Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата

Публикувано от Imotenbalon 
Re: Преглед на печата
11-01-2009 - 13:14:46
barbaron Написал:
-------------------------------------------------------

> Това май потвърждава подозренията ми за китайското
> посещение в селото !


Доколкото ми е вярна информацията този бизнес вече ни го отмъкнаха Кипър!Правят овче кисело мляко с лактус булгарикум и май взеха и марката "кисело мляко"-за нас ще остане йогурта и ментетата!
Re: Преглед на печата
11-01-2009 - 14:01:07
Абсолютно никой по света не се интересува от нашето кисело мляко. Казва ви го човек работил по въпроса години в Южна Америка. Нито от кисело мляко въобще. Защото е кисело и негодно за продажби в супермаркет. Върви в Япония, защото не си знае парите и е наложено от голяма фирма с похарчени милиарди за реклама.
Re: Преглед на печата
11-01-2009 - 14:22:38
barbaron- "...че китайци дошли в едно българско село и там всички се надпреварвали как да им показват как се прави киселото мляко. Никой не се сети да реагира, че това трябва да е държавна тайна
Danon сега печели милиарди. Очаквам сега милиардите китайци да започнат да произвеждат киселото мляко за целия свят" - просто не знаеш колко си прав!!


От десет годишен опи зная, че марката "Момчиливци" ще стои на етикета докато научат китайците да ядат кисело мляко. Ще стой за да ги примамва с реклами за дълголетие, младост и т.н. /много вярват на такива неща/ После просто ще го обявявяват за китайско. Много примери има - руски детски песнички за китайците са китайски, еВау е вече покитайчен, електроника прекопирана с китайска марка, обувки , часовници, маратонки "адибас" съвсем като "адидас".....
Това им е в културата. На това ги учат още от грдината- от чужденците взимай и копирай хубавото, своето не издавай. За тях това е задължение и чест. Учи се като основни принципи в училище.
Преди време четох, че ще учим азъбайджанци да правят розово масло!!! :g: eye popping smiley
Имаше и дума да дадем дръвчета череши пак на китайците... :cry:
Миналата година видях в един скъпарски магазин в Тайпей козметика от Австралия "Българска роза" мисля се казваше eye popping smiley

Когато държавата е сбирщина от феодални владения, политиците гледат какво да гепат и да го покрият, а правосъдието липсва, кой ти мисли за запазена марка, хоу хау и защита на националните интереси. Кой да каже, че ще изнасяме продукта а не технологията!! *sos*
Re: Преглед на печата
11-01-2009 - 14:37:11
др. Иванов Написал:
> Абсолютно никой по света не се интересува от
> нашето кисело мляко.

Късно е, чадо [en.wikipedia.org] [fr.wikipedia.org]
A Sephardic Jewish entrepreneur named Isaac Carasso industrialized the production of yoghurt. In 1919, Carasso, who was from Salonika, started a small yoghurt business in Barcelona and named the business Danone ("little Daniel"winking smiley after his son. The brand later expanded to the United States under an Americanised version of the name: Dannon. Yoghurt with added fruit jam was invented to protect yoghurt from decay. It was patented in 1933 by the Radlická Mlékárna dairy in Prague, and introduced to the United States in 1947, by Dannon.
Re: Преглед на печата
11-01-2009 - 14:38:33
др. Иванов Написал:
-------------------------------------------------------
> Абсолютно никой по света не се интересува от
> нашето кисело мляко. Казва ви го човек работил по
> въпроса години в Южна Америка. Нито от кисело
> мляко въобще. Защото е кисело и негодно за
> продажби в супермаркет. Върви в Япония, защото не
> си знае парите и е наложено от голяма фирма с
> похарчени милиарди за реклама.

Да бе вярно, наистина. Японците от много години ми правят впечатление на глупави хора. Произвеждат най-качествената продукция в света във всеки един отрасъл на на промишлеността, който не им е забранен при договора за капитулация от 1945 г, при това без да разполагат с никъкви собственни суровини. Странно са и най-големите колекционери на картини на велики художници - сума ти творби изкупиха по търговете на Сотбис и Кристис. Най-големите "консуматори" на джаз (повече от американците) и на класическа музика (повече от западно-европейците). А пък и едни такива странни понятия за чест и достойнство - преди години един политик си направи сепуко само при съмнение за корпупция, не беше нужно нито да го съдят, нито да доказват. Абе прости хора с една дума, да имаше няколко нашенци там да ги светнат как в себестойността на имотите влизат разходите за леките жени, тежките ресторанти, чалгата и пр.
Re: Преглед на печата
11-01-2009 - 14:43:16
Оноре Написал:
-------------------------------------------------------

> Преди време четох, че ще учим азъбайджанци да
> правят розово масло!!!


Изобщо не се кахъри по тоя въпрос!Руснаците отдавна правят розово масло в Краснодарския край и цената му трудно стига 100 долара, за кг.докато нашето върви понякога и на 4500 евро/кг.!Качеството на розовото масло се определя от способността му да бъде медиатор,свързващо звено или "сърце" на компонентите на композицията на висшата парфюмерия, а не просто да мирише на рози.Затова нашия район има цена на продукта ,два пъти по-висока от турския,макар,че този занаят ни е останал от турците!
Re: Преглед на печата
11-01-2009 - 14:59:54
Re: Преглед на печата
11-01-2009 - 22:41:39
avatar
милко вълков Написал:
-------------------------------------------------------
> "ХРОНИКА НА ЕДНА ПРЕДИЗВЕСТЕНА СПЕКУЛАЦИЯ "
>
> Красимир Петров, PhD (Ohio State University)
>
> "БАЛОНЪТ ЗА ЖИЛИЩНИ КРЕДИТИ"
>
> Красимир Петров, Ph. D.
>
>
>
>
> Редактирано 2 пъти, последният път 01/11/09
> 03:40PM от милко вълков.

Най-интересното е кога са писани тези статии. Ето тук се вижда, че са от края на 2004-а и началото на 2005-а...



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-01-11 22:44 от zlostyr.
Re: Преглед на печата
11-01-2009 - 23:35:37
avatar
barbaron Написал:
-------------------------------------------------------
> Чух сега Величко Конакчиев в "Неделя 150" да се
> прехласва, че китайци дошли в едно българско село
> и там всички се надпреварвали как да им показват
> как се прави киселото мляко. Никой не се сети да
> реагира, че това трябва да е държавна тайна
> Danon сега печели милиарди. Очаквам сега
> милиардите китайци да започнат да произвеждат
> киселото мляко за целия свят


Китайците са купили от нас правото да произвеждат. Дори имаше снимани кофички с надпис на китайски. Ние сме си защитили интересите . А Данон официално обяви, че не работи с българската закваска. Внася си негова и всъщност произвежда нещо като кисело мляко, но без оригиналните му качества.
Re: Преглед на печата
11-01-2009 - 23:55:37
Какви права? За това няма право? Лактобацила не е генномодифициран за да има някой права върху него, всеки може да изнася бацила/те всъщност са два, но има и закваски с четири вида/. Няма лаборатория, която да го поддържа за дълго време и затова никой не може да има никакви права върху него. Колкото може да има права върху микробите в двора на баба Гицка, толкова и върху лактобацила. Той е див и с времето /няколко месеца/ губи сила, след което се взима от определени райони и то от баби правещи домашно кисело мляко, размножава се и се пуска в производство, до следващият цикъл. Какви права? Правото е да се продава с името "българско", защото е географско наименование.
Киселото мляко е нестабилно, млечно-киселата реакция продължава и не може да се спре, заради което е и с малка годност и никой супермаркет не иска да го продава. За разлика от сиренето при което млечно киселата реакция минава през два основни етапа и стихва практически напълно след определен срок. Казах, че в Япония ситуацията е друга, защото там се произвежда от една фирма в огромни количество, собствен транспорт и т.н. и е много скъпо, което покрива брака.
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.