел на най-грозните черти от характера на българите, да умре от срам заради чужда простотия и в крайна сметка отпуската му да придобие неприятен привкус.

Туристът е ходещо портмоне

[bgcolor=yellow]Тъй като заетите в туризма са убедени, че с парите, спечелени от сезона, трябва да изкарат останалата част от годината, летовниците биват възприемани като източник на доходи, без да се обръща внимание нито на националността им, нито на възрастта им. Това обяснява и защо в повечето случаи морската сол избива и по сметките в заведения, таксита, хотели и частни квартири. Най-лошото е, че в повечето случаи става дума за толкова нагло поведение, че ти идва да се направиш, че нищо не си разбрал само и само неприятната случка да свърши по-бързо.
[/bgcolor]
[bgcolor=orange]Със съжаление трябва да отбележа, че по Българското Черноморие не са проумели нещо, което вече са разбрали в държави, които българите възприемат като Трети свят. А именно, че туристът е една особена категория човек, който обича да бъде глезен и обгрижван. Той на драго сърце би пръснал парите си, но предпочита да ги даде, а не да му ги вземат. [/bgcolor]Професионалистите знаят, че най-добре се печели от постоянни клиенти, а всички други са добре дошли. При нас обаче явно не е такъв случаят. Работещите по нашето море явно смятат, че курортистите са им длъжни, което пък обяснява защо една голяма част от тях не повтарят почивка на същото място.

Кичът доминира над всичко

Курортите ни приличат на нещо средно между пивница и битпазар, заобиколено от строежи и плажни чадъри. Слънчев бряг, за който в официалния му сайт е написано, че е най-привлекателният българския курорт, е типичен пример за кич и за съжаление не е изолиран случай. Някогашното идеално място за семейна почивка днес е част от мегаполис, включващ Равда, Несебър, Слънчев бряг, Свети влас и Елените и ако природата го позволяваше, със сигурност щеше да се разпростре до Обзор. В Слънчев бряг е застроено абсолютно всяко пространство до такава степен, че през цялото време имаш усещане, че някой ти диша във врата.

Върху някогашните зелени площи отдавна се издигат тонове бетон, а всяко незасегната педя свободно място е заето от временни постройки, които в повечето случаи са от талашит и са в стил "направи си сам". Крайбрежната улица в Слънчев бряг не съответства на името си, защото от нея не се вижда морето. Явно общината, стопанисваща курорта, е решила, че е по-добре да лиши туристите от гледката към морето, като им предложи сергии, предлагащи какви ли не боклуци.

Слънчев бряг прилича на грозен жилищен комплекс, при чието създаване не е протичала никаква мисъл. Архитектурните стилове са може би толкова, колкото са и хотелите. Във всеки случай в обстановката, която предлага комплексът, не можеш да избягаш от своето всекидневие, какъвто всъщност е смисълът на ваканцията. Казаното дотук важи и за плажа на курорта, където спокойствие също трудно се намира заради множеството заведения, търговци на „свежи” плодове и мургави крадли.

Всички исторически забележителности по Черноморието, т.е. старите градове на Созопол, Несебър и Поморие, са превърнати в битаци. От сергии с пояси и дрънкулки човек трудно би могъл да се потопи в атмосферата на миналото. Като черешки в тортата „Черноморие” са бабите под сенките, плетящи на една кука, гордо опънали простори със свои произведения. Няма място по морето, където липсват подобни творци, и няма да е лошо най-накрая бабите с каретата да станат емблема на българския туризъм. Все пак имаше ги преди 1989 г., има ги и сега и май винаги ще ги има.

Абсурдът като концепция


Абсурдът също е една от особеностите на туризма по Българското Черноморие. За да не бъда обвинен в голословност, ще дам конкретен пример с уговорката, че за съжаление не е единствен. Т. нар. плаж Черноморец-юг, намиращ до къмпинг "Градина" и под ваканционното селище Свети Никола, се води безстопанствен, тъй като не е отдаден на концесия. Това означава, че е неохраняем и посетителите му носят сами отговорност за своята сигурност. В последната седмица на юли обаче мним концесионер заби чадъри по плажа и започна да събира по 5 лева за чадър, като вместо касова бележка даваше билет за паркинг на стойност 1 лев, некадърно подправен на 5 лева.

На въпроса на недоволни от таксата защо трябва да се плаща за чадър, при положение че на плажа няма нито спасител, нито здравен пункт, отговорът беше „Няма достатъчно кадри”. Случаят бе раздухан от регионалните медии. Стана ясно, че общината, в чиято територия се намира плажът, не може да накаже виновника, защото по принцип при проблем се санкционира концесионерът, какъвто в случая няма. С цялата история трябвало да се занимаят данъчните, които явно ги няма никакви или пък са получили достатъчно пари, за да се занимават с човека с чадърите, както и с колегите му от заведенията на същия плаж, които също нямат касови апарати.

И до днес таксата от 5 лева за чадър продължава да се събира, като на ръждясалата спасителска вишка се завързва зелена тениска, която трябва да играе ролята на флаг. Цветът й обаче не се променя, когато на плажа на къмпинг "Градина" променят знамето. На всичкото отгоре младежите, събиращи парите, симулират, че са спасители, т.е. че плажът се охранява. Миналата година, пак на същото място, някакви ентусиасти събираха такса за паркинг, какъвто липсва, защото пътят е черен, и цяло лято вземаха по 2 лв. на автомобил.

Тъпо и скъпо

Определено това е най-неприятната комбинация, която за съжаление е неминуема по нашето Черноморие. В по-голямата част от случаите рекламираните нощувки по 10 лева се оказват пълна измама, защото в края на почивката ви някой от хазяите могат да ви поискат да доплатите за ток, вода, паркинг. Като се прибавят и разходите за плажен чадър и някои малки удоволствия, почивката на нашето море не излиза никак евтина. Не трябва да се пропускат и някои местни тарикати като таксиметрови шофьори например, чиито тарифи са като във френската столица. В Слънчев бряг не малко таксиджии предлагат да ви закарат до Несебър, който е на 5 км, за скромната сума от 23 лева, като цената е за 1-4 пътници.

За 5-6 души има отстъпка и следва да платите 33 лева, като не е ясно къде точно ще се поберете. До Поморие, което е на 15 км, цената за отиване и връщане е 80 лева, а тази за 5-6 души – 100 лв. До Бургас за 33 км следва да се платят 120-150 лв. В Слънчев бряг предлагат раздрънкана рикша за 20 лева на час, докато на гръцкия остров Тасос едно колело може да се наеме за 5 евро (10 лева) лева на ден.

Като цяло по плажовете ни цената на чадърите и шезлонгите също е солена. Без проблем може да олекнете с 20 лева за чадър с два шезлонга, като цената може и да стигне до 50 лв. За сравнение на много места в Гърция тези съоръжения са безплатни, а на местата, където се плащат, срещу 6 евро (12 лева) получаваш чадър, два шезлонга и две напитки.

По заведенията по морето може да се нагледате на какви ли не номера, които имат за цел основно да ви съдерат кожата. Доста често цената на порция риба е за 100 грама и ако сте си направили сметката, че за обяда си ще дадете 4,50 лева например, изненадата е крайно неприятна, като се окаже, че трябва да се плати три пъти повече. Едно на ръка, че менюто по цялото Черноморие е едно и също, а местата, където действително могат да ви предложат нещо различно за хапване, са малко. Цените ще ви изненадат със сигурност, а липсата на мисъл при предлагането на храните – също. Трудно е за проумяване защо в горещите летни дни ресторантьорите залагат на ястия като агнешко по гергьовски, капама и родопски клин.

Откъм забавления Черноморието не предлага кой знае какъв избор – кафенета, кръчми, дискотеки и не на последно място - плътски удоволствия. Не случайно процъфтява алкохолният туризъм. Естествено. И смятам, че най-добре прекарват почивката си чужденците, които слизат пияни от самолета. Не изтрезняват през отпуската си и се качват отново пияни на самолета, без да са разбрали, че са били на нашето Черноморие. Поне не са се подразнили от начина, по който ги възприемат, от кича, абсурдите, тъпотията и липсата на покритие между цена и качество.

По Черноморието не трябва да забравят, че чужденците идват да летуват у нас не защото България предлага някакви изключителни възможности за лятна почивка, а защото е по-евтино от други дестинации. Не трябва да пропускат и факта, че за българите почивките в съседните Турция и Гърция вече са по-изгодни. Дали ден година храни, вече не е толкова вероятно, но че гъз глава затрива е сигурно.
Re: Посвещава се на д-р ИваноФ
14-08-2009 - 16:19:48
Логичното продължение на разцвета на Банско!!!

Банка продава хотел в Банско заради дългове
Re: Преглед на печата 2
14-08-2009 - 17:54:06
avatar
За София средната цена, по която се сключват сделките, е 710 евро на кв. м, а средната стойност на двустайно жилище достигна 45 548 евро. Най-изгодните сделки се сключват на нива от 385 евро.[bgcolor=yellow]

Двустайните поевтиняха под ?30 000 *ok* *book* *angel* *beer* clap: *ok* [/bgcolor]
Re: Преглед на печата 2
14-08-2009 - 18:22:48
Има още много да падат цените. Докато стигнем 250 ЕУР на кв.м....
Re: Преглед на печата 2
15-08-2009 - 20:01:09
Сравняват го с Нострадамос дори,заради точните попадения,но вижте сами,какво може би ни очаква.Линковете са на английски.
[www.ariva.de]
Дали наистина голямата депресия от 30те ще е цвете в сравнение с тая???
Може би комсомолския секретар или професор ... да ни дговори.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход