Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цените у нас остават стабилни

Публикувано от patriot 
Re: Цените у нас остават стабилни
27-11-2008 - 18:31:33
Много интересна случка от днес,позната купила партаменче в един от най-известните комплекси от затворен тип в Пловдив днес е била информирана че прекратяват строителството за неизвестен период.
А да и е честито. *pardon*
Когато искаше да купува лично я предипредих ,че според мен има вероятност комплекса да не бъде завършен.
Поне се радва ,че не го е купила с кредит.
Re: Цените у нас остават стабилни
27-11-2008 - 18:34:39
Те цените си стоят същите, но купувачите маи вече ги няма .... *huh*
Re: Цените у нас остават стабилни
28-11-2008 - 10:34:05
Moje bi,no ako kupuvachite chakat spad,niama da gi ogree :]
Re: Цените у нас остават стабилни
28-11-2008 - 11:26:30
а ако продавачите очакват ръст трябва да почакат поне 5 годинки! и стартова позиция от 30% от сегашните цени...
Re: Цените у нас остават стабилни
28-11-2008 - 12:52:15
patriot Написал:
-------------------------------------------------------
> Moje bi,no ako kupuvachite chakat spad,niama da gi
> ogree


а дали е така ? кой ще ни каже ...
ами той спада е вече налице и едва ли е патриотично да го отричаме и някои купувачи вече ги е огряло !!! smoking smiley *beer*
Re: Цените у нас остават стабилни
28-11-2008 - 14:22:32
Kum Huba-Buba:5 godini otdavane pod naem=pulnene na gusha,taka che koito ne iska da zagubi,da ne prodava sega:}
Финансовата криза няма да засегне всички сектори при недвижимите имоти, например наемния сектор. Такива предположения изказа днес във Варна на научна конференция на тема "Строително предприемачество и недвижима собственост", организирана от Икономическия университет в града, управителят на фирмата за недвижими имоти "Явлена" Страхил Иванов. Според него в момента има повишен интерес към наемането на имоти. Той посочи, че ако тази тенденция се запази през следващите шест месеца, е възможно да се стигне до увеличение на наемите.
Иванов прогнозира, че през следващата година ще има намаление на интереса към пазара на недвижими имоти. По думите му през миналата година финансовата криза първо е засегнала пазара на ваканционни имоти. През тази година се отчита намаление на обема на продажби на апартаменти от среден клас, допълни той.
Специалистът обясни, че общата тенденция е за намаление на цените в определени сектори. В пазара на високия клас имоти обаче има задържане на нивата на цените.

*ok*
Re: Цените у нас остават стабилни
30-11-2008 - 10:40:45
avatar
А бе малоумник ти освен copy & paste друго не знаеш ли !? Не си дал нито един аргумент, само копираш какво казал някой си, някъде, преди х-месеца време и очакваш, че това е закон така ли?
Re: Цените у нас остават стабилни
30-11-2008 - 10:51:35
Oбщо правило на всички тия "специалисти" е да не виждат по-далече от носа си и да го дават като погноза за неограничено време. Вчера цените растяха значи за вечни времена ще растат. Малко се вдигнаха наемите покрай студентите, хайде ето ти нова тенденция. Че хората до половин година няма да имат пари нито за апартаменти нито за наеми въобще не им пука, нали хората вчера имаха работа, нали хората вчера вземаха нереални заплати, значи така ще е и утре, така ще е и завинаги.
Re: Цените у нас остават стабилни
30-11-2008 - 11:09:29
От известно време следя форумите по въпроса без да се намесвам. Само анализирам smoking smiley Оказва се, че хората РЕАЛНО притежаващи имоти изобщо не са от най-върлите противници на срива в цените.
Единствените защитници на безумната теза за устойчивите цени са брокерите и хората, които не притежават имота, който са купили или по-просто казано - РОБИТЕ НА БАНКИТЕ.
За съжаление и едните и другите нямат нито достатъчно умствен багаж, нито достатъчно финансов ресурс, за да защитят тезата си, да не говорим за превръщането и в печеливша.
Брокерите дори са толкова тъпи, че една година не могат да разберат, че работят СРЕЩУ СЕБЕ СИ, защото сегашното положение им блокира напълно работата, вместо далеч по-приемливото свиване на доходите в следствие на падащи цени.
При ипотечките спасение няма - самата мисъл, че си купил нещо, което не те кефи (в по-честите случаи) на цена от над ?2000 на квадрат (смятайки и лихвата на банката) и то остава завинаги твое *angel* ги кара да предприемат безумни действия без особен ефект - като да пишат по форумите, че цените ще се задържат.
Сериозен анализ не е излизал от месеци.
Казах! Хау!
Re: Цените у нас остават стабилни
30-11-2008 - 21:56:46
avatar
Чимиджимичамиджоми няма и да излезе.Грозната истина е че брокерите и АНИ са супер ниско стъпало на пазара за да зависи нещо от тях.Тези от които зависи не са във форума.Иначе се начетох на пишман икономисти и пророци.В нашата РОДИНА голяма част от икономическите закони не работят. winking smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход