Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Панически срив на цените в София

Публикувано от ivo_1 
Re: Панически срив на цените в София
27-01-2009 - 11:58:37
Това си е стандартно стадно поведение. И не само българите се водят като стадо - все пак кризата не започна от Бг.
Виж второто наистина е доста специфично - "Да не ме хванат".
Из цялата държава - от най-ниските до най-високите нива. Ама ни хванаха - от ниво политици/бизнесмени до ниво Бай Иван общака на строежа.
В нормалните държави има статистика и при 0.01% спад на месец в цените или сделките това веднага се отчита. В нашата българия има слухове.
Заинтересованите лица крият до последно фактите с любезното (и заплатено) съдействие на журналистиката, която (уж) би трябвало да информира обществото.
Но рано или късно истината излиза. Бг не е вече затворена система, хората четат какво е навън а и влиянието не може да не се усети.
В коя фаза на синусоидата сме в момента - статистиката на този сайт и последните данни на НСИ го показват съвсем ясно.
Re: Панически срив на цените в София
27-01-2009 - 12:43:34
koganev Написал:

> От ДДС не може да се извлича финансов резултат за
> фирмата - това противоречи на българското
> законодателство във всички форми.


Финансовият резултат на фирмата може да бъде печалба или загуба. Никой, никъде не е твърдял, че ДДС- то може да сформира данъчно-облагаема печалба, съотв. - загуба. Това е хитро извъртане на въпроса, за което ти правя чест.

Но понеже, не сме тук, за да хитруваме на дребно, направо ще ти кажа, че в конкр.случай съвсем нормално ти обясних, че повечето стр. фирми генерират доста малки приходи ( защото зависят от данъчната оценка) на зелено-"синьо" или на Акт 14, а разходите им се трупат по започнато и недовършено строителство. Масово в момента, ако не си предубеден, ще видиш започнато и недовършено строителство по 1,2 и повече обекта, в зависимост от финансово състояние на фирмата. Както ти казах, дори при непродадено такова, се отчитат разходи за материали, труд и пр. Разбира се, че когато фирмите са на загуба, както бе до момента, а от тук -нататък - още повече, Държавата възвръща част от направената инвестиция, а именно - 20 %. В това число, изобщо не слягам масовия случай за обезщетение на собствениците на парцела.
Нещата значително се различават от производството. А пък и нашата Държава,
( за добро или зло - без квалификации), направи доста изгодно строиетлството като дейност. От друга страна, споменаваш за масовото хитруване при данъчното облагане от фирмите, и нещата стават ясни. Каквато Държавата, такъв и строителния бизнес. Само че, дали производството е изключение? Защо хората, често се оплакват да речем, поне за миналата година, че олиото е 2 пъти по-скъпо от това в Германия?






Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-01-27 12:45 от global.
Re: Панически срив на цените в София
27-01-2009 - 13:18:52
Производството по принцип е необятна шир... и ще е пълна глупост, ако кажа, че всичко е по закон и всички са светци. Но аз говоря за МОЕТО производство и за МОЯТА нетърпимост към незаконните форми на обогатяване. Източването на ДДС под каквато и да е форма - дали с документи с невярно съдържание, дали с прикриване на истинските приходи, дали с надуване на разходите - също е нещо, което смятам за ужасно грозно престъпление. Щом твърдиш, че в строителния бранш такива работи са нормални, то аз няма какво повече да кажа.
Обаче това е спам...

Re: Панически срив на цените в София
27-01-2009 - 13:26:04
Можеш да обогатиш теорията са за новата порода сапиенс ( разумен човек) и поведението й в периоди на криза, както и силната нетърпимост към незаконната форма на забогатяване. smiling smiley Освен това, може да се изследват причините за възникването й, факторите, които са благоприятствали това, както и бизнеса и пазарната среда за новата порода.

Сега сериозно, вчера срещнах поне 2 пъти информацията, че сивият бизнес съхранил много западни банки, а впоследствие - тази информация бе допълнена, че безработицата, благодарение на сивия бизнес в България няма да се увеличи.
Има ли коментар?
Re: Панически срив на цените в София
27-01-2009 - 13:35:12
barbaron Написал:
-------------------------------------------------------
> Знае ли някой, колко е % на домакинствата в София
> със собствено жилище и колко живеят под наем ?
> Колко общо жилища има в София, колко са празни.
> Колко ще се завършат след една година ?
> Едва след това може да се дискутира броят на
> потенциалните продавачи и купувачи и може да се
> говори за ЦЕНИТЕ


Четох някаде наскоро и цифрите си ги спомням отли'но-30 000 завършени жилища и празни до 01.01.2009...през тази година ще завършат още 70 000 хиляди...прогнозата беше 100 000 празни за Новата 2010 година *sos*
Re: Панически срив на цените в София
27-01-2009 - 14:18:44
Да, имам коментар. България е на границата на диктатурата. Просто трябва да се поработи още малко, за да станат мнозинство онези зомбита, които си мислят, че няма утре. После не сива, не черна ами няма да има никаква икономика.
Ето, дори и тук се впримчват мнения, че банките са виновни за нещо си... А г-н Барбуков ще спаси България.

Честно казано, на фона на бурята, която следва от тоталното изтрещяване на хората по нашите земи, финансовите проблеми са направо пролетен полъх... Опростяването на българина с тези бясни темпове е антропологична бомба, която не виждам как може да се обезвреди. Дали Пенчо ще далдиса в една сделка с НИ 100 000Е или не - ще го преживее, ама ако Пенчо е още в 13-ти век и ако през целия си живот е обречен да далдисва всеки път, когато някой реши да му обере джобните... тогава не знам. Профанизирането на нещата вече намирисва на държавна пропаганда, а това е първата и много сериозна крачка към диктатурата.
Втората крачка е забрана на политическите партии... а от известно време по радиото доста често слушам разни политолози да доказват вредата от МНОГО политически партии. Какво значи много!? 200? 20? 2 ??!!! И един странно крив политолог някак спокойно обяснаваше, че е нормално хората да не искат не само това управление, но е каквото и да е управление...
Да идват онези с еднаквите униформи и да се свършва! Хайл ...

Та коментарът ми е, че в държава, населена главно с обслужващ персонал, е напълно нормално управлението да е тип "иконом на замък". Всички да са еднакво облечени, да работят за едната храна и подслон, да не четат книги и да ОБИЧАТ господаря си.
Re: Панически срив на цените в София
27-01-2009 - 14:38:53


Твърде сериозно приемаш нещата. Нямах това предвид. Просто ми направи впечатление, че дори Щатите говорят съвсем легално и открито, че сивата икономика е допринесла до това, много банки да не фалират. Учудена съм, че като че ли, сивата икономика си има място в теорията за съвременната държава, и никой не приема идеята "на нож"...

За диктатурата, си мисля, че тя никога не е напускала нашите земи. Така че, всеки има право на определено пространство и ако го наруши, последват ужасни санкции. В България са изключително крайни, и може би демократизирането го разбират в прилагането на по-човешки санкции.

А иначе относно обслужващия персонал, мисля, че всяка държава се обляга върху тяхната най-голяма маса и товаримост. Само си мисля, че българите се чувстват твърде унизени от това и тук си прав за комплексите за малоценност, т.к. Развития Социализъм внуши, че всички хора са равни - и по способности, и по заплащане, и по права.








Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-01-27 14:39 от global.
Re: Панически срив на цените в София
27-01-2009 - 14:46:24
barbaron Написал:
> Колко ще се завършат след една година ?

Oliver_Kahn Написал:
> Четох някаде наскоро и цифрите си ги спомням
> отли'но-30 000 завършени жилища и празни до
> 01.01.2009...през тази година ще завършат още 70
> 000 хиляди...прогнозата беше 100 000 празни за
> Новата 2010 година

barbaron Написал:
> Знае ли някой, колко е % на домакинствата в София със собствено жилище и колко живеят под наем ?
> Колко общо жилища има в София, колко са празни.
> Едва след това може да се дискутира броят на потенциалните продавачи и купувачи и може да се говори за ЦЕНИТЕ

П.П. Моля за извинение, че се вмъквам в мъдрия разговор с Koganev smiling smiley
Re: Панически срив на цените в София
27-01-2009 - 14:56:24
Julius Написал:
> 25 000 жилища в строеж в София
> п.с. ЧНГ на всички...

Добре завърнал се, млади мъдрецо smiling smiley Липсваше ни !
Re: Панически срив на цените в София
12-05-2011 - 11:32:46
.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-05-12 11:43 от javcho.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход