Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

къща

Публикувано от orel_70 
къща
22-01-2008 - 14:54:35
Добър ден на всички .
От скоро съм се насочил към строителството на сглобяема къща за себе си прочетох всичките страници във форума и искам да запитам има ли някаде в Монтанска или Врачанска община построена такава къща и ако е възможно да я видя ? smiling smiley
Съвсем от скоро имам тази идея за такава къща и съм абсолютно невеж .
Ще бъда много благодарен ако някой ми каже нещо за този тип строителство winking smiley
Re: къща
23-01-2008 - 00:35:41
Орел,
Познавам доста добре и Монтанска и Врачанска област, но още по-добре познавам народа. Виж, хората по тези места може и да не са богати, но са практични и никак не са глупави, та за това, не мисля, че някой местен ще направи такава глупост winking smiley

Сега сериозно, така наречените къщи може би са си добри за американците, но не са за нашите условия, а и не са по-еФтини. Има и нещо друго, нашите къщи (тухли, вар, кереч и т.н.) са неизмеримо по-добри във всяко отношение от "американските" или както казваш зглобяеми. С промяната на климата, Природните кактаклизми ще станат ежедневие така че бъди умен и не се подавай на евтина реклама, довери се на старите български традиции в строителството!

Хайде със здраве
Re: къща
23-01-2008 - 00:42:34
Точно така Гето. Остави ги простите хАмериканци и се довери на нашия дюлгер да ти направи едно "пещерно жилище". Орел, освен да си направиш една екскурзия до Швеция, САЩ или Канада и да се убедиш в предимствата на тези жилища, друго не мога да те посъветвам.Успех в начинанието.
Re: къща
23-01-2008 - 20:52:36
Дон Балон,

Орела ако ще нека отлети до америка на оглед, но на мен не ми е нужно защото съм там. Миналата пролет продадох зглобяемата си "американска мечта", сега съм наел същата така, че мога да имам мнение за тях.

"Не всичко което блести е злато"
Re: къща
24-01-2008 - 00:47:58
Гето,така и така си в Америка, защо не се завъртиш там където строят къщи за по 1-2 милиона $, че и повече. Обади ми се ако видиш строителство подобно на нашето, да не говориме за панелки и изолация. Разликата в строителството на къщи за масова консумация и тези по специална поръчка е само в кач. на материалите. Иначе метода е същия!!!Мислиш ли че един богат човек в САЩ не може да си позволи да наеме дюлгери, кофражисти и бетонджии???Може, но въпроса е нужно ли е???Е, ако съм Бил Гейтс и искам къщата ми да остане во веки веков като архитектурен паметник, ще си построя замък, крепост или дворец от камък. Просто изказвам мнение, а не те убеждавам.
Re: къща
24-01-2008 - 04:53:22
Дон Балон,
Светът е широк и има място за всеки под слънцето. Както и за всеки влак си има пътник smiling smiley Аз също изказах мнение, строй, зглобявай твоя воля. Само бъди жив и здрав!
Re: къща
24-01-2008 - 05:46:39
Geto ,има ги и тухлените ти куфражо мечтани къщи и в уса-само че от 50 години вече не се строят.
разходи се по негърските гета покрай даунтауните на големите американски ситита и ще намериш учудваща прилика с бгтовските.
покрай чикаго вече ги рушат за да разширят даунтауна,ама още доста има за рутене.ако искаш,можеш да си натовариш един контейнер с тухли без пари и да си ги занесеш в бг,за да ти излезе още по евтино.
Re: къща
24-01-2008 - 09:28:02
От вашите коментари така и не разбрах дали е по добре и по ефтино да си построя
така наречените американски къщи .
Явно ще трябва да намеря някой спец или който е строил и от двата типа къщи за да ми каже предимствата и недостатаците на двата типа къщи .
Аз ходих във Враца в "Милин камък" и не съм особено впечатлен от тези зглобяеми
къщи меко казано .
Надявам се вие да ми кажете по конкретно по въпроса . :ami:
Re: къща
24-01-2008 - 10:22:24
Във всяка тема виждам едни и същи комплексари, които смятат, 4е веднага са "попили" вели4ието на държавата, в която са емигрирали преди няколко години. Наистина ли смятате, 4е със самия факт на кацането сте станали толкова добри, колкото е добра икономиката на емигрантската ви дестинация? Форумът все пак е с предназна4ение "размяна на информация", а не избиване на комплекси и преодоляване на съмнения в направения избор за емиграция.
Re: къща
24-01-2008 - 10:26:17
Намери си свестни дърводелци и гипсокартонаджии и след като имаш проект и знаеш какво искаш,ще си спретнеш "сглобяема" къща-чудо!И ще ти излезе 250 лв квадрата максимум!Има много сайтове как се строят такива къщи!
Не ги слушай философите тук,ще ти обяснят от къде извира водата,но ще умрат от жажда.....!
Успех от мен!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход